Duitse binnenlandse veiligheidsdienst: We hebben ISIS onderschat

Screenshot_6

(Vertaling: E.J. Bron)

De Duitse binnenlandse veiligheidsdienst geeft toe ISIS verkeerd te hebben ingeschat. De terreurorganisatie zou haar mensen onder de “vluchtelingen”stroom naar Duitsland hebben gemengd. Daarom zou de veiligheidssituatie nu zeer ernstig zijn.

Volgens de president van de Duitse binnenlandse veiligheidsdienst, Hans-Georg Maaßen, bevindt Duitsland zich in het vizier van de radicaalislamitische ISIS-militie. “ISIS wil ook aanslagen tegen Duitsland en Duitse belangen plegen”, zei Maaßen tegenover de “Welt am Sonntag”. Daartoe zou in de propaganda van de zogenaamde “Islamitische Staat” worden opgeroepen. “Duitse steden worden in samenhang met andere metropolen zoals Parijs, Londen of Brussel genoemd”, zei Maaßen. Hij zou de veiligheidssituatie als zeer ernstig beschouwen, maar op dit moment zou men niet in het bezit zijn van informatie over concrete plannen voor aanslagen in Duitsland.

“Het radicaalislamitische terroristische potentieel bedraagt ongeveer 1.100 personen”, zei Maaßen. Daar zouden nog 8.650 Salafisten bijkomen. “Dit aantal neemt dagelijks toe.” Radicale islamieten zouden ook proberen om “vluchtelingen” voor zich te winnen. Zo zouden er al ongeveer 300 pogingen tot rekrutering zijn geteld, aldus de president van de binnenlandse veiligheidsdienst. “Ik maak me vooral zorgen om de vele onbegeleide minderjarige ´vluchtelingen´. Deze groep wordt doelbewust benaderd.” Dat zouden echter alleen maar de gemelde gevallen zijn, het echte aantal zou veel groter zijn.

Dat ISIS de “vluchtelingen”stroom gebruikt, zouden de veiligheidsautoriteiten vanaf het begin als optie hebben beschouwd, zei Maaßen. “We beschouwden het echter als minder waarschijnlijk”, omdat het risico gewoon te groot zou zijn. Desondanks zou ISIS zijn mensen onder de “vluchtelingen” hebben gemengd. Ik noem dat een “show of force” (machtsdemonstratie). “Inmiddels weten we: wat ISIS betreft, moeten we gewoon nog veel leren”, aldus Maaßen.

Bovendien zou het een groot probleem zijn dat ongeveer 70% van de binnenkomende “vluchtelingen” geen geldige paspoorten zou bezitten. Ze zouden slechts op basis van hun eigen informatie geregistreerd worden. “Ik vrees dat wij en onze partnerdiensten weliswaar informatie over gevaarlijke personen in onze databanken hebben opgeslagen, maar dat het aan onze aandacht ontsnapt zou kunnen zijn dat zij zich al bij ons bevinden, omdat ze onder valse identiteiten ons land binnenkwamen.”

ISIS zoekt volgens Maaßen niet alleen de militaire strijd in Syrië, maar pleegt in veel regionen van de wereld aanslagen. “Het begrip ´terreur´ bagatelliseert daarom de ISIS. Wij hebben veelmeer te maken met een militaire confrontatie.”

Bron:
www.n-tv.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, Barbarisme, Duitsland, Eurabië, Immigratie, Islam, islamitische ideologie, Jihad, Krankzinnigheid, Moslims, Naïviteit, Overheid, Salafisten, Terrorisme, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

27 reacties op Duitse binnenlandse veiligheidsdienst: We hebben ISIS onderschat

 1. Dicksy zegt:

  Allez isis onderschat ! Vertel eens iets nieuws ? Iets dat ons nog echt de mond doet openvallen ! Vertel eens wanneer Merkel aankondigt dat ze volledig fout zat en alle grenzen gaat sluiten. Of dat de Eu besloten heeft zichzelf op te doeken. Of dat alle Eu-bobo’s politiek asiel hebben aangevraagd in Panama of andere gunstig fiscale eilanden !
  Of dat de uitgebrachte wijn van verafstoot echt niet te zuipen valt.
  Dat jullie isis onderschat hebben is wel degelijk oud nieuws.

  Like

 2. Harry zegt:

  Je houdt toch je hart vast voor zoveel domheid , zoveel onnozelheid , zoveel hardleersheid , zoveel onkunde van degenen die verantwoordelijkheden over ons dragen !

  En het lullige is , dat ze al jaren gewaarschuwd worden en er niks mee doen .
  En nu komen ze met een berichtje alsof ze het zelf ontdekt hebben .
  Khadaffi riep het al . Niemand luisterde .

  Goed hoor !
  Gaat u maar rustig slapen , de overheid blijft wakker , ze zitten er boven op .
  Op een gegeven moment komen ze er ineens achter dat het te laat is .

  Zitten lui als Rutte al schaterlachend in het vliegtuig richting Argentinië , o.i.d.
  Ha ha , net op tijd weg . Al kijkend door het raampje bij het opstijgen , ” moet je die landgenoten zien , zeg , die blijven gewoon hier , domoren ” .

  Ja , dat heb je goed geflikt Rutte .
  Schijnheilige leugenachtige flikker .
  Aanvoerder van een heel kabinet vol leugenaars .
  VVD en PvdA , wat is het verschil nog ?

  Like

 3. Pieter G zegt:

  Wanneer worden de verantwoordelijken opgepakt? Merkel en de rest van de landverraders.
  Iedereen met een heel klein beetje muizenverstand zag dit aankomen. De politieke leiding heeft doelbewust de bevolking in slaap gesust met mooie sprookjes van ach gut, Duitsland is lief land zien jullie dat allemaal. We zijn niet tegen buitenlanders daarom importeren we allemaal jihadstrijders om boete te doen. Iedere jihadstrijders krijgt een huis en auto zodat ze maximaal hun wrede werk kunnen doen tegen onze bevolking. We waren fout in de oorlog dus proberen we dat te compenseren met veel Duitse slachtoffers. Het is even vervelend misschien, maar dan is de Duitse bevolking wel van dader naar slachtoffer verschoven. En slachtoffer is moreel gezien te verkiezen boven dader. Zo ongeveer moet er in het hoofd van Merkel en haar trawanten rondzoemen. Merkel geeft niets om haar eigen volk. Dat wordt opgeofferd om het Duitse imago op te poetsen. Eine wiedergutmachung tegenover de wereld.
  Knettergek dus.

  Like

 4. Pingback: Veel meer IS-moslims bij onze Duitse buren via de vluchtelingenstroom! | tora-yeshua.nl | Tora Yeshua | tora-yeshua.nl

 5. Tistochwat zegt:

  En dat noemt zich “veiligheidsdienst”!

  Overal hebben donderbomse knuppelfenomenen het voor het zeggen!
  Echt, nog even en die mohammedaanse achterkleinzonen van een geplukte gier blazen overal de boel op.

  https://janhee.home.xs4all.nl/haddock.html

  Like

 6. Thom zegt:

  Wat hier in Europa bezig is heeft zo’n enorm waanzinsgehalte dat je als het niet gebeurde voor onmogelijk zou houden. Iedereen die de islam verdedigt dient als een gevaarlijke misdadiger voorgoed opgesloten te worden.

  Like

 7. Johan zegt:

  Een uitgebreid interview met deze hoogste baas van de Duitse binnenlandse veiligheidsdienst, Hans-Georg Maaßen, is hier te vinden :
  http://www.welt.de/politik/deutschland/article154172308/Die-IS-Propaganda-nennt-auch-deutsche-Staedte.html

  Wat opvalt in het interview:
  Op een gegeven moment vraagt de verslaggever van Die Welt of het gerechtvaardigd is dat mensen bezorgd zijn over de bouw van nieuwe moskeeën. Het antwoord luidt dan : Ja, maar dat is een grondwettelijk recht, namelijk het belijden van je godsdienst. Dus daar kan hij zich niet in vinden, dat mensen daar tegen protesteren.
  Zulk een antwoord is natuurlijk uiterst politiek correct. Geen speld tussen te krijgen. Maar of het helpt om de problemen op te lossen ?
  Ik ben van mening dat al die acties van de veiligheidsdiensten niets bijdragen aan de uiteindelijke oplossing van het probleem. Hooguit worden hier of daar enkele aanslagen voorkomen. Het werk van de veiligheidsdiensten is slechts een instrument in handen van de staat om te proberen de terreur tegen te gaan. Het is als bluswater, waarmee we een uitslaande brand proberen te doven.
  De vraag wie het vuur aangestoken heeft en waarom, wordt er echter niet mee beantwoord.
  Wat we echter moeten gaan doen is fundamenteel nadenken over het waarom van die terreur en wat de oorsprong ervan is. Pas dan kun je tot oplossingen komen om deze terreur definitief het zwijgen op te leggen.

  Like

  • Anna zegt:

   Ja mooi hoor vrijheid van Godsdienst……
   Maar als die godsdienst dan zo indruist tegen alles wat westers is dan zul je die godsdienst aan regels moeten onderwerpen….. EN WEL DE WESTERSE REGELS…..
   Het is een godsdienst die sterk vermengd is met POLITIEK. het is een ideologie…..
   HET IS NIET UITSLUITEND EEN GODSDIENST HET HEEFT VERREGAANDE POLITIEKE VOORSCHRIFTEN EN REGELS……
   Hun godsdienst zegt ook dat ze vier vrouwen ,megen hebben hoe gaat het burgerlijkwetboek daar dan mee om…..
   Hun godsdienst zegt ook dat je alles wat niet tot hun godsdienst behoort mag doden….
   Hoe gaat het burgerlijk wetboek daar me om….
   Hun godsdienst zegt ook als een dochter de eer van vader schend pa het recht heeft de dochter dood te maken hoe gaat het burgerlijk wetboek hiermee om….
   Kortom z’ on religie die haaks staat op onze westerse waarden en normen zul je DIRECT AAN BANDEN MOETEN LEGGEN, EN WEL HEEL SNEL ANDERS ZIJN WE STRAKS ALLEMAAL OF DOOD OF MOSLIM UIT ANGST.

   Hoe lang gaat het nog duren voordat onze overheid dat eens gaat begrijpen…..EN MAATREGELEN GAAT NEMEN……
   Nu zijn de niet moslims nog in de meerderheid nu kan het nog worden teruggedraaid straks niet meer…….

   Like

 8. milaK9 zegt:

  “ISIS wil ook aanslagen tegen Duitsland en Duitse belangen plegen”

  Dit gaan ze toch niet menen?
  Nu ook al in Duitsland?
  Dat het zover heeft kunnen komen.
  Londen (7-7), Parijs en Brussel waren nog ingecalculeerd maar Duitsland……?

  Ik kan hier een heel verhaal neertypen over het hoe en waarom verhaal maar wat heeft het voor een zin?
  Vroeg of laat gaat het een keer gebeuren.
  Het jihadisme kent geen grenzen anders dan deze planeet.
  Duitsland behoort nog steeds tot de Dar al-Harb dus een confrontatie, een conflict/aanslag is niet uitgesloten.
  Maar dat wisten we allang met deze instroom van moslims.

  Jaren geleden schreven al velen over wat er zou gaan gebeuren in Europa, in de Europese steden, m.b.t. de massale instroom van moslims (en dus ook moslims die de islam serieus nemen).
  En nu, na jaren, komen de inlichtingendiensten tot de conclusie dat ze de situatie verkeerd hebben ingeschat?

  Dit is een lachertje.
  Dit is achteraf een koe in haar reet kijken.

  Dit soort diensten zouden veel meer naar signalen moeten luisteren die uit de samenleving komen.
  Alle bezuinigingen ten spijt; Luisteren naar signalen uit de samenleving kost geen miljarden/miljoenen. Je kunt er gratis gebruik van maken.

  Hoe kan een miljarden-verslindende-organisatie verrast zijn over haar verkeerde interpretaties terwijl een leek dat in een oogopslag al kan concluderen?

  Ze etteren maar mooi door….
  Ik geef je op een briefje; Binnenkort is er een aanslag ergens in Duitsland.
  De gehele natie(?) is in rep en roer.
  De inlichtingendiensten weten niet waar ze het zoeken moeten.
  En dat terwijl de islam heel duidelijk is.

  Like

 9. P Glas zegt:

  Dat is politici eigen, eerst negeren ze de publieke opinie, die meestal op waarheid berust.
  Als het dan uit de hand loopt en onbeheersbaar is, zeggen ze, we hebben het onderschat!
  Het ultieme bewijs, dat de meeste “politici” nog geen deuk in een pakje boter kunnen slaan.
  Trekpoppen van brussel zijn het, meer is het niet, maar het zijn wel hele dure!

  Like

 10. Anna zegt:

  Wat iedere ” gewone burger ” al wist komen nu de veiligheids diensten achter…
  Hoe dom hoe goed gelovig.
  Een oplossing zou kunnen zijn ….Ieder die geen paspoort heeft terug sturen naar het land waar ze ZEGGEN vandaan te komen……..
  Ik kan maar niet begrijpen hoe soft en hoe lief en hoe stom dit soort mensen van de veiligheids diensten zijn die in feite hun eigen bevolking moeten beschermen…..
  Wanneer worden er eens strenge regels en wetten opgelegd aan dit soort infiltrerende lieden…
  ONBEGRIJPELIJK….
  DEZE SITE STAAT AL JAREN BOL VAN DIT SOORT GEGEVENS EN NU PAS KOMT DE VEILIGHEIDS DIENST OP HET IDEE……

  Like

 11. elisah zegt:

  Hoe is het mogelijk dat ze hun fouten durven toe te geven, dan moet het wel extreem erg geworden zijn en kunnen al hun conclusies en cijfertjes wel met 100 vermenigvuldigd worden.
  Zelden heb ik zo’n incompetente slappe zooi/veiligheidsdient gezien als daar in Duitsland.

  Like

 12. Duitse binnenlandse veiligheidsdienst: We hebben ISIS onderschat, tja Duitsland buigt niet alleen in Europa voor de islam en de islamisering van de eens zó soevereine landen in Europa. Al de nationale lidstaten van Europa buigen als een knipmes voor deze islamofascistische geïmporteerde misselijk en ziekmakende monocultuur.

  Zeg het nog maar eens, deze islamisering is beoogd en dient een bepaald doel welke door de geopolitieke agressiviteit van Amerika en de nietsontziende wereld politie NAVO met zijn funeste bondgenootschap met de islam opgestookt wordt. Houd Turkije in goed in de gaten, Turkije fungeert als een soort van enforcer of een katalysator om de derde wereld oorlog of aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid een conflict met de Russische Federatie uit te lokken mijns inziens.

  Turkije heeft de kant van Oekraïne gekozen, zo bestrijdt Turkije de YPG, een aan de PKK gelieerd Koerdisch leger in Syrië die het op dit moment opneemt tegen andere rebellengroepen. Begrijpt men nu nog niet waar Turkije mee bezig is onder de leiding van de sultan Erdogan wordt Europa regelrecht in een conflict gerommeld met Rusland, begrijpt men nu waarom de moslim president van USA, Turkije niet op zijn smerige gretige vingers tikt omdat de koerden als enige ‘boots on the ground’ IS(IS) bestrijdt, de door Amerika opgeleide en van de modernste wapens voorziene moordzuchtige, terroristische, ideologische moordmachine Deash…

  Like

 13. Mirjam zegt:

  Ik vind het het ergste voor de burgers van Duitsland, zij, maar ook wij in de andere landen van Europa, zijn de dupe van de mongolen die in Duitsland de regie voeren.
  Ieder kind weet dat als je iedereen zomaar je land inlaat en ook nog erop staat dat de andere landen in Europa dit ook doen, dan ben je schuldig aan alles wat er dan gebeurt. Dan heb je bloed aan je handen! Dit kan nooit meer vergeven en vergeten worden. En nóg leren ze het niet en laten ze de interne grenzen van Europa open voor de moordenaars en verkrachters.
  Dank jullie Balkanlanden! Jullie hebben de ‘oude tijden en regels’ niet vergeten, en gedaan wat gedaan moest worden. Dank jullie wel! Als jullie de grenzen niet hadden dichtgemaakt, dan had niets meer geholpen, ook niet het ‘zogenaamde plan Samsonite’. En nu vechten jullie ook weer voor jullie land, maar ook voor de rest Europa en daar mogen we best dankbaar voor zijn. Ik heb een voorgevoel dat Merkel heel voorzichtig moet gaan zijn, want mensen pikken dit beleid van haar en de EU niet meer. Ze gaan in opstand komen en dan zijn de rapen gaar. En dat is logisch, want als alles zo blijft doorgaan, dan komt er nooit een einde aan die opengrenzen waanzin, en die moordenaarsstroom!

  Like

 14. carthago zegt:

  Ik heb nooit geweten dat het zo makkelijk zou zijn Duitsland te bezetten, hadden we dat 80 jaar geleden maar gedaan.

  Like

 15. glockie17c zegt:

  Duitse binnenlandse veiligheidsdienst: We hebben ISIS onderschat …………

  NEEEEEEEEE……… ECHT !?
  Dat was de “normale burger” nu ECHT NOG NIET opgevallen !!!

  Like

 16. Ron zegt:

  “Dat ISIS de “vluchtelingen”stroom gebruikt, zouden de veiligheidsautoriteiten vanaf het begin als optie hebben beschouwd, zei Maaßen. We beschouwden het echter als minder waarschijnlijk”, omdat het risico gewoon te groot zou zijn.”

  Hier wordt al jaren voor gewaarschuwd. Een kind kon bedenken dat ISIS dat dreigement zou waarmaken.
  Het is toch zo eenvoudig. Denken die sukkels van de duitse veiligheidsdienst nu werkelijk dat ISIS dit een te groot risico vindt?
  Die vinden Niets een te groot risico, al kost het hun leven dan vinden ze het nog geweldig ook.
  Dit laatste is al jaren bekend.

  Die duitse veiligheidsdienst heeft zijn bewijs van onvermogen hierbij afgegeven. De geestelijke ziekte “politieke correctheid” heeft het IQ van de geheime dienst verlaagd tot 80.
  Les nummer 1: Voor ISIS is niets gek genoeg en al kost het hun leven dan vinden ze het nog een eer ook.
  Les nummer 2: ISIS bluft niet. Wat ze zeggen dat ze zullen doen gaan ze zeker ook proberen.
  Of het lukt is dan weer een ander verhaal.

  Like

 17. witte raaf zegt:

  Ik hoor ze hier nog zeggen vorig jaar:
  Er komen geen strijders mee tussen de vluchtelingen stroom!
  Was dat niet die lullo,hoofd van de terreurbestrijding die ons dat op het hart drukte!!
  Pfffff……wat een onnozelheid!!

  Like

 18. Guardiacivil zegt:

  Ik wacht geduldig op heel veel grote BOEMEN, dan pas staat het volk op.

  Like

 19. Pieter zegt:

  IS onderschat ? Dat geloof ik niet.
  De Duitsers hebben Merkel carte-blanche gegeven zo zit het.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s