Terreuruniversiteit Al-Quds

Screenshot_19

De Palestijnse universiteit Al-Quds

(Vertaling: E.J. Bron)

In Israël wordt de Palestijnse universiteit “Al-Quds” een academie van de terreur genoemd. “Al-Quds”, de plek waar de nieuwe generatie Palestijnse artsen, advocaten en andere academici opgroeit, is volgens Israëlische veiligheidsdeskundigen het terreurnest van de jongste golf van terreur geworden. “Al-Quds” ligt in de Arabische voorstad Abu Dis van Jeruzalem, aan de oude verbindingsweg tussen Jeruzalem en Jericho. De universiteit werd in 1984 opgericht en telt 13.000 Palestijnse studenten uit Jeruzalem en de overige Palestijnse gebieden in Judea en Samaria.

Israel Heute

Muhannad Halabi studeerde rechten aan de Al-Quds. Hij pleegde de eerste mes-aanval in de actuele golf van terreur en doodde twee Israëli´s. Sindsdien is hij voor Palestijnse terroristen het symbool van de zogenaamde Derde Intifada geworden. Een Palestijnse terreurcel uit Abu Dis, die daar een laboratorium voor explosieven leidde en een terreurinfrastructuur opbouwde, werd onlangs door de Israëlische veiligheidsdienst opgerold. Daarbij werden 25 jonge Palestijnen gearresteerd. Het bleek dat de meesten van hen Palestijnse studenten van Al-Quds waren. De leider van de terreurcel was de 24-jarige Ahmed Gamal Mussa Asaam, die tijdens zijn verhoor toegaf dat hij in opdracht van Hamas in de Gazastrook Palestijnse studenten had gemobiliseerd om aanslagen in Jeruzalem te plegen. Men was ook zelfmoordaanslagen met bomgordels van plan, wat echter door de Israëlische politie op tijd voorkomen kon worden.

Ahed Asaam rekruteerde bijvoorbeeld twee Palestijnse studenten uit de Oude Stad van Jeruzalem, die een Israëlisch identiteitsbewijs bezitten en daarom ongehinderd ieder checkpoint kunnen passeren. Een van hen is de 22-jarige Hasam Ziad Amran Sanduqa. Het is niet de eerste keer dat Arabische burgers van Jeruzalem hun Israëlische identiteitsbewijs misbruiken voor terreurdoeleinden. Zodoende wordt nog meer wantrouwen tegen de hele Palestijnse bevolking aangewakkerd.

In de Palestijnse media wordt er vaak over bericht hoe op de campus van de Al-Quds universiteit Palestijnse terroristen als martelaars verheerlijkt worden. Twee maanden geleden werd volgens de Israëlische website “Ynet” de Palestijnse terrorist uit Oost-Jeruzalem, Bahaa Aliya, tijdens een ceremonie op Al-Quds geëerd. Hij had de aanslag op de Jeruzalemse lijnbus in Talpiot gepleegd en daarbij een Israëli doodgeschoten en meerdere mensen verwond. Aan het martelaarfeest namen 2.500 Palestijnse studenten deel.

“Terreuruniversiteit Al-Quds” lees je in de Israëlische media. Er wordt vaak over gediscussieerd dat de Palestijnse terroristen niet uit een radicale randgroepering komen, maar veeleer academici zijn. Zolang de hetze en de propaganda op scholen, universiteiten en in de Palestijnse media niet ophoudt, zal het niet rustig worden.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Intellectuelen/academici", "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", "Westelijke Jordaanoever", antisemitisme, Barbarisme, demoniseren, Fatah, Gazastrook, Hamas, hersenspoeling, Indoctrinatie, Intifada, Islam, islam-nazisme, islamitische ideologie, islamofascisme, Israël, Israël-vijandigheid, Jeruzalem, Jihad, Jodenhaat, Krankzinnigheid, Moslims, nieuw fascisme, propaganda, Rotzakken, Terrorisme. Bookmark de permalink .

3 reacties op Terreuruniversiteit Al-Quds

 1. Japio zegt:

  Het enige wat de islam brengt is ellende. In Israël, het midden-oosten, Europa, Afrika eigenlijk overal. De islam moet met het zelfde fanatisme aangepakt worden als bijv sommige motorclubs. Deze moorddadige idieologie oprollen, uitbannen en alle haatboeken en moskeeën vernietigen. Als je dit kankergezwel kan isoleren en vernietigen wordt het een stuk gezelliger en leefbaarder op deze aardkloot.

  Like

 2. Jan zegt:

  Israëliërs zijn justitie kotsbeu, idem de legertop die bestaat uit een stel verdwaasden:

  Demonstratie voor vrijlating van de soldaat die twee weken terug een terrorist dood schoot

  Our Estranged Generals
  Our generals are not on the same page as the rest of us. In fact, they aren’t even reading the same book.
  Caroline Glick
  http://www.frontpagemag.com/fpm/262603/our-estranged-generals-caroline-glick

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s