Veiligheidscontroles op luchthaven Keulen/Bonn: “We zijn slecht opgeleid”

Screenshot_17

(Vertaling: E.J. Bron)

Uit een bericht van de WDR blijkt dat de veiligheidscontroles op de luchthaven Keulen/Bonn absoluut niet grondig worden uitgevoerd. De tv-zender noemde het resultaat van een test door EU-controleurs “alarmerend”.

Duits - Zuerst

Volgens het bericht hadden de controleurs op 8 februari van dit jaar 12 verborgen en twaalf openlijke testen bij de veiligheidssluizen van de luchthaven gehouden. Bij de verborgen testen konden in zes van de twaalf gevallen wapens of onderdelen van bommen naar binnen gesluisd worden. In het geval van de openlijke testen, toen het bij het personeel duidelijk was dat zich verboden voorwerpen in de bagage zouden bevinden, konden in negen van de twaalf gevallen de controleurs niets vinden.

Een anonieme luchtveiligheid assistent was hierover tegenover de tv-zender niet verbaasd. “Er werden dingen naar binnen gesmokkeld die we niet kennen. We zijn veel te slecht opgeleid en technisch überhaupt niet up-to-date.” Zo ziet Ernst Walter van de politievakbond het ook. Hij eist dat de veiligheidscontroles op de Duitse luchthavens opnieuw door de federale politie worden uitgevoerd. Op dit moment vertrouwt men echter vaak op private beveiligingsfirma´s. Op vragen van de WDR zei een woordvoerster van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken dat er geen aanleiding zou zijn voor deze maatregelen. Bovendien zou het inzetten van private beveiligingsfirma´s overeenkomen met het voorbeeld van andere EU-landen.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Krankzinnigheid, Overheid, praatjesmakers, Rotzakken, Terrorisme, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

5 reacties op Veiligheidscontroles op luchthaven Keulen/Bonn: “We zijn slecht opgeleid”

 1. Guardiacivil zegt:

  Ja ja praat het maar goed, ik verwacht toch ook daar die hele grote BOEM

  Like

 2. Elena zegt:

  Mijn blonde dochters zijn zojuist een lang weekend naar Portugal geweest.
  Zij werden goed gecontroleerd.
  Tassen gingen door de scan en zijzelf gingen op Schiphol door de bodyscan en werden ook nog gefouilleerd.
  Zijn beiden super slank..dus gemakkelijk te fouilleren.
  broekriem en vestjes werden uitgetrokken op verzoek.
  Bij één van de dochters werd zelfs een hand tussen de tailleband van de pantalon aan de rugzijde gestoken..hand kwam bijna IN haar slipje.
  Make-up spulletjes moesten in een doorzichtig tasje verpakt zijn en alles werd alsnog bekeken.
  Zij vonden dat er prima gecontroleerd werd in Portugal.
  In Portugal had men geen bodyscan.

  Like

  • oud-marinier zegt:

   En zo behoort dat ook gedaan te worden , beste Elena. Dat noemt men ’n FULL BODY check. Er is nog 1 classificatie zwaarder en dat is een Strip Search. Die wordt toegepast bij drugssmokkel verdachten. Daarbij krijg je dan ook een rectaal onderzoek en indien nodig ook rontenscan van buik. Die behoort door gequalificeerd personeel te worden gedaan zoals : Verplegend personeel / dokter M/V , al naar het geslacht van verdachte.

   Like

 3. oud-marinier zegt:

  “”” Bovendien zou het inzetten van private beveiligingsfirma´s overeenkomen met het voorbeeld van andere EU-landen. “”” M.a.w. als anderen van een hoge toren springen en te pletter vallen , dan doe je dat ook maar ? Puur omdat die anderen dat OOK doen ? Tja , dan is het zeer begrijpelijk dat de VEILIGHEID op vliegvelden enz enz naar z’n mallemoer is. Misschien dan een goed idee , om “oud-gedienden” , ervaren mensen , die nog een fatsoenlijke en degelijke opleiding hebben gehad , mensen die bijv. een militaire achtergrond hebben, in te zetten , ipv die nieuwe lichting , met snel-cursus opgeleidde , veiligheidspersoneel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s