Turkije chanteert Europa om visumvrij reizen

Screenshot_30

Erdoğan(links) schepte op dat hij EU-leiders chanteert, inclusief het hoofd van de Europese Commissie Juncker (rechts), tot het beloven van visumvrije toegang tot de EU voor Turkse burgers, en het betalen van miljarden euro’s aan financiële bijstand.

(Door: Soeren Kern)

Turkije heeft gedreigd om zich terug te trekken uit de deal gericht op het terugdringen van illegale immigratie naar de EU, als de EU niet voor eind juni toegeeft aan de Turkse eis een visumvrije regeling te bieden aan 78 miljoen Turken. Als Ankara het woord bij daad voegt, zou het de sluizen opnieuw open zetten, waardoor mogelijk miljoenen migranten uit Afrika, Azië en het Midden-Oosten, via Turkije richting de EU bewegen.

Lees verder>>>
(h/t Peter Rissing)
Gatestone Institute

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Eurabië, Europa, Europese Commissie, EUSSR, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamofascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Turkije, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

21 reacties op Turkije chanteert Europa om visumvrij reizen

 1. Driek zegt:

  DE TELEGRAAF

  DEN HAAG – Het kabinet trekt circa 200 miljoen euro extra uit om de inburgering van vluchtelingen in Nederland te bevorderen. Het geld is afkomstig van meevallers op de begroting van het ministerie van Sociale Zaken.

  Het bedrag komt bovenop eerdere reserveringen om gemeenten te helpen de inburgering te bevorderen. Onder het motto Blijven is meedoen, wil het kabinet dat migranten met een verblijfsvergunning zo snel mogelijk zelfstandig, volwaardig en gezond naar school of werk kunnen of iets anders nuttigs gaan doen. Minister Asscher (Sociale Zaken) en zijn collega Plasterk (Binnenlandse Zaken) hopen met de extra middelen de druk op gemeenten te verlichten. Die zwoegen onder het grote beroep dat momenteel door de nieuwkomers op sociale voorzieningen wordt gedaan. In totaal wordt er door het rijk 500 miljoen euro aan de inburgering uitgegeven.

  Het geld gaat onder meer in taalonderwijs zitten en in cursussen over de Nederlandse samenleving en arbeidsmarkt. Ook investeert het kabinet in het voortgezet onderwijs voor asielzoekerskinderen en in preventie en gezondheidsbevordering. De extra middelen gaan naar gemeenten die daadwerkelijk helpen om vergunninghouders te huisvesten.

  De financiële onderbouwing keert terug in de voorjaarsnota, waar aanpassingen aan de begroting voor dit jaar in zijn verwerkt. Eerder vandaag werd bekend dat de coalitie het bij besprekingen over de nota eens is geworden over extra geld voor de Koninklijke Marechaussee. Het gaat om 35 miljoen euro, die gestoken wordt in een versterking van de capaciteit op Schiphol en de intensievere grensbewaking.

  Een derde aanpassing aan de begroting betreft de reservering voor geld dat aan Turkije wordt overgemaakt vanwege de vluchtelingendeal.

  Like

  • Ik denk, eerlijk gezegd, dater legio behoeftige autochtone groeperingen te vinden zijn, die er harder om zitten te springen om geholpen te worden met die “meevallers……”
   http://depatriotten.weebly.com/

   Like

   • Triplepundit zegt:

    Nou dat denk ik eerlijk gezegd niet. Ik denk dat een oorlogsvluchteling die asiel toegewezen gekregen heeft, over het algemeen zeer gemotiveerd is om hier aan de slag te gaan. De enige groep in dit land die wellicht nog meer aanspraak maakt op deze meevallers zijn in mijn ogen de ernstig zieken en gehandicapten, die mede door geldgebrek soms geen uitzicht meer hebben op een menswaardig bestaan. Deze groep verdient eveneens extra aandacht, maar voor hen kan wat mij betreft ook elders extra geld worden vrijgemaakt.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Triplepundit 29 april 2016 om 00:14

    Zeikende kwezel! Je vindt altijd wel iets om de rotzooi goed te praten hè?!
    Je moet in de politiek gaan joh, met je meelmond; of ZIT je daar al in?

    Geliked door 1 persoon

  • koddebeier zegt:

   Kwistig strooien met het geld van de burgers, die alleen goed zijn om het op te hoesten en daarna laat je ze barsten !!

   Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Triplepundit.
    Hoe doe je dat eigenlijk, “geld vrij maken”? Waarvan en waarom, waarvoor en waardoor? Je lijkt wel ’n beroepspoliticus of ben je familie van Dagobert Duck?
    Je weet toch dat Nederland, net als elk ander land in Europa, gebukt gaat onder een enorme schuldenlast en dat voor al dat Sinterklaasgespeel weer geld geleend wordt?!
    En voor wie?…. Nee, niet voor onze ouderen die tot hun enkels in de urine staan en uren vastgebonden in hun rolstoel zitten omdat er te weinig personeel in de zorg is.
    “Oorlogsvluchtelingen” schrijf je?!… Leef je op de maan of zo?…
    90% Zijn economische gelukszoekers en dan omschrijf ik dit volk nog heel erg netjes!
    Geen cent naar al dat asielzoekend tuig! Dat is mijn mening en daar zal je het mee moeten doen!

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ paulzwueste 29 april 2016 om 17:53

    Hulde!

    Geliked door 1 persoon

   • Triplepundit zegt:

    @paulzwueste: Een beroepspoliticus ben ik niet en helaas ook geen Dagobert Duck. Wel heb ik de nodige verstand heb als het gaat om financieel beheer en beleid. Ik licht daarom graag toe wat ik bedoel met geld vrijmaken. Hiermee bedoel is dat meevallers op de begroting van andere ministeries of nog niet volledig bestede budgetten een (nieuwe) bestemming krijgen. Het gaat hierbij dus niet om financiële hocus pocus of geld lenen waarvan je weet dat je het niet terug kunt betalen, maar puur om het voeren van een verantwoord financieel beleid. Mocht u het nog steeds niet helemaal snappen dan leg ik het graag nog een keer uit, zo u wilt.

    Overigens valt de overheidsschuld van ons land reuze mee, zeker in vergelijking met sommige andere Europese landen. Ik zou me daar niet het meeste druk om maken als ik u was.

    @tistochwat: Dank voor je aanmoedigingen tot het beginnen van een politieke carrière! Wie weet dat het ooit nog zover komt.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Triplepundit 30 april 2016 om 00:55

    Zeg Trippelpoen, jij weet toch zeker donders goed dat ik weet dat jij hier graag de trol uithangt? Is dat nou een lekker gevoel? Misschien windt het je zelfs wel op. Ja, je weet het niet, met zulke figuren als jij?
    Het theoretisch lullen gaat je goed af, maar in de praktijk zou je er niks van bakken; net zo min als je idool de Vlaamse guy.

    https://ejbron.wordpress.com/2016/04/20/de-vreemde-vogelkolonie/

    Ik beschouw je hier gewoon als de lokale hofnar. Nou, toedeloe hè?

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Triplepundit.
    Zo, zo, zo… Je hebt het nodige verstand zeg je zelf.
    Goed dat je het zelf zegt want eerlijk gezegd kon ik het niet ontdekken in je vaststelling dat een “vluchteling” zeer gemotiveerd zou zijn om hier aan het werk te gaan.
    Maar wellicht bedoel jij met “aan dat werk gaan” het èchte werk waar ze in gespecialiseerd zijn, en dan natuurlijk als hoog opgeleiden.
    Ik bedoel hiermee de criminaliteit waarin ze met zo’n 70 tot 80% in zijn vertegenwoordigt.
    Of de agressie waarmee ze hun “eisen” regelmatig kracht bij zetten betreffende beter eten, internet, een compleet ingerichte woning, gezinshereniging, een royale uitkering en een baan… Oh nee, daar hoor ik ze nooit over. Raar is dat, want als jij met jouw verstand aangeeft dat ze bijzonder gemotiveerd zouden zijn om hier aan de slag te gaan, ga ik je er van verdenken dat jij het heel normaal vindt dat ze zich hier naar hartenlust mogen en ook moeten uitleven op de manier die ze zo gewoon zijn in hun apenlanden, tussen de oneindige zandhopen… Dit pakt mij. Tripletje toch!

    Maar er is meer. Het financieel genie beschikt ruimhartig over “meevallers, en nog niet volledig bestede budgetten”. Wij als gewone stervelingen overzien dit eenvoudigweg niet natuurlijk. Bovendien valt ons begrotingstekort-overheidsschuld reuze mee ( in vergelijking met andere landen weliswaar….). Nee echt, je kunt zo mee in het kabinet.
    Ben je familie van Dijsselbloem?
    Heb je ook van die dicht bij elkaar staande kleine stekende oogjes en ook zo’n muizensmoeltje misschien? Dat zou veel duidelijk maken. Ik zie het voor me.

    Nou ja, het geeft zo’n rust hè als je te midden van de ongekende woelingen waarin wij momenteel leven iemand ontmoet die ons weer helemaal op de been zet met de suggestie dat: “Wij zouden beschikken over nog niet uitgegeven budgetten” en die het zo gewoon is om gelden vrij te maken voor groepen in de samenleving “die wat mij betreft extra aandacht verdienen”…
    Nee echt, er is een beroepspoliticus aan je verloren gegaan!

    Like

   • Triplepundit zegt:

    Ik probeerde je gewoon iets uit te leggen paulzwueste, maar blijkbaar heb ik je op je tenen getrapt gezien de nogal negatieve reactie. Laat ik het proberen kort te houden. Dat jij vluchtelingen die hier asiel toegewezen hebben gekregen wegzet als klagende deugnieten vind ik ronduit respectloos, ook al weet ik dat je hier maling aan zult hebben. Belangrijker nog is dat je reactie aantoont dat dit scheve denkbeeld in sterke mate bestaat uit een negatief stereotype. Hetzelfde geldt overigens voor het beeld dat je van mij hebt. Ik zeg niet dat ik de wijsheid altijd in pacht heb, zeker niet, maar ik durf wel te stellen dat mijn denkbeeld gebaseerd is op waarnemingen en informatie die een genuanceerdere en realistischere weergave vormen van de werkelijkheid.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ paulzwueste 30 april 2016 om 19:13

    Misschien kunnen we die zwammende flapdrol, dit ‘financiële genie’ gewoon beter even negeren. We doen hem eigenlijk alleen maar een plezier door op zijn gelul in te gaan.

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Tistochwat.
    Je hebt gelijk. Ik kende dit individu niet. Maar hij viel mij op door zijn volkomen uit het lood hangende opmerkingen. Ik heb dus zijn doopceel even gelicht en het is niet fraai wat ik ontdekte.
    Hij is kennelijk een aandachttrekker met sterk masochistische uitwassen.
    Ik geef hem het advies deze karaktertrekjes te sublimeren door z’n huis om te bouwen tot ’n ontspanningscentrum voor “vluchtelingen”.
    In de tuin kan hij dan van boom tot boom touwen spannen zodat de zielenpoten zich, daaraan al slingerend, weer thuis zullen voelen.
    In huis overal de nodige matrassen op de grond voor het sexueel aan hun trekken komen. Het spreekt voor zich dat het hele gezin hieraan zal moeten deelnemen, teneinde de simpele behoeften van de refugees te kunnen bevredigen…
    Verder voldoende drank en drugs, razendsnel internet en ’n kudde schapen, geiten en ezels voor broodnodige sexuele afwisseling en het “na gebruik halal-slachten”.
    Bijna vergeten, natuurlijk ’n “stilte-ruimte” in de kelder waar men zich terug zal kunnen trekken bij het in praktijk brengen van de regels van de islam inzake folteren en elimineren van ongelovigen.
    Dat kost natuurlijk heel wat want het hele huis zal maandelijks grondig gerenoveerd moeten worden… maar dat is kennelijk geen probleem.
    Onze financieel expert heeft onuitputtelijke geldmiddelen te zijner beschikking via
    “nog niet volledig bestede budgetten” en “het vrijmaken van extra geld”.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ paulzwueste 1 mei 2016 om 17:40

    Trippelpunt was hier ook al lekker aan het zuigen:

    https://ejbron.wordpress.com/2015/12/24/stripverhaal-guy-verhofstadt-deel-1/

    Het is gewoon een trol, een hinderlijke bromvlieg, die je van je af moet slaan als hij te irritant wordt. En uiteindelijk plet je hem met een vliegenmepper.

    Geliked door 1 persoon

 2. Tom Hendrix. zegt:

  Op de eerste plaats, fijn dat U er weer bent Bert. Ik hoop dat de pauze U goed gedaan heeft.
  Verder ten aanzien van het artikel. Een moslim, kan men NOOIT vertrouwen, en zeker de moslimdictator van Turkije niet. Maar de hele verrotte politieke kliek, verzameld in dat GEDROCHT EUSSR, zal wel tegemoet komen aan de eisen van deze pasja uit Turkije.

  Like

 3. Wachteres zegt:

  Als ik het artikel doorklik, dan kom ik op de site van E.J.Bron terecht met het opschrift “Niet gevonden’.

  Het wordt de hoogste tijd dat wij uit de EU gaan; doen we dat niet dan zullen wij in korte tijd niet alleen overstroomd worden door Koerden en door moslims, die hun strijd hier verder uit zullen vechten, maar ook door moslims uit allerlei primitieve Noord-Afrikaanse landen, die hun religie hier willen vestigen.

  De EU is bezig onze landen te vernietigen en als we geen tegengas geven zal haar dat ook lukken.

  Like

 4. BigLJohn zegt:

  Wat zal het worden, miljoenen gelukszoekers, of miljoenen Turken die onze kant opkomen ? Wie het weet mag het zeggen ! Maar dat er dit jaar het een en ander staat te gebeuren staat nu al vast. Aanslagen nog daar gelaten, en heus niet van de belastingdienst.

  Like

 5. Goolaerts zegt:

  gooi toch die grenzen is eindelijk dicht overal, zijn we van die geval af, en overzee toch die stap nemen EIGEN RISICO. HEKKEN VOOR DE STRANDEN ZETTEN.!!!

  Like

 6. Joshua zegt:

  Laat de roverheid dat geld besteden aan de verzorging van vele zieken en bejaarden in plaats van die “zielige gelukzoekers”in de watten te leggen, want dat is weggegooid geld wat wij autochtonen op moeten hoesten, om het gemis aan verstand bij te spijkeren.?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s