Verzet tegen EU-asielplannen

Screenshot_91

(Vertaling: E.J. Bron)

Volgens de Tsjechische minister-president Bohuslav Sobotka (sociaaldemocraten) zouden de Viségrad-landen (Tsjechië, Slowakije, Polen en Hongarije) gezamenlijk de actuele voorstellen van de Europese Commissie met betrekking tot migratiepolitiek moeten afwijzen. De regeringschef is in deze zaak tegen het overdragen van de competentie van de nationale staten ten gunste van de Europese Commissie en tegen de invoering van een verplichtend verdeelmechanisme. Sobotka zei dit voor zijn vertrek naar de Pools-Tsjechische regeringsconsultaties in Warschau.

“Ik zal voorstellen dat wij als Viségrad-groep het overdragen van competenties aan de Europese Commissie gezamenlijk afwijzen als het om de zuivere asielpolitiek van de verschillende nationale staten gaat. En ook zal ik voorstellen dat wij als Viségrad-groep een verplichtend verdeelmechanisme binnen de EU afwijzen”, aldus Sobotka.

Voor zijn voorstellen wil de minister-president zorgen voor de steun van Polen, volgende week zal hij over het onderwerp spreken met de Slowaakse minister-president Robert Fico. “Ik ga er van uit dat we ook diplomatieke gesprekken met Hongarije zullen voeren om een gezamenlijk standpunt van de Viségrad-landen uit te werken”, zei Sobotka.

De Europese Commissie had woensdag haar voorstellen over een verandering van de EU-asielpolitiek gepresenteerd. Eén variant voorziet in de aanvulling van het Dublin-systeem met een permanent mechanisme, dat zwaar gedupeerde landen moet helpen. Een andere variant is de vervanging van het huidige systeem (asielaanvraag in het eerste Europese land van binnenkomst) door een rechtstreekse herverdeling van de migranten over alle EU-landen. Tsjechië wijst deze voorstellen fel van de hand.

Bron:
www.pragerzeitung.cz

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Brussel, Eurabië, Europese Commissie, EUSSR, gezond realisme, Hongarije, Illegalen, Immigratie, Midden-Europa, Nationalisme, Oost-Europa, Patriottisme, Polen, Slowakije, Tsjechië. Bookmark de permalink .

14 reacties op Verzet tegen EU-asielplannen

 1. Henk.V zegt:

  Ik hoop dat hieruit een sneeuwbal effect ontstaat die een einde maakt aan de doorgeslagen plannen van de EU! Nog beter is het wanneer de EU uiteenvalt en daardoor gedwongen wordt het plan tot geforceerde eenmaking van landen volledig op te geven.
  De enige EU die recht van bestaan heeft is een samenwerkingsverband tussen ZELFSTANDIGE landen, precies zoals de voormalige Franse president Charles de Gaulle voorstond :l ‘Europe des Nations!
  Zo’n constructie verschaft ons dan meteen de mogelijkheid om overbodige eurocraten uit hun functie te zetten ,waarbij we ze kunnen adviseren te emigreren naar ver weg gelegen gebieden, waar hun activiteiten misschien nog op prijs gesteld worden. Zij zijn niet bepaald van nut voor ons volk geweest, dus WEG ERMEE!
  Royals die zich nu nutteloos voelen, omdat het grote doel- de opheffing van de Nederlandse Staat en aantasting van haar oorspronkelijke karakter – niet kan worden gehaald, kunnen zich dan meteen bij de vertrekkende eurocraten voegen. Hun doelstellingen waren te politiek correct Zij kunnen dan meteen worden ontheven van de eed om de grenzen van ons land te verdedigen met alles wat in hun is. ( Zo waarlijk helpe mij…)

  Like

 2. Cathja zegt:

  Ik hoop dat de vier genoemde landen hun ruggen recht houden, en zich niets laten voorschrijven door Brussel wat zij niet wensen. Geen verplichte verdeling van vluchtelingen is een logische eis, want er is geen inspraak mogelijk wie er dan als vluchteling binnenkomen. Eerder al had Hongarije aangegeven alleen christelijke vluchtelingen op te willen vangen, maar daartegen kwam veel protest.
  Geen christenen? Dan helemaal niemand. Ik hoop dat ze voet bij stuk houden, en zij aan zij één front van verzet vormen tegen Brussel.

  Like

  • Dicksy zegt:

   Is het niet werkelijk godgeklaagd en wraakroepend dat men moet hopen dat andere landen voor ons België en Nederland de kastanjes uit het vuur moeten halen omdat ze in Brussel ( Belgische regering ) en Den Haag geen kloten aan hun lijf hebben om nu eens krachtig en duidelijk NEE te zeggen tegen de Eu en Duitsland.
   Bende verslaafde machtswellustelingen.

   Like

 3. Hendrik zegt:

  Alle landen moeten een schadeclaim bij Merkel indienen, dankzij haar domme opmerkingen heeft half noord afrika zijn koffers gepakt en zitten we nu met z’n alle tegen die gelukszoekers aan te hikken en er komt maar geen einde aan!

  Like

 4. joga zegt:

  Beste Henk V. Je hoeft Willempie niet te ontheffen, dat heeft ie zelf al gedaan vanwege het niet nakomen van zijn eed {aan god (niet Allah) almachtig} en dient daarvoor onmiddellijk te worden afgezet.

  Like

 5. Guardiacivil zegt:

  Kijk, dit zou het eerste massale blok tegen de EU en Brussel kunnen zijn, weer een klap in het smoelwerk v Rutte en Merkel. Nu nog een paar landen en dan is het definitief gebeurd. En England eruit, daarna Griekenland, het pakt met de duivel Turkije opblazen, dag EU. Daarna alle Europese burgers in opstand tegen de elite die probeert te redden wat te redden valt, en al deze lui op het schavot op hetzelfde uur op alle grote pleinen in Europa. Dat zou pas een overwinning zijn van civiel Europa die lang genoeg geleden heeft.

  Like

 6. exmarineman zegt:

  Na de overeenkomst met Turkije staan er nu in de Noord-Afrikaanse landen tienduizenden “vluchtelingen” klaar om de Middellandse zee over te steken naar Italië (Lampudoso, Sicilië), Spanje (Mallorca, Ibiza) en wat te denken van Portugal ….. en dan denken zij in Den Haag en Brussel dat ze de vluchtelingenstroom kunnen tegenhouden en hebben verminderd…… hahahahahahahaha. Denken ze daar nu echt dat het over en uit is????? Hebben ze dan helemaal geen benul van de zuidelijke grenzen van Europa?????? Is hun aardrijkskundige kennis dan zo slecht en denken ze nou echt dat ze met Frontex en al die schepen die bootjes kunnen tegenhouden??????? Of denken ze: als we nou maar Turkije en Griekenland in het nieuws hebben en zeggen dat het daar “dicht” zit dan is het volk stil want die weten toch niet dat er nog een paar landen meer open liggen. En wat te denken van de route via de Adriatische zee naar Albanië, Kroatië……..

  Like

 7. Bas zegt:

  Vroeger was er verzet tegen de USSR, nu verzet men zich terecht tegen de EU. Het is moeilijk als Puper op eigen benen te staan. Voordat er meer ongelukken gebeuren zou Tsjechië er beter aan doen op termijn weer uit de EU te stappen. In dit opzicht is er onder de bevolking gelukkig meer bewustzijn ontstaan. Politici van voormalige Oostblok landen beseffen des te meer dat ze als speelbal worden gebruikt, bovendien voor de Europese draaikolk van snel geld en kapitaals- injecties in een piramide spel zijn belandt.

  Like

 8. Jan zegt:

  Eorme stijging van vuurwapens in Tsjechië

  Gun sales in the Czech Republic have been rising fast in recent months, while the number of Czechs applying for licenses is also growing. Experts suggest this is a response to worries over terrorist attacks and the migrant crisis.

  Photo: Sgaba, CC BY-SA 3.0Photo: Sgaba, CC BY-SA 3.0
  In the last five years over 100,000 guns have been sold in this country, bringing the total number owned by private citizens to more than 800,000, according to the newspaper Hospodářské noviny.

  http://www.radio.cz/en/section/business/gun-sales-rising-sharply-in-czech-republic

  Like

 9. Jan zegt:

  Over Portugal hoort men niets maar hier dan een bericht hoe goed de multikultuur werkt:

  Man met macheten slaat 30 plunderaars van zich af die gratis geld en gratis eten wilden. De plunderaars: het Afrikaanse uitschot

  Kebab shop owner single-handedly fights off mob of 30 ‘robbers’ with machete

  The footage shows Mustafa Kartal grabbing his massive knife and slashing at the attackers after a gun was reportedly fired in front of his restaurant.

  The gang of around 30 are said to have stormed into his shop, Mustafa’s eatery in central Lisbon, Portugal, and tried to hold him up.

  They demanded cash and free kebabs, but refusing to be intimidated the 35-year-old hacked away at anyone who got too close.
  ..
  http://www.mirror.co.uk/news/world-news/kebab-shop-owner-single-handedly-7895639

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s