4 mei: de antinationale “Nationale Dag”

Screenshot_60

(Door: “eg regs”)

Waarschijnlijk hebben de meeste landen wel zo hun ‘Nationale Dag’. Een jaarlijks terugkerend moment om zogezegd de geschiedenis te markeren. Een dag, ontleend aan bijvoorbeeld de datum van de nationale onafhankelijkheid of de geboortedag van een nationale held. Veelal omlijst met allerlei ceremonieel wordt dan bij dergelijke gelegenheden het volksbestaan gevierd; een geschikte aanleiding om dit volksbesef te vernieuwen en een ieder weer de nodige nationale trots in te prenten. Hoe anders echter is de wijze waarop we hier in Nederland de zaken aanpakken.

Op 4 en 5 mei gedenken wij immers niet Den Briel, niet de Acte van Verlatinghe, niet de 80-jarige oorlog, niet de Gouden Eeuw en evenmin Michiel de Ruyter; welbeschouwd worden we daarentegen keer op keer met de neus gedrukt op de eigen nationale onmacht, vernedering en ‘schuld’. Dit is allemaal al erg genoeg natuurlijk, maar welk ander land ter wéreld zou dulden dat op haar nationale dag de bevolking wordt toegesproken door ten eerste een volksvreemde, en ten tweede ook nog door een aanhanger van een ideologie die zonder meer als volksvijandig te karakteriseren is? De zelfhaat van de Engelsen en de Duitsers wil ik helemaal niet uitvlakken, maar tóch… zo’n uitgelaten klucht kan waarschijnlijk alleen in Nederland opgevoerd worden.

Ahmed Aboutaleb zal aanstaande woensdag dus de traditionele Dam-toespraak voor zijn rekening nemen. Spoiler alert: ‘onze vrijheid waar zo velen voor gestorven zijn’ zal door deze bedrieglijke indringer op de één of andere vindingrijke manier in verband gebracht worden met het ‘hedendaagse klimaat van onverdraagzaamheid en angst’. Of velen van de voornoemde gesneuvelden ooit de bedoeling hebben gehad om hun levens veil te stellen voor kattengejank vanaf minaretten,voor canalpride, voor EU-onderwerping of voor de demografische prognoses vis à vis 2035, is een vraag die deze  gewiekste knuffelallochtoon ongetwijfeld liever in het midden zal laten. Dat hij ondertussen nog wel tijd zal vinden om te refereren aan onze ‘Marokkaanse bevrijders’ is aan de andere kant alleszins mogelijk.

Screenshot_61

Maar dit is dus waar onze ‘Nationale Dag’ – die nooit dé Nationale Dag had mogen zijn – toe verworden is. Hoogwaardige hoogverraders die met gladgestreken smoelwerken van geveinsde (en ongetwijfeld goed geoefende) ‘statige ernst’ nu ‘de natie voorgaan in een moment van plechtige bezinning en herdenking’. Afzichtelijk geboefte dat onze geschiedenis normaliter (en bij voorkeur) ridiculiseert en besmeurt, maar ons nu ter zake plotseling maant tot gepaste eerbied. Zal de kleine bijkomstigheid dat de propaganda rode draad van ‘blanke schuld’, ‘anti-racisme’, ‘vluchtelingenvriendelijkheid’ en ‘Europese eenwording’ zich heel dankbaar door dit patroon van gekunsteld bedrog zal laten vlechten wellicht íets met dit nieuw gevonden en hoogst on-karakteristieke respect voor het autochtone verleden te maken hebben?

Door:
“eg regs”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", cultuurrelativisme, Hypocrisie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Multiculti, Naïviteit, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, politici, propaganda, Rotzakken, socialistisch idealisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

8 reacties op 4 mei: de antinationale “Nationale Dag”

 1. Eg regs, ik ben het niet altijd met U eens, maar nu wel!
  Het is een regelrechte gotspe om die vervloekte Marokkaanse wolf in schaapskleren die toespraak telaten houden; wat heet: Ik heb zo’n idee, dat dit bekokstoofd is door de bestuurlijke elite om het realistische volksdeel te tarten!
  Godverdomme! Als er bij díe gelegenheid nou eens een bomaanslag gepleegd zou worden, die dat hele elitaire zooitje in het ziekenhuis of erger zou doen belanden, zou ik er echt geen traan om laten! Wat een onvoorstelbare luizenstreek!
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Theresa Geissler: 20.44. uur, op 29/4. Laat die bom maar tot ontploffing komen daar Theresa. Dat hele gedoe, is gewoon een grote komedie! De elite zit daar zelfgenoegzaam, de zogenaamde “goedmens”, uit te hangen, uiteraard op onze kosten, dat dan weer wel. Ik walg van deze hele politieke bende, van “links tot rechts”, met uitzondering van de PVV.

   Like

 2. paulzwueste zegt:

  Aboutaleb. Wordt OVERAL kunstmatig als opperhoofd bijgehaald…,
  Die minkukel weet helemaal niets van de oorlog. Is Godbetert na de oorlog geboren en in de allereerste plaats een marokkaan die hier niets te zoeken heeft!
  En die ZAL en MOET zo nodig DÈ toespraak van het jaar op de Dam houden en refereren aan vrijheid en verwerping van fascisme!… Hij de stiekem enthousiaste belijder van een ideologie die het fascsime heeft uitgevonden!

  Het zal u niet langer verbazen als hij zo dadelijk als de nieuwe minister-president van Nederland uit de politiek-correcte hoge hoed wordt getoverd.
  Want hij ZAL en MOET het worden!
  Dit alles in het kader van de vernietiging van onze vrijheid, democratie en identiteit!!!

  Hoera!!!
  Dat wij die marokkaan in de 60-tiger jaren bereid hebben gevonden om in de toekomst Nederland te redden van zijn totale ondergang!!!
  Wat zouden we zonder die marokkaan en zijn twee miljoen allochtoonse vluchtelingen hebben moeten beginnen???!!!
  Niet verarmd, niet geterroriseerd, nog welvarend, nog gelukkig, nog gezellig, nog niet bezet maar vrij, nog baas in eigen land, zoveel Nederlanders die nu nog zouden leven… en niet waren vermoord door licht, donker of zwart tuig…

  Aboutaleb komt…Hij laat je vast wennen aan zijn dominante aanwezigheid straks, als hij als een tweede Erdogan hier een islam-dictatuur zal gaan vestigen…!!!

  Like

 3. Thom zegt:

  Vergeet de Marokkaanse vlag niet die ik dacht in Utrecht tussen de andere bevrijdingslanden staat.
  Er hebben inderdaad Marokkaanse soldaten van het Vreemdelingenlegioen gevochten bij Monte Casino in Italië. Na afloop van de gevechten werden zowat alle vrouwen in de verre omgeving verkracht, mishandeld en zelfs vermoord. Geweldig toch om dat tuig dat nooit in Nederland vocht te gedenken. Worden deze “frontsoldaten” niet geëerd dan voetballen hun landgenoten met de kransen voor onze onze echte bevrijders.

  Like

  • hendrikush zegt:

   En vergeet de drie Marokkaanse koks niet die meededen aan de landingen in Zeeland.
   Dank zei hun inzet hebben we de oorlog gewonnen.

   Like

 4. Jan zegt:

  Bovenstaande foto werd gemaakt toen Abu Taleb (‘zoeker van kennis’ (van de islam) (voor zover iemand nog niet wist wat de betekenis van zijn naam is, hoewel ik meer opteer voor de naam van het aapje van Alladin) stond te kwezelen en te slijmen en natuurlijk applaus kreeg van het linkse kudtvolk dat in de veronderstelling was dat zij naar iemand stonden te luisteren die op dezelfde golflengte zat als zij en meenden dat moslims zich laten tegenhouden door achterlijke toespraken.

  Alleen al die imbeciele geitenneuker op de foto achter hem met een roos in zijn hand is ronduit pathetisch.

  Hier nog eens de nietszeggende toespraak:

  Like

 5. eric andre zegt:

  Je hoort zo weinig volk op straat protesteren, wij willen Aboutaleb weg, wij willen Aboutaleb weg ……. wie heeft er uiteindelijk die knuffel op die plaats gezet ? Men kan dan zoals nu weer een artikel schrijven met een resem aan argumenten tegen de persoon Aboutaleb, maar uiteindelijk is die er nog steeds en waarschijnlijk gaat die nog wel een hele tijd daar blijven. Conclusie helpt het als ik (wij) op dergelijke blogs ons ongenoegen laten blijken? Weet je wat er wordt gezegd na de aanslagen in Brussel …… het leven gaat verder…… en vooral niet bang zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s