Escalatie in Idomeni: “Migranten” bestormden grenshek – ook kinderen gewond

 

(Vertaling: E.J. Bron)

De situatie in de Griekse grensplaats Idomeni is geëscaleerd. Honderden “vluchtelingen” en “migranten” probeerden vandaag het Macedonische grenshek te bestormen. Hiertoe werden ze gisteren opgeroepen via een verspreide flyer. De politie zette traangas in en er raakten mensen gewond.

epoch times

“Video´s van verslaggevers ter plaatse laten zien hoe de mensen door een groot weiland naar het Macedonische grenshek rennen. Ze gooien met stenen, de Macedonische grenspolitie antwoordt met traangas, er zijn doffe explosies te horen. Tweets van plaatselijke waarnemers laten mensen zien die na het inzetten van traangas behandeld moesten worden”, bericht de krant “Die Welt” over de gebeurtenissen van vandaag in Idomeni.

Volgens de Griekse staatstelevisie zou er zelfs sprake zijn van zwaargewonde “migranten”. Volgens “Sputnik News” bevonden zich veel kinderen onder diegenen die het grenshek bestormden.

De politie was al in staat van paraatheid wegens de geplande bestorming van het grenshek. Ze schoot traangasgranaten af. Ook zou er gebruik gemaakt zijn van de gummiknuppel en verblindende granaten, berichtte dts onder verwijzing naar Griekse media: “Blijkbaar waren er meerdere gewonden.”

Op een video en een foto is te zien hoe een huilende kleine jongen wordt verzorgd. De journaliste Julia Niemeyer van de “Weserzeitung” schrijft: “De meeste vluchtelingen wachten op veilige afstand af wat er gebeurt”, maar ook dat de wind gedraaid zou zijn en ervoor zorgde dat de wolken traangas richting de tenten dreven.

Gecoördineerde actie

Op een flyer waren de meer dan 11.000 “vluchtelingen” en “migranten” van het kamp er in het Arabisch toe opgeroepen om zondagmorgen om 09.00 uur bij elkaar te komen om over de grens naar Macedonië te marcheren, berichtte de Griekse radiozender Athina 984, aldus dpa.

Het nieuws van de actie zou zich hebben verbreid naar andere “vluchtelingen”kampen in de buurt van de grens, aldus “Die Welt” onder verwijzing naar Griekse media. Daarom zouden mensen zondagmorgen speciaal naar Idomeni zijn gekomen – in de hoop de grens te kunnen oversteken.

Wie de flyers heeft verdeeld en aan de hoogspanningsmasten heeft opgehangen, zou tot nu toe niet bekend zijn, werd er gezegd.

Eerst wilden ze praten met de Macedoniërs

“Spiegel-Online” berichtte: drie politiebussen en tientallen geüniformeerde agenten van de Griekse politie stonden tegenover de bijeengekomen “migranten”. Na enige discussie gaf de politie toestemming aan vijf vertegenwoordigers van de “migranten” om te gaan praten met de Macedoniërs. Maar de Macedonische politieagenten Aan de andere kant van het hek wilden niemand doorlaten. Toen de boodschap van het negatieve verloop van het gesprek bij de menigte aankwam, escaleerde de situatie.

Volgens “Spiegel Online” verdween de Griekse politie zodra de traangasgranaten door de lucht vlogen. Een Griekse regeringsvertegenwoordiger zei: “Athene zou het inzetten van traangas tegen personen aan Griekse zijde veroordelen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zou een reactie voorbereiden.”

Wie zit erachter?

Midden maart al had een gelijksoortige flyer voor een bestorming van het grenshek gezorgd. Ongeveer 2000 “vluchtelingen” hadden destijds gehoor gegeven aan de oproep om een wild stromende rivier over te steken. Daarbij waren drie mensen verdronken. Wie het toch lukte Macedonië te bereiken, werd door de politie daar onmiddellijk teruggestuurd.

Griekse media vermoeden dat er “activisten” achter deze gevaarlijke acties zitten. In Griekenland komt steeds meer kritiek op de vrijwillige helpers, omdat zij deels eigen politieke doelen, zoals de opening van de grens, nastreven.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, Barbarisme, Europa, Griekenland, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Macedonië, Marxisme, migrantengeweld, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering. Bookmark de permalink .

23 reacties op Escalatie in Idomeni: “Migranten” bestormden grenshek – ook kinderen gewond

 1. milaK9 zegt:

  Bijna aan het eind van het filmpje hoor ik toch echt weer die alom bekende kreet van de mossels; allah-u-akbar!
  Traangas houdt hen blijkbaar niet tegen.
  Misschien moeten ze de volgende keer iets anders gaan gebruiken.
  Op de één of andere manier moet hen toch echt de boodschap duidelijk gemaakt worden dat ze niet welkom zijn.

  Like

 2. Mirjam zegt:

  De activisten moeten ze vastzetten. En geen vrijwilliger helpers meer toelaten, die niet door de overheid ingezet zijn. Het zijn linkse hippies, die proberen de boel op te hitsen en te laten escaleren, zonder een greintje verstand, voor een ideaalbeeld wat niet met de werkelijkheid overeenkomt. Ze brengen meer schade toe dan dat ze goed doen.

  Like

 3. elisah zegt:

  Het zijn de zgn vrijwillige helpers die de boel steeds weer opstoken, meteen oppakken en vastzetten die ophitsende oproer kraaiende verrekkelingen.
  Laatst waren ze te zien toen ze het water in sprongen om de boten richting Turkije tegen te houden, haal ze meteen aan boord en zet ze samen met de illegale immigranten af in Turkije, kunnen ze daar hun hart ophalen.

  Like

 4. Sjaak zegt:

  En hier ook direkt vauit Griekenland !

  Like

 5. Alleen om nostalgische redenen vind ‘k Theo van Gogh een kanjer, maar vooral om de inhoud van deze interviews…

  Theo van Gogh over multiculti en islam – deel 1 & 2

  Like

 6. JooJootje zegt:

  Volgende keer een tandje bij rubberkogels inzetten voor wie het hek sloopt schiet ze maar bont en blauw misschien dringt het dan door dat ze geen vrijkaartje hebben gekocht bij de smokkelaars en dat ze beter met elf duizend man terug kunnen gaan naar Turkije en hun geld terug eisen.

  Like

 7. Peterdm zegt:

  Vluchtelingen, nee nee het zijn de soenitische islamitische verliezers van door hun zelf begonnen burgeroorlog en nu vluchten omdat Assad aan de winnende hand is!

  Like

 8. carthago zegt:

  Een isis bestorming dus. De jonge kalifaatgangers van tussen 20 en 30 jaar hebben ruime ervaring, zat geld, de nieuwste iPhone om de boel te organiseren, en vooral een goed getraind rattencommando boven zich. Het is oorlog daar en het komt echt wel deze kant op, reken daar maar op en bereidt je voor!!!

  Like

 9. Jean zegt:

  Elke methode is geoorloofd om die barbaren ginder te houden want er valt echt niets positiefs van te verwachten, kijk maar naar Brusselallabath wat ze daar allemaal hebben binnen gehaald.

  Like

 10. Fred zegt:

  Vluchtelingen?
  Ik heb er niet een gezien, wel tuig van de richel.

  Like

 11. D. G. Neree zegt:

  Wie erachter zitten? De ‘anti’fascistische goedmensch activisten natuurlijk, die hun best doen om heel Europa te destabiliseren.

  Like

 12. Pieter zegt:

  Deze horde meent recht te hebben op Europa, hun mede ingegeven door linkse idealisten en het heilige boekje, ook wel koran genoemd.

  Like

 13. Guardiacivil zegt:

  Het kan zijn dat vanuit bepaalde overheden vluchtelingenorganisaties zijn overgevlogen als zogenaamde toeristen om daarna zoiets te ontketenen. Het is in ieder geval georkestreerd, overheid of maffia, doelstelling grote chaos en een slagveld creëren want dat is zielig en erg dus duikt de pers er direct op enz. enz. enz.

  Like

 14. Avidia zegt:

  Prachtig interview, geheel onze Theo, was hij er nog maar, hetzelfde geldt voor onze Pim. Twee kanjers die om hun inzichten werden vermoord, afschuwelijk!!! We mogen niets meer zeggen of protesteren, je wordt afgemaakt. Kijk naar meneer Wilders, hele legers staan klaar om hem af te maken, zou er nog iemand optreden na meneer Wilders???? Ik denk het niet, mensen met een visie en met lef worden vermoord, daarom ben ik aanhangster van Wilders geworden omdat ik veel respect heb voor hem. Hij legt zijn leven op de waagschaal, wie doet dat nu na alles wat er gebeurd is??? Steun onze Geert en let op zijn veiligheid. Het is gewoon te erg voor woorden dat je dood gemaakt wordt door aanhangers met een andere visie. Dat mag en kan niet gebeuren in ons land, en toch gebeurt het. Heeft het te maken met al die import???? Waar zijn we mee bezig, allerlei soorten mensen vestigen zich in ons land, wat zit daar tussen, God mag het weten. Ik houd mijn hart vast!!!!

  Like

 15. Avidia zegt:

  Meneer D.G. als U het niet erg vindt denk ik dat de regering erachter zit, met allerlei belangen, en ook om ons onder de duim te houden, wij zijn te mondig geworden en dat staat ze niet aan, zeker de EU niet, die wil ons alles door de strot duwen, ik denk aan meer EU, daar zitten een soort van communistisch gerichten partijen in, vrijheid???? Niks vrijheid, wij hebben het voor het zeggen, IK haat de EU met al die ongevallen dictators, ik wil uit de EU, vrijheid in Nederland, dat is belangrijk, weg met al die handophouders die nooit iets zullen bijdragen, maar dat mag niet van de EU, WEG ER MEE!!!!!

  Like

 16. Jan zegt:

  Koenders: terroristen en moordenaars en verkrachters en parasieten zijn zielig en moeten worden ontzien:

  Koenders uit zorg over opvang vluchtelingen

  Minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) heeft tijdens zijn bezoek aan Griekenland en Turkije gewezen op het belang van een zorgvuldige en fatsoenlijke manier van omgaan met vluchtelingen en migranten.

  Hij heeft onder meer zorgen geuit over berichten vanuit het opvangkamp Idomeni aan de Grieks-Macedonische grens. Daar zouden vluchtelingen gewond zijn geraakt nadat ze met traangas waren bespoten door de politie.

  Koenders benadrukte de noodzaak om humanitaire en internationaalrechtelijke afspraken te respecteren.
  http://www.ad.nl/ad/nl/36281/Vluchtelingenstroom-West-Europa/article/detail/4279398/2016/04/10/Koenders-uit-zorg-over-opvang-vluchtelingen.dhtml

  Like

 17. Jan zegt:

  Alleen gericht met scherp schieten is de oplossing, maar dat blijkt maar niet door te dringen

  Zelfde schorem, alleen ander land (Israël)

  Macedonië-Griekenland

  http://www.therebel.media/greek_macedonian_border_sees_rubber_bullets_helicopters_rioting_muslims

  Like

 18. bedonderde burger nr 16.000.001 zegt:

  Pak dat agressieve tuig op Griekenland en donder het Europa uit, donder ook Koenders zijn aanhang die daar de boel zit op te stoken een donkere kerker in en gooi de sleutel weg, doe eens iets voor al die tientallen miljarden die wij voor jullie mochten ophoesten en we nooit terug zullen zien. Als dank laten die klote Grieken alles doorwandelen naar ons toe.
  Ik word echt pisnijdig zeker ook als ik vanochtend in de Volkskrant een jammerverhaal van een asieladvocaat lees, die voor zijn eigen portemonnee zit te prediken. Hoe meer asielzoekers hier, des ter meer hij verdient, de vuile schooier, maar dat vertelt meneer met zijn hoge moraal er niet bij. Donder dat soort parasieten ook Europa maar uit.

  Like

 19. Bas zegt:

  Wat een zooitje gespuis in het filmpje. Stenengooiers en grens vernielers. Als overheden deze lieden naar binnen gaat halen, is straks de criminele ellende als ze eenmaal binnen zijn niet te overzien. Meer prikkeldraad graag !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s