Nederlandse lente

Screenshot_80

(Door: “Bart”)

Als onze elite naar het buitenland kijkt is het opmerkelijk hoe enthousiast zij altijd zijn over oppositionele krachten: Arabische lente, Maidan opstand of de paraplu revolutie van Hong-Kong. In deze gevallen wordt het woord ‘oppositie’ met veel eerbied uitgesproken en wordt benadrukt dat de heersers naar het volk moeten luisteren. Er wordt ook hoog opgegeven van de internet-generatie die het voortouw neemt in de organisatie van deze revoltes.

In Nederland is echter precies het omgekeerde het geval. Er wordt flink afgegeven op de buitenparlementaire oppositie. Geenstijl, dat zijn hoegenaamd clowns, kwade jongensstreken en buitenlandse agenten (van Poetin!). Dan wordt vanuit het establishment alles uit de kast getrokken om de democratie, in de vorm van een directe volksraadpleging nota bene, in de wielen te rijden: oproepen om niet te gaan stemmen, het aantal stemlokalen verminderen, dreigementen uiten, stempassen niet opsturen, etc. Dit referendum heeft duidelijk gemaakt dat de Nederlandse regering alles doet wat men normaal gesproken aan het verre ondemocratische buitenland toeschrijft.

Lees verder>>>
(h/t “milaK9”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, Hypocrisie, meningsdictatuur, Nederland, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

5 reacties op Nederlandse lente

 1. carthago zegt:

  Leve Zwitserland.Terug naar soevereiniteit in het avondland, terug naar vrede en veiligheid, terug naar de beschaving! De Eussr uit Nederland, NU!!!

  Like

 2. Jean zegt:

  Wedden dat de huichelaars de 30% als norm om geldig te zijn snel zullen veranderen in 60%?
  In België is dat al jaaaaaren daarom is België ook een echte democratie met maar een probleempje, de politieke lafaards weten nog steeds niet wat “democratie” wil zeggen, hypocrisie en criminologie kennen ze vanbuiten want dat is hun bron van inkomsten.
  Hopelijk komt er heeeeeel snel een volksrevolutie want door die massa “toeristen, terroristen” is het hier onleefbaar geworden. Janbom zou Molenbeek gaan opruimen? Hij zou beter heel Brusselallabath opruimen en grondig poetsen zodat er na de werkzaamheden terug een leefbaar Brussel komt “zonder rode en groene ratten en zonder islamitisch gespuis”, als hij dat werk goed afwerkt mag hij zelfs president worden van de nieuwe Onafhankelijke Seculiere Republiek België en als de franskiljons daar problemen mee hebben, now problems, dan wordt gewoon de geldstroom drooggelegd en gaan wij verder met de Onafhankelijke Seculiere Republiek Vlaanderen – zonder EU bemoeiallen.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   België is een apart geval als landje. België kun je niet zien als een geordende staat.
   Vergelijkingen met andere Europese landen die èchte landen zijn gaan niet op.
   Door de bijzondere structuur binnen de regerende machten, de wetgevende machten en de uitvoerende machten zal België nooit kunnen functioneren zonder talloze tussenoplossingen die nodig zijn om binnen de gecompliceerde staatsstructuren.
   Het resultaat is dan ook een totale verlamming van de wil om rationeel te kunnen handelen. Bovendien heeft een en ander een enorme kostenverspilling ten gevolge.
   Dat deze staatsstructuur aanleiding geeft tot een levensstijl waarbij ‘sjoemelen’,
   ‘wegkijken’ en ‘angst’ om geen fouten te maken typerend zijn voor de identiteit van de Vlamingen en Walen, mag geen verbazing wekken.
   Vandaar dat er ook geen sprake kan en mag zijn van een heldere, duidelijke, en gezonde democratie. Geen wonder dat België het cordon sanitaire heeft uitgevonden.

   Like

 3. Republikein zegt:

  Het is altijd wat hiero.
  God schiep de Aarde, maar de Nederlanders schiepen Nederland.
  Tijd voor bezinning.
  Weet je wel wat ik zou willen zijn, een bloemetjesgordijn, een ……

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s