Syrië: VS leverden 3.000 ton wapens en munitie aan “rebellen”

Screenshot_88

Wapenarsenaal van ISIS, geconfisqueerd door het Syrische leger. 

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

De Syrië-oorlog ontpopt zich als een ware goudmijn voor de Amerikaanse wapenindustrie. Door de VS werden in totaal ongeveer 3.000 ton wapens en munitie aan diverse Syrische “rebellen” geleverd.

Contra magazine

Aan de hand van data van de Amerikaanse regeringswebsite FedBizOps.gov (FBO) kwam de Britse militaire informatiedienst Jane´s erachter dat de VS in het verleden ongeveer 3.000 ton wapens en munitie naar Syrië leverden. Zo zocht het FBO in de afgelopen maanden tweemaal naar transportondernemingen voor explosief materiaal vanuit Oost-Europa naar Jordanië, van waaruit het materiaal werd doorgetransporteerd naar Syrië.

Zoals Globalresearch onder verwijzing naar de Jane´s-data bericht, omvatten de leveranties o.a. ook AK-47 geweren (kalasjnikovs), PKM machinegeweren, DShK zware machinegeweren, RPG-7 raketwerpers en 9K111M Faktoria antitank systemen, evenals enorme hoeveelheden munitie.

Ontvanger van het oorlogstuig is o.a. het radicaalislamitische Al-Nusra-Front (Al-Qaida), dat volgens officieren van het seculier-nationalistische Vrije Syrische Leger (FSA) normaal gesproken ongeveer de helft van de wapens en munitie uit de VS krijgt. Intussen geldt Al-Nusra al als een van de belangrijkste en sterkste “rebellengroepen” in Syrië. Ook haar doel is het – net zoals dat van de “Islamitische Staat” (ISIS) – om een radicaalislamitisch kalifaat op te richten.

Daarmee zetten de VS een Midden-Oostenpolitiek voort zoals deze al sinds tientallen jaren gepraktiseerd wordt – radicale islamieten ondersteunen en radicale regimes bevorderen.

Bron:
www.contra-magazin.com
Auteur: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, Midden-Oosten, Rotzakken, Syrië, VS. Bookmark de permalink .

10 reacties op Syrië: VS leverden 3.000 ton wapens en munitie aan “rebellen”

 1. Fred zegt:

  En waarvan waarschijnlijk 2999 ton ten “goede” is gekomen van ISIL.
  Een groot deel daarvan zal al wel in Europa gestald zijn.
  We gaan het meemaken.

  Like

 2. joopklepzeiker zegt:

  Maar de vraag is natuurlijk wie de echte terroristen zijn .

  Like

 3. VdS Mario zegt:

  IS en Al-Nusra zijn te vergelijken met wit en zwart zo verschillend zijn ze.Maar het mooie eraan is dat enkel Al-Nusra die gekken van IS kan verslaan en ze vechten nu al op de grond tegen mekaar.En het volk houd van Al-Nusra tot in tegenstelling van IS die op Malhalm uitzijn einde van de wereld.Terwijl Al-Nusra enkel de dictator wil verslaan denkt IS de wereld te kunnen verslaan.En dan nog met VS wapans wat al te denken was hoe kunnen ze dat anders volhouden zolang van 2014 tot nu en nog zo vechten en iedereen overal van wapens plus muniti voorzien.Daar hangt een geurtje aan zoals testijds de Taliban dat kwam ook pas nadien uit dat ze bewapent werden.

  Like

 4. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 5. Jan zegt:

  Wat in het Witte Huis zit is altijd een criminele organisatie geweest, wat niet anders kan want de Gek heeft banden met voormalige leden van de Weather Underground
  http://www.discoverthenetworks.org/individualProfile.asp?indid=2169
  en bovendien werkt hij openlijk samen met de Moslimbroederschap, steunt iedere terroristische organisatie van de variant Occupy en verder La Raza, zwar racistisch, antisemitisch, anti blanken en met moordenaarsbendes als de New Black Panthers en Black Lives Matter. En dan is er nog al dat uitschot:
  http://newsone.com/1102975/top-15-civil-rights-leaders-of-the-21st-century/

  en meer trash:
  http://www.breitbart.com/big-government/2012/07/13/top-ten-felons-in-obamas%20life/

  Teveel om op te noemen.
  President Barack Obama’s Complete List of Historic Firsts [Updated]
  http://directorblue.blogspot.nl/2011/06/president-barack-obamas-complete-list.html

  Momenteel laat hij Iran bewapenen in de hoop dat het Amerika en Israël met atoomwapens wegvaagt

  De gek langzaam op de elektrische stoel laten smoren en de rekening naar dat criminele wijf van hem

  Like

 6. Guardiacivil zegt:

  Als je het juiste weet dan zitten er altijd vieze schandalen achter de wapenhandel, de CIA doet het voorbereidende werk en de NWO ziet toe dat alles naar wens verloopt.

  Like

 7. Bas zegt:

  Het Pentagon is stelselmatig opstoker en uitbater van oorlogen geweest. Ze hebben er economisch hun samenleving opgebouwd. Een slager die ISIS bijna naar de kroon steekt.

  Like

 8. milaK9 zegt:

  Wat dacht je van 30+ ton?
  ‘Gematigde’ onthoofders proberen 30+ ton tank te duwen/trekken

  FUNNY: US backed “moderate beheaders” showing the results of CIA training & funding

  Like

 9. Jan zegt:

  Pentagon ontkent dat er Amerikaanse troepen aan het front zijn

  The Pentagon Thursday denied the presence of U.S. troops on the front lines in Syria despite photographic evidence showing special operations troops fighting alongside Kurdish forces in an offensive to retake Raqqa from the Islamic State.

  Peter Cook, the Pentagon press secretary, maintained the Obama’s administration’s claim that ground troops in Syria are solely serving in advisory and assistance roles in the war-torn region.

  http://freebeacon.com/national-security/pentagon-denies-troop-presence-syria-front-lines/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s