DE VREEMDE VOGELKOLONIE

PIMPELMEES-JUNCKER

(Klik op afbeelding voor groter beeld!)

(Door: “Tistochwat”)

De bekendste vogelkolonie van Nederland bevindt zich in Den Haag, in een aantal gebouwen op het Binnenhof, ook wel ‘slaapkamers’ genoemd. De daar voorkomende elf vogelsoorten slapen hier bijna de gehele dag, behalve tijdens het broeden op hun vele soorten kwalijk riekende eieren. De slaapkamers zijn zeer gewilde roestplaatsen vanwege het voor de vogels gemakkelijk te verkrijgen voedsel en de zachte bekleding van de zetels, waardoor ze geen enkele moeite hoeven te doen voor hun levensonderhoud…

De rode liberaal domineert de tweede slaapkamer. Afgezien van zijn felrode kleur is de rode liberaal een onbeduidende, slappe vogel. Zijn door een groot deel van de mensen als aangenaam ervaren zang, is echter vrij betekenisloos en verveelt snel. Aan de ene kant is de zang voorspelbaar, terwijl die aan de andere kant erg onbetrouwbaar kan zijn. Het is onbekend tot welk geslacht de rode liberaal behoort en het schijnt een solitair levende vogel te zijn, hoewel hij zich voordoet als sociaal levende soort. Men heeft hem nog nooit in het gezelschap van een wijfje waargenomen, zodat het niet uitgesloten is dat de vogel met uitsterven wordt bedreigd. Zijn gebrek aan ruggengraat draagt hier ongetwijfeld voor een belangrijk deel aan bij. De rode liberaal jaagt samen met de kale gier op steeds meer voedsel, dat hij rooft van de meer onderdanige vogelsoorten buiten de kolonie.

De kale gier is van oorsprong de natuurlijke vijand van de rode liberaal, maar om onduidelijke redenen zijn beide soorten een symbiose aangegaan. Deze samenleving van de beide soorten is kennelijk voor één van beide gunstig en/of zelfs noodzakelijk. Waarschijnlijk hebben zowel de rode liberaal als de kale gier baat bij deze vorm van samenleven. Het is echter niet duidelijk hoelang deze symbiose zal standhouden. Wetenschappers beweren dat er in 2017 een belangrijke verschuiving in de kolonie zal plaatsvinden, waarin de blonde redder een cruciale rol zal gaan spelen. Hoe deze vogelstand zich zal gaan ontwikkelen, is sterk afhankelijk van het gedrag van de vogelsoorten buiten de Haagse kolonie.

De blonde redder is een moedige, strijdlustige, vastberaden vogel met een kenmerkende lichtgele kop en intelligente ogen. Zijn zang is zeer welluidend en boeiend om naar te luisteren. Helaas wordt de blonde redder ernstig bedreigd door zijn vele natuurlijke vijanden en hij is dan ook – bovenaan – op de rode lijst geplaatst. Zodra de blonde redder zijn zang laat horen in de tweede slaapkamer, wordt hij overschreeuwd door de andere soorten die zich in zijn directe omgeving bevinden.

De meest hinderlijke schreeuwer is de pestvogel die altijd als eerste begint met een luidruchtig, klagerig geroep. Zodra hij de blonde redder hoort, vliegt hij op nadat hij de slagpennen in zijn linker vleugel dwangmatig heeft gladgestreken, en begint de blonde redder vervolgens doelloos aan te vallen met eentonige kreten, waarbij hij opvallend zijn verontwaardiging uit. De pestvogel is een alfa mannetje dat steeds zal pogen om de positie van de rode liberaal te verkrijgen. De pestvogel is te herkennen aan zijn zelfverzekerde loopje, zijn opgeheven kin, zijn arrogante blik en de naar voren gerichte torso.

Een andere hinderlijke soort die het heeft voorzien op de blonde redder, is de groenlink, die erg succesvol is bij de wijfjes vanwege zijn exotische uiterlijke kenmerken. Zijn zang, die op een soort gepiep lijkt, en de zwoele blik in zijn donkere kraaloogjes worden door bepaalde wijfjes als sensueel ervaren en wekken hun paringsdrift op. We kunnen nu al merken dat hierdoor het aantal groenlinks zich sterk uitbreidt. Helaas is de groenlink een schadelijke soort, omdat hij een sterke aantrekkingskracht uitoefent op het zeer gevaarlijke, rampzalig snel in aantal toenemende baardmannetje. Over deze soort is hier al het nodige geschreven. De groenlink is een kruising tussen het baardmannetje en een inheemse vogelsoort en dit verklaart waarschijnlijk de grote verdraagzaamheid tussen de groenlink en het baardmannetje, en de afwezigheid van baardgroei bij de groenlink. De groenlink is dol op de jonge blaadjes van de rode klaver en deze plant vormt dan ook zijn voornaamste voedselbron.

RODE-LIBERAAL-RUTTE

(Klik op afbeelding voor groter beeld!)

De slobeend komt, ondanks zijn onverklaarbaar tolerante houding jegens het baardmannetje, helaas niet meer voor in de tweede slaapkamer. Hij is begin 2016 in de omgeving van Zwolle gesignaleerd, waar hij kennelijk een andere rijke voedselbron heeft aangeboord. Opvallend is, dat ook het Vaticaanse paapje abnormaal verdraagzaam is jegens het baardmannetje.

De smiecht is een gezette, lompe vogel die eigenlijk te zwaar is om te vliegen. Zijn gebrekkige vliegvermogen compenseert hij met systeemloze zang, herkenbaar aan de vele rollers en de zachte G, die meestal gericht is tegen die van de blonde redder. Soms echter, imiteert hij het gedag van de blonde redder enigszins, waardoor het lijkt alsof er een samenwerking bestaat tussen de blonde redder er de smiecht. Dit is echter slechts schijn. De smiecht houdt zich graag op in de nabijheid van bruine cafés, die een uitstekende, onopvallende schuilplaats voor hem vormen.

De meest onooglijke vogel in de kolonie is de moestuinfluiter, die zich op gebrekkige wijze voortbeweegt. Deze vrij domme, impulsieve vogel is dol op groenten en is dan ook vaak te vinden in de moestuintjes van gepensioneerde bejaarden. Hierdoor wordt hij als zeer schadelijk beschouwd, maar is helaas niet uit te roeien. Hij komt overal in groten getale voor en dreigt een ernstige plaag te worden.

De uit Turkije afkomstige wauwelaap is een schreeuwerige, invasieve exoot en een betrekkelijke nieuwkomer in de tweede slaapkamer. Gevreesd wordt, dat hij snel in aantal zal toenemen. Het is een donkergekleurde, agressieve, grove vogel met een afgeplatte bolle kop, die nauw verwant is aan het baardmannetje. De soort wordt erg op prijs gesteld door de Turkse tortel, waarop we later zullen terugkomen.

Hoewel de vogelsoorten in de tweede slaapkamer erg succesvol zijn, hebben zij de sterke drang om weg te trekken naar een nóg lucratievere kolonie in Brussel, die wordt gedomineerd door de luidruchtige, overwegend blauwe pimpelmees. De pimpelmees is een handtastelijke vogel die zich voornamelijk voedt met vloeibaar voedsel, dat hij regelmatig deelt met de traanvogel. De traanvogel, die een kleine stap lager in de hiërarchie staat dan de pimpelmees, staat bekend om zijn emotionele zang, die zeer vals klinkt, vooral in de nabijheid van vliegtuigen.

VLAAMSE-GUY-VERHOFSTADT (1)

In de Brusselse kolonie is ook de Vlaamse guy vertegenwoordigd. De Vlaamse guy is eenvoudig te herkennen aan zijn lelijke grote bek. Hij is een nadrukkelijk aanwezige, irritante schreeuwer die, krijsend als een bezetene, soortgenoten en andere vogelsoorten op agressieve wijze opdrijft. De Vlaamse guy bevindt zich regelmatig in het gezelschap van de roodnekgrondtiran. Nog niet zo lang geleden werden de Vlaamse Guy en de roodnekgrondtiran schreeuwend aangetroffen op een plein in de Oekraïense hoofdstad Kiev, hetgeen veel onrust bracht. Het vermoeden bestaat dat de Vlaamse guy aangetrokken werd door de geur van schaliegas in het desbetreffende gebied. De wetenschappelijke naam van de Vlaamse guy kan vertaald worden als ‘voortdurend krassende eikelzoeker’, wat op treffende wijze zijn omgang met de roodnekgrondtiran verklaart.

KALE-GIER-SAMSOM

(Klik op afbeelding voor groter beeld!)

Een vogel die grote invloed heeft op het trekgedrag van het baardmannetje, is de rode vrouw. De rode vrouw is een humorloze soort met een zure kop, afkomstig uit een vuurrood nest, die volkomen gestoord gedrag vertoont. De logge vogel maakt een wezenloze, haast krankzinnige, indruk, maar is levensgevaarlijk en heeft veel invloed op de populatie binnen de Brusselse kolonie.

De rode vrouw wordt de laatste tijd vaak gezien in het gezelschap van de Turkse tortel, een agressieve exoot die de Brusselse kolonie nu al beschouwt als zijn territorium. Beide soorten schijnen goed met elkaar – en met het baardmannetje – te kunnen samenleven, zolang de rode vrouw zich onderdanig aan de Turkse tortel opstelt. Hoe de vogelstand in Brussel zich verder zal uitbreiden, is vooralsnog niet geheel duidelijk.

Door:
“Tistochwat”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Satire. Bookmark de permalink .

46 reacties op DE VREEMDE VOGELKOLONIE

 1. Lis zegt:

  Geweldig!!!

  Geliked door 1 persoon

 2. carthago zegt:

  Mooie omschrijving van de extreme vogelpest in Den hagistan. De meest dreigende en uitheemse vogelsoort zit toch wel in Brussel.Deze extreem gevaarlijke soort kan zich eenmaal in de verrotte spelonken van het Eussr parlement namelijk veranderen van een lachende nar in een :vliegende Kalifaatrat,en het ergste is dat ze niet zeldzaam zijn en dus niet met uitsterven worden bedreigd. Het is inmiddels een kolonie, en worden dagelijks per taxi verplaatst door quat spugende kokosnotenchaufeurs ter bescherming van de eigen soort.

  Like

  • Drs.P. zegt:

   @ Carthago
   Even beetje dromen hoor: Kreeg het gros van al die smerige stink vogels in het Brusselse, Berlijnse en Haagse maar eens echt een gigantische teringvogelpest waardoor ze dan geruimd zouden moeten worden!!
   Grote vrachtwagen van de Gekro (die dingen die zo gigantisch stinken) en al die smerige nsb landverradervogels erin en afvoeren die hap naar een vernietigingsbedrijf!!!
   Nieuwe plannen voor volgend jaar om het eigen risico van ziektekosten te verhogen naar 500,- en grote delen van de bevolking in de problemen te brengen omdat asielparasieten ook gratizzzzzzzzzzzzzzzzzzzz zorg moeten krijgen.
   Zo snel mogelijk ruimen die ratten is het beste!!!
   http://depatriotten.weebly.com/

   Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Drs.P. 20 april 2016 om 17:09

    [quote] Nieuwe plannen voor volgend jaar om het eigen risico van ziektekosten te verhogen naar 500,- [/quote]

    U had dit dus ook al gehoord.
    Ik vind het zo jammer dat mijn voorspellingen vaak uitkomen; dit had ik jaren geleden al voorzien. Maar let op: over vijf jaar zouden we wensen dat het eigen risico ‘slechts’ 500 euro bedroeg. Tja, dat krijg je ervan als je per persoon enkele tientallen ‘vluchtelingen’ gedwongen moet verzorgen!
    Het komt me zó ontzettende de keel uit!!!

    Like

 3. dutchess43 zegt:

  Moeten we dan niet eens stoppen met het voeren van deze hinderlijke vogels?

  Like

 4. joga zegt:

  Ornithologische inkijk in de tweede kamer-natuur, met een Europese exoot, die gek is op jenever en een idiote vogel uit Turkije, die denkt, dat hij de baas is over die hele vogelkooi.

  Like

 5. Cathja zegt:

  @ Tistochwat,

  in één woord: GEWELDIG!
  Prachtig verwoord, al deze overeenkomsten! Chapeau!

  Like

 6. Japio zegt:

  Hahaha, waanzinnig goed verhaal Tistochwat. Ik vind wel dat de Blonde Redder een veel grotere rol moet gaan spelen in de vogelkolonie. Ook zou ik de overige vogelsoorten die volgend jaar nestloos zijn naar Avifauna deporteren want deze worden zeldzaam.

  Geliked door 1 persoon

 7. Zou je ze kunnen vangen, met Panamese lijmstokjes, en dan opzetten?

  Geliked door 1 persoon

 8. Jean zegt:

  Het hoofd van die zuipschuit op een pimpelmees doet schade aan de pimpelmees, die rotkop hoort thuis op een ekster, eksters pikken alles wat blinkt…
  Laten we dat eksternest maar snel uit de boom trekken en in de container gooien.

  Geliked door 1 persoon

 9. Fred zegt:

  Grandioos.

  Like

 10. koddebeier zegt:

  Chapeau prachtig verhaal, ik heb er van genoten, jammer dat er niet van alle (vreemde) vogels een plaatje bijstond !! 🙂 🙂

  Like

 11. louis-portugal zegt:

  Geweldig verwoordt TTW

  Like

 12. S Breget zegt:

  Geweldig stuk ,ondanks de ernst toch kunnen lachen om de frappante gelijkenissen .

  Like

 13. semper fi zegt:

  mooi verhaal,,,
  echter mis ik de EKSTER
  Deze rovertjes noem ik marokkaans tuig,
  Je ziet deze vaak in grotere groepen de omgeving zieken!!
  Roven nesten leeg enz,een goede vergelijking met dat bekende maroc schuim is het volgens mij!
  Het haagse wapen is zoals u weet een ooievaar,grote bek en lange poten! Deze zal binnen niet al te lange tijd wel vervangen worden door een aasgier met de naam COA
  Deze coa doet erg veel voor de samenleving ,lees verrijking!!
  Za er voor onze ouderen die gebuffeld hebben voor onze welvaart ook een vogel vernoemt worden??
  IK DENK AAN ,,,, EEN PECHVOGEL!
  Vaarwel heerlijk nederland ,mooi met vele gave plekjes om te genieten van de natuur!
  Nog ff en dan loopje in de duinen en kom je isis schuim tegen ,daar kan je de klok op gelijk zetten!
  Buigen maar mensen voor die vredige teringzooi genaamd islam,de scholen passen zich aan met gepaste kleding enz!
  BUIGEN MAAR
  Groet uit allochtonia,de nieuwe naam voor het koninkrijk der nederlanden!!
  GRRRR
  oeps ik krijg ineens kramp, ja koninkrijk hé ???!!!!

  Geliked door 1 persoon

 14. Japio zegt:

  Ik dacht dat het allemaal struisvogel en gieren-soorten waren en enkele papegaaien.

  Geliked door 1 persoon

 15. Joshua zegt:

  @Tistochwat,
  Klasse, wat kan jij dat goed verwoorden.
  Als ik het goed begrijp dan is het hele kabinet een SMIECHTEN zooitje!!!!.

  Like

 16. Joshua zegt:

  kabinet moet zijn politiek

  Like

 17. Henk.V zegt:

  Een heel origineel stuk, humoristisch en speels geschreven met werkelijk grappige vergelijkingen.Ik herken in de stijl een kleurrijk vogeltje , heel tenger gebouwd en gewoonlijk actief en opgewekt ogend en kwetterend : de koolmees.
  Net als haar tegenhanger ,de pimpelmees is ook dit diertje regelmatig ”in de olie”, maar dat haalt het uit pinda’s. De koolmees kan de aan alcohol verslaafde pimpelmees uit Brussel dan ook niet luchten of zien.

  Geliked door 1 persoon

  • Tistochwat zegt:

   @ Henk.V 20 april 2016 om 12:46

   Ik meen mezelf een beetje te herkennen in die koolmees, want ik houd ook wel van pindasaus.

   Like

   • Henk.V zegt:

    Het is heel mooi dat deze vrolijke vogeltjes niet alleen van pindasaus houden, maar ook over zelfkennis beschikken:-)

    Like

   • I.K. Bennurklaarmee zegt:

    Ahum;
    “Wouter Koolmees is een Nederlandse politicus en sinds 17 juni 2010 Tweede Kamerlid namens D66. Koolmees stond op de 8e plaats van de kandidatenlijst van D66 voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2010 en werd gekozen in de Tweede Kamer.”

    Zou ik mezelf niet in herkennen hoor. :nee

    Like

 18. Aegolius cs zegt:

  En op het landgoed De Horsten in een aanleunwoning de lachvogel

  Like

 19. Republikein zegt:

  Proficiat, geweldige humor op surrealistische leest geschoeid.
  Ik mis echter de grootste boosdoener, de struisvogel.
  Onder zijn bewind blijft de kakofonie van gekwetter gehandhaafd.

  Like

 20. Aegolius cs zegt:

  En ja, Tistochwat: zo’n prachtig stukje in elkaar rietepieten vergt al gauw meer dan 5 minuten!
  Met plezier gelezen, waarvoor ik u met pluim dank zeg.

  En voor de goedgelovige stemmers hebben we nog de paradijsvogel.

  Like

 21. FENOMENAAL!!!
  Haal in de toekomst nog meer gelijkenissen aan, Tistochwat, ook met andere diersoorten en/of natuurverschijnselen, weet ik veel! Je hebt er uitgesproken feeling voor en de variatie-mogelijkheden zijn eindeloos!
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 22. Mooi Tistochwat prima verwoord en geïllustreerd, je beschikt echt over het talent om het zo prachtig te brengen. Je gaat er in geloven dat deze door jou gekarakteriseerde politici echte dieren zijn. Maar 1 vogel ben je vergeten namelijk de Koekoek. Gechoqueerd zullen diegenen zijn wanneer de werkelijk omvang van het parasiterende gedrag van de politiek correcte politici aan het licht komt en dat geldt natuurlijk óók voor het uitbuiten van het Nederlandse sociale stelsel door de nieuwe besnedenlanders…

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Adriaan Jansens 20 april 2016 om 17:39

   [quote] Maar 1 vogel ben je vergeten namelijk de Koekoek. [/quote]

   Nou vooruit, bij deze dan:

   Like

 23. Geweldig….hij is de OUROBO vergeten de braziliaanse aasvogel die altijd rondcirkeld hoog boven cadavers ,dus vergelijkbaar met de bildeberg/NWO die bijna onzichtbaar de zaak bestudeerd.

  Like

 24. Elena zegt:

  De “blonde redder” vogel is uiterst zeldzaam.
  Wat we weten is er slechts één in Nederland gespot….hij wordt dag en nacht beschermd door een aantal zwarte sterke oplettende grote vogels.
  Deze “blonde redder” vogel is uiterst geliefd bij de baardmannetje, ze lusten hem rauw.
  Dan stikt het in de 2e slaapkamer van de Goudhaantjes, onlangs is er één ontsnapt die in Amerika
  gespot is.
  Ook zijn er 2 Turkse tortels in de 2e slaapkamer waargenomen en onlangs heeft een Marokkaanse zeer dominante ” grootsnavelvogel” zich bij hen aangesloten.
  De agressieve “grootsnavelvogel” heeft onlangs Johan Derksen aangevallen….gelukkig heeft Derksen geen schade opgelopen.

  Nu TTW…ik heb weer genoten van al die prachtige vogels.
  Chapeau !!!

  Like

 25. Tistochwat zegt:

  Natuurlijk had ik er ook de volgende vogels in kunnen verwerken:

  struisvogel
  papegaai
  spotvogel
  paradijsvogel
  Australische ijsvogel of ‘lachender Hans’

  Maar het ging er nu juist om, om de echte vogelnamen zo min mogelijk te veranderen en die zo goed mogelijk te laten passen bij de figuren die ermee worden bedoeld.

  Bijv.:
  Kraanvogel –> traanvogel = Frans Timmermans, de ‘gelegenheidsjankerd’.

  Soms konden de echte vogelnamen gewoon worden gebruikt, zoals:
  pimpelmees = Jean Claude Juncker
  roodnekgrondtiran = Hans van Baalen
  pestvogel = Alexander Pechtold

  Like

  • Zeg, Tistochwat, nu je toch met die Kookaburra aankomt:
   Heb jij als stripliefhebber ooit wel eens ergens dat Donald Duck-verhaal gelezen waarin Donald en de neefjes in opdracht van een paar geleerden een raketrace rondom de wereld houden?
   Uit ieder werelddeel moeten ze iets meenemen als bewijs. Maar: Hun tegenstander in de andere raket is Guus geluk en natuurlijk: Bij de eerste stop in Australië hoeft die maar even een luik open te zetten en er springt direct een kangoeroe in! Kan hij meteen weer verder!
   Donald en de jongens weten een zwerm kookaburra’s in de raket te lokken en gaan ook verder. Die beesten fladderen en fladderen en de jongens beschermen hun ogen met hun handen! Dan op naar Zuid-Amerika: Daar kiest Donald als bewijsstuk een enorme lading koffiebonen,die ze met een soort zuiger in de cockpit zuigen èn weer verder; bedolven onder de koffiebonen en de Kookaburra’s, dat wil zeggen: Ze zitten allemaal tot hun nek onder die lading en hier en daar steekt dan ook nog een kookaburra er zijn nijdige kop bovenuit! (Ik weet niet, of het hier beeldend genoeg verwoord, maar ik heb me indertijd rót zitten lachen om dat verhaal, terwijl ik het aan de jongens voorlas!)
   http://depatriotten.weebly.com/

   Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Theresa Geissler 20 april 2016 om 22:08

    Ja, nu herinner ik me dat verhaal ook weer! Ach ja, de leukste Duck verhalen zijn afkomstig van Carl Barks. Hij is degene die o.a. Guus Geluk heeft bedacht.

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Carl_Barks

    Like

   • Jules Vismale zegt:

    Ik weet trouwens nog heel goed dat in de jaren ’80 van de 20ste eeuw twee lezers van de Donald Duck een brief naar Oom Donalds Brievenbus stuurden waarin zij aangaven dat Donald Duck, Guus Geluk en hun mannelijke familieleden (eenden) eigenlijk vrouwen zouden zijn omdat zij geen krul in hun staart hadden!
    Op de site Nurks hier kregen de mannelijk eenden bovenaan zelfs hangende borsten aangemeten (hadden ze trouwens net zo goed kunnen doen met al die vreemde vogels met politici-gezichtenop al werd Marie Antoinette ooit afgebeld met haar hoofd op het lichaam van een Hari of een kalkoen!) en de vrouwelijke eenden snorren!
    Je kunt feitelijk echter een man niet in een vrouw veranderen of omgekeerd en zo weet ik zelfs nog dat er in de Telegraaf uit 1991 een stel tieners een man van 60 jaar in Assen aanspraken met “mevrouw”! Die vent werd toen zo kwaad dat hij de tieners ging aftuigen met zijn wandelstok en al hun fietsen en bromfietsen in het water gooide!

    Like

   • Jules Vismale zegt:

    @Ik had weer ongemerkt twee spellingsfouten gemaakt daar ik eigenlijk afgebeeld en harpij bedoelde!

    Like

  • I.K. Bennurklaarmee zegt:

   Is er nog een vervanger voor den Uil die ons blij maakt met een dooie mus?
   Of was dat, het kwartje valt nu, van de (pea) Cock?

   Like

 26. Republikein zegt:

  Ttw, als dank voor je geweldig artikel heb ik nog wat opgezocht.
  Kon er toen net zo om lachen als bij jouw schrijven.
  Cheers!

  Like

 27. Loopt het verhaal ook goed af? Krijgt de hele zooi de vinketering?

  Like

 28. M.A.L. Sion zegt:

  Er zitten veel vogels in het praathuis. Toon Hermans heeft er ook ontdekt.
  De meest voorkomende is de ROEPIE ROEPIE.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

 29. Tistochwat zegt:

  [quote] De smiecht is een gezette, lompe vogel die eigenlijk te zwaar is om te vliegen. Zijn gebrekkige vliegvermogen compenseert hij met systeemloze zang, herkenbaar aan de vele rollers en de zachte G, die meestal gericht is tegen die van de blonde redder. Soms echter, imiteert hij het gedag [/quote]

  Ik zie opeens, en nu pas, dat er ‘gedag’ staat en dat moet natuurlijk ‘gedrag’ zijn.
  Hoe vaak je je tekst ook terugleest, er blijft altijd wel een typefout zitten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s