Als Mohammed en Nedim niet willen werken

Screenshot_17

(Door: Sarah Lund – Vertaling: E.J. Bron)

De integratie van migranten in de arbeidsmarkt is de voornaamste wens van iedere staat. De geïmmigreerde nieuwe burgers moeten immers de pensioenen van de oudjes verzorgen, omdat het autochtone deel van de bevolking steeds minder kinderen krijgt. Dat is in de Scandinavische welvaartsstaten net zoals in Duitsland: de politici werven luidkeels geschoolde arbeidskrachten die we o zo dringend nodig hebben om onze sociale systemen draaiende te houden.

journalistenwatch

Dat deze geschoolde arbeidskrachten ons meer kosten dan opleveren, en wel ook op de lange termijn, wil niemand echt toegeven, maar uit een onderzoek van het Deense werkgeversverbond uit het jaar 2015 blijkt dat 3 van de 4 “vluchtelingen”, die in de beginjaren van de jaren-2000 naar Denemarken kwamen, geen werk hebben. Het werkgeversverbond komt daarom tot de conclusie dat de inspanningen voor een integratie mislukt zijn, dat dit niet acceptabel zou zijn en dat en dat de samenleving het zich niet zou kunnen veroorloven hen te verzorgen met sociale uitkeringen.

Nu zorgt een reportage op de Deense staatstelevisie voor opzien: het gaat om drie “nieuwe Denen”, die om verschillende redenen geen werk vinden. Het idee van de linkse media om deze omstandigheid en de schuld aan een gebrekkige bereidheid tot integratie bij de Denen in de schoenen te schuiven, pakte echter heel anders uit.

Men liet drie moslims van om en nabij de 20 jaar oud zien, die om verschillende redenen weigeren de hen aangeboden banen aan te nemen.

Eerst is daar Nedim, een 28-jarige man met brede schouders, voormalig bendelid, die in Denemarken geboren en opgegroeid is. Hij spreekt de taal vloeiend, maar weigert zijn opleidingsvergoeding SU te verhogen met een deeltijdbaan, waaraan hij morgen zou kunnen beginnen. Schoonmaken gaat helemaal niet, zegt de krachtig gebouwde Nedim. Zijn moeder zou met schoonmaakwerk haar rug geruïneerd hebben en met het oog op de lichamelijke belasting zou dat niks voor hem zijn. Hij wil graag herenkleding verkopen.

Dan wordt er verteld over Sabah, die eveneens in Denemarken geboren werd en over een goede opleiding als administratief medewerkster beschikt. Zij zoekt al heel lang een baan en wordt ongeveer eenmaal per maand uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Maar ze vindt geen werk en zegt gediscrimineerd te worden, omdat ze weigert haar hoofddoek af te doen.

Mohammed is sinds 2014 in Denemarken en heeft een Deense vrouw. Hij komt uit Syrië, spreekt Engels en heeft een bachelor in de toerismebranche. Mohammed zou heel graag bij een reisbureau of in het toerisme willen werken, maar hij wil op zijn arbeidsplaats absoluut niet in contact komen met varkensvlees of alcohol. Het arbeidsbureau heeft hem een stage aangeboden in een restaurant, die hij om deze reden echter afwees.

Daarvoor had Mohammed stage gelopen bij een grote supermarktketen, waar hij gewerkt had op de elektronica-afdeling. Deze baan had hij zelf opgezegd, omdat hij hem niet leuk vond. Mohammed zou graag in zijn vakgebied werken, maar helaas spreekt hij geen Deens. Dat zou echter de voorwaarde zijn, aldus het arbeidsbureau.

Alle drie, Nedim, Sabah en Mohammed, voelen zich door de Deense samenleving gediscrimineerd en hebben zich ingesteld op hun slachtofferrol. Een feit is, dat ze voorwaarden aan hun arbeidsplaats stellen die ze zich gewoon niet kunnen veroorloven. Ze wijzen aangeboden werk om religieuze redenen af, zoals dat het dragen van een hoofddoek geaccepteerd wordt, of men wil niet in een restaurant werken dat varkensvlees en alcohol aanbiedt. Veel banen kunnen echter geen rekening houden met strenge islamitische voorschriften, anderzijds zouden de drie onbeperkt ter beschikking van de arbeidsmarkt moeten staan, wat ze echter niet doen. Omdat dit niet gebeurt, hebben ze ook geen recht op een werkloosheidsuitkering of integratiehulp.

Men kan alleen maar hopen dat de burgerlijke regering de regelingen voor migranten strakker aantrekt, zodat de integratiedruk op de nieuwe burgers zo groot wordt dat ze óf uit hun slachtofferrol komen óf het land verlaten.

Bron:
http://journalistenwatch.com
Auteur: Sarah Lund

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Denemarken, Islam, islamitische ideologie, Krankzinnigheid, Moslims, Rotzakken, verloedering. Bookmark de permalink .

28 reacties op Als Mohammed en Nedim niet willen werken

 1. Joannes den Hollander zegt:

  Is toch niet zo moeilijk. Gewoon Denemarken uitschoppen. Dat geldt dan voor al die parasieten die niet willen. Hier lijkt me een taak weggelegd voor de E.U. leiders. Zij die niet willen, Europa verlaten. Desnoods met geweld. Simpeler kun je het toch niet maken.

  Geliked door 1 persoon

  • Hans zegt:

   Gedeeltelijk eens
   Ik vind eerst een paar weken hard schoppen beter.
   Dan opsluiten, en weer schoppen.
   De “mannen” onverdoofd castreren, halal, in overeenstemming met het strenge islamitische geloof.
   De vrouwen een cordiaanse knoop in de eileiders (ijlijders)
   Dan weer schoppen
   Dan pas het land uit.

   Geliked door 2 people

   • Joannes den Hollander zegt:

    Mooi verwoord Hans. En ik schop graag mee. Maar dat zullen er wel meer willen denk ik.

    Geliked door 2 people

   • Henk zegt:

    Dit soort figuren moet je gewoon elke dag een pak op hun donder geven net zolang tot ze niet meer vragen: “Waarom?”. Daarna elke dag terug laten komen voor hun dagelijkse portie. Mocht je een dag verhindert zijn moeten ze de volgende dag gewoon zeggen: “Ik heb het van gisteren nog niet gehad”.

    Like

  • Jean zegt:

   Joannes, u hebt blijkbaar nog vertrouwen in die EU misdadigers? Vergeet aub niet dat zij die puinhoop creëren en er nog dagelijks duizenden binnenhalen om nog meer puin en ellende te komen oogsten.
   Als er iets “teveel” in Europa rondloopt dat schade veroorzaakt aan de Europeanen dan is dat toch wel die EU troep samen met die moslim/islamtroep barbaren.
   Conclusie: Wij moeten die troep opruimen en verdrijven van Europees grondgebied, alles naar Afrikaans grondgebied afvoeren.

   Like

 2. Cathja zegt:

  Het land verlaten is de allerbeste optie. Deze mensen weigeren te integreren, dus is er maar één goede oplossing: afreizen naar het land van hun ouders.

  Like

 3. Ricardo zegt:

  Ach ja Mohammed is hier echt gekomen om te ”werken” wat ., een zeikvolk is het ook!
  Wel van de ”Varkens Kaffurs ” graties geld willen, waar de ”varkens ook met hun handen aan hebben gezeten!

  Zo hebben ze voor alles wel een lulverhaal, ook zo triest wat moet een Deense vrouw met een Arabische rat, van waarschijnlijk, 1.70 of vallen dat soor vrouwen niet meer op echte mannen!
  Waarom niet gelijk zeggen: Ik werk nergens want overal zijn mensen die varkensvlees eten, en zich niet aan de wetten van Allah houden!

  Een eisenpakket samenstellen zijn ze , Wereldkampioen in! Dit soort volk moet je gewoon een
  enkeltje Syrie terugsturen allemaal , bij Ome Assad hebben geen grote bek!

  Zelfs Turken willen geen Syrische ”vluchtelingen” ,zijn bang dat het tot geweld spaningen komen! Wat in het verleden al eerder is geweest! Turken massaal demonstreren toen er bekend werd dat er een asieleiserscentra komt van 27.000 terugestuurde Syriers! Muslims vs Muslims !

  Laatstaan Muslims vs Non Muslims hoe fout dat gaat!

  Like

 4. Mirjam zegt:

  Opvoeding is de oplossing. Maar waarschijnlijk is het al te laat. Sinds de jaren 70 van vorige eeuw is het woord opvoeding voor iedereen een scheldwoord en kwamen er boeken op de markt met alternatieve opvoedmethodes, waarin vooral veel nadruk op het pamperen en op de vrije opvoeding werd gelegd en minder op orde en regelmaat. Het gevolg hiervan is dat de ouders van de tieners van nu geen structuur hebben geleerd en deze dus ook niet aan hun kinderen doorgeven konden. Daardoor is nu alles zo los geslagen, dat mensen doen wat ze willen en geen autoriteit dulden, maar ook dat er überhaupt geen leiding gegeven kan worden. Daarom worden regels en wetten met voeten getreden en worden overtredingen niet vervolgd met restricties of straffen etc.
  Dit is hoe de linkse gutmensch is ontstaan. Laat maar waaien en alles is goed. Géén realiteitszin en géén structuur. En dit gedrag van immigranten/asielzoekers wordt geaccepteerd, omdat ze het toelaten en niet weten hoe het anders moet. Dertig jaar van foutief autonomistisch opvoeden en toelaten van verkeerd gedrag, breekt hen nu op.

  Geliked door 1 persoon

 5. tjonge zegt:

  “De geïmmigreerde nieuwe burgers moeten immers de pensioenen van de oudjes verzorgen, omdat het autochtone deel van de bevolking steeds minder kinderen krijgt”
  .
  met deze opmerking gaat het m.i. direct fout, want leg mij eens uit waarom wij geïmmigreerde nieuwe (islam??)burgers nodig zouden hebben als er in geheel europa de laatste 5 jaar bijna 10% werkloosheid heerst, oftewel, 50 miljoen Europeanen die geen baan hebben ??
  .
  waar moet ik als autochtoon aan het werk als de vermeende “graag werkende” geiteneuker voorrang krijgt bij de sollicitatie ?
  of krijgen de nare witmensen/autochtonen straks allemaal als (gedwongen) bijstandsslaaf de verplichting om tegen behoud van uitkering een gecreëerd slavenbaantje uit te voeren (anders geen uitkering) ?

  Like

  • Hi tjonge het westerse Angelsaksische economie model is alleen gebaad bij groei, net zoals dat de prijzen van bijna alles omhoog gaan, zonder groei zwakt de economie af. Deze niet of negatieve groei heeft een periode van 7 jaar achter de rug de economische crisis begon in 2008 en zou volgens de specialisten nu over moeten zijn, zie je nu de relatie tussen groei en de aanwas van de immigranten welke ook nog eens gebruikt wordt voor een dubbele en verborgen agenda van het hoofdkwartier der EUSSR te Brussel…

   Geliked door 1 persoon

   • tjonge zegt:

    “zie je nu de relatie tussen groei en de aanwas van de immigranten”
    .
    groei die 100% betaald wordt door de belastingbetalert want 99% van de immigranten worden onderhouden UIT de schatkist en zullen nooit wat toevoegen IN de schatkist..
    .
    dan heb ik nog niet eens over de impact (lees islamisering) die de immigrant heeft op onze samenleving, en dat vind ik 100 keer erger dan al het geld op onze planeet !
    .
    ik zou met alle liefde er 10 jaar tulpenbollen vreten voor over hebben als ik daar de islam uit europa mee kon krijgen….

    Geliked door 2 people

   • De lusten van deze gecontroleerde immigratie zijn voor de regering en werkgevers, de lasten dat is algemeen bekent worden door de belastingbetaler opgehoest tjonge….

    8. Een immigrant is ook een klant

    De aanwezigheid van meer mensen in een land veroorzaakt meer vraag naar vastgoed, dat daardoor
    in prijs stijgt. Dat leidt tot meer rijkdom voor de eigenaren van vastgoed. Een neveneffect is dat de
    staat meer inkomsten uit overdrachtsbelasting ontvangt. Alle immigranten, ook
    uitkeringsgerechtigden, brengen wat dit betreft reeds door hun aanwezigheid geld in het
    overheidslaatje. Hun aanwezigheid heeft echter een veel grotere, positieve invloed op de rijkdom
    van grote vastgoedeigenaren. De binnenkomst van immigranten leidt dus al direct tot het
    verschijnsel dat de rijken rijker worden. Mede in aanmerking genomen dat de lasten van de
    immigranten op de armere Nederlanders worden afgewenteld kan men zeggen dat als gevolg van de
    Nederlandse immigratiepolitiek de armen armer, en de rijken rijker worden.
    Binnen Zonder Kloppen – Pieter Lakeman
    https://docs.google.com/file/d/0Bz9dtt0GCc7xVEV2RV8tbTlhNHc/edit

    Like

  • Mirjam zegt:

   Een heleboel mensen zien de waarheid over de asielzoekers en het uitzichtloze bestaan dat ze in de toekomst in onze Europese landen zullen leven, Tjonge. Een heleboel mensen hebben hier ook al vanaf het begin voor gewaarschuwd, maar er werd en wordt niet geluisterd. De mensen komen niet uit welvarende landen wat betreft economie, en de meesten van hen kunnen niet eens lezen of schijven. Voor hun bestaan zijn ze altijd afhankelijk geweest van de staat, maar deze heeft niet veel voor hen gedaan. Armoede is dan ook een groot goed onder de analfabeten die de overtocht naar Europa hebben gewaagd en nu hier gaan teren op de sociale voorzieningen. In de landen waar ze vandaan komen is er maar één echte productiviteit dat veel geld met zich meebrengt: de olie, maar verder produceert de bevolking niets, behalve veel kinderen. Omdat ze veelal geen opleidingen hebben gevolgd en geen beroepen hebben geleerd, hun vrouwen altijd thuis blijven om op de eindeloze stroom kinderen te letten en onderdanig aan hun mannen te gehoorzamen, de hele familie de taal van het nieuwe thuisland niet machtig is en waarschijnlijk ook nooit zal zijn, zullen ze ook geen werk hier vinden en hun kinderen niet klaar kunnen stomen voor onze maatschappij. En zullen deze kinderen ook weer hun hand moeten ophouden voor uitkeringen, waarvan ze de Nederlandse overheid de schuld geven, want ze hebben geen kansen gekregen en zijn racistisch behandeld en gediscrimineerd.
   Het is nooit goed en het zal nooit goed zijn. We halen ons een nieuwe sociaal achtergestelde lichting mensen op onze hals, welke het sociale systeem, dat door onze voorouders met hard werken is verdiend en opgericht, volledig uitgehold zal worden en de economie in ons land zal lijden onder de steeds meer stijgende kosten van onderhoud van deze, sorry dat ik het zeg, parasieten.
   Werken zullen ze niet (de mannen) en mogen ze niet (de vrouwen), maar dat maakt toch niets uit, want met het geld dat de overheid beschikbaar stelt aan deze mensen, kunnen ze leven als God in Frankrijk. Denk maar eens aan de kindgebonden budgetten, kinderbijslag en andere toeslagen die ze nog op inkomen kunnen aanvragen.
   Er zijn dus genoeg mensen die het weten, Tjonge, maar er wordt gewoon niet geluisterd. En wie niet luisteren wil, moet voelen…

   Like

 6. bert zegt:

  als iedereen naar zijn eigen geboorteland zou gaan was er al veel opgelost.

  Like

 7. Avidia zegt:

  Is het niet intelligenter om ze helemaal niet toe te laten? Scheelt een hoop werk en geld, zo ook de kans dat ze toch blijven, of verstopt worden door onze linkse broeders.

  Like

 8. Sjaak zegt:

  Geen Werk !
  Geen Geld !
  Geen dak boven het hoofd !
  Niks te vreten !
  Verrekken laten, aan de lange arm !
  Wat is daar zo moeilijk aan ?

  Geliked door 1 persoon

 9. Sjaak zegt:

  Geen Werk !
  Geen Geld !
  Geen dak boven het hoofd !
  Niks te vreten !
  Verrekken laten, aan de lange arm !
  Wat is daar zo moeilijk aan ?
  Hier ook nog zo een moslim verweigeraar !
  Zijn kopvod verbied hij naar de taalles te gaan !

  Geliked door 1 persoon

  • elisah zegt:

   Kijk deze mensen poepen 6 kinderen uit en laten anderen voor ze betalen.
   Waarschijnlijk krijgen ze nog meer kinderen, dat zijn dan vaak de kinderen die oa over de straat hangen en geen goede vooruitzichten hebben op scholing en werk.
   Zeker als moeders niets leert en wereldvreemd gehouden wordt.
   Zo zitten de Europese mensen meestal niet in elkaar. Kwaliteit gaat boven kwantiteit.
   Ze krijgen net zoveel kinderen als ze zich financieel kunnen veroorloven, die worden dan ook naar behoren verzorgd en opgevoed.

   Like

 10. elisah zegt:

  Kijk eerst eens waarom er minder kinderen geboren worden, zodat er een mogelijkheid bestaat om dat probleem aan te pakken. Het is bijna niet te betalen om meerdere kinderen te hebben.
  Wanneer je het stimuleert om kinderen te krijgen en het financieel lichter maakt om meerdere kinderen te hebben (kinderopvang, kinderbijslag, studiekosten etc), los je het probleem op een eenvoudige manier op. Het is niet dat mensen geen kinderen willen, maar het is ivm werk, opvang en financien bijna niet te doen. Ouders willen niet dat hun kind opgroeit in armoede met een achterstand en minder middelen dan goed voor ze is.
  Zo simpel is het.

  Like

 11. M.A.L. Sion zegt:

  Voor ons, autochtone kl…zakken, golden vóór WOII andere regels. De afkorting was DUW.
  Dienst uitvoering werken. Iedereen die geen werk had kreeg een schop in de handen gedrukt en kon aan de slag voor Rijkswaterstaat.
  Iets dergelijks is nu toch ook wel te organiseren?
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten -http://depatriotten.weebly.com

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Inderdaad M.A.L. Sion.
   Ingenieurs stonden op de tram. Het Amsterdamse bos werd aangelegd.
   Ik zou daarom voor willen stellen om ze allemaal te verplichten met de schop en de kruiwagen een tweede Afsluitdijk aan te leggen.

   Ik denk dat het invasieprobleem dan gelijk over is en de grote uitstroom eindelijk zal beginnen.

   Like

 12. koddebeier zegt:

  Als je zo hard arbeidskrachten nodig hebt waarom zijn er dan meer dan 600.000 werkelozen ??
  En haal je lui binnen die helemaal niet van plan zijn om te gaan werken ???

  Like

 13. 1. Men kan geen wetten maken om arme vluchtelingen in welvaart te laten leven.

  2. Wat de ene persoon ontvangt, zonder er voor te werken, moet een ander persoon er voor werken zonder het te krijgen.

  3. De overheid kan niet iets aan iemand geven zonder dat de overheid het niet eerst van iemand anders afgepakt heeft.

  4. Men kan rijkdom niet vermenigvuldigen door het te delen.

  5. Wanneer de helft van de mensen het idee krijgt dat ze niet hoeven te werken omdat de andere helft voor hen werkt; en bij de andere helft het idee ontstaat dat het geen toch geen zin heeft om te werken, om dat iemand anders het krijgt waar zij voor werken, dit is het begin van het eind van elke natie staat…

  Geliked door 1 persoon

  • Mirjam zegt:

   Mee eens Adriaan. Bovenstaand filmpje laat een Afghaans gezin in Duitsland zien met een hoop kinderen, vaak niet meer dan 1 jaar van elkaar verschillend in leeftijd. De vrouw van dit gezin wil niet een Duitse cursus volgen. Ik vind dit sowieso van de gekke.
   De mensen zeggen in Duitsland te willen leven, dan moeten ze ook integreren en zich aanpassen aan wat ver van hen verlangt wordt. Zij krijgen daar genoeg voor terug. Zoals een veilig land, onderdak, eten, geld en goederen en een rustig lezen. Vaak hoeven ze nog niet eens te werken.
   Bij aanpassen hoort inburgeren en als ze dat niet willen, dan vind ik is het jammer voor ze, maar dan moeten ze terug naar hun land. Gewoon duidelijk zijn in regels, dan kunnen ze niet anders dan ze volgen. Het alternatief is vertrek.

   Geliked door 1 persoon

 14. Hoe leg je dit uit aan jullie ”elite”?

  Like

 15. Anneke zegt:

  En als Henk en Ingrid niet mogen werken, omdat zij voor de werkgevers te duur zijn ??? Dan is de economie nooit meer een bloeiende bloem. De dorheid is alleen maar toegenomen, de armoede onder de burgers idem. “Hoe komen we deze maand nu weer door, na de vaste lasten te hebben overgemaakt. Een extraatje zit er niet meer in”.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s