Viktor Orbán bezoekt Helmut Kohl: “Het gaat om ons bestaan.”

Screenshot_13

De Hongaarse minister-president Viktor Orbán en de Duitse ex-bondskanselier Helmut Kohl.

(Vertaling: E.J. Bron)

Afgelopen dinsdagmiddag bracht de Hongaarse minister-president Viktor Orbán een bezoek aan de voormalige Duitse bondskanselier Helmuth Kohl in diens woonhuis in Ludwigshafen-Oggersheim. De ex-bondskanselier had kritiek op het openen van de grenzen door Merkel, die de buiten haar oevers tredende asiel-bestorming veroorzaakte.

Duits - Zuerst

“De oplossing ligt in de getroffen gebieden. Ze ligt niet in Europa. Europa kan niet het nieuwe thuis voor miljoenen mensen wereldwijd in nood worden”, aldus Kohl in het voorwoord van de Hongaarse editie van zijn boek “Uit zorgen om Europa”. Met het oog op de effecten van de asiel-bestorming maande Kohl: “Het gaat om ons bestaan.”

Orbán, die met Kohl verbonden is door een lange vriendschap, stond na het bezoek de pers te woord. Hij benadrukte dat de Hongaars-Duitse vriendschap een “belangrijke zaak” zou zijn, aldus de “Frankfurter Allgemeine Zeitung”. Hij maakte van de gelegenheid gebruik om Kohl te bedanken voor diens verdiensten voor Hongarije. “In naam van alle Hongaren bedank ik hem voor alles wat hij voor ons heeft gedaan.” Over de asielpolitiek, waarin Orbán als tegenstander van Merkel geldt, wilde de Hongaarse regeringschef zich niet uitlaten. Tegenover de “Bild-Zeitung” maakte hij echter duidelijk dat gezien de naar Europa komende massa´s asielzoekers “er geen rechtsvrije ruimtes in onze samenlevingen mogen ontstaan die de radicalisering in de hand werken.” Viktor Orbán beëindigde zijn stellingname met de woorden: “Lang leve de Duits-Hongaarse vriendschap.”

Orbán vond kritische woorden voor het “vluchtelingenakkoord” van de Duitse regering met Turkije. Tegenover de “Wirtschaftswoche” zei de Hongaarse minister-president: “We zijn overgeleverd aan Turkije. De veiligheid van de Europese Unie mag zich niet in handen bevinden van een macht buiten de EU.”

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, cultuurrelativisme, Duitsland, Eurabië, Europa, EUSSR, gezond realisme, Hongarije, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Patriottisme, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid. Bookmark de permalink .

15 reacties op Viktor Orbán bezoekt Helmut Kohl: “Het gaat om ons bestaan.”

 1. I.K. Bennurklaarmee zegt:

  Toch nog een Duitse (oud) politicus met “common sense”.

  Like

  • Ron zegt:

   Die waarschijnlijk gechanteerd is door Merkel met haar Stasi-kennis, en zodoende teruggetreden is waardoor die gek van een Merkel aan de macht kon komen.

   Like

 2. tjonge zegt:

  “Over de asielpolitiek, waarin Orbán als tegenstander van Merkel geldt, wilde de Hongaarse regeringschef zich niet uitlaten”
  .
  hmmm, had ik niet verwacht van orban ? vanwaar die terughoudendheid ?
  had liever gezien dat ie merkel door het slijk had gehaald,,,

  Like

 3. Republikein zegt:

  Slappe handen en slappe knieën, Kohl stond aan de wieg.

  Like

 4. Deborah Menorah zegt:

  “We zijn overgeleverd aan Turkije. De veiligheid van de Europese Unie mag zich niet in handen bevinden van een macht buiten de EU.”

  Helemaal mee eens! Waar halen de EU-lei(d)ers het brutale lef vandaan om ons te laten chanteren door een middeleeuwse fascistische nazi-sultan!

  Like

 5. Koos zegt:

  De wijsheid komt met de jaren zou je zeggen. Maar het is geen wijsheid, het is gewoon dat ze het nu ineens WEL durven te zeggen. Helaas is dit niet de eerste keer dat een Duits politicus pas zegt wat hij denkt als hij niet meer aktief is.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Koos: 11.42. uur. Precies zo, denk ik er ook over. Wat ik Kohl uiterst kwalijk neem, is het feit dat hij, en de “rode president”, van Frankrijk, de vuile gore EU, ons door de strot heeft geduwd, en wel op de ” Top van Maastricht”, in 1992! Daar is de ELLENDE pas echt begonnen!

   Like

  • tjonge zegt:

   “Helaas is dit niet de eerste keer dat een Duits politicus pas zegt wat hij denkt als hij niet meer aktief is”
   .
   hun carrière met bijbehorende salaris was toch te lekker om eerder hun mond open te doen, vandaar de “moedige” uitspraken als ze gepensioneerd/uit de gevarenzone zijn.
   .
   ik veracht dit soort mensen…..

   Like

 6. tjonge zegt:

  btw, ik citeer; “Together with French President François Mitterrand, Kohl is also considered to be the architect of the Maastricht Treaty, which established the European Union (EU).[1]”
  .
  oftewel, hij is de oorzaak van de huidige eu en nu heeft die zogenaamd kritiek op eu-baas merkel en mot die ook nog een boekie verkopen want heeft die in het verleden schijnbaar niet genoeg gestolen van het volk voor zijn oude dag….

  Like

 7. Taljaard zegt:

  In de jaren `80 gooide een linkse activist rotte eieren naar Kohl.
  De politie moest beschermend optreden en ingrijpen…….
  Tegen Kohl, die laaiend werd omdat hij net een nieuw pak had gekocht.

  Like

 8. Tistochwat zegt:

  Na hun ‘loopbaan’ weten de heren ‘politici’ het opeens allemaal toch o zo goed!
  Ik vraag me altijd af waarom ze het dan TIJDENS hun loopbaan niet goed GEDAAN hebben.
  Ik heb het namelijk nog NOOIT meegemaakt dat het ‘leven’ elk jaar NIET duurder werd.
  Het woord ‘bezuinigingen’ komt me mijlenver de keel uit.

  Plezieriger werd en wordt het er ook niet op; nu zéker niet meer, met die afschuwelijke islamisering die ons bestaan volledig verpest.

  Like

  • tjonge zegt:

   “eerst het zuur, dan het zoet” hoor ik balkenellende nog zeggen.
   .
   ik ben ondertussen tot in elke spiervezel en cel verzuurd.
   wanneer komt nou het zoet ?

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s