Kabinet zet oppositie onder druk

Screenshot_33

DEN HAAG – Het kabinet heeft de oppositie in de Tweede Kamer zwaar onder druk gezet om het de bewindslieden niet te moeilijk te maken rond de uitslag van het Oekraïne-referendum. Premier Rutte en minister Koenders (Buitenlandse Zaken) hebben persoonlijk gebeld met fractieleiders van oppositiepartijen die voor het samenwerkingsverdrag met Oekraïne waren.

Daarin is hen met klem gevraagd niet in te stemmen met het voorstel van de SP. Die wil dat het kabinet de wet intrekt voor de Europese samenwerking met Oekraïne. De motie krijgt evengoed steun van bijna de gehele oppositie. De PVV, het CDA, D66, GroenLinks en de SGP staan positief tegenover het SP-voorstel. Het kabinet trekt liever niet de hele wet in, maar verkiest eerder een aantal Europese aanpassingen in het verdrag.

Lees verder>>>
(h/t “Fubar”)
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, Krankzinnigheid, PvdA, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid, VVD. Bookmark de permalink .

18 reacties op Kabinet zet oppositie onder druk

 1. Het kabinet heeft de oppositie in de Tweede Kamer zwaar onder druk gezet om het de bewindslieden niet te moeilijk te maken rond de uitslag van het Oekraïne-referendum. Is dit alles wat leugenaar Rutte kan verzinnen, de ‘man’ die Nederland uitleverde aan het corporatistische denken en doen van de EU & USA….

  Like

 2. Jade zegt:

  Onze Nee is geen Nee…
  Interessante link op Xander-nieuws van Noorderlicht:
  De Protocollen van De Wijzen van de Illuminatie (Sion is lulkoek)

  Klik om toegang te krijgen tot protocollen.pdf

  Like


 3. Bonusquote: Pieter Waterdrinker sloopt graaisocialistische EU-hypocrisie
  ‘Verhofstadt, Van Baalen, dat zijn ook maar amateurs hebben ze op Maidanplein bewezen’
  “Guy Verhofstadt en Hans van Baalen, dat ze de Oekraïners een grote worst voorhielden – ‘Kom maar bij ons, Europa!’ – en zo met vuur speelden. Was dat hoogmoed of onwetendheid? In ieder geval, zij gaan ervan uit dat de hele wereld denkt zoals zij. Vanuit hun begrippenkadertje denken zij álles te kunnen regelen.

  Met dat associatieverdrag tussen de EU en Oekraïne, ik heb het toen al gezegd, heeft men te snel geprest.

  Voor de Russen is Oekraïne een oorlog waard – ook al wordt Poetin gehaat, er is een enorm patriottisme. Europa daarentegen, is helemaal niet tot een oorlog bereid. Welke ouders willen hun lieverd die in Australië aan het backpacken is, terughalen om voor ‘onze waarden’ te gaan sneuvelen in de graanvelden van Oekraïne Lees verder >>> http://media.tpo.nl/2016/04/13/bonusquote-pieter-waterdrinker-sloopt-graaisocialistische-eu-hypocrisie/

  Geliked door 1 persoon

 4. witte raaf zegt:

  Gore achterkamertjes politiek,de fractieleiders bellen en dan bedelen om het hem niet te moeilijk te maken,Bah!!
  Rutte zit duidelijk helemaal klem,
  duidelijk bang om op zn flikker te krijgen in Brussel!

  Like

 5. Driek zegt:

  DE TELEGRAAF

  Oppositie eist einde Oekraïne-verdrag

  DEN HAAG – Het verdrag over Europese samenwerking met Oekraïne moet van tafel. Het kabinet moet zo spoedig mogelijk de wet intrekken die het akkoord goedkeurt. Dat was woensdag de teneur bij de oppositie tijdens een debat in de Tweede Kamer over de uitslag van het Oekraïne-referendum.

  ,,Nee is nee. De uitslag moet onverkort worden overgenomen”, betoogde SP-Kamerlid Harry van Bommel. De PVV, eveneens fel tegenstander van het verdrag, hamerde erop dat de regering het volk serieus moet nemen. Het zou ,,bedrog” zijn als de uitslag wordt genegeerd, aldus PVV-leider Geert Wilders.

  Ook oppositiepartijen die campagne voerden voor samenwerking met Oekraïne, vinden nu dat het verdrag niet kan doorgaan. CDA-kopstuk Sybrand Buma zegt met ,,pijn in het hart” te constateren dat na het nee intrekken onvermijdelijk is. Hij wees onder meer op de nadelige gevolgen voor Nederlandse ondernemers.

  Ook D66 vindt dat de regering de uitslag moet respecteren. Kamerlid Kees Verhoeven wees wel op de verdeeldheid bij de tegenstemmers. Die hadden uiteenlopende motieven om nee te stemmen, benadrukte hij.

  De twee regeringspartijen VVD en PvdA hielden zich op de vlakte. Zij willen wel dat de regering zo spoedig mogelijk met een standpunt komt.

  De VVD spreekt over een ingewikkelde puzzel. De liberalen willen ,,recht doen” aan de uitslag van het referendum, maar het is ook nodig te kijken wat dat nee betekent, aldus VVD’er Han ten Broeke. Hij benadrukt dat bijna 70 procent het niet nodig vond te stemmen.

  PvdA-Kamerlid Michiel Servaes wil dat het kabinet met het nee-kamp in gesprek gaat. Net als de VVD vindt hij dat ook met het buitenland moet worden overlegd. Dit internationale verdrag is ,,complex en het is een kwestie van fatsoen om eerst met de internationale partners te gaan praten.”

  Like

  • Tistochwat zegt:

   [quote] aldus VVD’er Han ten Broeke. Hij benadrukt dat bijna 70 procent het niet nodig vond te stemmen. [/quote]

   Hij zeurt toch ook niet over de lage opkomst bij de Tweede Kamerverkiezingen?!
   Laat hem dan nu ook zwijgen!

   Like

 6. Leo zegt:

  Hoogste tijd, Oprutten en wegwezen….!

  Like

 7. tjonge zegt:

  vvd naar 0 zetels, pvda naar 0 zetels komende verkiezingen.
  .
  ben alleen ernstig bang dat merendeel van die zetels naar d66, sp en gl gaan ? brrrrr, koude rillingen plots over mijn rug…..

  Like

  • semper fi zegt:

   @tjonge
   Ik denk net zo,maar die verd.D66 baart mij grote zorgen!
   Vaak zijn het die studentjes die denken dat zij middels d66 wat langer de terrassen kunnen vervuilen!Van ons wegenbelasting geld gratis OV,en ga maar door!
   Als men geen d66 stemt komt dat groene vullesi n beeld want die klaverkloot heeft zo,n enorme uitstraling! JAKKES wat een klutvolk!
   Men is al wederom druk doende voor koningsdag(GRRRR)
   Worden mensen eens wakker??
   Gelukkie heeft enen Johan Derksen de problematiek van de wijk/vrede verpesters aangezwengeld,kijk eens wat een ophef ,overgens zijn die inteeltkoppen vaak debet aan de vredige samenleving die zij niet verdragen!!
   Democratie is nog heilig??
   Als volgt dan
   Weg met de oranjes/,linkse partijen /en minder maroc??geen een meer!!
   Kan ikde inteeltkolonie ook aanklagen wegens misselijk makende uitstraling enz??ff Spong bellen.ook zo.n vieze landverrader!!
   Leve de pvv(verd.de verkiezingen komen een jaar te laat!!?)
   Zal ik strafbaar zijn als ik op koningsdag een piratenvlag presenteer?????vrijheden???
   mooie dag
   S/F

   Like

 8. Treintrien zegt:

  Ideetje:
  De 26 landen(27? gaat zo snel tegenwoordig) die wél ondertekenen dragen de kosten.
  Nederland draagt niet bij aan de toegezegde fondsen/legers.
  Oekraiense burgers die hier in het gevang raken/zwart werken/whatever—-> kosten verhalen op EU/Oekraine.
  Oekraiense ‘asielzoekers’ zonder zakken geld subiet terugsturen, wederom kosten procedure en reis voor rekening EU/Oekraine.

  Dan ratificeren ze maar raak met zun allen 😉

  Is ook makkelijk rekenen want dan doe je gewoon 1/27ste en dan zeg je: ja we nemen genoegen met dat deel, we weten ook wel dat onze bijdrage aan de europese fondsen naar rato veel hoger is, maar om onze edelmoedigheid te tonen gaan we daar verder niet achteraan.

  Dan lijkt het me een goed idee om dat geld te steken in het afbouwen van onze staatsschuld, zodat we later bij de Nexit er beter voor staan qua financieel geld.
  Maar ik ben natuurlijk geen politicus (zucht)

  Like

 9. Joshua zegt:

  Het nepkabinet heeft de oppositie gechanteerd is een betere versie gezien de riante salarissen/baan, die zij kwijt kunnen raken.
  m.p.DWAAS, negeerd alle reacties van zijn volk als was hij god, gelijk z’n imbeciele vriendjes in de eu beerput.

  Geliked door 1 persoon

 10. Dick zegt:

  Er werd gezegd dat Rutte volop tijd heeft gehad voor twee zaken,, het uitleggen vooraf en bedenken wat te doen achteraf bij Tegen.
  Ik zeg dat dit ook is gebeurt, tenminste met de andere partijen.
  Verhoeven kan zo de nieuwe MP worden.
  Wat een comedie!

  Geliked door 1 persoon

 11. Harrie Vaes zegt:

  En weer is de pvda 190 graden gedraaid en weer trappen we er in en weer is de belofte van Rutte uitgedraaid in een leugen…. en weer zeggen wij …………..ze doen toch wat ze willen en weer zullen wij het weer slikken. En weer zal een gedeelte van de oppositie het kabinet steunen als ze een regel in het verdrag aangepast hebben.
  En weer moet ik kotsen.
  Het kabinet weet dat….en daarom spelen ze het zo. .

  Like

 12. leefbarbaar zegt:

  Mooi, dan kan de tweede kamer ook weg. Hoeft die dure verbouwing ook niet.
  Want Rutte weet heel goed dat het debat in de tweede kamer dient plaats te vinden en niet in een fractiekamertje aan de telefoon. Nederland heeft recht om het gesprek te kunnen volgen. Het recht om te weten wat dat tuig elkaar belooft (van onze centen) om de Nederlander alweer te bedriegen.
  Nee = nee, en alles wat dat van af wijkt hoort openbaar te zijn.
  Overigens menen velen dat wanneer heel veel mensen wegblijven bij verkiezingen, dat de politiek dat erg zal vinden en hun leven gaat beteren, maar dat is een illusie. Bij een opkomst van 10% zullen ze janken, maar gewoon doorgaan. In 010 mochten we iets zeggen over de deelgemeenten en minder dan 5% reageerde, en toch ging de gemeente er mee door. 5%! Dat noemen ze een mandaat.

  Like

 13. R.Kroonenberg zegt:

  .
  geen boosheid, woede, uitgesproken haat
  bracht nog de grens, die ieder Volk ooit trekt
  zodat het nóg wordt uitgejauwd en afgebekt
  want er ontbreekt ‘n Man, die voor de Troepen staat !
  .
  dus dagelijks wordt ons aller Recht vermoord
  want ene Rutte konkelt onbelemmerd voort…
  .
  het complete rijm:
  http://www.Jasterke.Wordpress.com

  Like

 14. Tistochwat zegt:

  Wat jammer nou toch voor Rutte, dat de uitslag geen ‘JA’ is geworden hè?
  Nu moet de stakker z’n hele trukendoos weer opentrekken om alsnog z’n zin door te drijven.

  Like

 15. witte raaf zegt:

  Rutte wil wachten met een beslissing over oekraine nemen tot na de uitslag van referendum in UK.
  Linkmiegel!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s