Tommy Robinson vrijgesproken van alle beschuldigingen

Screenshot_16

Tommy Robinson

(Vertaling: E.J. Bron)

Tommy Robinson, tegen wie een proces zou starten wegens het toebrengen van lichamelijk letsel, kan opgelucht zijn: de rechtbank heeft de aanklacht toebrengen van lichamelijk letsel nietig verklaard en de procedure afgebroken.

“Mijn proces werd gestaakt. Zelfs de rechter had enkele opmerkingen gemaakt met betrekking tot de motivatie van de politie om deze zaak tegen mij voor de rechter te brengen”, schreef Robinson op Twitter.

“Breitbart London” had bericht dat ondersteuners en vrienden van de Britse organisator van Pegida en voormalig voorzitter van de English Defence League (EDL) 24.000 Britse Ponden ingezameld hadden, zodat hij de beste advocaat voor deze zaak kon inhuren.

Robinson had toegegeven verwikkeld te zijn geweest in een ruzie, toen hij wegens vermeend hypotheekbedrog in de gevangenis zat. Hij zei dat hij zichzelf had moeten verdedigen, omdat men hem met opzet in een deel van de gevangenis had ondergebracht met veel moslims en waarin zijn leven op het spel stond.

Na zijn vrijlating hadden de autoriteiten eerst beslist geen verder onderzoek in deze zaak in te stellen, maar toen hij zes maanden later de eerste organisatie van Pegida organiseerde, werd hij opnieuw gearresteerd en deed men aangifte tegen hem wegens het toebrengen van lichamelijk letsel.

“Het was zo duidelijk dat er een afspraak tussen de politie en de staat was vanwege mijn politieke opvattingen”, twitterde Robinson destijds. “Het feit dat deze laatste arrestatie korte tijd na de oprichting van Pegida plaatsvond, is geen toeval.”

Steeds opnieuw waren in het verleden beschuldigingen te horen dat er maatregelen door de politie tegen Robinson werden genomen vanwege zijn politieke activiteiten om hem weg te houden van een debat van de Oxford Union of een Mohammed cartoontentoonstelling.

Bron:
http://de.europenews.dk

Bron oorspronkelijk artikel:
www.breitbart.com
Auteur: Liam Deacon

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "PEGIDA", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Barbarisme, Censuur, dictatuur, English Defence League, Eurabië, Groot-Brittannië, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Islamofilie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, meningsdictatuur, Moslims, nieuw fascisme, Overheid, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

7 reacties op Tommy Robinson vrijgesproken van alle beschuldigingen

 1. Goddank! Ik hoop waarachtig, dat Britse burgerbewegingen en dergelijke vanaf nu de handen ineen slaan, opdat die jongen een beetje support ten deel valt:
  Hij is nu wel genoeg door de mangel gehaald!
  Als i k Britse was, zou ik proberen, iets voor hem te doen. Wat zou het geweldig zijn, als hij nog eens in Nederland voor Pegida of iets in die richting kwam spreken! Hij en Paul Weston!
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 2. fransLdewit zegt:

  FAntastisch maar eigenlijk gewoon gerechtigheid

  Like

 3. Guardiacivil zegt:

  Hoe besmet geraakt is het Engelse systeem.

  Like

 4. tommiehendriks zegt:

  Op de eerste PEGIDA-demonstratie in Nederland, die van 11 oktober 2015 in Utrecht, hield Tommy Robinson een toespraak:

  Like

 5. paulzwueste zegt:

  Zo gaat het in het perfide Engeland van vandaag de dag, Proficiat met je overwinning Tommy!!!

  Like

 6. Jan zegt:

  Opnieuw jacht op Tommy Robinson,nu door justitie die hem wil veroordelen omdat hij vorig jaar een gevangene aanviel


  Robinson had admitted to punching the inmate concerned but claimed it was self-defence. He said a fellow prisoner warned him he was going to be attacked with a cup of boiling water after a group of Muslim inmates allegedly offered a reward for anyone who assaulted him. Robinson’s alleged assault was caught on prison CCTV.

  http://www.ibtimes.co.uk/tommy-robinson-cps-investigating-possible-retrial-ex-edl-leader-assault-charge-1558056

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s