EU-plannen uitgelekt: migranten opsluiten in Libië

Screenshot_56

“Migranten” die bij de haven in het Libische Tripoli werden opgepakt.

(Vertaling: E.J. Bron)

Met het oog op de duizenden “vluchtelingen”, die in Libië hopen op een overtocht naar Europa, overweegt de Europese Unie de opbouw van “interneringsinstellingen” in het Noord-Afrikaanse crisisland. Dat blijkt uit een 17 pagina´s tellend document van de buitenlandse dienst van de EU dat in het bezit is van AFP.

In het document worden de mogelijkheden van de EU voor een samenwerking en versterking van de eenheidsregering in Libië geschetst. Daarbij gaat het ook om de vluchtelingenpolitiek. De strijd tegen mensensmokkelaars zou voor de autoriteiten van het land nauwelijks mogelijk zijn. Als mogelijkheid voor een samenwerking wordt de “verzorging van tijdelijke onderkomens” voor “vluchtelingen” genoemd. En dan staat er in het document: “Er moet ook worden nagedacht over interneringsinstellingen”.

De EU-deskundigen benadrukken echter dat er ook alternatieven voor een internering van “vluchtelingen” overwogen zouden moeten worden. Ze benadrukken eveneens dat de migranten waardig en met volledige inachtneming van de mensenrechten behandeld zouden moeten worden. Ook wordt er speciale aandacht voor kinderen, onbegeleide jongeren en vrouwen geëist. De problematische onderbrenging van “vluchtelingen” zorgde in het verleden al voor krantenkoppen. Zo werden migranten in Tsjechië bijvoorbeeld in een leegstaande gevangenis ondergebracht.

“Geen staatkundige structuren in Libië”

De overwegingen van de EU-deskundigen in het op 1 april gedateerde document, waarover “Der Spiegel” vrijdag als eerste had bericht, zorgde in Duitsland desondanks voor scherpe kritiek. “In Libië bestaat nog geen erkende regering, om maar te zwijgen van functionerende staatkundige structuren”, zei de deskundige buitenlandse politiek van de Groenen, Franziska Brantner. “Wie in Libië moet dan de inachtneming van de mensenrechtenstandaard of de standaard van een rechtsstaat in die opvangkampen controleren, over de oprichting waarvan Brusselse diplomaten het nu hebben?”

Na de afsluiting van de Balkan-route voor “vluchtelingen” verwacht men dat migranten weer meer zullen proberen om over de Middellandse Zee naar Europa te komen. De overtocht in vaak overvolle rubberboten is gevaarlijk en heeft al aan ontelbare mensen het leven gekost. Juist in de zomermaanden zouden echter duizenden de overtocht kunnen wagen.

Duitse marine redt 599 “vluchtelingen”

De EU is in de Middellandse Zee actief met de missie “Sophia” om tegen mensensmokkelaars op te treden. Donderdag nog nam de Duitse marine 599 “vluchtelingen” op die voor de Libische kust in nood waren geraakt. In het EU-document wordt een uitbreiding van de “Sophia”-missie overwogen, zodat de EU-missie zou kunnen helpen bij de “opbouw van de Libische kustwacht en marine”.

Bron:
www.krone.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Jan”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Afrika, Allochtonen, asielwaanzin, Brussel, Demografie, Derde Wereld, Europa, EUSSR, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Libië, Naïviteit, praatjesmakers, socialistisch idealisme. Bookmark de permalink .

4 reacties op EU-plannen uitgelekt: migranten opsluiten in Libië

 1. Tom Hendrix. zegt:

  Ik kots van dat vuile GEDROCHT EUSSR! Weer zoeken ze manieren, om ONS, GELD af te persen, c.q. ons te laten overstromen met nog meer moslims- en uitvreters! Burgeroorlog door heel Europa, daar zorgen deze RODE BANDIETEN te Brussel wel voor!

  Like

 2. Pieter zegt:

  We moeten af van het woord migranten. Het zijn namelijk geen migranten, ze komen niet op ons verzoek om onze economie te helpen, hebben nog nooit gewerkt en geen diploma. De meesten zijn analfabeet en islamiet.
  Daarom stel ik voor het woord migranten te vervangen door ongenode asielophalers.

  Like

 3. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s