Geheim rapport: Belgische rechercheurs lieten de gebroeders Abdeslam lopen wegens “personeelsgebrek”

Screenshot_55

De broers Brahim en Salah Abdeslam

(Vertaling: E.J. Bron)

De Belgische politie zou in 2014 al in het bezit zijn geweest van aanwijzingen over de radicalisering van de latere daders van Parijs Salah en Brahim Abdeslam. Wegens “personeelsgebrek” zouden de broers echter niet verder in de gaten gehouden zijn. Dat blijkt nu uit een geheim rapport.

Dat bericht “Der Spiegel”. Het rapport zou nu overhandigd zijn aan een onafhankelijk orgaan ter controle van de Belgische politie. De autoriteiten zouden midden 2014 al in het bezit zijn geweest van aanwijzingen dat de gebroeders Abdeslam een “onomkeerbare daad” zouden plannen. De rechercheurs wisten ook af van een Syrië-reis. Toen het openbaar ministerie de antiterreureenheid echter verzocht om E-mails en telefoongesprekken af te tappen, zou de eenheid slechts geantwoord hebben hiervoor niet voldoende personeel te hebben.

Zes weken na zijn arrestatie in Brussel is de waarschijnlijk enige overlevende van de vermeende daders van Parijs inmiddels aan Frankrijk uitgeleverd. België droeg Salah Abdeslam woensdag over aan de Franse autoriteiten, die hem officieel in staat van beschuldiging stelden wegens moord in verband met een terroristische onderneming. Zij hebben een onderzoek tegen hem ingesteld. Tijdens zijn verhoor in Parijs kondigde Abdeslam volgens informatie van zijn advocaat een latere getuigenis aan.

Bron:
www.focus.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Jan”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, België, Brussel, cultuurrelativisme, Eurabië, Hypocrisie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, Justitie, Krankzinnigheid, landverraad, Moslims, Naïviteit, nieuw fascisme, Overheid, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

13 reacties op Geheim rapport: Belgische rechercheurs lieten de gebroeders Abdeslam lopen wegens “personeelsgebrek”

 1. Tom Hendrix. zegt:

  Dit is toch geen “belgen mop”, neem ik aan? Verder toont deze gang van zaken aan, dat WIJ niet beschermd zullen worden, door de halsafsnijders ( moslims). Maar de ploerten der politieke elite, zullen wel zorgen, dat ZIJ geen slachtoffer zullen worden, van de haatbaardensekte der islam!

  Like

  • Nou, Tom, om heel eerlijk te zijn: Er komen hier herhaaldelijk berichten vanuit België binnen, die je, ongelogen, moeiteloos onder de categorie “Belgenmop” zou scharen, vraag me niet, waar dat aan ligt.
   Dat begon nu al met de taalstrijd en ging via José Happart en Graven-Voeren in de jaren ’70-’80 naar ernstiger en grimmiger kwesties als de affaire-Dutroux -wat ondanks alles tóch weer hilarisch dreigde te worden, toen het Dutroux lukte, de hele rechtsvoortgang te vertragen en hij tegelijkertijd ‘fanmail’ ontving van vrouwelijke ‘bewonderaars.’ En anderzijds bereikte je dan weer het bericht dat één van zijn slachtoffers of het nu -Sabine Dardenne was, of weer een ander, weet ik niet meer- in haar dorp met de nek werd aangekeken, en haar moeder ook, omdat ze te veel de publiciteit zochten; kennelijk konden de medebewoners dat niet zetten en daarom was ze opeens “het mokkel, dat het wel lekker gevonden zou hebben.” En de moeder “maakte te veel show en hing zich vol met sieraden.” Ik weet het niet, hoor: Dit móet natuurlijk ook in Nederland gewoon voorkomen (behalve de taalstrijd dan) maar waarom hoor je er dan alléén maar van vanuit België?
   http://depatriotten.weebly.com/

   Like

 2. Thom zegt:

  Natuurlijk hadden ze een personeelsgebrek bij de Belgische overheid. Alle ambtenaren zijn immers nodig om de WC’s voor de migranten in hun AZC schoon te maken.

  Like

 3. oud-marinier zegt:

  Het valt me op dat bij al dit “soort zaken” , enkele dagen , weken , maanden , STEEDS weer om “geheime raporten ” te handelen, die op een of andere manier TOCH uitlekken. ‘k Heb zo mijn twijfels of het hier wel om geheime raporten gaat . En als het zo zou zijn , kan ik me best indenken dat die agenten cq inlichtingendiensten HEEL GRAAG GEHEIM houden dat ze te WEINIG personeel hebben cq onderbezet zijn. En ik mag ook aanemen dan , dat dit in andere Europese landen en steden niet veel anders zal zijn. Wel nu , in dat geval , is het toch klinklaar en duidelijk , dat men dus adequaat dient te handelen en reageren door de betreffende regeringen . Desnoods , dat politie en krijgsmacht en andere orde en wetshandhavende diensten de macht overnemen , de betreffende politici arresteerd , op non-actief zet en gezamelijk met de civiele burgers een volkstribunaal opzet en deze incompetente KLOJO’s (meesterklasse) , berecht .

  Like

 4. Joannes den Hollander zegt:

  Hahaha, dat is volgens mij een echte Vlaamse mop. Al vrees ik dat dit de tegenwoordige realiteit is. En niet alleen in België.

  Like

 5. Joannes den Hollander zegt:

  Misdaden door kopafsnijers gepleegd tegen de mensheid mogen NOOIT geheim zijn. Hier dient altijd controle te zijn door onafhankelijke personen.

  Like

 6. elisah zegt:

  Laatst ergens gelezen dat de computer van die Abdeslam maanden lang onaangeroerd in een bureaulade op het politiebureau heeft gelegen.
  Men had er aanwijzingen voor de aanslagen in Parijs op kunnen vinden en de aanslagen hadden zelfs voorkomen kunnen worden.
  Hoe erg is dat?

  Like

 7. leefbarbaar zegt:

  Tja, hier denkt de politie genoeg mensen te hebben om duizenden allochtonen scherp in te gaten te houden. Wat natuurlijk ook fout gaat.
  Beter is het iedere allochtoon en iedere ‘nieuwe Nederlander’ over de grens te zetten, zodra ze een strafblad hebben. Daarna hoef je alleen maar de grenzen te bewaken, zakt de criminaliteit en neemt de veiligheid van H&I enorm toe.
  Waar wachten we op?

  Like

 8. Republikein zegt:

  Brahim heeft lellen, en dan ben je zeker een alcoholist.

  Like

 9. Pieter zegt:

  Ik ben die kop van Abdeslam meer dan zat.
  Is het u opgevallen dat de kop van Mohammed B(ouyeri) ook weer onder onze aandacht wordt gebracht door de media, de moordenaar van Theo van Gogh zou namelijk een positieve ontwikkeling door maken heet het, waardoor hij verlicht regime krijgt.
  In de verte hoor ik al mensen om zijn vrijlating roepen terwijl hij toch echt levenslang heeft gekregen !

  Like

 10. Guardiacivil zegt:

  Moed bij elkaar rapen en het Belgische leger moet Brussel en alle hoofdzetels gaan bezetten en de elite oppakken.

  Like

  • oud-marinier zegt:

   @Guardiacivil , 30 April ’16 , 10.19u . Dat zou in geheel Europa (EU-lidstaten) moeten gebeuren. Liefst in een gezamelijke en geco-ordineerde actie .

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s