Zwitserland: Tanks aan de grens met Italië

Screenshot_19

(Door: Birgit Stöger – Vertaling: E.J. Bron)

Omdat Oostenrijk weer grenscontroles wil invoeren en de grenzen in Frankrijk in feite als gesloten zijn, vreest de veiligheidsdirecteur van Ticino, Norman Gobbi (Lega), een bestorming door immigranten van de grens tussen Italië en het buurland Zwitserland.

Kopp-Online

Om niet onvoorbereid tegenover deze ontwikkeling te staan, heeft volgens Zwitserse media de rechts-conservatieve politicus en veiligheidsdirecteur van de meeregerende Lega, Norman Gobbi, met de stationering van 2.000 soldaten van het Zwitserse tankbataljon aan de grens met Italië gereageerd. Zij worden gemobiliseerd ter bescherming van de binnenlandse veiligheid. De Zwitserse politicus noemde als reden voor de maatregelen de veranderde route van de “immigranten”. Nadat de westelijke Balkan-route en ook de grenzen in Frankrijk als gesloten gelden, proberen steeds meer “immigranten” om via Italië naar Noord-Europa, voornamelijk naar Duitsland, te komen.

Enorme kritiek op Oostenrijk vanwege grenscontroles op de Brennerpas

En dan is er eveneens het aangekondigde plan van Oostenrijk om op de Brennerpas bouwwerkzaamheden te beginnen om daar opnieuw grenscontroles te kunnen uitvoeren. Sinds maandag is men begonnen met de eerste voorbereidende werkzaamheden om op korte termijn controleposten op te richten. Volgens de media dient er op de lange termijn een grenshek te ontstaan.

Prompt klonk er, ondanks de ervaringen van de afgelopen maanden met de ongeregelde massa-immigratie, massaal protest op de Oostenrijkse maatregel op de Brennerpas.

De Italiaanse minister-president Matteo Renzi had Oostenrijk er dinsdag toe opgeroepen de “EU-regels te respecteren”. Italië zou een overtreding van de Europese spelregels niet accepteren, aldus Renzi. Verder maakte hij duidelijk dat Italië het recht en de plicht zou hebben om te controleren water op de Brennerpas gebeurt. Renzi wordt hierin ondersteund door zijn collega´s, minister van Buitenlandse Zaken Paolo Gentiloni en minister van Binnenlandse Zaken Angelino Alfano.

Gebazel over de “bescherming van de fundamentele waarden van de Unie”

Zij stuurden gezamenlijk een brief naar de voor binnenlandse zaken en migratie verantwoordelijke Eurocommissaris Dimitris Avramopoulos, waarin ze het onmiddellijke ingrijpen van de Europese Commissie “ter bescherming van de fundamentele waarden van de Unie” eisten. Brussel zou “dringend” en spoedig moeten controleren of het Oostenrijkse optreden overeen zou stemmen met het Verdrag van Schengen. Hier zou men aan twijfelen, omdat Oostenrijk tot nu toe nog geen cijfers aan de Europese Commissie zou hebben voorgelegd die een toename van de immigrantenstromen van Italië naar Oostenrijk zouden bewijzen.

De Oostenrijkse maatregel zou alleen maar legaal zijn als er “acuut gevaar” zou bestaan voor de binnenlandse veiligheid en de openbare orde. Oostenrijk zou “de regels van redelijkheid” niet mogen misachten, want de schade voor de economie zou enorm zijn, zonder dat dit in feite ten goede zou komen aan de openbare veiligheid of het de baas worden van de immigratiecrisis, aldus de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken woensdag in een tv-interview.

Ondanks immigratiecatastrofe: “Europa wordt op de Brennerpas begraven”

De maatregelen van de Oostenrijkse regering bij de grensovergang op de Brennerpas worden door de Duitse “kwaliteitsmedia” sindsdien luidkeels beklaagd. Met de kop “Europa wordt op de Brenner begraven” is “Die Zeit” geschokt over het consequente optreden van het buurland, dat blijkbaar niet meer bereid is om mee te doen aan de onbezonnen en niet weloverwogen politiek van een Angela Merkel (CDU). Zelfs de vermoedelijk overwegend linkse lezers van “Die Zeit” beantwoordden de in het artikel ingebonden peiling of de EU mislukt zou zijn aan de vluchtelingencrisis voor 87% met “Ja”.

Ondanks de massale kritiek uit Italië kondigde de Oostenrijkse minister van Defensie, Hans Peter Doskozil (SPÖ) aan om in het geval van een “extreme situatie” de Brennerpas volledig te sluiten.

Van zo´n situatie zou sprake zijn wanneer Tirol door het doorwuiven en het niet terugnemen van “immigranten” door Italië en door aanhoudende grenscontroles van Duitsland een wachtruimte zou worden, aldus de sociaaldemocratische politicus.

“Angela Merkel en ik (…) zullen niets veranderen aan onze vluchtelingenpolitiek”

In de afgelopen weken zijn er volgens mediaberichten 20 tot 25 “immigranten” dagelijks op de Brennerpas aangekomen. Oostenrijk gaat er inmiddels van uit dat dit aantal spoedig weer zou toenemen. Alleen maandag al werden in de Straat van Sicilië .850 “immigranten” uit hun boten gevist en naar het Italiaanse vasteland gebracht.

Alleen dankzij het ingrijpen van de Visegrad-landen – Polen, Tsjechië, Slowakije en Hongarije – evenals andere Oost-Europese landen en het sluiten van hun grenzen is de immigranten-bestorming van Duitsland door honderdduizenden moslims even stil komen te liggen.

Ondanks dit alles is de regering Merkel niet voor rede vatbaar en heeft in plaats van voor een radicale koerswijziging beslist voor de uitverkoop van Duitse en Europese belangen aan de Turkse despoot Erdoğan.

De chef van het kantoor van de bondskanselier, Volker Kauder (CDU), verklaarde vorige week in een interview met “Welt Online” dat “Angela Merkel en ik (…) onze vluchtelingenpolitiek niet zullen veranderen.” Zijn partijgenoot Thomas de Maizière had bijna gelijktijdig het einde van de grenscontroles aan de grens met Oostenrijk aangekondigd. Gezien het feit dat er in Libië meer dan een miljoen “immigranten” wachten op de overtocht naar Europa met als einddoel Duitsland, is de politiek van Merkel al lang een serieus gevaar voor het verdere bestaan van de Europese landen geworden.

Bron:
http://info.kopp-verlag.de
Door: Birgit Stöger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, Brussel, cultuurrelativisme, demoniseren, Duitsland, Eurabië, Europa, Europese Commissie, EUSSR, Frankrijk, gezond realisme, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, Islamofilie, Italië, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Libië, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, Moslims, nieuw fascisme, Oostenrijk, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, socialistisch idealisme, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid, Zelfbeschikking, Zwitserland. Bookmark de permalink .

11 reacties op Zwitserland: Tanks aan de grens met Italië

 1. Jean zegt:

  Toch nog één volk wat zijn eigen bevolking beschermd tegen de totale vernietiging door islamitische barbaren. Oh wat zal de rekening zwaar betaald worden door de lafaards in dat EU gedrocht.

  Like

 2. Elena zegt:

  Juist…zo moet de bezetters aangepakt worden.
  Als men niets doet…komt gans Afrika meevreten uit de ruif. Zijn we vreemdeling in eigen land en komen wij om van honger..
  Zal schwein Merkel niet leuk vinden.

  Like

 3. Jean zegt:

  Fuhrer merkel is van mening dat Turkije een “bevriend” land is?
  Nogal logisch dat Europa totaal naar de kloten gaat door die huichelaars en lafaards.
  Turkije is een islamgetto en die smeerlapperij hoort niet thuis in Europa.
  Hopelijk zijn de dagen van fuhrer merkel geteld….

  Like

 4. walt7500 zegt:

  Totale remigratie, minder is capitulatie! Socialisten naar Noord-Korea!

  Like

 5. Mirjam zegt:

  Wie heeft Merkel in Godsnaam het recht gegeven, om zich tot koningin van de Europese landen te benoemen? Merkel is geestesziek en het wordt tijd dat ze aftreed. Ze heeft Europa op de rand van de afgrond gebracht en wil nog niet stoppen met haar ‘regie’. Ze heeft niets over de burgers in Europa te vertellen, en moet bescheiden onder een steen kruipen en zich stil houden. Haar eigen volk tolereert haar gedrag al veel te lang en binnenkort ook niet meer, dat wordt steeds meer duidelijk uit berichten die in de media verschijnen. Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk de grenzen dicht, en daar kun je het alleen maar mee eens zijn! Ga zo door: Bravo!!!!!

  Like

 6. koddebeier zegt:

  Europa wordt op de Brennerpas begraven ========= MOOI, ze kunnen dat wangedrocht van een EU voor mij niet snel genoeg begraven !!

  Like

 7. Pieter zegt:

  Met de vlam in de loop, sta ik voor de Brennerpas.
  Met m’n 30 ton granaten, schiet ik ze allemaal in de as.

  Like

 8. Republikein zegt:

  Schijn bedriegt want edoch, het geld dient beschermt te worden.
  Men leze de petrodollar.

  http://nos.nl/artikel/2099463-nederlanders-stalden-bijna-4-miljard-in-zwitserland.html

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  De Zwitsers geven blijk van “gezond verstand”. We kunnen NIET heel Noord-Afrika opnemen in Europa, ons sociale systeem kan dat niet aan, en zal volkomen instorten.

  Like

 10. Koos zegt:

  1: Liever de economie naar de kloten dan de beschaving.
  2: Italie moet niet zeuren maar de vluchtelingen zelf tegenhouden op de Middellandse Zee.
  3: Een beschaving die niet bereid is haar waarden met militaire middelen tegen indringers te verdedigen, is verloren.

  Like

 11. Guardiacivil zegt:

  Gewoon alle landen dit voorbeeld tonen als protest naar Brussel. Tanks aan de grenzen. Van mij mag het leger zelfstandig ingrijpen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s