‘Extreem islamisme is geen godsdienst maar een ideologie zoals nazisme en stalinisme’

Screenshot_24

Sint-Jans-Molenbeek, Brussel.

(Door: Darya Safai)

Een maand na de aanslagen in Brussel is het tijd om lessen te trekken, en te handelen, vindt de Belgisch-Iraanse mensenrechtenactiviste Darya Safai. ‘Ontheilig de islam, verbied het islamisme, hervorm het godsdienstonderwijs, leg de integratie-lat hoger en veroordeel onvoorwaardelijk iedere vorm van discriminatie van vrouwen. En dat zijn nog maar de eerste stappen.’

Nu we samen langzaam recht krabbelen van de verschrikkingen die ons land op 22 maart getroffen hebben, moeten we ook durven vooruitkijken. Niet bang zijn, onze manier van leven niet in vraag stellen, geen haat toelaten in ons hart maar wel de waarheid onder ogen zien, en daar gepast op reageren.

Lees verder>>>
(h/t Johan G.)
Knack.be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, België, Brussel, Eurabië, Islam, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, Moslims, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

12 reacties op ‘Extreem islamisme is geen godsdienst maar een ideologie zoals nazisme en stalinisme’

 1. Pieter zegt:

  Islam = Islam
  In potentie altijd gevaarlijk, bloeddorstig, onderdrukkend, dodelijk.

  Like

 2. wim zegt:

  Toch blijf ik zitten met de uitspraak van Erdogan dat er geen gematigde islam is en dat er maar een islam is… De schrijfster verwijst alleen naar Iran, maar hoe staat het in andere landen waar de islam een substantiële meerderheid vormt? Zien we daar ook maar ergens een vriendelijke, tolerante en open samenleving?
  Ook lees ik tussen de regels door te veel ‘veralgemeniseren’ door uitspraken als: ‘Hervorm het godsdienstonderwijs’. Verder positioneert de schrijfster zich als de betere mens door – heel obligaat – te verwijzen naar extreem rechts, zonder te formuleren wat zij daar nu feitelijk onder verstaat… Conclusie: het kwaad niet diep genoeg gepeild.

  Like

 3. Tja wat moet ik zeggen van dit artikel. Ik heb zovaak het woord islamisme moeten lezen dat ik er bijna duizelig van werd. Voor mij de zoveelste poging de islam buiten elke discussie te stellen. Islamisme wordt hier opnieuw voorgesteld als een geweldaddig randgebeuren terwijl iedereen die met een eerlijke blik kijkt naar de historie van de islam zondermeer tot het besef komt dat het gebruik van geweld aan de basis ligt van verspreiding en winst vergaring voor de islam. Dat was 1400 geleden zo en is niet veranderd tot op de dag van vandaag. Als de islam bij een reformatie het geweld zou afzweren zou binnen een tot twee generaties de islam leeglopen omdat dan heel snel duidelijk zal worden dat de islam als religie overbodig is. Haar meerwaarde voor de mensheid is nul. Echter als generator van geweld en overheersing wordt haar bestaan voor moslims het eerst nuttig omdat de islamitische samenleving via deze weg een oorlogs economie kan opbouwen. De islamitische wereld heeft door de eeuwen heen alleen maar rendement opgeleverd voor modlims door gebieden binnen te dringen en deze leeg te zuigen ter eer en glorie van het reeds ge-islamiseerde achterland. Kijk hoe IS functioneerd. Zijn de veroverde gebieden voldoende leeggezogen en ge-islamiseerd (waardoor armoede intreedt) moet weer een nieuwe veldtocht opgezet worden enzovoorts enzovoorts. De islam zelf is als generator van welzijn en geluk geheel onbruikbaar en vreet zelf het beetje geluk dat over is op. Zodra de aardolie op is zal de hele Arabische wereld verzinken in totale armoede. De islamitische wereld kan zich pas verheffen als ze tot het besef komt dat de islam in welke vorm ook een doodlopende weg is. Ik roep dan ook alle moslims op zich te verheffen door de islam te verlaten. Maar op het verlaten van de islam staat evenwel de doodstraf. Begint het langzaam door te dringen?

  Like

 4. Joannes den Hollander zegt:

  ” Islamisme is een gevaarlijke ideologie zoals het nazisme en het stalinisme, een denktank van terreur.”
  Met dien verstande dat het nazisme en stalinisme bij deze barbaren niet eens in de buurt van hun schaduw kunnen staan.

  De enige remedie is om hen permanent uit Europa te verbannen. IS, gematigd, welwillend, werk of geen werk. Maakt allemaal niets uit, ze hebbenn hun kansen verspeeld. Gewoon Europa verlaten. Desnoods onder dwang.

  Like

 5. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  laten we eindelijk eens stoppen met ontkennen en laat Angst geen rechtvaardiging meer zijn…!
  .
  .

  Like

 6. ‘Extreem islamisme is geen godsdienst maar een ideologie zoals nazisme en stalinisme’ Nou m.i. kan het woord ‘extreem’ aan het begin óók wel weggelaten worden. Natuurlijk weten bijna alle reguurders hier bij het blog van E.J. dat. Met meer dan 1 miljoen bezoekers verleden jaar zou je toch iets meer moeten verwachten aan kritiek op de islam. Maar het lijkt er veel op dat een handje vol alternatieve sites het verschil moeten gaan maken, niets is minder waar.

  De alternatieve sites en blogs zijn een doorn in het oog van de overheid en worden m.i. met argusogen in de gaten gehouden en ze zijn van plan om de kabel ook te gaan tappen, leuk hoor al deze informatie opslaan zodat een wijkagent de radicalisering van een paar groei-briljanten in goede banen kan leiden.

  Gelukkig zijn de gerepatrieerde jihadisten goed opgevangen door het criminele PvdA/VVD misdaad syndicaat en vormen deze jongens geen gevaar voor hun autochtone omgeving (Kuch). Volgens mij bescheiden mening zijn de wijken in de grote steden welke een grote concentratie aan moslims hebben, veenbranden een smeulende poel van onverzettelijke haat tegen de Nederlandse cultuur of wat er van over is.

  Dit heeft men onlangs zelf kunnen constateren uit de reguliere Belgische media, waar vooral Molenbeek het onderwerp van de discussie was. Wat zich in Molenbeek of de Franse banlieues afspeelt speelt zich ook hier in Nederland af, maar vreemd genoeg is het in Nederland nog niet zó ver als in de Zuidelijke buurlanden. Maar wat niet is kan altijd nog komen, want alle ingrediënten zijn aanwezig om de radicalisering van de jonge moslims te doen oplaaien.

  Enfin de toekomst zal het ons leren en een burgeroorlog daar zit niemand op te wachten behalve een groep radicale jongeren die door jihad ronselaars gek geluld worden en zodoende bezig zijn om de zwartste bladzijde van de geschiedenis te vullen. Dat had de premier van ‘alle’ Nederlanders ook kunnen weten door zijn 7 jarige studie geschiedkunde….

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Adriaan.
   Nu is het wel zo dat men in België gewoon alles heeft laten waaien wat vind ving.
   Verhofstadt lanceerde de “Snel-Belg-Wet”… en hupsakee, alles wat maar islam was kwam naar hier, en werd gelijk Belg.
   Dit illustreert de non -interesse van de “Belg” voor zijn land.
   We leven hier met Vlamingen en Waallonen al honderdvijftig jaar in ’n kunstmatige janboel, dus so what!…
   Nou maakte dat in eerste instantie wat IQ betreft niet zo veel uit natuurlijk. Hahahaha!
   Maar goed.
   Dat is het grote verschil met NL. In Nederland worden toch véél méér de puntjes op de i gezet. Het is er ook veel keuriger en dat heeft ook zijn invloed op het gedierte dat naar NL komt. Hier is het gewoon ’n grote bende.
   Nu blijkt dat er op de luchthaven maar liefst (wat men nu weet tenminste…) 50 zwaar geradicalkiseerde moslims werkten! Morgen kunnen het er 100 zijn… Tel uit je winst.
   Er is ’n geheime bidplaats ontdekt. Een van de daders van de aanslag werkte al 5 jaar op de lucgthaven.
   Ja, als je zo ver bent heb je de islam niet meer nodig, dan wil je zelf wel de boel opblazen qua interesse. Valt mij op dat ze er zo mee begaan zijn want de onverschilligheid van vroeger dagen steekt maar schril af tegenover
   het “schuldigen zoeken” van nu.

   Geliked door 1 persoon

   • Natuurlijk Paul ben ‘k het eens met jouw redenatie maar wat in België is, is ook in Nederland de appel valt niet ver van de stam. Alles is er op gericht om naar de buurlanden te wijzen om zodoende de eigen ellende te verhullen.

    Groeten

    Geliked door 1 persoon

 7. Jean zegt:

  Die smeerlapperij islam moet verboden én verbannen worden in onze westerse samenleving want met die barbarij is niet samen te leven, die smeerlapperij is levensgevaarlijk voor onze kinderen en vrouwen, die barbaren hebben geen enkel respectgevoel, die rotzooi is opruiend dus verbieden en verbannen dan komt er terug rust, veiligheid en leefbaarheid in “onze” westerse samenleving.
  Politiekers die dat weigeren moeten politiek uitgeschakeld worden zodat ze hun dodelijke praktijken niet verder kunnen ontwikkelen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s