Studenten TU willen meer gebedsruimten

Screenshot_3

(Door: Peter van de Stadt)

Studenten van de TU Delft hebben behoefte aan meer meditatie- en gebedsruimten in de verschillende faculteitsgebouwen. Dat meldt Delta, het universiteitsblad van de technische universiteit.

Studenten die willen bidden of mediteren kunnen nu terecht in twee religieuze stilteruimten. Deze ruimten zijn echter aan vernieuwing toe en bovendien vaak zo drukbezet, dat veel studenten genoodzaakt zijn elders in de gebouwen te bidden, bijvoorbeeld in een trappenhuis.

Een woordvoerder van de TU Delft laat weten dat de huidige ruimten eigenlijk nooit officieel bedoeld zijn geweest voor gebed of meditatie. ,,Ze zijn door de jaren heen gewoon op natuurlijke wijze hiervoor in beslag genomen.”

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Algemeen Dagblad

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Eurabië, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamofilie, Krankzinnigheid, Moslims, Nederland, Rotzakken, socialistisch idealisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

28 reacties op Studenten TU willen meer gebedsruimten

 1. Thoth zegt:

  (..)De universiteit kiest er bewust voor geen formele religieuze stilteruimten te hebben, omdat deze niet zouden passen bij een technische universiteit en een openbare onderwijsinstelling.(..)

  Juist. En wanneer ze toch willen bidden (siq), dan kunnen ze beter verhuizen naar ze vandaan zijn gekomen… nl. het thuisland.

  Like

  • Driek zegt:

   Ja, maar door al dat bidden en bezig zijn met de profeet Mohammed, zijn de landen waar ze vandaan komen achterlijke landen gebleven die niks presteren. Nu komen ze hier en is het van hetzelfde laken een pak, bidden en Mohammed en gebedsruimten. De ganse dag is dat kutvolk bezig met die quatsch profeet. Waarom hoepelen ze niet op naar waar ze vandaan komen? Dan kunnen ze de hele dag met de kont omhoog.

   Like

 2. Cathja zegt:

  Het gaat er hier niet om dat er niet voldoende gebedsruimtes zijn, want bidden kun je overal, maar de islam wil zelfs op (openbare) universiteiten hun stempel drukken, en dat is verkeerd. Een universiteit is een onderwijsinstelling, en hoeft niet te voorzien in ruimtes om te bidden. Toen er nog weinig of geen moslims studeerden, kwamen er ook geen verzoeken van andere gelovigen om ‘gebedsruimtes’. Dat moslims overal gebedsruimtes voor zichzelf opeisen moet niet ingewilligd worden, want het gaat van kwaad tot erger. Zelfs in pretparken eisen ze al ruimtes voor zichzelf op.
  Waar gaat dat heen?

  Like

 3. Claudia M. zegt:

  Lazer nu toch eens op met je “gebid”! Doe het lekker thuis of in het daarvoor aangewezen gebedshuis, maar niet ‘en plein public’ en zeker niet de trappenhuizen, waar iedereen z’n nek over die biddende klanten breekt. Ook ik brak al eens bijna mijn nek over zo’n klant op een kleedje. Lazer op met je geloof en als het je hier niet bevalt, ga dan fijns naar je thuisland; daar kun je bidden zoveel je wilt.

  Like

 4. fransLdewit zegt:

  Op school moet je leren en thuis bidden voor een goed cijfer, is het nou zo moeilijk?

  Like

 5. Guardiacivil zegt:

  Aanpassen aanpassen, maar dit woord schijnt niet te bestaan in het arabisch en de koran.

  Like

 6. Republikein zegt:

  In je eigen huis of omgeving.
  Bidden kan ingehaald worden, staat in het boek.
  Leipe landgenoten weten niet zoveel.
  Komt dat het hier een open inrichting is.
  Anders kan je ook niet van leip spreken, snappie, leipo?

  Like

  • Republikein zegt:

   T.bv.
   Imam Al-Nawawî, de grote hadith-deskundige en Shâfi’î geleerde, overlevert in zijn Majmû’ dat de geleerden het erover eens zijn (ijmâ’an, oftewel met consensus) dat gebeden die opzettelijk gemist zijn ingehaald moeten worden. Er was een geleerde, Ibn Hazm, die zei dat dat niet bestond, zijn mening is echter NIET geldig vanwege het feit dat zijn mening tegen de consensus van de geleerden ingaat en ook niet ondersteund wordt door de bewijzen. Het is dus een ongeldige mening en de mensen mogen deze mening NIET aanhouden of op basis daarvan handelen.

   Enkele bewijzen:

   blablabla etc.

   Like

 7. elisah zegt:

  Er wordt meer en meer gedwongen om te buigen voor bepaalde mensen die eisen stellen en willen domineren.
  Wanneer er eventueel een gebedsruimte zou komen, zou die ruimte voor alle religies open moeten staan, maar zodra de moslims zich ergens nestelen, worden de anderen uitgesloten en men eigent zich vervolgens de ruimte helemaal toe.
  Dat is al meerdere malen bij dit soort ruimtes gebeurd.
  Als je wil studeren, studeer, daar is een universiteit voor.
  Als je wil bidden doe je dat in je vrije tijd, daar ben je zelf verantwoordelijk voor en het mag bij niemand afgedwongen worden om dat te faciliteren of organiseren.
  Maar als er vervolgens bijv met Kerst een kerstboom in de aula van de universiteit zou staan, gaan de moslims onmiddellijk hiertegen protesteren.

  Like

 8. Ik begin een beetje moe te worden ,, van wij willen. Weet je wat ik wil dat jullie terug gaan vanwaar je gekomen bent.

  Like

 9. Dick zegt:

  Er is nog nooit een Arabische god geweest die ondanks onmetelijke gebeds ruimtes iets ten goede voor de mensheid heeft gebracht, verloren ruimte dus.

  Like

 10. Jean zegt:

  Leg die klootzakken uit dat ze “thuis” constant op het matje kunnen liggen om zich bezig te houden met die achterlijke perverse smeerlapperij maar nooit op het werk of school of universiteit, wij willen nergens geconfronteerd worden met die barbaarse smeerlapperij.
  Eruit ermee richting grote zandbak in Afrika.

  Like

 11. ildiko zegt:

  gewoon ZE DEPORTEREN naar een paradijselijke sharia land waar ze hun kut geloof lekker met volle glorie kunnen uitoefenen ( openbaar opgangen, handen afhakken, onthoofden, zweepslagen enz) in SA. Geef de moslims een hand, ze willen je hele lijf.

  Geliked door 1 persoon

 12. Johan zegt:

  “De universiteit kiest er bewust voor geen formele religieuze stilteruimten te hebben, omdat deze niet zouden passen bij een technische universiteit” . aldus het artikel.
  Dit is volkomen terecht. Het is waanzin om die reli-fanaten overal maar in tegemoet te komen.
  laat ze opdonderen naar de Grote Zandbak en daar hun behoefte doen.
  Een TU is er om les te geven en te studeren, niet om je verzonnen godje te gaan aanbidden met je kont omhoog.

  Like

 13. um shmum zegt:

  Briljant idee: Misschien kan de universiteit de collegetijden hier op aanpassen?

  Like

 14. Jan Wandelaar zegt:

  ???
  innovatief ???
  ???

  Like

 15. DonnaDolce zegt:

  Je gaat toch naar een universiteit om te leren? Bidden doen ze thuis maar.

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Maak toch gelijk een moskee van die TU!
   Waarom studeert dat afval daar eigenlijk? In hun zandwoestijnen is er geen enkele
   technische vooruitgang. Zelf hebben ze nooit iets van waarde uitgevonden.
   Ze zitten daar alleen op school om last te veroorzaken.
   ’n TU is geen gebedshuis! Lazer toch op!!!

   Like

 16. Sjaak zegt:

  Wanneer ik bid, voel ik mij rustiger en kan ik juist veel beter studeren,’ laat hij aan Delta weten.

  DAT ZEIDEN DIE GEITENNEUKERSSTUDENTEN DIE IN DUITSLAND STUDEERDEN OOK !
  AANSLUITEND VLOGEN ZE IN WORLD TRADE CENTER TOWERS OP 9/11 !
  OPGEDONDERD MET DIT ONBETROUWBARE MOSLIMVOLK !

  Geliked door 1 persoon

 17. ,,Ze zijn door de jaren heen gewoon op natuurlijke wijze hiervoor in beslag genomen.” Tja óók dat hebben ze van zich af laten pakken, de arrogante, elitaire fascisten welke leiding geven op dat linkse bolwerk schromen zich niet, ze zijn de schaamte al lichtjaren voorbij. Alles ten faveure van de islam met in het achterhoofd weg met jullie autochtone kwezels, deze godvergeten academische, zelf hatende randdebielen, lach mij kapot wanneer ze ook het koele staal van het tweepuntige zwaard in de nek voelen…

  Geliked door 1 persoon

 18. S Breget zegt:

  Onze westerse gebedshuizen moeten gefinancierd worden door christenen die jaarlijks moeten worden geïnd door kerkelijke bestuurders .

  Like

 19. Drs.P. zegt:

  Dit alles hoort bij het plan van islamisering van Europa, niets aan de hand mensen, gweoon doorlopen, u heeft zelf op deze facistische partijen gestemd zoals Demonen666, PartijvandeAfgrond, GristenenVoorAllah, VuileVerrotteDebielen, etc., etc.
  Trouwens, op de Haagse Hoge School gebeurde dit soort zaken (bidden tot hun afgod op alle trappen) al 5 jaar geleden, maar hoe het daar nu is hoor je niet over???
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 20. tjonge zegt:

  “‘Wanneer ik bid, voel ik mij rustiger en kan ik juist veel beter studeren,’ laat hij aan Delta weten.”
  .
  ik word rustig van knorrende biggetjes in de klas, zou graag een kleine ruimte voor een paar biggetjes in de klas willen hebben, moet toch kunnen ???

  Like

 21. delamontagne zegt:

  Zelfs voor de rechtbank hebben ze nog “praatjes”…..!

  Geliked door 1 persoon

 22. Het houden van een varken als huisdier is al eeuwenlang traditie in westerse landen. Vraag het maar eens aan moeder de vrouw.

  Like

 23. Thomasson zegt:

  Stuur ze maar lekker naar een hoek bij de toiletten; dat is de meest geschikte ruimte voor deze smeerlappen. Ze zouden bij de geur goed kunnen mediteren. De korte geschiedenis van 9/11 heeft ons geleerd wat er met studenten gebeurt die te veel tijd aan gebed en meditatie besteden.

  Like

 24. Elena zegt:

  Mijn dochter heeft de TU in Delft gedaan…na de colleges ging zij naar haar studenten kamer aldaar.
  Is afgestudeerd in bouwkunde.
  Is nu kleine 20 jaar gelden.
  Nooit heeft iemand de behoefte gehad aan een stilte ruimte

  .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s