Voor ‘nee’-stemmer referendum dreigt nu een ‘ja, mits’

Screenshot_18

Het kabinet zoekt opzichtig naar openingen om het associatieakkoord toch gedeeltelijk overeind te houden. “Niets daarvan,” zeggen de tegenstanders, “weg met dat verdrag.” De PVV komt zelfs met een initiatiefwet.

Voor de geharnaste tegenstanders SP en PVV is het zonneklaar: het kabinet moet de uitslag van het referendum respecteren, nu de Kiesraad die dinsdag officieel geldig heeft bevonden. Uiteindelijk ging 32,28%van de kiezers naar de stembus, 61% stemde tegen. Het is daarom ‘nergens voor nodig’ om eerst nog met de Europese lidstaten en Oekraïne te praten, zoals minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken wil, meent SP-Kamerlid Harry van Bommel. “Nee is nee.” Koenders vindt dat echter heel normaal. “Deze uitspraak raakt hen immers ook,” schrijft hij.

Lees verder>>>
(h/t “Bolo”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Rotzakken. Bookmark de permalink .

16 reacties op Voor ‘nee’-stemmer referendum dreigt nu een ‘ja, mits’

 1. Karen zegt:

  Natuurlijk weg met dat hele verdrag! Wat regeltjes aanpassen, onnodig. Wij hebben NEE gestemd tegen het hele verdrag en niet tegen een paar onderdeeltjes van dit verdrag. En als we het over handel hebben laten we intensief gaan handelen met Rusland, levert veel meer op dan handel met de Oekraïne.

  Like

 2. Frans Brassens zegt:

  Mini close reading:
  Koenders wint de Lullenprijs met “Deze uitspraak raakt hen immers ook”.
  Dat woordje ‘ook’ begrijp ik al helemaal niet.
  Tenzij de zwamneus bedoelt: ‘Deze uitspraak raakt de Brusselse E.U.-fascisten recht op de bek, en Oekraïne ook’.

  Enigszins afwijkende varianten met merkwaardige ‘ooks’:
  ‘We gaan nog maar eens goed praten over die boycot,, want die raakt de Russen immers ook?’
  ‘We gaan nog maar eens goed praten over de TK-verkiezingen, want dat VVD en PvdA een kabinet gaan vormen raakt de andere kiezers immers ook?’
  ‘Vader en moeder moeten nog maar eens goed met elkaar praten, want dat het kind geen snoepje krijgt raakt het kind immers ook?’

  Like

 3. Bas zegt:

  De uitslag respecteren, ja ja. Laat me niet lachen, De uitslag komt gewoon in een (politieke) zandbak terecht ! Bovendien, omdat Bertus Koenders zich op onbekend terrein bevind, zal de zaak stap voor stap moeten worden besproken . Anders kan het verdrag volgens hem niet simpel worden geratificeerd. Men heeft al een standpunt met voorbehoudt dus !

  Like

 4. hans zegt:

  Tot dat iemand eens die zelfingenomen grijns van z`n irritante bek afslaat!
  Bij voorkeur natuurlijk door een marokkaan op die school waar die lul les geeft 1 per week.

  Like

 5. Japio zegt:

  Kotsmisselijk wordt je van dat rapalje in Den Haag. Nog nooit zo’n stelletje leugenachtige egoïstische schuinsmarcheerders bij elkaar gezien. En met grote smurf “Rutte” aan het roer zal het nooit beter worden als dat het nu is. Deze lachende hofnar is de meest incapabele MP ooit die NL gehad heeft. Iedereen in NL die een hoge politieke bestuursfunctie heeft moet verantwoording afleggen, berecht worden en bij schuldig bevonden, opgesloten worden. Hoef je ook geen gevangenissen te sluiten of personeel te ontslaan. Ook zou de rechterlijke macht onder de loep moeten worden genomen.

  Like

 6. koddebeier zegt:

  We wisten toch allemaal dat Rutte, z’n regenten en de verraderlijke gedogers de boel zou belazeren.

  Like

  • Nemesis zegt:

   Waar ze dus een door hun zelf aangenomen wet betreffende een referendum, ook een raadgevend, maar even vertrappen. Heel democratisch, gggrrr. Mag ik een teiltje?

   Like

 7. Brett Nortje zegt:

  Hulle doen moeilik afstand van hulle droom van ’n kommunistieste Internasionaal.

  Like

 8. De gevestigde Haagse macht vreest met referenda kennelijk een ‘Europese lente’, waardoor uiteindelijk, zoals blijkt in veel arabische landen, alleen maar chaos en ellende ontstaat. Probleem is echter dat publieke figuren zoals politici, aanzienlijk slechter betaald worden dan in het bedrijfsleven, dus de ècht begaafden onder ons, gaan dan ook niet hun carrière zoeken in de politiek. Bij degenen die dat wèl doen, komt hun optreden dan ook veelal zwak en stuntelig over zoals we zagen bij achtereenvolgens de VVD-ers Opstelten, Teeven en dan nu Van der Steur, allemaal van Justitie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er terecht een sterk groeiende behoefte ontstaat bij boze en teleurgestelde burgers om via referenda inspraak en meebesturen af te gaan dwingen over nog meer bodemloze putten, zoals de Oekraïne !

  Like

 9. Tistochwat zegt:

  Zolang ‘badmuts’ en ‘lachende geit’ op het pluche plakken, zullen we belazerd worden…

  Geliked door 1 persoon

 10. Joshua zegt:

  De grijnzende imbeciel heeft zijn leugenschuur ook weer open getrokken,wanneer wordt dit eens gestopt?
  Opsluiten dit stuk ongedierte, dat is de enige remedie tegen dit soort!!!

  Like

 11. Iefje zegt:

  Nou als ze inderdaad toch het Nederlandse volk negeert dan heb je een grote kans dat er iemand opstaat Die Er Helemaal Klaar Mee Is En Rutte En samson Een Handje Helpen om van de aardbodem te verdwijnen vooral rutte met name.

  Like

 12. Jan zegt:

  Vandaag vond in de Tweede Kamer op mijn verzoek een hoofdelijke stemming plaats over de motie die ik vorige week indiende tijdens het debat over de uitslag van het raadgevend referendum. Daarin riep ik de regering op om zo snel mogelijk een intrekkingswet in te dienen die de goedkeuringswet over het associatieakkoord met Oekraïne ongedaan maakt. Dat is namelijk de enige optie die het kabinet resteert na de overduidelijke tegenstem van 6 april, nadat men besloten had om de uitslag niet te negeren. Rutte verkiest echter het hazenpad, en gaat met het nee in zijn achterzak onderhandelen in Brussel. Daar heeft de kiezer echter helemaal niet om gevraagd, dus Rutte doet met zijn werkwijze op geen enkele manier recht aan de uitslag. Bij de stemming vandaag stemde 75 parlementariërs tegen mijn motie, en 71 voor.

  De PvdA (met uitzondering van Jacques Monasch) pleegt daarmee woordbreuk, want zowel woordvoerder Europese Zaken Marit Maij als fractieleider Diederik Samsom gaven van tevoren aan de uitslag van het referendum te zullen respecteren: “nee” zou echt “nee” betekenen. Vandaag verloor de PvdA opnieuw haar geloofwaardigheid door de directe democratie buitenspel te zetten. Maar de grote verliezer is natuurlijk de kiezer, die door dit kabinet niet serieus genomen wordt.
  http://harryvanbommel.sp.nl/weblog/2016/04/19/kiezer-is-de-verliezer/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s