WTF!: Inburgeringsexamen is te moeilijk

Screenshot_8

(Door: M. Mesdag)

Het aantal nieuwkomers in ons land dat slaagt voor het inburgeringsexamen is tegenvallend laag. En dus moet er onderzoek komen, vindt minister Lodewijk Asscher.

PowNed

Dat schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer, weet de Telegraaf. De wet die in 2013 is ingegaan schrijft voor dat nieuwkomers zelf aan hun inburgeringsplicht moeten voldoen. Die plicht houdt in dat ze binnen drie jaar ‘ingeburgerd’ moeten zijn, oftewel het examen moeten hebben gehaald.

Van de mensen die in het eerste kwart van 2013 begonnen met inburgeren, is anno april 2016 nog niet eens de helft geslaagd. Asscher vindt dan ook dat er vooral gekeken moet worden naar de kwaliteit van de aanbieders van inburgeringslessen.

Bron:
www.powned.tv

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Religie van de vrede", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, cultuurrelativisme, Eurabië, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Moslims, Multiculti, Nederland, Overheid, political correctness, propaganda, Rotzakken, socialistisch idealisme, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

40 reacties op WTF!: Inburgeringsexamen is te moeilijk

 1. Paul55 zegt:

  Je kunt ze beter vragen of ze wel zin hebben om te INBURGEREN.
  Dat die hoogopgeleiden , er zo’n moeite mee hebben, hoe kan dat toch?

  Geliked door 1 persoon

 2. D.DAY zegt:

  Het is de ‘nieuwe Nederlanders’ bekend dat zij de inburgeringscursus moeten volgen en met goed gevolg het examen afleggen. Maar als zij weten dat er geen enkele sanctie op het niet volgen van een inburgeringscursus staat, waarom zouden ze dan geld uitgeven en er moeite voor doen. De cijfers die nu boven tafel komen wijzen maar in één richting: ZIJ WILLEN NIET INTEGREREN!

  Like

  • Nou, als je die voorbeeldvragen van Thom hieronder ziet, zeg je bij zes van de tien ook: Dat moet eerst wel behandeld zijn.
   Maar natuurlijk speelt de onwil ook een rol: In de jaren ’70 was in België een José Happart, er ook mee bekend, dat hij een examen Nederlands zou moeten afleggen, eer hij beëdigd kon worden als burgemeester van Graven-Voeren, een tweetalig gebied, maar hij verdómde het omdat hij, Waal was, zich Waal voelde en liefst alle Vlamingen dat gebied uitgeknikkerd zou hebben -zoals sommige toenmalige acties van hem lieten zien. Hij lapte zodoende de wetgeving aan zijn laars omdat hij die niet wenste te accepteren en dat is precies, wat die immigranten híer doen.
   http://depatriotten.weebly.com/

   Like

 3. Thom zegt:

  Of het inburgeringsexamen te moeilijk is kan ik niet beoordelen. Het is gewoon een achterlijk examen. Het is gemaakt door debielen voor debielen. Ik heb ooit een artikel hierover gelezen. Ze lieten enkele Tweede Kamerleden dat examen maken en tweederde zakte. ik heb online zelf ook zo’n examen gemaakt en waarachtig ik zakte ook. De vragen hadden een zeer hoog achterlijkheidsgehalte en gingen over zaken die nergens toe doen en waar we in het dagelijkse leven nooit mee in aanraking komen. Ergens niet zo vreemd, dat de vragen een achterlijk niveau hebben, immers dat hebben degenen die het examen opstellen ook.

  Geliked door 1 persoon

  • Thom zegt:

   Toelichting op zo’n examen. Hier zijn 10 voorbeeldvragen. Wie het weet mag het zeggen!
   Ik denk dat half Nederland zakt. Als je zoiets een inburgeringsexamen noemt ben je een theoretische linkse achterlijke drol.

   1 Van welke schilder uit de Gouden Eeuw zijn onlangs misschien wel 5 schilderijen ontdekt?
   2 In welk jaar vond in Amsterdam de Februaristaking plaats?
   3 Wat betekende PSP (de partij waarvan oud-minister Verdonk enige tijd lid was)?
   4 Welke minister uit het huidige kabinet is vroeger in militaire dienst geweest?
   5 In welke provincie ligt het knooppunt Deil?
   6 Welke kleuren heeft een Friese koe?
   7 Wie is de dirigent van het Concertgebouworkest?
   8 Hoeveel gaat de nieuwe burgemeester van Rotterdam verdienen?
   9 Welk weekend gaat dit jaar de wintertijd in?
   10 Wie gaat het boekenweekgeschenk van 2009 schrijven?

   Like

   • tjonge zegt:

    u gaat er vanuit dat ze niet eerst leerstof hebben gehad waar al deze vragen in behandeld zijn ?

    Like

   • Hendrik M. zegt:

    Ja, het zijn inderdaad rare vragen, doch allen ruim behandeld in de lesstof!
    Daarbij zijn er ook veel vragen die wel een maatschappelijk nut dienen.
    M’n Filipijnse echtgenote moest de inburgeringscursus ook doen en was binnen 1½ jaar gewoon geslaagd; het kan dus best.
    Velen van haar cursus kwamen maar af en toe opdagen en leerden hun lessen niet; denk dat het gebrek aan sancties en de onwil te integreren de grootste problemen zijn.
    Iemand die niet binnen 3 jaar slaagt zal nooit een aanwinst voor Nederland zijn en moet gewoon retour afzender.

    Like

   • Nemesis zegt:

    Grote goden, wie heeft deze onzin verzonnen, die zou zich moeten doodschamen.
    Ik heb voor de lol de Duitse versie gedaan. Daar zitten ook en aantal moeilijke tussen, maar ze beteken iets en allemaal goed beantwoord.. Eveneens eens aan die van de VS begonnen,ook pittig, maar geen enkele gemist.Bovendien moet je zowel in Canada als in de VS de toets Engels met goed gevolg hebben gemaakt.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Ik denk dat ze gewoon helemaal verkeerd bezig zijn.
    Is het nou niet logisch dat je allereerst begint bij het IQ van die achterlijke mongolen?…
    Als blijkt dat de meesten ’n IQ van 60 hebben en de intelligentsia ’n IQ van ten hoogste 80… dan moet je direct beginnen met ze terug te sturen naar hun zandhoop, want dan wordt het toch niks.
    Nu vinden we het gek dat die mensen niet komen en liever in hun koffie en theehuizen blijven hokken waar ze de hele middag (ze staan namelijk om 14.00 pm op…)
    en avond naar de Turkse bombardementen op de Koerden kijken.
    Dat vinden ze net zo leuk als voetbal en je weet van te voren hoe het afloopt!…

    Like

   • Tjonge,wat ben ik gesloft … mocht en mag zomaar in Brasil wonen na dat ik met een brazieliaanse schone trouwde,mag niet stemmen als buitenlander,en mocht ook niet op hun schepen varen.Had een bewijs van mijn amerikaanse werkgever/rederij,dat ik zelfvoorziende was,waar overigens nooit naar gevraagd is.De instroom van achtelijke imigranten valt mee hier,moeten wèl werken voor hun kostje, en zo hoort het ook.Dus er stinkt iets vreselijks in europa.

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Marinus.
    Ja je hebt gesloft en dan ook nog met ’n echte Braziliaanse schoonheid, die wij alleen en uitsluitend kennen van vluchtige opnamen van de NOS als er weer echt Braziliaans Carnaval is. Ja toch?. Prachtig!
    Wij zullen het binnenkort echter moeten doen met mysterieuze vrouwen in boerka die voor elke optocht geweigerd worden behalve voor de “uittocht”, maar dat weigeren ze consequent.

    Like

 4. ildiko zegt:

  INTEGREREN????IN WAT????HIER IS AL BIJNA ALLES ISLAM, OVERAL WAAR JE OOK KIJKT OF JE BEVINDT IS ISLAM. Wij zijn genoodzaakt om Uitburgeren..

  Like

 5. tjonge zegt:

  islamgekkies proberen te laten inburgeren is net zo rationeel als een cirkelvormig vierkant.
  islam laat zich niet integreren in een democratie, het wil onderwerpen, overheersen en uiteindelijk totalitair…..

  Like

 6. Pieter zegt:

  Asscher de onbenul , gaat zorgen dat iedereen slaagt door weer een onderzoek te beginnen. Hoeveel onderzoeken deze man heeft lopen weet niemand ondertussen meer, maar wel is duidelijk dat de burgers zijn rekeningen gaan betalen zonder er zelf een steek wijzer van te worden.

  Het destijds met veel tamtam aangekondigde inburgeringsexamen en de strenge straffen die verbonden zouden worden aan niet slagen, blijkt in de praktijk weer een zoveelste fop voor de Nederlandse burger die weer goed in het ootje genomen is.
  Kortom het was zoals vanouds weer veel gespin en weinig wol, laf als men is om iets aan te pakken.

  Deze regering brengt 0,0 tot stand wat betreft immigratie, Nederlanderschap, inburgering en moslim-tsunami.
  Wat zijn wij een machteloos volk geworden helaas.

  Like

 7. R. Vis zegt:

  Wederom een suggestief artikel wat ik al in een paar dagbladen had zien staan.
  Dit examen is alleen verplicht als je als Nederlander een partner laat overkomen van buiten de EU, denk dan bijvoorbeeld aan Thailand, Brazilië etc.

  De gelukzoekers welke momenteel onze kant opkomen hoeven dit examen namelijk helemaal niet te maken.
  Wat veel mensen niet weten is dat in het kader van gezinshereniging o.a. ook Turken daarvan zijn vrijgesteld, is jaren geleden een proces over geweest.
  Ook de asieleisers die als zij éénmaal asiel krijgen zijn hiervan vrijgesteld.

  Ik spreek uit ervaring, omdat voordat mijn partner 8 jaar geleden naar Nederland kon komen ik eerst al zo een 5.000 euro kwijt was voordat ze überhaupt hierheen mocht komen (eerst een examen maken in land van herkomst en daarna eerst nog even bijna 1.000 euro betalen voor haar visum).
  Eenmaal in Nederland ook weer eerst de IND betalen voor de verblijfsvergunning.
  Ook moest mijn inkomen aan behoorlijke eisen voldoen en op Schiphol al aantonen dat ik een ziektekostenverzekering had afgesloten voor haar.

  Bovenstaand gaat dus voor de huidige stroom gelukszoekers/asieleisers dus zeker niet op.

  Like

  • tjonge zegt:

   dus eigenlijk diskrimminasie !
   immigranten met goede wil motten flink in de buidel tasten en allerlei examen afleggen alvorens te komen, en zielige fop immigranten, door msm steevast genaamd “de vluchteling” hoeven geen examens af te leggen en krijgen alles graties en geld toe ?
   .
   hoe ziek kan een maatschappij zijn……

   Like

 8. Fred zegt:

  Dus het moet makkelijker.
  Zodat zandbakhazen met een IQ van 70 met glans slagen.
  Op islamitische wijze uiteraard.

  Like

 9. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Hoe heet Prins Bernhard en zo ja waarom niet?
  Als een stier met zijn voorpoten in het weiland van boer Piet staat en met zijn achterpoten in het weiland van boer Jan, wie mag dan de melk hebben?
  Simpele vragen toch?

  Like

 10. Johan zegt:

  Als ze niet kunnen inburgeren, moeten ze misschien maar weer uitburgeren.

  Geliked door 1 persoon

 11. rightie zegt:

  Dit is een kwestie van die islamitische inteelt. Je weet wel, ze trouwen elkaars neven en nichten.

  Geliked door 1 persoon

 12. hendrikush zegt:

  Ze hebben wel mooi de algebra bedacht. Laat ze gewoon een vierkantsvergelijking oplossen dan leren ze meteen wat een discriminant is.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Ook dat hebben ze verzonnen. Het waren de Chinezen die de algebra hebben uitgedacht. Net als het waterpijpen. Maar goed die woonden eerst in Arabië en zijn later pas verhuisd naar China.

   Like

  • Thom zegt:

   Ik kan er niet goed uitkomen.
   Er schijnt een Arabische Islamitische bloeiperiode geweest te zijn, die door Turkse moslims teniet is gedaan. dat is wat ik uit onderstaande verhalen kan opmaken.
   Het woord algebra is wel degelijk Arabisch van oorsprong, maar dit soort rekenmethodes werden al gebruikt door de Chinezen ver daarvoor.
   Tekst:
   Mohammed ibn Mūsā al-Ḵwārizmī, een Perzisch wiskundige en astronoom uit de 9e eeuw, schreef verscheidene belangrijke boeken over de Arabisch-Indische cijfers en over het oplossen van vergelijkingen. Zijn boek over het rekenen met Indiase cijfers, geschreven rond 825, samen met het werk van de Arabische wiskundige Al-Kindi, waren een belangrijke factor in de verspreiding van de Indiase wiskunde en Indiase cijfers naar het westen. Het belang van Al-Khwarizmi is tot op vandaag duidelijk. Het woord algoritme bijvoorbeeld is afgeleid van de gelatiniseerde versie van zijn naam, Algoritmi, en het woord algebra is afgeleid van de titel van zijn boek: Al-Kitāb al-mukhtaṣar fī hīsāb al-ğabr wa’l-muqābala (een beknopt boek over het rekenen). Het is niet voor niets dat Al-Khwarizmi de vader van de algebra wordt genoemd. Hij heeft zowel oude algebraïsche methodes bewaard en verder uitgewerkt, maar ook vele nieuwe bijdragen geleverd aan het onderdeel.

   Stagnatie en verval[bewerken]

   Tijdens de tijd van het Ottomaanse Rijk (vanaf de 15e eeuw) stagneerde de Arabische wiskunde. Een groot deel van de Arabische wereld werd veroverd door de Ottomanen: zij hingen zoals hun voorgangers de Seltsjoeken de islam aan, en gebruikten het Arabisch alfabet voor het Turks.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Tom.
    Het waren de Chinezen. Geloof me nou.
    Allemaal kinnesinne van die Arabische mongolen!…

    Like

 13. koddebeier zegt:

  Het inburgeringsexamen is niet te moeilijk, maar ze zijn gewoon te dom en willen ook niet inburgeren !!

  Like

 14. carthago zegt:

  Inburgering, vooral gering valt me op.
  Een cursusje voor de bühne, het ultieme pvda dhimmi verhaaltje. De “nieuwe pislam burgers” kennen al genoeg woorden bij binnenkomst :outkiering, loket, allah akhbar, kufars, pvda, takiya, minaret, kinderbijslag, kalief, erdogan, eunuch rutte,nieuwjaarsnacht , keulen, gratis, gratisj huisj. Meer hebben ze niet nodig en kunnen ze verstandelijk ook niet aan.

  Like

 15. Erik zegt:

  Met een gemiddeld IQ van 70 ben je natuurlijk enorm geschikt om te functioneren in een westerse hoogtechnologische maatschappij.
  Nu ja als uitkeringstrekker dan……….

  Like

 16. johan zegt:

  Die Asscher met heel de pvda zijn de nsbers van nu en de toekomst het waren toch van die hoog opgeleide asielzoekers, het maakt niet uit 1+1=2 in welk land je ook woont. De pvda wil gewoon aan de macht blijven dus worden het de asielzoekers waar ze de hoop op vestigen ten kosten van de Nederlandse arbeiders. Van mij Mogen de terroristen heel de pvda opblazen dan ga ik juichen en dansen op straat. Maar de politieke partijen gaan weer een wet veranderen en alles naar hun hand zetten net zoals het referendum. De linkse gedachtegang is de oorzaak het gevolg, in Nederland is chaos armoe en miljoenen doden zodra we onder de sharia leven. BEDANKT dhr Drees zou zich omdraaien in zijn graf hoe zijn vroegere partij omgaat met de wet en autochtone burgers.

  Like

 17. Dicksy zegt:

  Is dat nu zo moeilijk ? 1 + 1 = 4 – 2 + 2 = 8……….
  Ik wort nied goet vaan dad eksamen……
  Even alles aanpassen aan hun kwaliteiten en klaar is kees.

  Like

 18. Charles Martel zegt:

  Nog een jaartje of twee geduld en dan zijn alle aboriginals wel geintegreerd in de nieuwe ideologie, en het probleem is van de baan.

  Like

 19. Anneke zegt:

  “Tja, wat wil je als er vrijwel alleen ANALFABETEN worden ontvangen in huize EU en z’n pensionnen de overige EU-landen”. Voor de gangsters van Mohammed is alles te moeilijk en te zwaar, zij zijn nergens geschikt voor. Psychisch zwaar GESTOORD.

  Like

 20. Jan zegt:

  IQ Nieuwe Nederlanders aanzienlijk lager:

  Like

 21. Sjaak zegt:

  ik kan zeggen dat het examen zeer moeilijk is.En je kunt ook zien dat de voorbeeldexamens gemaakt zijn door hoog opgeleide mensen.Dus vandaar dat veel mensen niet zullen slagen.ik heb zelf ook een aantal van die voorbeeld examens gemaakt en ik als nederlander maakte ik ook fouten en ik heb zelf een middelbare opleiding.Dus voor andere mensen is de nederlandse taal zeer moeilijk.Ik vindt wel dat de mensen een beetje nederlands moeten kunnen,maar de examens moet makelijker gemaakt worden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s