De schijndemocraten in Washington en Brussel moeten gewoon een keer hun bek houden

Screenshot_87

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

De democratische structuren zijn nog slechts een gouden façade, waar plutocraten en technocraten zich achter verstoppen. De EU en de VS hebben geen recht op politieke moralisaties. Noch tegenover Poetin, noch tegenover Erdoğan, noch tegenover Assad.

Contra magazine

Het Westen – met voorop de VS en de EU – doet zich steeds opnieuw voor als morele instantie. Vooral wat betreft de “dictators” en de “despoten” in de wereld. Poetin, Erdoğan, Assad . . . constant van alle kanten onder vuur genomen door de globale zedenwachters van de democratie. Maar wie in het glazen huis zit, zou niet met stenen moeten gooien – en wat betreft glazen huizen (beter: glazen paleizen?) zijn juist de Amerikanen en Europeanen eigenlijk de specialisten.

Want een blik op de politieke structuren aan deze en aan de andere kant van de Atlantische Oceaan laat zien dat men hier ook nog niet bijzonder ver gevorderd is met de democratie. In ieder geval niet in de eigenlijke zin van het woord. Veelmeer zijn er schijn-democratische façades te herkennen, waar de technocraten en plutocraten zich achter verstoppen.

Zo hebben we in Europa een niet gelegitimeerde technocratenregering (de “Europese Commissie”), die zich eigenlijk tegenover niemand hoeft te verantwoorden – en desondanks over wetgevende en uitvoerende bevoegdheden beschikt. Tegen de macht van de Europese commissie kunnen de Europarlementariërs net zomin iets uitrichten als de nationale parlementen en regeringen. En dan zijn de Europeanen ook nog volledig uitgeleverd aan de ECB en het ESM, die sowieso alleen maar instrumenten van de hoge financiële wereld vormen.

Aan de andere kant van de vijver ziet het er ook niet beter uit. Daar regeert al tientallen jaren lang een twee-partijen dictatuur, die echter alleen maar een façade van het financieel krachtige establishment vormt. Uiteindelijk maakt het namelijk bijna helemaal niets uit of de Republikeinen of de Democraten het land regeren – de meeste politici van beide partijen zijn slechts ja knikkende hulpjes van die financiers van verkiezingscampagnes, die zichzelf d.m.v. de keuze van een kandidaat desbetreffende financiële voordelen beloven. Geheel volgens het motto: investeer een miljoen in een politicus en je krijgt daarvoor een wettig voordeel terug dat je tientallen miljoenen zal opleveren.

En dan is daar nog de Amerikaanse Centrale Bank – het Federal Reserve System (de “Fed”) – die intussen sowieso alleen nog maar de belangen van JP Morgan, Goldman Sachs en Morgan Stanley dient. De officieel beperkt aanwezige politieke controle van de Fed is volledig relatief als je bedenkt dat de Amerikaanse politici gewoon overwegend sowieso door de financiële oligarchie van het land gekocht werden. Daarmee wordt het geheel quasi een gesloten systeem, waarvan alleen de elites en hun helpers profiteren.

Met het oog op deze feiten kun je getroost zeggen dat juist de politiek in de EU en de VS er eigenlijk het minst recht toe hebben om andere landen te bekritiseren met betrekking tot de een of andere “democratietekorten”. Want wie in een perfide schijn-democratisch systeem leeft, waarin de kiezers als legitimering slechts functioneren als stemvee, terwijl de realiteit er duidelijk anders uitziet, heeft er zeer zeker geen recht op om zich voor te doen als democratiewachter. Noch tegenover Poetin, noch tegenover Erdoğan, noch tegenover Assad.

Bron:
www.contra-magazin.com
Auteur: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, EUSSR, Hypocrisie, Rotzakken, Volksvijandigheid, VS, Westen. Bookmark de permalink .

4 reacties op De schijndemocraten in Washington en Brussel moeten gewoon een keer hun bek houden

 1. Mag zijn, maar dan nog vertegenwoordigt Erdogan daarnaast nog een element, waarvoor hij wel dégelijk veroordeeld dient te worden: De ISLAM.
  (En juist daarom hebben zowel Brussel als Washington juist op hèm de minste kritiek en proberen ze hem zelfs juist te paaien.)
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 2. Perfide Albion zegt:

  Sowieso moet het niet mogelijk zijn om te stemmen als je geen belasting betaalt. Het idee alleen al is lachwekkende waanzin. Kijk maar naar die smerige opvreters op links.. Al onze problemen zouden weg zijn als we dit nep-parlement ontbinden. Ze zijn het probleem!

  Like

 3. joopklepzeiker zegt:

  Financieel expert: Europees verbod op contant geld komt veel sneller dan gedacht

  Financiële crisis 2.0 is uitgebroken – Op zijn laatst in 2017 eerste strenge cash beperkingen’

  Financieel- en communicatie expert, onderzoeksjournalist, auteur en oud hoofdredacteur Michael Brückner zegt in een TV-interview dat een Europees verbod op het gebruik van contant geld veel sneller zal komen dan de meeste mensen denken. De Europese Centrale Bank gaat hoogstwaarschijnlijk al op korte termijn het € 500 biljet afschaffen, waarmee men wil voorkomen dat mensen massaal hun (spaar)geld van hun rekeningen afhalen. In de VS is er om dezelfde reden in de politieke- en bankenwereld steeds meer steun voor het afschaffen van het $ 100 biljet. Kortom: de cashloze, en daardoor totaal controleerbare samenleving komt er nu echt aan.

  Volgens Brückner zijn de opgegeven redenen voor het afschaffen van contant geld, te weten de strijd tegen de georganiseerde criminaliteit, witwaspraktijken en terrorisme, niets meer dan loze voorwendselen. In werkelijkheid wil de gevestigde orde met het verbod de mensen in het Westen hun laatste restjes vrijheid, onafhankelijkheid en zelfbeschikking afpakken.

  In zijn boek ‘Achtung: Bargeldverbot!’ voorspelde Brückner het al, en nu ziet hij in de aanstaande afschaffing van het € 500 een ‘zeer ernstig’ signaal dat de eerste concrete stappen naar een verbod op contant geld daadwerkelijk genomen gaan worden. ‘Toen ik het boek vorig jaar schreef, had ik echter niet verwacht dat het al zo snel actueel zou worden.’

  Verbod op cash moet bankrun voorkomen

  Brückner wijst erop dat er in de hoogste kringen letterlijk gesproken wordt van de uitgebroken ‘financiële crisis 2.0’. Het nul-rente beleid van de ECB was de laatste wanhopige maatregel om het systeem overeind te houden, maar werkt inmiddels niet meer, en begint zelfs averechtse effecten te sorteren.

  Volgende stap is negatieve rente invoeren voor burgers, wat oud minister van Financiën Gerrit Zalm afgelopen week nog voor mogelijk achtte. Om te voorkomen dat veel mensen dan snel hun rekeningen leegtrekken en een massale bankrun ontstaat –we moeten immers rente gaan betalen over ons eigen geld!-, moet er eerst een verbod op contant geld komen.

  De politiek probeert de burgers gerust te stellen door een limiet van € 2000,- of 5000,- te suggereren, maar ‘ik geloof dat dit slechts een begin is’, aldus de auteur. Zodra dit zonder veel protest is ingevoerd, zal het bedrag al snel worden verlaagd naar bijvoorbeeld € 1000,- of nog lager. Dit soort cash-restricties zullen volgens Brückner op zijn laatst in 2017 worden ingevoerd.

  Aangevoerde argumenten ‘nonsens en onbegrijpelijk’

  Als eerste gaat de ECB het € 500 biljet afschaffen, wat de bank zonder instemming van de politiek mag doen. Brückner: ‘Het argument dat men hiermee de belastingontduiking kan aanpakken, is onbegrijpelijk. Dat kan namelijk net zo goed met 10 biljetten van € 50.’ De Oostenrijkse minister van Financiën gaf enkele dagen geleden toe dat het verbod op contant geld helemaal niet nodig is om belastingontduiking tegen te gaan.

  En de georganiseerde criminaliteit dan? ‘Die heeft in principe helemaal geen euro’s nodig. Als men de criminaliteit wil bestrijden, dan zou cash geld wereldwijd moeten worden afgeschaft, dus ook in bijvoorbeeld Rusland en China. Tevens moeten dan ook alternatieve valuta zoals bitcoins worden verboden. Dus beweren dat we geen (georganiseerde) criminaliteit meer hebben als we contant geld verbieden, is nonsens. Ieder nadenkend mens zal inzien dat dit onzin is.’

  Ontmoediging moet leiden tot gewillige acceptatie

  In landen zoals Zweden voert men al jaren actief campagne om het gebruik van contant geld te ontmoedigen. In het Scandinavische land wordt daardoor amper meer met cash betaald; zelfs het gebruik van sommige openbare toiletten is enkel nog met je mobieltje af te rekenen.

  In heel Europa probeert men op vergelijkbare wijze eerst de mensen zover te krijgen uit zichzelf geen contant geld meer te gebruiken, zoals ook de Nederlanders nauwelijks meer doen. Hierdoor zal een ‘hard’ verbod straks vermoedelijk zonder veel protest worden geaccepteerd.

  ‘Burgers totaal controleerbaar’

  Een van de grootste gevaren van dit komende verbod is dat de burgers ‘totaal transparant’ worden, of beter gezegd: totaal controleerbaar. Aankopen, betalingen, (financieel) gedrag – werkelijk alles zal door banken en autoriteiten met één druk op de knop zijn op te vragen. Erger nog: met dezelfde knop kan men mensen die ‘ongewenst’ gedrag vertonen –Brückner noemt bijvoorbeeld een hoog alcoholverbruik- de toegang tot hun eigen rekening beperken of zelfs volledig blokkeren.

  Maar ook de minst schadelijke variant, waarin bedrijven deze informatie gebruiken om u specifieke reclame toe te sturen, grijpt direct in op het privé leven van ieder mens. In het geval van de alcoholliefhebber zou men echter ook kunnen besluiten om deze gegevens aan de ziektekostenverzekeraars te verkopen, die vervolgens hun premies kunnen bijstellen bij bepaald risicogedrag (dat gebeurt overigens nu al bij rokers).

  ‘Het argument dat steeds wordt gebruikt, nl. dat als je niets te verbergen hebt je nergens bang voor hoeft te zijn, brengt mensen op een dwaalspoor. Daar gaat het namelijk helemaal niet om. Het gaat er niet om of ik iets te verbergen heb, maar dat er zaken zijn die de staat gewoon helemaal niets aangaan. Het contant geld verbod, wat begint met restricties, maakt de burgers nog doorzichtiger. Ik zou zeggen dat het niet doorzichtiger kan.’

  Massaal weigeren enige optie

  Er zit een ‘zeer invloedrijke elite’, die aan het hoofd van banken, overheden en bedrijven staat, achter het plan om cash geld af te schaffen. Doel is totale controle en de onbegrensde mogelijkheid om mensen te manipuleren en in de politiek- en sociaal gewenste richting te dwingen.

  Het enige wat dit proces in Brückners ogen nog zou kunnen stoppen is als een zeer groot aantal mensen simpelweg weigert contant geld in te leveren, en er hierdoor een groot ‘zwart’ circuit ontstaat. Zodra de eerste bedrijven daarvan mee willen profiteren, dan zou er wellicht een proces van herbezinning op gang kunnen komen.

  Maatschappij stort in als elektriciteit uitvalt

  Daarnaast schuilt er nog een ander levensgroot gevaar in een volledig digitaal financieel systeem: stel dat de elektriciteit door bijvoorbeeld een zonnevlam, een massale storing, door terreuraanslagen of een oorlog (EMP-bom) langere tijd of zelfs permanent uitvalt, dan gaan alle betaalsystemen op zwart en kan niemand meer iets kopen. In zo’n situatie zal het hooguit 2 tot 3 dagen duren voordat de maatschappij in totale chaos en anarchie belandt, met talloze slachtoffers als gevolg.

  Xander

  (1) KOPP
  (2) Deutsche Wirtschafts Nachrichten

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2016/04/Financieel-expert-Europees-verbod-op-contant-geld-komt-veel-sneller-dan-gedacht

  Like

 4. exmarineman zegt:

  Het is al bekend bij velen dat er een concept-voorstel klaar ligt in Brussel/EC om ALLE Eutropese spaargelden EN Pensioenpotten te confisqueren (een mooi woord voor onteigenen) en dat e.e.a. zo rond 2021 moet gaan plaatsvinden. Daarom geldt ook het loononderhandelingsakkoord met de Ambtenarenbonden t/m 2021!!!!!! En indat akkoord heeft de (r)overheid zich al ingedekt tegen extra pensioenpremie-afdrachten aan het ABP, want men weet dat die “onteigening” er aan zit te komen, dus stopt men er geen extra geld in de ABP-pot. En die pot MOET wel zo hoog mogelijk gevuld blijven en dus zorgen “we” (diezelfde (r)overheid) voor samen met DNB dat er GEEN indexatie (meer) mogelijk is en zeker niet vóór 2021. Zo werkt dat dus in een dictatuur en ook de uitslag van het referendum bevalt uiteraard de (EU/USA)dictators niet en de multimiljardair Soros “adviseert” Merkel niet voor niets achter de schermen……..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s