Tsjechische Republiek: Irakezen keren vrijwillig naar hun land terug

Screenshot_20

(Vertaling: E.J. Bron)

Een groep van 16 Irakese christenen, die vorige week illegaal de Tsjechische Republiek wilde verlaten richting Duitsland, werd vorige week door de politie in de buurt van de Tsjechisch-Duitse grens opgepakt en naar een opvangkamp in de nabijheid van Brno gebracht. De Irakezen verklaarden dat zij geen asielprocedure in Tsjechië afwachten, maar liever teruggaan naar hun vaderland.

De Tsjechische minister van Binnenlandse Zaken, Milan Chovanec, verklaarde tegenover de Tsjechische televisie dat zijn ministerie over de reiskosten zou onderhandelen met de stichting “Generation 21”, die de Irakezen dit jaar naar de Tsjechische Republiek had gehaald. Chovanec letterlijk: “De Irakezen hebben ingezien dat de mogelijkheden om door te reizen naar andere landen zeer beperkt zijn. Ze hebben een standaard asielprocedure in de Tsjechische Republiek afgewezen en hebben besloten naar huis terug te keren.”

De Tsjechische Republiek had in het kader van een hulpprogramma voor christelijke Irakezen in totaal 89 personen uit Irak laten uitvliegen. Van hen waren vorige week al acht vrijwillig teruggekeerd naar Irak. 25 anderen vertrokken illegaal naar Duitsland; de Duitse autoriteiten zijn van plan om 20 personen van deze groep terug te sturen naar Tsjechië.

De midden-linkse regering in Praag had het hulpprogramma twee weken geleden stopgezet. Oorspronkelijk zou men 135 christenen uit Irak hebben willen opnemen.

Bron oorspronkelijk artikel:
www.tyden.cz

Interessant is in dit verband een peiling van de website TÝDEN.cz in het kader van bovenstaand artikel:

Screenshot_21Zou u vluchtelingen financieel of materieel helpen?

Ja, dat zou ik doen: 9%

Ja, ik heb al geholpen: 8%

Nee: 82%

Bron:
http://unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", asielwaanzin, Christendom, gezond realisme, Hypocrisie, Immigratie, tolerantie/intolerantie, Tsjechië. Bookmark de permalink .

7 reacties op Tsjechische Republiek: Irakezen keren vrijwillig naar hun land terug

 1. exmarineman zegt:

  Dit zijn dus christenen en die zijn nou juist een bedreigde soort in Irak, afhankelijk van de regio aldaar. Dus zou je deze mensen makkelijker tijdelijke opvang kunnen geven dan die moslimvluchtelingen.

  Like

 2. Cathja zegt:

  Wat was dan de reden van hun vlucht?
  Het gaat hier om christenen. Nu zij vrijwillig terugkeren naar hun vaderland lijkt het er niet op dat zij destijds wegens vervolging om hun christen-zijn zijn gevlucht. Tsjechië heeft 89 Irakese christenen over laten komen, en ik neem aan met de beste bedoelingen, maar toch probeerden een aantal van hen illegaal naar Duitsland te vertrekken. Erg ondankbaar van deze Irakezen! Ze gaven de voorkeur aan Duitsland, want de uitkeringen zijn daar veel hoger, maar dat maakt de geloofwaardigheid over hun vluchtverhaal er niet beter op. Waarschijnlijk dachten ze dat ze, eenmaal in de EU, zonder oponthoud aan de grenzen naar Duitsland konden vertrekken.
  Juist door dit soort gebeurtenissen krijgen we er steeds meer moeite mee om te geloven dat mensen in het Midden-Oosten het moeilijk hebben. Is je leven écht in gevaar, dan ben je dankbaar naar elk land toe wat jou bescherming biedt. Dan kijk je toch niet hoeveel geld en goederen het je oplevert?

  Like

 3. Pieter zegt:

  En die terugreis zou dan hebben moeten gaan via Duitsland ?
  Haha, wie dat gelooft is een domoor.
  Stiekem proberen naar Duitsland te gaan.

  Het zou voor die “christelijke” Irakezen toch een hele eer moeten zijn in Tsjechie te mogen blijven, een land met grote christelijke populatie, dan weten ze dat ze echt veilig zijn.
  Een en ander combinerend neem ik aan dat dit Islamitische leugenaars zijn, die liever in Duitsland wilden proberen de boel uit te vreten. In Tsjechie zouden zij als spoedig door de mand vallen.

  Like

 4. Driek zegt:

  “De Irakezen hebben ingezien dat de mogelijkheden om door te reizen naar andere landen zeer beperkt zijn. Ze hebben een standaard asielprocedure in de Tsjechische Republiek afgewezen en hebben besloten naar huis terug te keren.”

  Ja, kijk, als zelfs die Irakese christenen weer naar het land van herkomst gaan, omdat ze niet mogen kiezen voor een fijn land waar je gratis en voor niks kunt leven en van alles en nog wat cadeau krijgt. dan ligt het er wel erg dik op dat die lieden alleen maar komen voor een makkelijk leven. Zie je wel dat het parasieten zijn? En voor die klootzakken moeten wij ons blauw betalen. Schande vind ik het, wanneer gaan de ogen van regeringsleiders eens open? Het lijken wel vakantiegangers, even een leuk reisje maken, en als het niks is, dan gaan we weer naar huis. Ik dacht dat ze op de vlucht waren? Tuig van de richel is het. En niet anders. Waar blijven ze nou met dat lulverhaal dat het allemaal ingenieurs en tandartsen zijn en andere hoop opgeleide lieden?

  Like

 5. Elena zegt:

  tsss…dat zijn geen Christenen….zijn pislamietjes.
  juist de Christenen zijn al jaren geleden, (nog voordat Amerika Irak binnen viel) vervolgd door de pislamieten.
  Die oplichters komen echt wel vroeg of laat naar Duitsland om levenslang aan het uitkerings infuus te hangen.
  Bah, smerig volk wat zogenaamd “vluchtelingen” zijn.
  En zo zijn er nog minsten honderd duizend oplichters in Duitsland.
  Duitsland heeft ongeveer 1,2 miljoen zogenaamde “vluchtelingen “binnen laten komen.
  Met dank aan nazi Merkel.

  Like

 6. paulzwueste zegt:

  Het is zo gemakkelijk. Maak het ze onaantrekkelijk om hier te blijven en de ratten verlaten het zinkende schip…
  Ze komen naar Europa uitsluitend voor het geld de luxe en alles wat verder gratis is
  Alléén maar…
  Datgene wat zij in hun eeuwige troosteloze zandwoestijnen nimmer zullen realiseren.
  Hoe meer we ze zullen geven hoe meer er zullen komen!!!…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s