Italië vreest migratiecrisis: Balkan-scenario dreigt

Screenshot_41

(Door: Thomas Borst)

Het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft een tekort van 15.000 opvangplaatsen voor migranten. Dat tekort dreigt alleen maar groter te worden, omdat de instroom uit Noord-Afrika aanhoudt. De Europese Unie ziet met lede ogen aan hoe de Mediterrane route het alternatief voor de Balkan-route wordt.

Dit jaar kwamen al meer dan 23.957 migranten aan op Italiaans grondgebied, een stijging van 55% in vergelijking met de eerste vier maanden van 2015. De regering houdt er rekening mee dat er nog duizenden asielzoekers bijkomen en heeft dringend nieuwe opvangplaatsen nodig, schrijft Corriere della Sera.

De migranten zijn vooral afkomstig uit Libië. Volgens Martin Kobler, Libië-gezant voor de Verenigde Naties, bevat het Noord-Afrikaanse land een miljoen potentiële migranten. Vluchtelingen uit Syrië zijn de weg naar Italië vooralsnog niet ingeslagen.

Lees verder>>>
(h/t “Vederso”)
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Afrika, Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Eurabië, Europa, EUSSR, Illegalen, Immigratie, Islam, Islamisering, Italië, Krankzinnigheid, Libië, Multiculti, nieuw fascisme, Rotzakken, socialistisch idealisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

12 reacties op Italië vreest migratiecrisis: Balkan-scenario dreigt

 1. Jan zegt:

  Niet jammeren, bootjes terug slepen en als dat niet helpt opblazen, doet Indonesië met illegale vissersboten


  http://www.npr.org/sections/parallels/2016/04/05/473105715/smoke-on-the-water-indonesia-blows-up-fishing-boats-of-poachers

  Like

 2. Paul55 zegt:

  Het luie en oorlogszuchtig Afrikaans continent, wat al decennium’s lang gesponsert wordt door allerlei hulpfondsen, wat geen bliksem geholpen heeft trouwens, komt de bevolking nu zelf het sponsorgeld ophalen.

  Like

 3. aquarius4422 zegt:

  Zolang de Italiaanse marine bootjes met gelukzoekers naar Italië sleept inplaats van naar hun vertrekpunt moeten ze niet janken.
  Tot nog toe is de Australische methode de enige echt werkzame gebleken.

  Like

 4. Johan zegt:

  Wanneer wordt de Italiaanse regering wakker ? Ze moeten gewoon een strook van de Libische kust bezetten. Vervolgens alle bootjes met clandestioene profiteurs en gelukzoekers terug slepen en die achterlijke bende daar op het strand dumpen. Dan is het hele gedoe binnen een week afgelopen.

  Like

 5. Mirjam zegt:

  Het ergste zijn de zogenaamde ‘helpers’, de activisten. Zij doen meer kwaad dan goed en zorgen er juist voor dat de eindeloze stroom economische migranten niet ophoudt. De zuidelijke landen moeten nu ook de buitengrenzen sluiten, anders gaat het helemaal mis en hebben we half Afrika in het loop van jaar in Europa. Wat heeft het nu deze mensen onze landen binnen te laten, als ze weten dat ze toch terug moeten omdat ze geen asiel krijgen? Het kost de staat alleen maar geld, om de onnodige asielprocedure op te starten en dan ook nog een vertrekbonus uit te betalen, voor iets dat voorkomen kan worden. Ik hoop dat ze hun verstand gaan gebruiken aan de zuidelijke grenzen en anders moet de binnengrenzen meten dichtgemaakt worden.

  Like

 6. Jean zegt:

  Nu weigeren en beginnen met terugsturen want Europa staat de totale vernietiging te wachten met de aanwezigheid van die achterlijke perverse gewelddadige islamieten, die rotzooi moet verboden worden op Europees grondgebied.
  De lafaards die verantwoordelijk zijn voor deze gigantische misdaad zullen de rekening krijgen, zeker weten.

  Like

 7. Elena zegt:

  Niet jammeren Istalié..stuur hen terug !
  Saudi Arabië heeft een prachtige tenten stad van alle gemakken voorzien, met plaats voor 3 miljoen gasten.

  Like

 8. Japio zegt:

  De horror

  Like

 9. Drs.P. zegt:

  Mensen, mensen, maak je toch niet druk, er gaan de komende jaren 540 miljoen ssssswarte luie niets kunnende dan alleen verkrachten neuqnegerts komen voor BBB, alles gratizzzzzz want daar hebben ze “recht” op denken zij te weten met hun imbeciele laag IQ minds.
  Als deze neuqnegert ellende de komende maanden niet gestopt wordt in Italie zijn we verloren.
  Ze bellen ff naar huis dat alles hier gratizzzzzz is en de volgende miljoen gaan vast hun spullen inpakken.
  Brussel wil niet, den Haag wil niet want daar moet nu de aktie vandaan komen, Berlijn wil helemaal niet want die schaffen het wel, dus wat gaan we zelf doen??
  De hele zooi in den Haag eruit pleuren, maarrrrr dat gaat niet via internet, maar alleen maar met een miljoen mensen, dus gigantische aantallen net als de neuqnegerts, die denken ook alleen maar in grote getallen.
  Meld je aan:
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 10. Franco zegt:

  Acquarius: niet helemaal correct, het is al heel lang niet alleen maar de Italiaanse marine die taxi diensten verleent aan de zogenaamde Syrische vluchtelingen (afkomstig uit Nigeria, Gambia, Senegal, Guinee, Ivoorkust, Mali, Somalie, Soedan), maar het zijn marineschepen uit Frankrijk, Spanje, Malta, Noorwegen, etc. etc. die na een telefoontje naar die bootjes varen om ze te ”redden”. Wat niet te begrijpen valt is waarom ze allemaal (nog steeds duizenden per dag en elke dag worden het er meer) per sé worden gedropt in Zuid-Italie. Waarom worden ze niet meegenomen door die marineschepen en gedropt in Frankrijk, Spanje, Malta, Noorwegen, etc. etc.?

  Like

 11. Franco zegt:

  Drs.P.: deze kennis heeft u waarschijnlijk verkregen uit een stuk uit Xandernieuws. Het getal lijkt me erg groot, maar aan de andere kant begin ik zo zoetjesaan erin te geloven. Ik ben al sinds jaren woonachtig in de mooiste ‘laars’ ter wereld. Sinds zo’n kleine 2 jaar staan voor elke lokale supermarkt één of meerdere – zoals u dat zo fijntjes duidt – ”neuqnegerts” – die om geld jammeren en dreinzen en eisen. Voorheen nog nooit zoiets gezien. Het worden er ook steeds meer. Onder de autochtone bevolking heerst veel armoede door de slechte sociale voorzieningen (b.v. een gezin dat noodgedwongen in een auto moet wonen – denk aan oudjes die het moeten doen met een pensioentje van Euro 400,= p.m.). Denk je dat deze onfortuinlijke mensen mogen gaan bedelen? Nee, als ze zoiets in hun hoofd zouden halen staan de carabinieri binnen enkele minuten ze te arresteren. Waarom mogen die ”neuqnegerts” dat wel? Krijgen kost, inwoning, gezondheidszorg, geestelijke verzorging, opleiding, zakgeld (Euro 35,00 per dag), alles gewoon gratis.Hoe kan dit nou gebeuren?? Waarom allochtonen wel en autochtonen absoluut ”niet’?!?!

  Like

 12. Guardiacivil zegt:

  Ze vrezen, ze vrezen, ze vrezen ……….als het zo erg is, bezet dan Brussel met jullie legers!!!!!!! Doe iets.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s