Rutte vertelt Porosjenko dat Nederland voorstander is van het vrij reizen voor Oekraïners

Screenshot_92

Porosjenko en Rutte

(Vertaling: “Wachteres”)

De minister-president van Nederland, Mark Rutte, en de Oekraïense president Petro Porosjenko hebben de uitslag van het Nederlandse referendum en de verdere stappen die moeten worden ondernomen besproken gedurende een telefoongesprek dat een initiatief van de Nederlandse participant was.

“Rutte zei dat hij teleurgesteld was over de uitslag van het referendum dat op 6 april in Nederland heeft plaatsgevonden … De Nederlandse premier maakte het geloofwaardig dat deze stand van zaken de toekenning van een visumvrije regeling voor het Oekraïense volk ondersteunde”, luidt een rapport, dat op vrijdagavond is gepubliceerd op de website van de president.

De leiders van de twee staten hebben de verdere stappen die nodig zijn voor het in werking treden van de Oekraïne-EU-Associatieovereenkomst besproken.

“Dit is een historische overeenkomst, die geheel voldoet aan de strategische belangen van Oekraïne en de Europese Unie, waaronder Nederland”, zei Rutte tegen Porosjenko.

Porosjenko maakte melding van de toewijding van Kiev aan de uitvoering van de associatieovereenkomst, met inbegrip van het onderwerp over een vergaande en indrukwekkende vrijhandelszone.

Bron:
http://en.interfax.com.ua

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Nederland, Oekraïne, Rotzakken, Rutte. Bookmark de permalink .

36 reacties op Rutte vertelt Porosjenko dat Nederland voorstander is van het vrij reizen voor Oekraïners

 1. Elena zegt:

  Pinokkio ….in optima forma.

  President Petro Porosjenko heeft gezegd..dat de uitslag van het referendum het associatieverdrag niet zal verhinderen.
  Tijd voor protest mensen !!!

  Like

 2. Hoezo vrij reizen voor Oekraïners ? Is Murk Ratte helemaal gek geworden ??

  Like

 3. Bob Fleumer zegt:

  Rutte leeft alleen nog in zijn eigen kleine coconnetje wat een rommel moet het is z’n hoofd zijn!

  Like

 4. Henk.V zegt:

  Ik heb inmiddels deze link naar ons aller Geert gemaild.De ontvangstbevestiging heb ik binnen.Het wachten is nu op de afstraffing van een onverantwoordelijke politicus die zijn eigen land en volk continu op de tweede plaats zet, een soort dorpsidioot, dus.
  Afvoeren die man..

  Like

 5. Perfide Albion zegt:

  Als dit echt waar is dan is er geen plek meer voor die schoft. Dan plurt ie maar een eind op naar zijn fascistische vriendjes in Kiev. Rutte. De slechtste premier ooit.

  Like

 6. fransLdewit zegt:

  Die Rutte is hardleers hoor, dat referendum heeft dus niets geholpen. Het is zichzelf gewoon dom houden die man en schijt aan ons dus.

  Like

 7. Och jé, het gekonkel, gedraai en geslijm begint nú alweer, hoor: Rutte wéét niet, hoe snel hij die hork moet sussen en tevreden stellen!
  Nou ja, Koenders, Deysselbloem of Peggie zouden het niet anders doen, dat is duidelijk.
  Wat een stel mietjes zitten er toch in dat nepparlement; Geert is ècht de enige man daar!
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

  • M.A.L. Sion zegt:

   Als je kijkt hoe de andere partijen, buiten de PVV, zich opstellen dan kun je wel spreken van een nep-democratie. De kiezer wordt bedrogen en genegeerd. Kamerbreed. Bij volgende verkiezingen zou het vrijwel zeker opnieuw zo uitpakken. Daarom is REVOLUTIE de enige uitweg uit deze impasse.
   Er is opgeroepen tot verzet. Daar moeten we dan maar gehoor aan geven.
   malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

   Like

 8. D. G. Neree zegt:

  De schoft vertelt lulverhalen voor de Nederlandse pers en ondertussen dendert de machine gewoon onder zijn leiding door en likt hij zich in bij de EU-machthebbers. Wat een schoft is het. Ik heb er geen andere woorden voor.

  Like

 9. Joshua zegt:

  Deze hufter liegt zoveel dat hij niet eens meer weet wat hij gelogen heeft!!!!

  Deze PSYCHOPAAT behoort niet vrij rond te lopen ,direct alles af nemen wat deze idioot van ons gestolen heeft.

  Like

 10. EPN Nieuw Nederland zegt:

  Rutte beseft dat hij nu wel héél erg zijn best moet doen om de Nederlandse bevolking voor de zoveelste keer te schofferen en te belazeren.

  Dat besef is op zich al een wonder voor iemand die alleen van zichzelf uitgaat en tot nu toe steeds dacht dat hij weg zou kunnen komen met een hoop neurotisch gelach en wat grappen en grollen.

  Rutte beséft nu iets. Hij moet met een overweldigende NEE naar zijn geliefde Brussel. En hij had nog wel zo gerekend op de meegaandheid van het domme Nederlandse volk. Dat is zijn zoveelste misrekening, zo denken alweer snel velen.

  Dit koningsvriendje houdt het voorlopig bij een rijtje nietszeggende, maar voor de goede verstaander, die slechts een half woord heeft, juist véélzeggende woorden.

  Woorden die er op duiden dat hij nog héél goed moet nadenken hoe hij het Nederlandse volk tóch weer een oor kan aannaaien.

  Rutte zegt dat Nederland het associatieverdrag met Oekraïne ’niet zonder meer kan ratificeren’.

  ‘Niet zonder meer’? Wat bedoelt hij daarmee? Hij wil ons NEE niet naar Brussel brengen, maar weet daar voorlopig nog niet onder uit te komen.

  Rutte zegt daarom dat het kabinet de uitslag ‘zorgvuldig en stap voor stap gaat bekijken’. Wat valt er te ‘bekijken’ aan een overduidelijk NEE? Breng gewoon dat NEE naar Brussel! Dát is Rutte’s opdracht, volgens de mandaat van het Nederlandse volk, het volk dat hij moet vertegenwóórdigen en niet belázeren zoals hij gewend is te doen.

  De truc van Jan Peter Balkenende, door de afgewezen grondwet van Europa nauwelijks aan te passen zal doorzichtig zijn en niet meer werken. We hebben geleerd van het wangedrag van deze gluipglibber.

  Een ‘aanpassing’ zoals het schrappen van het voorgenomen lidmaatschap van Oekraïne alleen is zéér onvoldoende: dat gaat voorbij aan de militaire en financiële aspecten van de zaak.

  Rutte ‘beseft’ zelfs dát en suggereert ‘dat ook de militaire paragraaf aanpassing behoeft’. Want het tegengestemde volk heeft ook al geen behoefte om de fascistische en oorlogszuchtige Oekraïne militair te helpen en de veiligheid daar te garanderen. Wij willen namelijk niet betrokken raken in een oorlog.

  Het valt niet mee voor het koningsvriendje om de kool en de geit te sparen. Dat kán ook niet. Rutte moet kiezen voor Nederland. Dat is zijn taak, die wij Nederlanders hem gegeven hebben. En zijn nazivriendje Jan Kloot moet dat maar gewoon accepteren. Maar ja, hoe bereikt Rutte dat, nadat hij i.v.m. zijn vervolgcariere straks in Brussel daarvoor de souvereiniteit van Nederland ten gunste van de nazichef van de EU heeft ingeruild.

  Kleine nietszeggende wijzigingetjes. Die truc van Balkenende gaat niet meer werken. Wat nu? Rutte zat al tot over zijn oren in de Demminkdoofpot; zal het (persoonlijke) conflict met Jean Claude Juncker de doofpot helpen openbarsten?

  In zijn vooralsnog laatste nietszeggende reactie zei Rutte: “Er zijn natuurlijk ook nog andere landen die er van alles van vinden”. Een domme niet ter zake doende opmerking?

  Na deze domme opmerking doet het koningsvriendje alweer een nog dommere actie, een telefonische toezegging namens ons allemaal aan Petro Porosjenko, zijn partner in crime, dat Oekrainers visumvrij naar Nederland kunnen reizen.

  Like

 11. Pieter zegt:

  Rutte lult heel anders voor de Nederlandse media dan met politici uit de EU, Turkije en Oekraine blijkbaar.
  Hij is gewoon een lulla waar je niets aan hebt en die niet weet wat ie doet.

  Like

 12. oud-marinier zegt:

  WAAR haalt klootzak Rutte GVD het gore LEF vandaan om dit soort uitspreken te doen ??? Dit bewijst dus maar eens te meer dat het REFERENDUM van afgelopen Woensdag dus geen ene reet heeft uitgemaakt . Het kabinet en Rutte doen TOCH , wat ze ZELF willen . Ik snap niet dat er nog niemand die schoft naar de eeuwige jachtvelden heeft geholpen.

  Like

 13. Tistochwat zegt:

  Aargh! Als ik een foto zie van die spullenbaas van de kermesse!
  Vinden jullie trouwens nou ook niet dat-ie heel veel op een sokpop lijkt?
  Ik zie eigenlijk weinig verschil:

  Like

 14. Murk Ratte heeft een gigantische WO-II-bunker voor zijn kop. Hoe kun je dit nou beloven terwijl je nog op 6 april een gigantische nederlaag hebt geleden….!?

  Like

 15. Japio zegt:

  Die Rutte en z’n leugenpartij zijn allang niet geloofwaardig meer.

  Like

 16. Sjoe! zegt:

  Het referendum is echt geen probleem. Oekraïne heeft reeds de facto de fundamentele rechten van een staat die met de EU geassocieerd is.
  De echte pijn in de nek voor de Oekraïense oligarchen nu aan de macht is de eis van het Westen om aan corruptie een eind te maken. Terwijl hebben ze de “waardigheidsrevolutie” precies om (in plaats van de schamele $3 miljard per jaar van Poetin) tien of vijftien keer meer geld van de veel rijkere EU te “absorberen”.
  Maar het was een groot teleurstelling en een hinderlaag: het bleek dat de westerlingen geen gekken zijn; ze willen geen nabootsing en gesimuleerde bestrijding van corruptie in plaats van de echte ding kopen en ook eisen echte acties en echte resultaten! En dat is een harakiri voor de junta en hun trawanten.
  Strategisch is de grootste fout van de Oekraïense oligarchen dat ze beseffen niet dat in de Europese hoofden is Oekraïne niet Europa (in tegenstelling tot, bijvoorbeeld Griekenland of Polen); oude Europa is niet bereid om een 45-miljoen buitenaardse beschaving over te nemen en voeden. Om nu en dan een paar miljard als hulp in te gooien, om Oekraïense uitvoeren binnen te laten, Oekraïense studenten te laten leren is één ding. Maar om het bij de kraag te vatten, op te trekken en jaren lang samen te slepen — op de manier waarop West-Duitsland met Oost-Duitsland of Polen gedaan heeft — is een andere ding. Die het referendum van 6 april heeft bewezen.

  http://www.joop.nl/opinies/in-oekraine-is-corruptie-het-systeem

  Like

 17. joga zegt:

  Wanneer we dit weer pikken als Nederlanders dan zijn we geen knip voor de neus waard en kunnen we dit land beter aan België weggeven en ons allemaal vol laten lopen met de heerlijke Belgische bieren tot we een ons wegen, oh wacht…….

  Like

 18. Guardiacivil zegt:

  Nu zijn de rapen gaar, er staat wat te gebeuren.

  Like

 19. Karin zegt:

  Pinokkio houd zich dus niet aan zijn woord, ik ben deze regering zo verschrikkelijk zat. Was het maar maart 2017.

  Like

 20. exmarineman zegt:

  Het gaat dus weer precies op dezelfde manier zoals met die zgn Grondwet/Verdrag van Maastricht. We wijzigen een paar kleine dingetjes op onbelangrijke punten e.d., maar de basis blijft overeind staan en zeggen dan: we hebben gedaan en uitgevoerd wat het referendum ons heeft opgedragen. We hebben géén Grondwet in de EU (what’s in a name…..) en het Verdrag van Lissabon werd ondertekend. Maar naar mijn mening hadden die wijzigingen toendertijd OOK weer opnieuw aan Nederland moeten worden voorgelegd in een referendum en dat is niet gebeurd, dus was en is er geen MANDAAT voor het Verdrag van Lissabon. En nu krijgen we dus weer precies hetzelfde……paar kleine wijzigingen en aanvullingen, wat verduidelijken, wat schrappen etc. wat niet echt belangrijk is en dan ratificeren……. ZONDER het Nederlandse volk te bevragen via een referendum over de wijzigingen……. En dan heeft men dus GEEN MANDAAT voor die ratificatie en is n.m.m. voor Nederland niet rechtsgeldig.

  Like

  • Mirjam zegt:

   Helemaal mee eens, exmarineman, ze hebben ook geen mandaat, want wat ze wijzigen, dat hebben ze nog niet eens voorgelegd en daar heeft het volk van Nederland ook niet om gevraagd. Ze hebben het wel over corruptie in de Oekraine, maar de politici in Nederland zijn net zo’n bedriegers. Soort zoekt soort.

   Like

 21. Thea zegt:

  waar haalt die gozer het lef vandaan en het Nederlandse volk te bedonderen. Hoe durft hij uit naam van ons volk te spreken. Wordt hoog tijd dat die vent gewipt wordt, voel me echt belazerd door deze regering. dus heel gauw weg ermee. misschien een referendum houden van Rutte rot op !!!.

  Like

 22. Joshua zegt:

  Deze mp. heeft het woord democratie geleerd maar weet niet wat het inhoud.dus rotte, lees onderstaande woorden maar eens.

  Je kunt je zelfs afvragen of democratie wel een passende oplossing is voor een land waarin zoveel schoelje en criminelen min of meer vrij spel hebben, in de tweede kamer/ regering !!

  Like

 23. Marka zegt:

  Wat,mark.de belangen van Nederland zijn toch die radarbeelden die Oekraïne heeft van al die omgekomen slachtoffers?ga je zo over lijken die je zegt te vertegenwoordigen?maar de lijken zijn al vergeten.je zit met je hoofd bij je populairdere politici die je echt vertegenwoordigt.er is geen grijs gebied in het verdrag,mark!een middelvinger naar ons of de EU.dan ben je een echte leider.met ballen.wie je ook vertegenwoordigt.

  Like

 24. Oekraïne financieel en moreel bankroet, weer een succes verhaal van Washington. Oekraïne klaar om opgesoupeerd te worden door het corporatisme en weer een stap dichterbij de Russische grens, alleen nog even een oorlog uit vechten om de Donbass in te lijven…

  Like

 25. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s