Zware onlusten in Macedonië: Moskou waarschuwt voor “Oekraïne-scenario”

Screenshot_32

(Vertaling: E.J. Bron)

Moskou maakt zich zorgen over de nieuwe onlusten tijdens protesten in Macedonië en waarschuwt voor een “van buiten geïnspireerde” staatsgreep volgens “Oekraïne-scenario”.

nieuws spoetnik

“We zijn uitermate bezorgd over de verscherping van de politieke confrontatie in Macedonië en de botsingen in Skopje. We roepen alle partijen op tot de politieke dialoog, tot het afzien van het begunstigen van nieuwe crisisgolven, die al langer dan een jaar duren”, staat er in de mededeling van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken.

Macedonië zou een instrument zijn geworden om een binnenlands politiek conflict oom met hulp van buitenaf aan te wakkeren – met het doel de voor 5 juni 2016 vastgestelde vervroegde verkiezingen te verijdelen. Deze verkiezingen worden echter door het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken beschouwt als de enige legitieme uitweg uit de crisis in Macedonië. De verkiezingen werden in de zomer van 2015 overeengekomen onder actieve deelname van de EU en de VS.

“De westerse partners moeten zich ook houden aan hun eigen afspraken en desbetreffende verplichtingen. De verscherping van de broze situatie in Macedonië is volledig onacceptabel. De activering van het ´Oekraïne-scenario´, de oproep tot illegale activiteiten en een staatsgreep van buiten kan tot ingrijpende toestanden in Macedonië en tot de destabilisering van de Balkan-landen in het algemeen leiden”, staat er verder in de mededeling.

Rusland zou alle politieke krachten en vertegenwoordigers van de wereldgemeenschap ertoe oproepen om op vreedzame wijze de interne Macedonische situatie op te lossen en de beslissingen van de regering van het land te respecteren.

Bron:
http://de.sputniknews.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Macedonië, Rusland, Westen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Zware onlusten in Macedonië: Moskou waarschuwt voor “Oekraïne-scenario”

 1. Henk.V zegt:

  De bezorgdheid van de Russen is bepaald gegrond! De EU heeft al getoond een grote landhonger te bezitten: de Unie moet groter en groter worden.en de drang om zich met gebieden te bemoeien die in de EU invloedssfeer liggen is extreem groot, zoals we maar al te goed weten..
  Des te meer de invloed van de EU toeneemt in die regio’s die in de buurt van Rusland liggen des te meer zullen de Russen dat -terecht- ervaren als een poging om Rusland in te kapselen.
  Nu al voert de EU een politiek die niet veel vriendelijkheid uitstraalt jegens Rusland.

  In de tweede wereldoorlog waren het de Russen die getalsmatig het zwaarste leden!

  Het denkniveau van de bestuurders in Brussel is kennelijk te laag ontwikkeld om serieus met de begrijpelijke gevoeligheden van Rusland rekening te houden.
  De EU claim dat men de vrede in Europa wil bewerkstelligen, wordt niet bepaald bevestigd. Dank zij de EU politiek ontstaan er overal in Europa grote gevoelens van onvrede en onzekerheid die tot geweldsexplosies onder de bevolkingen kunnen leiden. Van het bemoeizuchtige gedrag van de EU in de Oekraïne gaan evenmin positieve signalen uit.

  De Russen willen vrede op het Europese continent en gelijk hebben ze.

  Geliked door 2 people

 2. Pingback: Levensreis

 3. Fred zegt:

  Wie wilde er ook al weer “lebensraum”?

  Like

 4. Bas zegt:

  Als de EU claimt dat men de vrede in Europa wil bewerkstelligen is dat in de regel alleen omdat men op zoek is naar nieuwe consumentenmarkten c.q. afzet gebieden en goedkope arbeid, Leg daarnaast de geopolitieke aspiraties van de EU, en het op gang brengen van de eigen economie en het beeld is compleet.

  Like

 5. biebie zegt:

  Werk aan de winkel voor van Baalen en Verhofstad kunnen ze het volgende conflict weer in gang zetten.
  Zullen ze weer met EU subsidies strooien als ze meteen de grenzen opengooien,let maar op!!!

  Like

  • Bas zegt:

   Van Baalen en Verhofstad, twee top-verkopers van een boek dat Mein-EU-Kampf heet.
   (Stellig en overtuigt, zouden ze zelfs hun moeder nog verkopen als het er op aan komt.)

   Like

 6. Guardiacivil zegt:

  De Balkan in het algemeen is een broeinest van moslimradicale en nazi gezinde, de trainingskampen breiden sterker uit dan men wil vermoeden. Terecht dat men in Rusland zich zorgen gaat maken. Ik zelf denk dat niet alle meegereisde Jihads doorgaan naar elders, maar een tussenstop maken in de Balkan in een van de trainingskampen om vandaaruit verder acties te ontwikkelen. Maar dit is mijn visie.

  Like

 7. Grigori zegt:

  Grikland voelt zich bedreigend door de turken.EU heeft geen strenge regels dat hun helpen kan. Turkiea misbruikt te ontevreden situaties stuurt meer vluchtelingen naar Grikland van een andere kant turken vallen op de Armenië. .Rus ĺaat zien dat kijken ik help iederen. Rusland geeft opmerking aan de EU of Amerika. Hij blijft wapens verkopen aan Azerbadjan. Aziren zijn de Turken. Zij gebruiken die wapens tegen Armeniërs of helpen aan de Turken. Turkiea helpt aan ISIS .Grikland heeft Hulp nodig. Turkiea stuurt expres meer vluchtelingen naar grikland oude. Wraak. Rus belooft Grieken te helpen. Dat heeft deGrikland nodig. Hulp aan Grikland van de asilzoekers.

  Like

 8. Republikein zegt:

  Na de Tweede Wereldoorlog stond een grote groep voormalige Duitse Nazi’s aan de wieg van de EU. De meest beruchte onder hen was Walter Hallstein (1901-1982), een jurist die onder Hitler furore had gemaakt. In 1942 ging hij het leger in en diende als reserveofficier in Noord-Frankrijk bij de 709ste Infanterie-Division. Na D-Day werd Hallstein tijdens de Slag om Cherbourg in juli 1944 door een Amerikaanse legereenheid gevangen genomen en verbleef tot november 1945 in het krijgsgevangenkamp Camp Cosmo in de Amerikaanse staat Mississippi.
  Na zijn terugkeer in Duitsland kreeg Hallstein in 1950 een diplomatieke functie op het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken, waar inmiddels alweer 80% van de ambtenaren uit voormalige leidende Nazi’s bestond. In de tijd dat Hallstein op dit ministerie werkzaam was, heeft hij zich ingezet voor de vrijlating van alle door het Neurenbergse tribunaal veroordeelde oorlogsmisdadigers en het ‘bevrijden’ van Europa tot aan de Russische Oeral.
  Zie https://gerard1945.wordpress.com/2015/10/01/eu-oeralbestormer-hallstein/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s