Peiling Mecklenburg-Vorpommern: AfD scoort 18%

Screenshot_48

Frauke Petry van de AfD kan op nog een succes rekenen.

(Vertaling: E.J. Bron)

De AfD zou bij de komende deelstaatverkiezingen in de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern direct de op twee na grootste partij kunnen worden. Ze scoort 18% in de peiling en zou daarmee bijna net zo groot zijn als tijdens de laatste verkiezingen in Sachsen-Anhalt.

DWN

Ruim vier maanden voor de deelstaatverkiezingen in Mecklenburg-Vorpommern is de SPD volgens een peiling haar positie als grootste partij kwijtgeraakt aan de CDU. Als er aanstaande zondag al verkiezingen zouden worden gehouden, zou de AfD als de op twee na grootste partij in het parlement komen, wat bleek uit een donderdagavond gepubliceerde Infratest-dimap-peiling in opdracht van de NDR.

Volgens de peiling zou de kleinere regeringspartij CDU het met op dit moment 24% iets beter doen dan tijdens de laatste verkiezingen in 2011 (23%). De sociaaldemocraten (SPD) van minister-president Erwin Sellering zouden in vergelijking met 2011 (35,6%) slechts 22% van de stemmen behalen. De AfD zou vanuit het niets op 18% komen. Ze zou daarmee groter worden dan Die Linke met op dit moment 16% en de Groenen met 8%. Zowel de FDP als de NPD zouden met elk 4% van de stemmen niet in het parlement komen.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland. Bookmark de permalink .

2 reacties op Peiling Mecklenburg-Vorpommern: AfD scoort 18%

  1. Tom Hendrix. zegt:

    Dit geeft de burger moed. Maar er zullen veel meer Duitsers op de AfD moeten stemmen! De verraders in de partijen van: SPD en CDU/CSU krijgen NOG teveel kiezers achter zich!

    Geliked door 1 persoon

  2. Jan zegt:

    SA vanochtend in Stuttgart tegen AfD

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s