“Profeet Mohammed was moordenaar en verkrachter”: pastoor doet krasse uitspraken in gezelschap van kinderen

Screenshot_37

Priester Germain Dochy .

Priester Germain Dochy kwam deze week in het oog van de storm terecht in Kortemark nadat hij tijdens de vormvieringen krasse uitspraken had gedaan over de islam. “De islam is geen godsdienst en de profeet Mohammed was een dief, een moordenaar en een verkrachter”, zou de priester hebben verteld aan de twaalfjarigen. “Wie zegt nu zoiets tegen kinderen?” reageren verbolgen ouders in de ‘Krant van West-Vlaanderen’.

Afgelopen weekend kwamen kinderen in Kortemark samen voor hun vormsel. Ter voorbereiding van die plechtige communie was er vorige woensdag een biechtviering, waarbij priester Dochy de kinderen toesprak in een preek. De uitspraken die hij daar deed, zijn hét gespreksonderwerp aan de schoolpoort deze week. “Wie zegt nu zoiets tegen kinderen”, reageren de ouders.

(Mocht u pastoor Dochy een hart onder de riem willen steken, dan kan dat hier!)

Lees verder>>>
(h/t “classified”)
HLN Be.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", gezond realisme, Islam, katholieke kerk, Mohammed, Vlaanderen. Bookmark de permalink .

30 reacties op “Profeet Mohammed was moordenaar en verkrachter”: pastoor doet krasse uitspraken in gezelschap van kinderen

 1. Ik zeg al jaren op mijn website, dat Mohammed een moordenaar, verkrachter, pedofiel, polygamist, leugenaar en misleider is.
  Zet maar “Mohammed” in de zoekmachine op tora-yeshua.nl
  Maar prima dat er nog iemand als voorganger van een gemeente es een keer wat gaat zeggen.
  Het is schandalig genoeg dat 99% van de pastoors, priesters, rabbijnen, voorgangers, dominee’s e.d politiek correct zwijgen.

  Shalom
  Ben Kok (joods-chr. pastor)

  Geliked door 1 persoon

  • Driek zegt:

   Ik ben dat helemaal met u eens, meneer Ben Kok, eindelijk eens iemand uit kerkelijke kring die de waarheid durft te zeggen. Maar als ik de reacties lees, steken de ouders van die kinderen nog steeds hun kop in het zand. Erg hoor!

   Like

  • Taljaard zegt:

   @Ben
   Het probleem is dat verreweg de meeste protestante en RK theologen zowel in hun middelbare schooltijd als later op de universiteit en het seminarie zijn volgepropt met linkse indoctrinatie en cultureel marxisme..
   Je moet wel heel sterk in je schoenen staan om dan zelf nog kritisch en onafhankelijk te kunnen blijven denken. Bij de PKN komt je dat tijdens de afronding van je opleiding tot predikant zelfs op regelrechte verwijdering/excommunicatie te staan.
   En om er terdege zorg voor te dragen dat predikanten binnen deze verkapte staatskerk ook later niet van de politiek correcte ”partijlijn” zullen afwijken is het daar sinds 2005 verplicht dat zij zich eens in de 5 jaar op het seminarie Hyde Park te Driebergen weer opnieuw psychologisch laten programmeren, c.q. screenen en controleren.
   Je hebt, net als ik, zelf wel dienaren/dienaressen des Woords uit de PKN ontmoet die, omdat zij weigerden zich aan deze bovengenoemde van overheidswege opgelegde ”partijlijn” te onderwerpen, finaal door de mangel zijn gehaald.

   De RKK is een grote religieuze multinational, waar de Nederlandse overheid geen greep op kan krijgen. Vandaar dat zij voor dit kerkgenootschap een andere tactiek hebben gekozen. De RKK is hier namelijk de laatste 40 jaar overspoeld met ”progressieve” en ”moderne” theologen, die er voor hebben gezorgd dat zij verregaand werd uitgehold en gemarginaliseerd. En zo in veel gevallen op parochiaal niveau is verworden tot een onbetekenende bejaardensoos voor religieus hobbyisme
   Ben weliswaar niet Rooms, maar acht dit wel betreurenswaardig.

   Bij kerken als de CGK, de GG, en de HHK is deze verwoestende cultureel marxistische overheidsinvloed, onder meer dankzij het eigen reformatorische onderwijs, veel minder.
   En bij de meeste onafhankelijke kerkgenootschappen op evangelicale grondslag is dit nauwelijks of helemaal niet het geval.
   Bij die laatste categorie hoor je zelf, dus dat weet je.
   Het probleem bij de reformatorische kerkgenootschappen is dat zij erg gezagsgetrouw en gouvernementeel zijn ingesteld en zich bovendien zeer verbonden achten met het Oranjehuis. Dat kan zover gaan dat zij, omdat koningin Bilderberg-Beatrix dit destijds stimuleerde, een onding als de verklaring ”In vrijheid verbonden” te Utrecht hebben ondertekend.
   Daar was ik ook echt niet blij mee.
   Maar bij jou kwam hierdoor de stoom als het ware uit je oren…….

   Jij en ik weten beiden heel goed wie, en vooral wat, er achter die ellendige verklaring steekt. Acht de kansel echter niet de geeigende plaats voor politiek activisme (want dan moet je in de TK gaan zitten) en beschouw de onversneden verkondiging van het Woord nog altijd als het beste wapen tegen de islamisering. Want deze islamisering is volgens mij regelrecht verbonden met de van overheidswege gestimuleerde en opgelegde cultureel marxistische secularisering en ontkerkelijking.

   Strijd de goede strijd

   Shaloom,
   H.

   Like

   • Tom Hendrix. zegt:

    @Taljaard: 12.08. uur. Ik ben het volkomen met jou, en Ben Kok eens. Wat ben ik blij, dat ik zowel de RK, alsook de PKN heb verlaten. Huichelaars en Roden, maken daar inderdaad de dienst nu uit, beste Taljaard.

    Like

   • Taljaard zegt:

    @Tom
    Het is gevaarlijk wanneer je je als predikant in de PKN tegen het culturele marxisme, de islam en de overheid keert. Kan je je ambt kosten binnen die verkapte staatskerk.

    In de reformatorische kerken is dat gevaar minder groot.
    Het wordt daar zelfs van je verwacht dat je je tegen het culturele marxisme keert.
    Maar anti-islamisme wordt er niet zo gewaardeerd, omdat de SGP en de CU een anti-Wilders koers varen.
    En anti-overheid wordt absoluut niet geaccepteerd.
    Daar is een reden voor.
    Want het consequent uitdragen van een gezagsgetrouw standpunt vrijwaart deze kerkgenootschappen van overheidsbemoeienis.
    Wij/zij worden gedoogd, maar een al te kritische houding jegens het culturele marxisme kan voor hen/ons al ten koste gaan van de positie van het reformatorische onderwijs.
    Dat zou inhouden dan wij/zij de vorming van onze/hun kinderen gedwongen zouden moeten toevertrouwen aan de culturele marxisten, die vrijwel het gehele onderwijs in dit land al in handen hebben.
    Daarmee zouden de rooien en de liberalen hun zin krijgen.
    Een ramp!
    Dus voorzichtigheid is geboden.

    Bij onafhankelijke kerkgenootschappen mag je als predikant eigenlijk zeggen en schrijven wat je wilt. Maar de prijs die je daarvoor moet betalen is verregaande sociale en maatschappelijke isolatie en waarschijnlijk ook een intensieve monitoring door de overheid, wanneer zo’n onafhankelijk kerkgenootschap groter wordt dan plusminus 5000 mensen.
    Hou dan maar rekening met onverwachte extra controles door de belastingdienst, lastercampagnes op de MSM, rechtszaken, enz..

    M.a.w.; de Nederlandse christenheid wordt hier door de overheid in een wurggreep gehouden, omdat socialisten en liberalen, die binnen de overheid en de elite de dienst uitmaken, alles wat met Gods Kerk te maken heeft, hetzij bewust, hetzij onbewust, haten met een satanische haat.
    DAT, beste broeder, is de voornaamste reden waarom links optreedt als de meest fanatieke beschermvrouwe van de islam!

    Like

 2. elisah zegt:

  Goede zo, fijne pastoor!

  Like

 3. Joannes den Hollander zegt:

  Ik zie het probleem niet als deze pastoor de waarheid vertelt.

  Geliked door 1 persoon

 4. Thom zegt:

  Mijnheer Pastoor heeft in zijn pink meer lef dan België als complete natie. De paus zal deze uitspraken wel afkeuren. Het feit dat er in Italië zojuist 4 Marokkanen gearresteerd zijn omdat ze het Vaticaan en de ambassade van Israël wilden aanvallen zal voor deze linkse paus geen reden zijn om de islam te veroordelen. Dat durfde de vorige Duitse paus in ieder geval nog wel.
  Die ging toch mooi op staatsbezoek in Turkije om te laten zien aan Erdogan dat zelfs daar ook nog een katholieke kerk bestaat.

  Like

 5. Jade zegt:

  Hulde voor deze pastoor.
  Je kunt kinderen niet vroeg genoeg waarschuwen
  voor die walgelijke islam.

  Geliked door 1 persoon

 6. Johan zegt:

  Er zijn vast weer wat tere zieltjes of hele lange tenen gekwetst. Foei, Pastoor.

  Like

 7. eric andre zegt:

  Misschien moet je kinderen aanspreken, zodat de volwassenen op die manier wakker worden.
  Kinderen zijn soms directer in hun uitspraken.

  Like

 8. Door de hele geschiedenis heen, het moet worden gezegd, zin er geestelijken geweest, die zich niet van de wijs lieten brengen door de tijdgeest.
  Toen ten tijde van Alexander VI (Rodrigo Borgia) de katholieke kerktop aan losbandigheid ten onder dreigde te gaan, was het Kardinaal Giuliano Della Rovere, die daartegen in verzet kwam. Ten tijde van de Franse Revolutie, toen de kerk overwegend achter de adel nleef staan, was het bisschop Henri Grégoire, die de zijde van de revolutionairen koos.
  Toen in de 19de eeuw de katholieke kerk alleen maar oog had voor de belangen van de rijke ondernemers en niet voor die van het proletariaat was het Pastoor Adolf Daens van Aalst die dat laatste juist wel deed.
  En nu, in de tijd, waarin de politieke correctheid de grootste dwaling vormt, onderscheidt déze dappere man zich, door tegen de stroom in te zwemmen.
  Je zult zien, dat deze pastoor nog eens geschiedenis gaat schrijven!

  Like

 9. Petra DeBoer zegt:

  Het word inderdaad tijd dat de kerken en synagogen eens stelling nemen tegen de islam en duidelijk gaan maken dat Allah niet dezelfde God is als de God van de christenen en de Joden maar een afgod, en dat de profeet Mohammed een valse profeet is.

  Like

 10. Geronimo zegt:

  De reacties op de terechte uitspraken van deze pastoor uit Kortemark bewijzen twee zaken, nl.dat nog altijd al te veel goedgelovige zielen, waar ook ter wereld, menen dat de islam een religie van de vrede is, een religie als elke andere, die je moet respecteren, en die zogezegd in al haar vredelievendheid verkracht en gekaapt wordt door moordende islam-extremisten (het ‘linkse’ fabeltje dat hardnekkig blijft voortleven onder het motto: herhaal de leugen voortdurend, er blijft altijd wel iets van hangen)), en vooral dat je verdorie omzeggens direct in het oog van een politiek-correcte storm komt te zitten als je de waarheid omtrent deze ronduit smerige ideologie, al was het ook maar een klein beetje, probeert toe te lichten.

  Waarschijnlijk hebben al die verontruste ouders nog nooit gehoord van de 349 haatverzen in de koran, nog zo’n boek waarin de misdaad jegens ongelovigen en andersdenkenden wordt aangeprezen, om niet te zeggen geboden aan alle gelovige moslims op straffe van eeuwige verdoemenis, want in dit boek zijn wel degelijk voldoende redenen voorhanden tot grote ongerustheid voor alle niet-islamieten.

  Waarschijnlijk ook hebben al deze onnozele zielen in het West-Vlaamse Kortemark (en elders !) nog nooit stilgestaan bij het eveneens ‘linkse dogma’ “RADICALISEREN”, als het moorden betreft begaan door moslims. De moordenaars onder de moslims zijn ”geradicaliseerden”, zo wordt steevast herhaald, we moeten moslims ‘deradicaliseren’, want dat moorden heeft allemaal niks met de islam te maken, want islam betekent vrede (door onderwerping, maar dat wordt er nooit bijgezegd). Als dat zou kloppen dat de islam echt vrede betekent en ook vrede wil brengen voor iedereen, met respect voor alle mensen, ook niet-moslims, dan zouden toch alle geradicaliseerde moslims een uitermate vredevolle boodschap moeten brengen, iets nog veel intenser dan de flower-powerbeweging van destijds, in plaats van al dat geweld en moorden, zoals nu overduidelijk het geval is ! Want hoe kan men anders radicaliseren tot het plegen van geweld onder het roepen van ‘allahu akbar’, als daar geen sprake van zou zijn in het islamleerboek, de koran ! Doe de moeite om het te lezen, één boek maar, want een ‘light versie’ bestaat niet. (Erdogan) De term “deradicaliseren” zou daarmee meteen een totaal andere betekenis krijgen. Men zou dan eerder moeten spreken over radicaliseren i.p.v. deradicaliseren.
  Of heel misschien zijn al deze verontruste Kortemarkenaars, zonder het zelf re beseffen, al aardig op weg naar de status van ‘dhimmi’s’ uit schrik voor eventuele represailles vanuit de ‘vredevolle’ moslimhoek. Want dat behoort natuurlijk ook tot de veroveringstacktiek van deze oorlogszuchtige, totalitaire sekte. Jaag de mensen genoeg schrik aan, en ze gaan zich gemakkelijker omwille van de lieve rust en vrede onderwerpen aan de islam.

  Ook deze, op het eerste gezicht moedige pastoor, begint al direct politiek-incorrect bakzeil te halen door zich binnen de kortste keren te verontschuldigen voor zijn gedane uitspraken over de islam, indien hij bepaalde mensen daarmee zou kunnen gekwetst hebben (met het zeggen van de waarheid !). Misschien uit schrik voor repressailles vanuit dezelfde hoek? Stel je voor. De man onderkent in een helder ogenblik duidelijk de waarheid omtrent islam en moslims, verkondigt die ook aan zijn leerlingen, maar doet het al meteen dun in de broek als er ook maar een beetje tegenwind dreigt te komen vanuit politiek-correcte hoek. Verschoten van zijn eigen uitspraken omtrent de islam, waarschijnlijk, en vooral ook van zijn eigen stoute tong, die hij al meteen wel had kunnen afbijten van spijt. Een echt onvolmaakt berouw dan, want enkel uit schrik voor mogelijke consequenties m.b.t zijn persoon.

  Ik vind hem dan ook niet bepaald moedig. Zijn enige reactie had immers moeten zijn dat hij de waarheid had verteld omtrent de islam – een pastoor wordt toch geacht niet te liegen als hij preekt en onderwijst – en dat hij daarvan dan ook geen woord terugtrok, omdat de hedendaagse jeugd deze waarheid wel degelijk moet kennen willen zij niet blindelings en onwetend voor het loerende gevaar, regelrecht in de muil van de ‘islamwolf ‘ lopen; dat dit zijn verdomde christelijke plicht was, is en blijft om hen daarvoor te waarschuwen vanuit zijn religieuze overtuiging, en dat hij dat onverminderd zal blijven doen.
  Onverminderd en onvervalst, de waarheid en niets dan de waarheid, inderdaad, mijnheer pastoor uit Kortemark, zo helpe u god. In de voetsporen van Jezus Christus als het ware, uw goddelijk voorbeeld toch, want die hield destijds blijkbaar ook zijn mond niet als het erop aankwam de waarheid te verkondigen, als ik het allemaal mag geloven.

  Nu heeft deze pastoor te veel mosselgehalte naar mijn smaak. Het kruis van Jezus is duidelijk niet aan hem besteed. Hij had dan ook veel beter van de eerste keer zijn herderlijke mond gehouden, zelfs al had hij het wel degelijk bij het rechte eind in zijn visie omtrent de islam en zijn gekende roverhoofdman.

  Maar, mocht het hem een troost wezen, hij was met zijn uitspraak nog altijd veel beter dan de huidige paus, dat in elk geval, maar daar is dan ook niet echt veel voor nodig. Slechter kan bezwaarlijk.
  En misschien, heel misschien, blijft er bij enkele van die jonge mensen toch nog iets hangen van die door hem verkondigde waarheid omtrent de islam. En dan heeft die brave pastoor uit Kortemark dan toch nog iets bereikt.

  Like

  • Frans Brassens zegt:

   Een uitstekende analyse, Geronimo!
   Met name ook betreffende de vermeende moedigheid van priester Germain Dochy.
   Eerst ‘moedig’ zijn door het juiste verhaal te vertellen en dan schielijk tactisch (?) terugkrabbelen om welke reden dan ook is puur laf. En werkt bovendien uiterst contra-productief.
   Zo’n houding maakt dat -in dit geval- de domme ouders niet aan het denken worden gezet, maar weer lekker ingestopt verder kunnen slapen in hun met onnozelheid bekleedde geestelijke bedje.

   Like

   • Frans Brassens zegt:

    Rectificatie:
    ‘Bekleedde’, hoe kom ik eraan? Lees svp ‘beklede’!

    Like

   • hendrikush zegt:

    Hulde voor zijn woorden die aantoonbaar de waarheid spreken.
    Schande, maar ook begrip, voor zijn dhimmy retirade.

    Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Geronimo: 01.08. uur. Dat heeft U voortreffelijk verwoord. En inderdaad het is ongelooflijk, dat deze pastoor vervolgens zijn woorden terug neemt. Hij laat zich dus gewoon chanteren!

   Like

  • tjonge zegt:

   “Ik vind hem dan ook niet bepaald moedig”
   .
   @geronimo, ik vind hem WEL moedig! dat de pastoor vervolgens gezwicht is door druk van zijn eigen kerkmeerdere is een logisch gevolg.
   de beste man had (waarschijnlijk) de keuze; uw woorden terug nemen of beroepsverbod per direct…….

   Like

 11. Johan zegt:

  Toch mogen we blij zijn dat deze pastoor zich zo duidelijk tegen de islam heeft uitgesproken. Het is een verademing na het hypocriete optreden van paus Franciscus. Deze nam vanaf een Grieks eiland een aantal ‘vluchtelingen’, allen moslims, mee terug naar Italië, naar het Vaticaan. Een enorme propagandastunt, die alleen maar voor nog méér ‘vluchtelingen’ en nog méér ellende gaat zorgen.

  Like

 12. koddebeier zegt:

  Ja de waarheid is hard, daar krijgen ze eelt van op hun “tere” kinderzieltjes.
  Je kan ze niet vroeg genoeg de waarheid vertellen is deze huichelachtige wereld !

  Like

 13. Thoth zegt:

  “De islam is geen godsdienst en de profeet Mohammed was een dief, een moordenaar en een verkrachter”

  Krasse uitspraak? Absoluut, nee..

  Like

 14. Tom Hendrix. zegt:

  Tja, deze pastoor heeft natuurlijk niet meer dan de waarheid verteld, over MO en de perverse Islam! Maar net als @ Driek, om 22.06 uur, op 28/4, ben ik van mening, dat de grote massa, nog steeds het gevaar van de Islam ontkennen. Dat is het ergste hieraan.

  Like

 15. alidas1 zegt:

  Dat zouden meer dominees en priesters moeten zeggen.

  Like

 16. jantjeuitnl zegt:

  Deze pastor is een held, hij heeft gezegd wat gezegd moet worden. Daarna zal hij wel bedreigd zijn door sujetten van links en door moslims. Veel mensen breken dan, helaas. Daar hopen ze natuurlijk op. Mensen gaan pas pal staan als het water tot boven hun lippen is gestegen. Zoals de meesten hier ook doen. Alleen hun stem uitbrengen. Maar hoeveel gaan er naar Pegida? Heel weinig. Gewoon om het feit dat je dan met je snavel op tv komt en iedereen je kent.
  Ik beken, ik ben er ook zo eentje.
  Er zijn in dit land maar, pak ‘m beet 150 helden die wel met hun koppen in de wind willen gaan staan om tegen de sluipmoordenaars van de islam te strijden.
  En dan heb je de mensen van de PVV, met Geert als held, natuurlijk nog. die proberen het op een vriendelijke manier.

  Like

 17. Geronimo zegt:

  Vandaag op het nieuws (VTM) werd nog eens pijnlijk duidelijk hoe men nog altijd het gevaar van de islam weigert in te schatten. De aankondiging van de zaak “Kortemark” werd door het nieuwsanker gedaan als gold het een zware misdaad – stel je voor de profeet Mo durven gelijkstellen met een roverhoofdman, verkrachter, pedofiel, iemand met wel 40 vrouwen, daar hadden de jongetjes en de meisjes bij VTM blijkbaar nog nooit iets over gelezen – dan kwam iemand van het bisdom Brugge vertellen dat men de priester meteen op de vingers had getikt omwille van zijn eenzijdige (onjuiste) uitspraken over de islam en zijn profeet, en dat de kous voor hen daarmee af was, wat de reporter van dienst ontsteld de spontane vraag ontlokte of de priester dan echt helemaal niet gestraft werd omwille van zijn anti-islam uitspraken. De ‘moedige’ pastoor van zijn (laffe) kant was niet voor commentaar bereikbaar. Wie had anders verwacht?

  Wat heeft die pastoor in Kortemark dan bereikt met zijn verkondigde waarheid? Niets, integendeel, de politiek-correcte wereld heeft, zoals altijd, met haar leugenachtige reactie de islam voor de zoveelste keer in bescherming genomen, en de onwetende mensen nog maar eens een rad voor ogen gedraaid, want de stoute pastoor (extreem-rechts werd er net niet bij verteld) had niet de waarheid verteld omtrent de islam en zijn profeet, maar gelogen. Dat is wat voor de kinderen in Kortemark (en daarbuiten) en hun verontruste ouders is blijven hangen. Misdadig noem ik zoiets.

  Like

 18. Tistochwat zegt:

  Mohammed was een krankzinnige psychopaat en een grote klootzak.
  En de paus is een smerige huichelaar; bij de baard van de profeet, moge hij branden in de hel!

  Nog steeds actueel:

  Like

 19. Jules Vismale zegt:

  Het kan misschien ook anders: stel dat, in plaats van die pastoor Germain Dochy in Kortemark, een radicale iman ging prediceren voor al die kinderen en hij tegen hun zou zeggen: “Jullie ouders zijn ongelovige honden, varkens, hoeren, homo’s etc. en MOETEN tot de islam worden bekeerd want anders gooien we hen van de hoogste wolkenkrabbers af, blazen hen op of gaan hen onthoofden! En daarna drillen we jullie zodanig tot de islam dat jullie elke dag 1000 x voor Mohammed zullen knielen!”
  Als de ouders DAT van hun kinderen zouden horen dan zijn er twee tegenreacties te verwachten en de eerste zal zijn dat de ouders zeggen: “Ach kom, die meneer meent daar helemaal niets van, ga naar hem terug met bloemen, brood, zout, bonbons, cadeau’s en alcoholvrije wijn en geef hem desnoods heel veel geld opdat hij dat niet meer voor jullie zal herhalen.”
  De tweede tegenreactie kan beter zijn: “Is die verdraaide moslimpredikant nou helemaal besodemieterd en soms een stuk oud vuil dat ons dood wenst en onze kinderen geestelijk wil hersenspoelen? We jagen hem en al dat overige islamtuig meteen weg uit Kortemark in richting de zandbak van de Sahara en het Midden-Oosten en laten ze daar maar desnoods gaan zwemmen in een stinkende varkenspoel!”

  Like

 20. tjonge zegt:

  als alle priesters/pastoors e.d. openlijk de mening van priester Dochy zouden delen werd ik gelovig !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s