Sarrazin´s angst voor massa´s onontwikkelde migranten

Screenshot_27

Thilo Sarrazin

(Vertaling: E.J. Bron)

In zijn nieuwste boek kraakt de ex-senator Financiën van Berlijn de vluchtelingenpolitiek van bondskanselier Angela Merkel keihard af. De thesen lijken op die uit zijn eerste omstreden boek “Deutschland schafft sich ab”.

Het voormalige bestuurslid van de Deutsche Bundesbank en SPD-senator van Berlijn, Thilo Sarrazin, neemt met een nieuw boek het woord. In “Wensdenken. Europa, munteenheid, onderwijs, immigratie – waarom politiek zo vaak mislukt” (verschijnt in Duitsland op 25 april) houdt hij zich bezig met de vluchtelingenpolitiek van bondskanselier Angela Merkel – en slaat hij op hetzelfde aambeeld als bij zijn controversiële eerste boek “Deutschland schafft sich ab”. Volgens de “Bild-Zeitung”, die gedeeltes uit het nieuwe boek publiceert, gebruikt Sarrazin opnieuw als argument dat mensen van een bepaalde herkomst lagere “cognitieve competenties” zouden hebben.

Sarrazin beschuldigt de bondskanselier ervan om met haar “Wir schaffen das” afgeleid te hebben van de belangrijke vragen in de vluchtelingencrisis. Want volgens hem zou niet “de vraag centraal staan of de dagelijkse toestroom van de vluchtelingen voldoende snel geregistreerd, ondergebracht, verzorgd en geneeskundig verzorgd kan worden”, maar de vragen over de integratieperspectieven van de mensen.

Ieder cohort neemt “met het vijfvoudige” toe

Screenshot_28Sarrazin is wat dit betreft sceptisch en gebruikt daarbij gelijksoortige argumenten als in “Deutschland schafft sich ab”: de vluchtelingen “zouden afkomstig zijn uit landen met een lagere ontwikkelingsprestatie. Hun culturele en cognitieve profiel zou lijken op dat van de islamitische immigranten uit deze landen van herkomst die al in Europa zijn. Daarom kan aangenomen worden dat zij zich met betrekking tot ontwikkelingsprestatie, integratie op de arbeidsmarkt, het betrekken van sociale uitkeringen, criminaliteit en kwetsbaarheid voor fundamentalistisch gedachtegoed identiek ontwikkelen.”

Bovendien stelt de schrijver in zijn boek een modelberekening op, die tot het resultaat komt dat ieder jaargang-cohort vluchtelingen binnen “twee decennia door gezinshereniging en eigen kinderen tot het vijfvoudige toeneemt!” Daaruit concludeert hij: “De herwinning van de controle over onze eigen grenzen, of het nu gaat om de Duitse of die van het Schengen-gebied, wordt de kwestie van levensbelang voor onze cultuur en het overleven van onze samenleving.”

Verder schrijft Sarrazin: “De Duitse politiek verwaarloost het haar leidende taak, de richting van het gebodene en de omvang van hetgeen nog verantwoord is te tonen.” De internationalistische zienswijze van Merkel zou “wellicht het welzijn van de wereld in het algemeen op het oog kunnen hebben, nauwelijks echter nog de belangen van Europa en al helemaal niet het belang van de Duitsers in de toekomst van de eigen natie, de bescherming van hun leefmilieu en hun culturele identiteit.”

Bron:
www.welt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland. Bookmark de permalink .

16 reacties op Sarrazin´s angst voor massa´s onontwikkelde migranten

 1. Charles Martel zegt:

  “De internationalistische zienswijze van Merkel zou wellicht het welzijn van de wereld in het algemeen op het oog kunnen hebben”. Ook dat is niet het geval: elke uitbreiding van de parasitaire ideologie die islam heet, brengt het einde van de mensheid dichter bij. De enige redding is het verbieden, of beter het uitroeien, van deze extreem-destructieve collectieve psychose, waar helemaal niets ‘goddelijks’ aan is; een makabere uitvinding duizend maal erger dan het nazisme.

  Like

 2. S Breget zegt:

  Volgens mij is Sarrazin de enige in Duitsland die begrijpt dat door de toestroom van zandkorrels de oorlog reeds is begonnen,Alleen de westerlingen zien het niet aankomen dat ze buiten financieel worden kaalgeplukt steeds meer trein verliezen .

  Like

 3. joopklepzeiker zegt:

  REPORT: Germany ‘Annexing’ Dutch Military As Secretive EU Army Begins To Take Shape

  http://www.breitbart.com/london/2016/04/20/german-and-dutch-military-forces-merge-bringing-eu-army-a-step-closer/

  Like

 4. Natuurlijk heeft de islam criticaster Thilo Sarrazin gelijk hij gooit al zijn cognitieve vaardigheden in de strijd door middel van zijn boeken, men behoeft z’n boeken niet eens te lezen om te begrijpen dat hij wel gelijk heeft.

  Geen zinnig mens hecht waarde aan de bedoelingen van Merkel, men voelt zonder meer aan dat er meer gebeurt dan deze zwaar overdreven welkoms orgie voor de moslims in Europa welke geïnitieerd werd door Merkels besluit van vorig jaar om de grenzen open te stellen voor deze exodus uit het Midden-Oosten. Geen een van de andere EU lidstaten werd om raad gevraagd maar tot medewerking gedwongen door crypto communist Merkel.

  Reken maar dat deze beoogde instroom door de boven de burger geplaatsten een prelude is op wat nog komen moet, zelf zie ‘k dat de regeringspartijen de actie radius van het sociaal beleid ruimschoots overschreden hebben en daar hangt natuurlijk een heel duur kosten plaatje aan welke de uitgeknepen belastingbetaler welke zich blauw betaald en daardoor groen en geel ziet net zoals het logo van de ABN/Amro alles ten faveure voor de nieuwe besnedenlanders.

  Deze steeds maar groter wordende groep vindt minder dan 10% betaald werk de rest verdwijnt in een sociale woning met geld toe, dank zij de royale opstelling van het linkse welkomscommittee, welke volgens mij geen notie heeft en niet instaat is om een kosten-baten analyse te maken van deze zwaar overdreven gulheid op andermans zijn kosten. Dat het linkse schorem het goede gevoel in het hoofd wil bewaren is oké maar niet op mijn kosten. Socialisme heeft niets maar dan ook werkelijk niets te maken met sociaal zijn…

  Like

 5. Aegolius cs zegt:

  Wie oneens is met Sarrazin’s wetenschappelijke opvattingen kan bestuurlijk niet sporen. En tot slot geeft Merkel de Duitse opbauw-oudjes een pensioenverhoging ……… waarmee hoeveel kiezers zijn gewonnen?

  Mittwoch, 20. April 2016
  Bis zu 5,95 Prozent mehr ab JuliBundeskabinett beschließt Rentenerhöhung
  Ab Sommer bekommen die rund 20 Millionen Rentner spürbar höhere Bezüge. In Westdeutschland steigt die Rente zum 1. Juli um 4,25 Prozent, im Osten um 5,95 Prozent. Das beschloss das Bundeskabinett mit dem Entwurf einer Verordnung zur Neubestimmung der Rentenwerte. Damit wird die bereits bekannte Rentenerhöhung offiziell festgelegt. Das hohe Plus wird durch die gute Beschäftigungslage und die gestiegenen Einkommen ermöglicht.

  http://www.n-tv.de/ticker/Bundeskabinett-beschliesst-Rentenerhoehung-article17514231.html

  Like

 6. paulzwueste zegt:

  Merkel is de grootste Duitse landverraadster uit de geschiedenis van Duitsland!

  Like

 7. Sabeltant zegt:

  Dit soort volk gaat Europa geld kosten en haalt de totale gemiddelde intelligentie naar beneden.
  Als je pis mengt met bier smaakt het resultaat naar pis.

  Like

 8. Drs.P. zegt:

  Geweldig die man, ik hoop dat smerige-nsb-merkelmuts het boek ook leest!!!
  Misschien helpt het haar een beetje om wakker te worden uit haar zwaar autistische-narcistische moslimdroom.
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 9. Republikein zegt:

  Die Welt, is dat geen cognitieve veroudering?
  Reuters, voor mensen die aderverkalking hebben?
  Oh ja, het artikel.
  Goed.

  Like

 10. Pieter zegt:

  De Arabische IQ’s behoren tot de laagste ter wereld, daar zijn statistieken van, maar de Gutmensch vindt dat je zo niet mag denken en oordelen.

  Like

 11. Wim zegt:

  Het boek lag vandaag al in Duitsland in de boekhandel, ik heb het gelijk gekocht.

  Like

 12. 4sjun zegt:

  Ondertussen krijgt Merkel voor de Bühne weer eens een prijs toegeschoven. De Four Freedoms Award is weer opmerkelijk nu Merkel in eigen land eens kritisch de maat genomen wordt. Daarom ben ik benieuwd naar wie dit soort prijzen uitreikt voorbij de ronkende verhalen die hier gepresenteerd worden: http://www.fourfreedoms.nl/nl/roosevelt-four-freedoms.htm.
  .
  Het lijkt erop dat zulke manifestaties gebruikt worden voor politieke bijsturing vanuit Amerika. Wiens belangen dient Merkel eigenlijk? Het lijkt er dermate op dat Amerika de lakens uitdeelt via sockpop Merkel dat ik me begin af te vragen of Duitsland wellicht bezet gebleven is sinds 1945. Hoe zit het met aan langer wal geraakte Duitsers die gewoon de rekeningen van wanbeleid krijgen doorgeschoven? Hoe zit het met de rest van Europa dat dankzij Angela Merkel op enorme sociale, psychische, juridische en financiële kosten gejaagd wordt? Kennelijk zijn al deze bijwerkingen van Merkelbeleid van geen enkel belang voor de (door wie, waarom?) gewenste ceremonie in Zeeland.

  Like

 13. Thomasson zegt:

  In zijn eerste boek heeft Thillo Sarazzin zijn best gedaan het publiek uit te leggen welke gevaar massa immigratie uit onderontwikkelde derde wereldlanden voor ons in petto heeft. Dat geldt m.n. voor immigratie afkomstig uit islamitische landen. Helaas, de heersende politiek-correcte Junta heeft besloten er alles aan te doen om het boek niet te vertalen. Het mag voor het brede publiek niet toegankelijk zijn. Ik neem aan dat hetzelfde lot zal ook zijn derde boek treffen; ondanks de terreuraanslagen in Parijs en Brussel en ondanks de non-stop islamitisch terreurdreiging waarin wij leven. Voor de Nederlandse bevolking zijn de waarschuwingen van Sarazzin van levensbelang. Ik reisde gisteren per bus van Leeuwarden naar Drachten. (wat een rot eind vanuit Den Haag!)..Een blik op het landschap en jij wordt letterlijk bang!. In de omgeving van Den Haag hebben wij paar grote dijken zoals die van ’s Gravenzande, De Lier, Ter Heijde en nog paar. De weg van Leeuwarden naar Drachten is een reis over eindeloos net van dijken en ook de huizen (boerderijen) staan op een verhoging..Uit het raam van de bus zag het waterpeil behoorlijk hoog. Kan mij iemand van de intelligente politiek-correcte multiculturalisten uitleggen wie zal dit Friese waterinfrastructuur beheren en onderhouden als het hier mis gaat?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s