Brussel geeft Griekenland twee weken de tijd om de grenzen te sluiten

Screenshot_23

(Vertaling: E.J. Bron)

De Europese Commissie heeft Griekenland gisteren twee weken de tijd gegeven om maatregelen ter controle van zijn grenzen te nemen, waarbij ze ernaar verwees dat er tot nu toe weliswaar vooruitgang zou zijn geboekt, maar dat de registratiemaatregelen voor de duizenden migranten die door het land trekken tot op dit moment volledig ontoereikend zouden zijn gebleken.

De Europese Commissie bekritiseerde het door Griekenland voorgelegde actieplan, omdat het geen “gedetailleerd tijdskader” voor de aanpak van de problemen zou bevatten. Verder verlangde ze garanties dat de door de Europese Commissie beschikbaar gestelde financiële middelen voor de migratie volgens de voorschriften gebruikt zouden worden.

“De Europese Commissie verwacht dat Griekenland de extra details en nadere omschrijvingen tot 26 april levert”, staat er in de verklaring, die eveneens zegt dat Athene al “aanzienlijke vooruitgang” zou hebben geboekt.

Als Griekenland geen adequate maatregelen neemt, zou Brussel de overige EU-lidstaten toestemming kunnen geven om de grenscontroles in de Schengen-zone tot twee jaar uit te breiden; tot nu toe gold een maximum van zes maanden.

Zo´n scenario zou in feite een einde maken aan de deelname van Griekenland aan de Schengen-zone.

* * *

Eveneens gisteren had de Bulgaarse minister-president Bojko Borisov Griekenland er van beschuldigd dat het land het aan hem toegewezen EU-geld om de vluchtelingencrisis de baas te worden, zou verspillen.

Borisov wees erop dat honderden migranten de Griekse vluchtelingenkampen alleen maar als steunpunten gebruiken, van waaruit ze proberen de grens naar Bulgarije te doorbreken. “De vluchtelingen verzamelen in Griekenland in groepen van 1000 tot 2000 mensen, die over de grens Bulgarije willen binnendringen”, verklaarde Borisov voor het Bulgaarse parlement.

Borisov wees eveneens op de “vreselijke” omstandigheden in de Griekse registratiecentra voor vluchtelingen. “In de Griekse kampen gaat het er zo onmenselijk aan toe dat de vluchtelingen ze het liefst weer zo snel mogelijk willen verlaten. De omstandigheden in gelijksoortige kampen in de voormalige Joegoslavische republiek Macedonië, dat gezamenlijke grenzen met Bulgarije en Griekenland heeft, zijn daarentegen uitstekend; daar zijn zelfs speeltuinen voor kinderen”, aldus Borisov.

In zijn toespraak verweet Borisov Griekenland dat daar alleen maar EU-gelden verspild zouden worden: “Zelfs met zoveel miljoenen euro´s – meer dan 700 miljoen euro – zijn de Grieken tot nu toe niet in staat geweest concrete maatregelen voor te leggen.”

Tot gisteravond was er nog geen officieel Grieks antwoord op de parlementstoespraak van Borisov, die een veelzeggende schaduw op de voor 21 en 22 april geplande arbeidsgesprekken tussen de ministers van Buitenlandse Zaken van Griekenland, Bulgarije, Macedonië en Albanië over de vluchtelingencrisis werpt.

Griekse diplomatieke bronnen proberen daarentegen de uitlatingen van de Bulgaarse minister-president Borisov te bagatelliseren door te verwijzen naar zijn “onvoorspelbare gedrag”.

(Bron: http://dailyhellas.com)

Bron:
http://unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Brussel, Bulgarije, Eurabië, Europese Commissie, EUSSR, Graaien, Griekenland, Illegalen, Immigratie, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

9 reacties op Brussel geeft Griekenland twee weken de tijd om de grenzen te sluiten

 1. Tistochwat zegt:

  Zullen we de aanduiding ‘vluchteling’ veranderen in ‘invasieve exoot’?

  Ik moest plotseling aan deze invasieve exoot denken:

  http://www.verspreidingsatlas.nl/5127#

  [quote] zijn hier omstreeks 1920 stekjes van Gifsumak aangeplant. Hoewel de plaatselijke bevolking al lang de minder plezierige eigenschappen van de plant had ondervonden, werd pas in 1965 de ware identiteit van de plant vastgesteld. [/quote]

  Like

 2. Koos zegt:

  De invasoren moeten worden tegengehouden VOOR ze in Griekenland aankomen.

  Like

 3. iemand zegt:

  Wij geven Brussel een week de tijd om vrijwillig hun ivoren torens te verlaten.

  Like

 4. Elena zegt:

  Brussel….wat een hypocriete oetlullen allemaal.
  Alsof de invasie van moslim bezetters de schuld van Griekenland is, tot voor kort was het Frontex die dag en nacht met grote schepen en met Helicopters patrouilleerden op zee…de drenkelingen of zogenaamd in nood geraakte bootjes en alle omgekiepte bootjes op de Middelandse zee gered heeft en iedereen keurig in Italië en Griekenland afleverden.
  Het enige model wat werkt..is dat van Australië.
  iedereen terug sturen op veilige schepen, is wat resultaat heeft.

  Het falende beleid, heeft tot minstens 2000 verdronken mensen geleid, die allen op weg waren naar een beter toekomst.
  Een betere toekomst zullen die mensen toch zelf moeten maken in eigen land.
  De Landen zoals Syrië zijn beslist geen arme landen.
  De bezetters barsten van het geld…..zij betalen grote sommen geld aan de mensensmokkelaars.
  Men bouwt in Syrië een huis…voor de prijs die wij voor een kippenhok betalen.
  Zelfs voor een tuinkabouter moeten wij nog vergunning vragen…lol.

  Bovendien…,,waarom 14 dagen eisen aan Griekenland?
  Het moet NU !!! …….beter zou zijn…9 maanden geleden de sieluhguh “vluchtelingen” terug sturen vanwaar zij gekomen zijn.

  Like

 5. Claudia M. zegt:

  In Brussel moeten ze eigenlijk de vervelende smoel houden! Zij zijn het die dit alles blijven faciliteren; het enige wat ik uit Brussel wil horen, is vol=vol. Wij halen geen mensen meer binnen uit economisch onrendabele gebieden; dat is niet onze schuld en wij kunnen al deze mensen hier niet verzorgen! Verder moet alles en iedereen wat geen echte vluchteling is per omgaande terug naar eigen land en Brussel gaat er maar voor zorgen dat die landen de mensen terug gaan nemen! Of beter Nexit; dan kunnen we ze allemaal naar Brussel brengen en dan mogen ze het daar verder uitzoeken!

  Like

 6. Claudia M. zegt:

  Brussel zou zich beter richten op al die trappelende economische vluchtelingen die aan de Noord-Afrikaanse kant van de Middellandse Zee in gammele bootjes het geluk alhier menen te komen proeven… De EU dient per omgaande maatregelen te treffen, die melden dat wij niet langer verantwoordelijk gehouden kunnen worden voor het onderhoud van deze hordes! De EU dient deze mensen per omgaande terug te sturen naar het land van herkomst en indien dit niet meewerkt hier adequate maatregelen te treffen.

  De EU dient te beseffen dat dit zo niet langer kan en Griekenland momenteel alle steun in/bij/met het terugdringen van de indringers verdient! Daarnaast moeten per omgaande alle asieleisers die hier feitelijk niets te zoeken hebben per omgaande retour gebracht worden en zij die menen het criminele pad te mogen bewandelen er direct achteraan.

  Like

 7. Republikein zegt:

  Niks aan het handje, gewoon blijven ademhalen, alles komt goed! Niet dus.
  Wakker worden slaapkoppen!!!

  Like

 8. paulzwueste zegt:

  Ik dacht al…
  Ze hebben al ’n tijd niet geïncasseerd, maar het wordt voor de Grieken nu weer “pay-time!”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s