DK: Vier arrestaties – wapens gevonden bij vermoedelijke ISIS-sympathisanten

Screenshot_63

(Vertaling: E.J. Bron)

In het stedelijk gebied Kopenhagen heeft de politie vier personen gearresteerd, omdat zij zich zouden hebben aangesloten bij de terreurorganisatie “Islamitische Staat” (ISIS). Zoals de politie in een persmededeling schrijft, zijn de arrestaties het resultaat van een samenwerking met de Deense inlichtingendienst PET.

Vandaag wordt beslist of de vier personen in voorarrest komen. De politie wilde geen nadere inlichtingen geven over waar de personen werden gearresteerd. In mediaberichten is sprake van een woonblok in Ishøj. Bij een razzia zouden wapens en munitie zijn opgedoken, aldus de politie in een latere mededeling.

Zowel de politie als de PET hebben hun onderzoek in het radicaalislamitische milieu de afgelopen jaren geïntensiveerd om zogenaamde “Syrië-strijders” te ontmaskeren. Volgens een bericht van de PET uit oktober 2015 zouden er minstens 125 mensen uit Denemarken naar Syrië of Irak getrokken zijn, minstens 27 van hen zouden daar zijn omgekomen.

Het grootste deel van deze personen zou zich vermoedelijk hebben aangesloten bij ISIS, aldus de PET. Een van hen werd wegens overtreding van de terreurbepalingen in het strafwetboek aangeklaagd – en omdat hij ongeveer 20.000 Deense Kronen voor ISIS zou hebben ingezameld. In mei wordt deze zaak behandeld voor de rechtbank in Glostrup.

Bron:
www.nordschleswiger.dk

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Denemarken, ISIS, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Terrorisme. Bookmark de permalink .

3 reacties op DK: Vier arrestaties – wapens gevonden bij vermoedelijke ISIS-sympathisanten

  1. Tom Hendrix zegt:

    En in menige moskee, zal nog wat wapenspul opgeslagen liggen. Met de ISLAM, hebben we een MONSTER binnen gehaald, in heel Europa!

    Like

  2. koddebeier zegt:

    Wat een verschil Denemarken of Nederland, daar heet de inlichtingendienst PET en bij ons is de inlichtingendienst PET….. 🙂 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s