ISIS in Europa: Hoe diep is de “Grijze Zone”?

Screenshot_2

In de jaren ’70 en ’80 werd Europa geterroriseerd door communistische gewapende groepen, zoals Baader-Meinhof in Duitsland (te zien op de zwart-wit foto: Ulrike Meinhof en Andreas Baader), die een ‘grijze zone’ hadden van miljoenen verdachte sympathisanten. Vandaag hebben Europese jihadisten, zoals de mastermind van de laatste aanslagen in Parijs, Abdelhamid Abaaoud (rechts), een veel diepere “grijze zone” van sympathisanten binnen de moslimgemeenschappen in Europa.

(Door: Giulio Meotti)

In de jaren ’70 en ’80 werd Europa geterroriseerd door een oorlog die verklaard werd door communistische gewapende troepen, zoals de Duitse Baader-Meinhof of de Rode Brigades van Italië. Terroristen leken vastberaden om democratie en kapitalisme te ondermijnen. Ze maakten een doelwit van tientallen journalisten, overheidsfunctionarissen, professoren, economen en politici, en in Italië hebben ze in 1978 zelfs de toenmalige minister-president, Aldo Moro, gekidnapt en vermoord.

De grote vraag toen was: “Hoe diep is de ‘grijze zone’?” – de sympathisanten van terrorisme in de industriële fabrieken, vakbonden en universiteiten.

Afgelopen jaar hebben de handlangers van de Islamitische Staat honderden Europeanen en Westerlingen afgeslacht. Hun laatste aanslag, in Brussel, heeft het hart van het Westen diep geraakt: het postmoderne Mekka van de NATO en de Europese Unie.

We zouden nu antwoord moeten kunnen geven op dezelfde vraag: Hoe diep is de “grijze zone” van de Islamitische Staat in Europa?

Peggy Noonan probeerde onlangs een antwoord te geven in de Wall Street Journal:

Lees verder>>>
(h/t Peter Rissing)
Gatestone Institute

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Europa, ISIS, Islam, Terrorisme. Bookmark de permalink .

6 reacties op ISIS in Europa: Hoe diep is de “Grijze Zone”?

 1. Guardiacivil zegt:

  De meeste mensen begrijpen niet of willen niet begrijpen op welk punt we vandaag zijn beland…………..Dit is wat ik er van vind……………………………..Even voor de duidelijkheid, géén Erdogan, géén turk en géén marokkaan in onze politiek, geen infiltratie van wie dan ook uit het MO. Met deze stelling zal onze maatschappij beter beschermd zijn, maar zie door de politiek correcten en de ravage/veroorzakende elite is onze maatschappij al gedoemd te sterven en maakt het plaats voor een onvoorspelbare samenleving die er op uit is om hun wil door te drijven, ons sociaal en maatschapelijke systeem te vernietigen zodat al hun eigen belangen kunnen slagen. Dit is niet waarvoor wij Nederland mijn Vaderland na WWll hebben opgebouwd. Het hele systeem gaat er aan, kost ons miljarden en alle burgers zijn de dupe en merken dit al dag op dag al een paar jaar lang. Het einde komt in zicht en is onvermijdelijk indien dit niet nu wordt gestopt. Stop deze waanzin, zeg NÉÉ tegen Brussel, tegen dit kabinet, stop deze waanzin en open uw ogen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Leden van Baader-Meinhof allemaal afkomstig uit goede Duitse families…..Jawel, dat is algemeen bekend. Maar hun terrorisme had geen religieuze betekenis (en kan volgens mij trouwens beter onder ‘anarchisme’ dan onder ‘Communisme’ geschaard worden) waardoor je het ook gemakkelijk kunt zien als de meest radicale uitloper van de Mei 68 revolutie, oftewel: Jongeren in verzet tegen de maatschappij van de voorgaande generatie, voornamelijk omdat ze van alles blasé waren. Dat is een niet te onderschatten verschil met islamitisch terrorisme, ook al zijn de gevolgen voor hun slachtoffers vergelijkbaar. Ik heb ooit wel eens ergens gelezen, dat RAF-leden/sympathisanten dit verschil zelf eveneens door ondervinding onder ogen moesten zien: Velen meldden zich destijds wel aan als vrijwilligers om de palestijnse gelederen te versterken, maar haakten weer af, zodra zij zich bewust werden van de sekse-scheiding in de palestijnse legerkampen…..

  Like

  • Ben het met je eens Theresa over het (manke) vergelijk met Baader Meinhof. Maar de opsomming en rangschikking van alle onderzoeken naar het hoge percentage Fundamentalisten onder de ‘vreedzame’ moslims maat het stuk zeer intressant.

   Like

 3. Republikein zegt:

  Soros is weer bezig.
  VIDEO Soros, EU Try To Shame Poland Into Submission To Islam, Poland Tells EU To Get Lost – Thousands Protest
  https://reclaimourrepublic.wordpress.com/2016/04/19/video-soros-eu-try-to-shame-poland-into-submission-to-islam-poland-tells-eu-to-get-lost-thousands-protest/

  Op dezelfde site ook mogelijk Yellowstone uitbarsting.
  Gaat de natuur een handje helpen?

  Like

  • Republikein zegt:

   Misschien zegt dit filmpje iets over de werkelijke verhoudingen in de wereld.
   The Rothschild Conspiracy Explained in 4 Minutes

   Het grote geld moet toch ergens vandaan komen, terreurbewegingen worden altijd gesponsord.

   Like

 4. Reeds in 2013 publiceerde Michael Mannheimer al een artikel dat Europa reeds bevolkt was met 53 miljoen moslims of 10% van de totale europese bevolking. Nu 2016, zullen dat er mede vanwege de huidige massa-immigratie wellicht nog veel meer zijn. In heel wat grote Europese steden zijn al etnische meerderheden ontstaan dankzij landverraders als Merkel en Hollande. De getalsmatige verhouding met de R.A.F. uit de jaren ’80 is dan ook vele malen verder uit de hand gelopen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s