Viktor Orbán stelt “Schengen 2.0”-plan ter bescherming van Europa´s grenzen voor

Screenshot_48

De Hongaarse minister-president Viktor Orbán.

(Vertaling: E.J. Bron)

De Hongaarse minister-president Viktor Orbán heeft tijdens een ontmoeting tussen de democratische centrumpartijen in Lissabon een tien-punten-voorstel voor de bescherming van de EU-buitengrenzen en het vrije verkeer van personen en goederen binnen de gemeenschap voorgesteld.

Dit “Schengen 2.0”-plan heeft tot doel de buitengrenzen te beschermen en is een alternatief voor het voorstel van de Europese Commissie, dat de asielcrisis de baas wil worden door een hervorming van het asielsysteem in de vorm van de zogenaamde quotaregeling. Orbán maakte zijn plan gisteren voor het eerst bekend tijdens de ontmoeting van de Christendemocratische Internationale (CDUI) in de Portugese hoofdstad Lissabon, waarvan hij de vicevoorzitter is. Het plan zou noodzakelijk zijn, aldus Orbán, om de inspanningen van de EU betreffende een hervorming van het asielsysteem op basis van een quotaregeling te counteren, terwijl het Hongaarse standpunt zou zijn dat de grenzen beter bewaakt zouden moeten worden. De komende weken zal de Hongaarse regering het actieplan toesturen aan de regeringen van de overige Visegrad-landen en aan de regeringschefs van de andere EU-lidstaten; verder wil Orbán zijn voorstellen tijdens persoonlijke gesprekken de volgende week in Duitsland en daarna in meerdere andere Europese landen uitleggen.

Volgens Orbán moet aan de EU duidelijk gemaakt worden dat het niet acceptabel zou zijn wanneer “in Brussel iemand erover wil beslissen dat de EU-lidstaten hun demografische en economische problemen door immigratie moeten oplossen.”

“Er zijn landen in de EU die de problemen op de ene manier willen oplossen, terwijl andere streven naar andere oplossingen”, verklaarde minister-president Orbán en wees er nadrukkelijk op dat Hongarije tot de laatste groep zou behoren, omdat het zijn problemen door middel van gezinspolitieke en economische politieke maatregelen en niet door een van buiten opgelegde immigratie zou willen oplossen.

Daarom zou het geplande Hongaarse referendum over de verplichtende EU-quotaregeling betreffende de vestiging van migranten belangrijk zijn. “Nu het officiële voorstel van Brussel er is, staan we onder enorme druk. (…) Als het ons niet lukt Brussel met een referendum te stoppen, (…) dan zullen ons massa´s mensen, met wie we niet willen samenleven, in feite worden opgedrongen.”

Bron oorspronkelijk artikel:
http://hungarytoday.hu

Bron:
http://unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, betutteling, Brussel, cultuurrelativisme, Cultuurstrijd, democratie, Demografie, dictatuur, Elite, EU-critici, Eurabië, Eurofielen, Europa, Europeanisering, Europese Commissie, EUSSR, gezond realisme, Hongarije, Illegalen, Immigratie, islam-collaboratie, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Midden-Europa, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Oost-Europa, Patriottisme, Rotzakken, Socialisten, socialistisch idealisme, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

8 reacties op Viktor Orbán stelt “Schengen 2.0”-plan ter bescherming van Europa´s grenzen voor

 1. D. G. Neree zegt:

  Een referendum in Hongarije? Prima! wie volgt?
  Laat er een tsunami van referenda ontstaan!! :p

  Like

 2. Als dat zou kunnen !

  Like

 3. Republikein zegt:

  Slecht voorstel.

  Like

 4. Mirjam zegt:

  Eigenlijk zou een referendum nog helemaal niet nodig moeten zijn, in geen enkel Europees land. Brussel zou de landen niet moeten dwingen om vluchtelingen/migranten verplicht op te nemen. Brussel is niet de regent van elk land en dat moeten ze zich eens eindelijk realiseren. Ik heb al aangegeven dat het het beste is om, meteen na het referendum tegen de handelsovereenkomst met Oekraïne, een referendum aan te vragen voor een Nexit uit de EU. En al valt dit samen met het Brexit referendum van Engeland, than so be it!
  Als Hongarije en de rest van de Balkanlanden dit ook doet, dan hebben we een pressiepunt tegen Brussel en zijn we in een machtspositie en moeten ze wel luisteren. We hoeven Brussel niet te volgen in hun zogenaamde beleid. Ze hebben niets over ons te zeggen. We zijn in eerste instantie burgers van de landen waar we in wonen en niet onderdanen van Brussel. De EU is een farce, opgericht door een bundeltje zakenlui die alleen geldelijk gewin en macht in het vizier hebben. De burgers van de landen en hun welzijn, kunnen hen gestolen worden. Nou, de EU kan ons gestolen worden. Wij willen geen migranten hier meer en ook geen zogenaamde vluchtelingen, die ons uit onze landen willen kieperen en onze economie voor eigen gebruik willen inpikken.
  Wij, de burgers van de landen van Europa, hoeven niet de ellende van de wereld op onze schouders te dragen, die ze zelf hebben veroorzaakt en nooit hebben veranderd. We hoeven dit niet te pikken.
  Buitengrenzen van Europa dicht en binnengrenzen ook en uit de EU. That’s how it should be done!

  Geliked door 2 people

  • exmarineman zegt:

   heel correct. Wij zijn geen onderdanen van Brussel en de EU is slechts een samenwerkingsverband en is geen land of staat zoals de USA….. Maar ja helaas hebben wij in Nederland, Duitsland, België e.a. landen te maken met zeer zwakke politici/regeringsleiders die niet kunnen en/of durven op te staan tegen de regenten uit Brussel noch Berlijn noch Parijs…….Het is te hopen dat er een Brexit komt maar daar zal men dan ook wel weer gaan “onderhandelen” zoals dat ook wordt getracht te gaan doen door Rutte….. Het is voor het kabinet hier Nee is Nee, maar het is tactiek om het even uit te stellen voor hun eigen gezicht in Brussel.

   Geliked door 1 persoon

 5. Guardiacivil zegt:

  Opblazen de hele Euhandel en eruit stappen, is voor ons het beste, en de meerderheid is groeiende.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s