Koeweit sommeert Arabische en moslimstaten om Israël onmiddellijk te erkennen

Screenshot_37

Afgevaardigden van Arabische landen wonen de laatste sessie bij van de vergadering van de Arabische Liga in het Bayan Paleis, Koeweit op woensdag 26 maart 2014.

(Door: “Brabosh”)

“Arabische naties zijn meer realistisch omtrent het Israëlisch-Palestijns conflict dan vele landen van de Europese Unie. Grote Arabische landen veranderen hun mening over Israël… ze beschouwen Israël niet langer als hun vijand maar als hun bondgenoot in de strijd tegen de militante islam.”(Premier Benjamin Netanyahu, World Economic Forum, 21 januari 2016 –bron) 

In een waar teken van verandering in de Arabische wereld heeft de Koeweitse media-persoonlijkheid Yousuf Abd Al-Karim Al-Zinkawi een oproep gedaan aan alle Arabische en islamitische staten om Israël, openlijk en zonder uitstel, te erkennen en op te houden met het ‘de Zionistische entiteit‘ of ‘de Israëlische bezetting‘ te noemen, uitdrukkingen die de legitimiteit van de staat Israël ondermijnen.

Lees verder>>>
Brabosh

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Arabische wereld, Israël. Bookmark de permalink .

17 reacties op Koeweit sommeert Arabische en moslimstaten om Israël onmiddellijk te erkennen

 1. Cathja zegt:

  Dit is goed nieuws! Ik heb tot nu toe nooit gedacht dat Arabische staten nog eens tot deze belangrijke uitspraken zouden komen, omdat ik er altijd vanuit gegaan ben dat Arabieren en Joden als water en vuur zijn. De haat kwam vrijwel nooit van de Joodse kant, maar van de Arabische. Dat (b)lijkt dus niet meer zo te zijn.

  De Europese landen, die met name de laatste tijd een steeds openlijker vijandschap laten zien jegens Israël (denk aan het labelen van producten en andere manieren van boycots) kunnen zich nu diep gaan schamen! Werden de meeste Europese landen vroeger altijd gezien als ‘vrienden van Israël’; vandaag de dag is deze vriendschap (vanwege de ‘Palestijnse kwestie’) danig bekoeld.
  Het is te hopen dat Europa het beleid en houding jegens Israël nu ook gaat herzien, want rehabilitatie is het enige wat past. Én diepgaande excuses!

  Zal het ooit zover komen?

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Cathja:

   “De haat kwam vrijwel nooit van de Joodse kant, maar van de Arabische.”

   Zou je me een voorbeeld kunnen noemen, Cathja, van een voorval waarbij de haat wél van de Joodse kant kwam?

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

   • Cathja zegt:

    @ J.C.Th. Köhler

    Eigenlijk had ik het woord ‘vrijwel’ achterwege moeten laten. In mijn gedachten kwamen even stenen gooiende ultra orthodoxe Joden op, die mensen bekogelden die op Sabbath in hun wijk reden, maar dat zijn niet altijd Arabieren geweest.
    Dus: laat ik het beter zeggen: de Joden treft geen schuld in dezen.

    Like

 2. Henk.V zegt:

  Dat is opmerkelijk nieuws, maar niet zo verbazingwekkend wanneer de uitdrukking ”bondgenoot in de strijd tegen de militante islam.” valt.
  Israël is werkelijk het ENIGE land dat in staat is om organisaties afdoende aan te pakken, die de uitoefening van terrorisme als legitiem middel voor het bereiken van hun doelstellingen accepteren.
  Het Westen, de EU en de Verenigde Staten voorop zijn in hun denken,en handelen zodanig door het politiek correcte denken verzwakt dat zij zich in het aangezicht van terroristische activiteiten als papieren tijgers gedragen en steeds worden overtroefd door islamitische ”bevrijdingsbewegingen”.
  De Arabische landen staan -als het er op aan komt, niet werkelijk positief tegenover de JOODSE staat Israël, maar ze begrijpen heel goed, waar in tijden van dreiging en vernietiging hun hulp werkelijk vandaan komt: ”uit Sion”.

  Het ware karakter van de zo genaamde ”bevrijdingsbewegingen” -Al Fatah, Hamas en Hezbollah en al Nusra, en ISIS- wordt door de Arabische staten heel goed onderkend en deze organisaties, waar de linkse dwepers in het westen zo mee weg lopen, of krachteloos tegen ageren, zijn nergens in de Arabische wereld geliefd..

  Het openlijk massaal erkennen van de legitieme staat Israël zou wel eens tot opheffing van de drie NEES van Khartoem uit 1967 kunnen leiden (geen erkenning van Israël; geen onderhandelingen met Israël en geen vrede met Israël”)

  Like

 3. Thoth zegt:

  Tuurlijk nu de IS, later wanneer die verslagen zijn, is het wederom… Israel. Het staat nl. in de koran en hadith…

  Like

 4. dutchess43 zegt:

  Beter laat dan nooit.
  Eindelijk zien dan ook de Arabische staten dat Israel geen vijand is, maar een gewaardeerde bondgenoot.
  Ik zie Abbas al op zijn ( niet onaanzienlijke) neus kijken.

  Like

 5. Dit is opmerkelijk goed nieuws. Daar kunnen inderdaad vele laffe Europese politici nog wat van leren. Zo blijkt dat uiteindelijk vastberadenheid vanuit Israël loont !

  Like

 6. Thom zegt:

  Ze moeten Israël nog echt niet. Het feit dat ze in zekere zin met Israël samenwerken heeft te maken met de strijd tussen de soennitische en sjiitische islam. Het is voor de soennieten blijkbaar een voordeel om een sterke partner als Israël te hebben in hun strijd tegen de sjiieten in Iran. De vijand van je vijand is dus niet je vriend maar een welkome strijdmakker. He5 geeft de zwakte van de soennitische staten aan en de kracht van Israël. Ze willen Israël wel degelijk met de grond gelijk maken, alleen ze kunnen het niet. Nu de sjiieten ook sterker dan ze zelf zijn dreigen te worden zoeken ze stiekem toenadering tot Israël. Het zijn gewoon achterbakse laffe moslimstreken.

  Like

 7. Tistochwat zegt:

  Zou dit de voorbode zijn van het verbond dat de toekomstige islamitische antichrist zal sluiten met Israël?

  http://docplayer.nl/4777208-Auteur-terra-nova-christiana-gruwel-der-verwoesting-de-islam-antichrist-gnu-public-domain-license-2014-gnu-algemene-licentie-publiek-2014.html

  Pag. 106:

  [quote] Indien de Antichrist de Kalief is, en welzeker zal zijn, zal hij fundamentalistischer zijn dan ooit iemand is geweest.
  Gedurende drie en een half jaar van de laatste zeven jaar, zal hij de Kitman en Taqiyya introduceren.
  Hij zal zijn ware bedoelingen en de diepte van zijn fanatisme aan de wereld openbaren en zich voordoen als een man van de vrede. Hij zal de Hudna naleven, en valse akkoorden sluiten met Israël en het Westen.
  De boeken Daniel en Openbaring zeggen allebei dat hij zijn allianties na 3,5 jaar van de
  zeven zal verbreken en daarna zal hij heersen, en niemand zal erin slagen hem op andere gedachten te brengen.
  Hij zal de Joden en Christenen militair overmeesteren, hij zal ze onderdrukken [/quote]

  Like

 8. Paul55 zegt:

  He he, eindelijk iemand die zijn verstand gaat gebruiken. Op dit forem kreeg ik nog al op mijn kloten de vorige week, omdat ik zei, gooi er maar een bom op, want het gaat nooit meer wat worden tussen de twee partijen, omdat een ieder alleen maar aan zijn eigen vast houd.
  Ze zullen ELK water bij de wijn moeten doen. Blijven ze onvoorwaardelijk bij hun ieders eisen, zal het bloed blijven vloeien!

  Like

 9. Anneke zegt:

  De leugen overheerst helaas nog actief in het labiele westen…Bezet en bezeten van de socialistische parasieten….De wijzen uit het Oosten zijn feitelijk veel realistischer, dan men beseft. Israel laat zien hoe goed zij met andere religies / – culturen overweg kunnen. Het westen is zo jaloers als een verwend / verwaand kind.

  Like

 10. Elena zegt:

  Laat u geen zand in de ogen strooien. Die theedoeken weten donders goed dat Israel de meest geavanceerde wapens en een zeer goed getraind en gemotiveerd leger heeft..
  Bovendien hebben de Israëliërs een sterke mentaliteit tot zelfbehoud die niet te evenaren is …en terecht !
  De Arabische theedoeken zijn doodsbang dat ISIS hen een bezoekje komt brengen.
  De 3 oorlogen tegen Israel met meerdere landen tegelijk..zijn allen door Israel gewonnen.
  Nee, ik vertrouw die theedoeken niet.

  Like

 11. Republikein zegt:

  De vinger aan de trekker houden aub!

  Like

 12. Guardiacivil zegt:

  Ho Ho Ho wacht even, was Koeweit ten tijde van de Golfoorlog geen maatjes met de Amerikanen en verliep het legertransport niet via Koeweit? Er is iets raars aan de hand , graag verder onderzoek naar dit bericht.

  Geliked door 1 persoon

 13. Ik hoop het dat is de enige manier om het te stoppen Arabische landen moeten Israël erkennen 8k zeg jaaaa

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s