Deskundige: Rusland en China streven mogelijk naar gezamenlijk militair bondgenootschap

Screenshot_26

(Vertaling: E.J. Bron)

Rusland en China hebben de afgelopen decennia – niet in de laatste plaats gezien tegen de achtergrond van hun gezamenlijke bedreiging door de wereldwijde Amerikaanse interventiepolitiek – hun militaire samenwerking voortdurend geïntensiveerd. Nu staat mogelijk de volgende stap van samenwerking voor de deur, oordelen deskundigen.

Duits - Zuerst

Lyle Goldstein, professor en deskundige op het gebied van de Chinese marine op het US Naval War College, beschouwt een formeel militair bondgenootschap tussen de opkomende grootmachten als denkbaar en consequent. In een bijdrage aan de Amerikaanse politieke website “The National Interest” oordeelt hij dat zo´n stap gezien de decennia lange succesvolle samenwerking op bewapeningsgebied plausibel zou zijn. Sinds het begin van de jaren ´90, aldus Goldstein, zou niet in de laatste plaats de vraag uit China de Russische bewapeningsindustrie ook in moeilijke tijden draaiende hebben gehouden. Moskou van zijn kant zou Peking hebben geholpen om bewapeningstechnisch een grote stap vooruit te zetten.

Onlangs zouden ambitieuze gezamenlijke militaire manoeuvres in de jaren 2014 en 2015 aanleiding hebben gegeven tot de conclusie dat de militaire samenwerking van de beide landen een nieuw niveau bereikt zou hebben, verklaart de professor, en hij voegt er aan toe: “De samenwerking in de oorlogvoering op zee verleent inmiddels een toenemende dynamiek aan de zich ontwikkelende samenwerking tussen de Chinese panda en de Russische beer.” En: “De samenwerking draait op volle toeren. En een politiek, waarbij de beide giganten zich tot een alliantie aaneen zouden kunnen sluiten, is absoluut niet in het belang van de VS”, benadrukte Goldstein in zijn bijdrage.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in China, Rusland, VS. Bookmark de permalink .

10 reacties op Deskundige: Rusland en China streven mogelijk naar gezamenlijk militair bondgenootschap

 1. Anita zegt:

  Europa had er beter aan gedaan Rusland niet van zich te vervreemden. Rusland is voor Europa een heel wat betere bondgenoot dan Amerika of Turkije, die onder leiding van Obama en Erdogan, aansturen op een een oorlog met Rusland.

  Geliked door 2 people

 2. Republikein zegt:

  De Chinezen verlossen ons van het boze, samen met de Russen.
  Ik zei het een jaar of 3 geleden hier op de site van onze redder in nood, de weledele E.J.Bron.
  Ik zou uitleggen hoe we van die krankzinnige situatie af zouden raken.
  Het was in een droom.
  Ben er niet verder meegekomen, zoveel mensen zoveel meningen.
  Kan alsnog vervolg krijgen,helaas, slaap verder allemaal.

  Geliked door 3 people

 3. Bas zegt:

  De wereldwijde Amerikaanse interventiepolitiek heeft er voor gezorgd dat we in Europa in een financieel economisch avontuur- en in een malle molen van allerlei ellende zijn beland. Met een immigratieleger in onze kielzog met Merkel aan het bewind. Misschien kunnen we ooit nog het tij keren door met de Chinezen en Russen samen te werken. Maar dan zullen we ons wel eerst van deze EU kliek moeten ontdoen. Vraag is, hoe verwijder ik een teek !

  Geliked door 1 persoon

 4. Dan hebben die laffe eurofielen, althans militair, volledig het nakijken !

  Geliked door 2 people

 5. aquarius4422 zegt:

  Zo slaat de agressieve veroveringspolitiek de NAVO sinds 1989 voert terug in het gezicht van de westerse landen.

  Geliked door 1 persoon

 6. Guardiacivil zegt:

  Ik herinner me dat ik dit thema drie maanden geleden heb aangeroerd, al was het alleen maar een samenwerking om de oprukkende islam te bestrijden en samen hebben beide landen een grote afkeer van de Islam en samen staan ze sterker om dit monster te bestrijden. Dus de hulp zou wel eens van een hele andere kant kunnen komen. China heeft al een groot deel van zijn investeringen in Afrika verloren en wraak is niet uitgesloten op welke manier dan ook. En weer heeft Amerika dan het nakijken.

  Geliked door 2 people

 7. Roeland zegt:

  Het noorden van Nederland moet zich onafhankelijk verklaren van de regenten multicul in Den Haag. Wil onze cultuur overleven.

  Een Rest Nederland vormen. Onder de russische militaire paraplu. Heb ik al zo vaak geschreven.

  Er is niet eens een werkgroep, “denktank” of hoe je het ook wil benoemen, met deze gedachte bezig.

  Allemaal flauwekul! Zeggen een paar , die wel de moeite nemen te reageren en je krijgt reacties als; ” die pvda fraizen wollen toch nait met die vvd-d66 drentn en sp-pvda grunningers soamenwerkn”

  Langzamerhand denk ik, dat deze toekomstvisie aan deze generatie en dit volk niet besteed is. Jammer!!
  Gemiste kans.. en ik verzeker jullie over 20 jaar zal men met weemoed over dit gedachtengoed en voorstel nadenken. Het is dan al veel te laat . De paar echte autochtone Noorderlingen , die er dan nog zullen zijn vertrekken of zij al vertrokken naar de landbouwgebieden in Canada of vul maar in.

  Like

  • janchik zegt:

   “Een Rest Nederland vormen. Onder de russische militaire paraplu.”
   ——-
   Denk je @Roeland, dat de Russen zitten te wachten op een linkse bevolking die in overgrote meerderheid voor het Oekraïne referendum heeft gestemd?

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s