Israëlische Joden in gevecht met de islam om het behoud van de graftombe van Jozef

Screenshot_14

De graftombe van Jozef in Nabloes.

(Door: “Brabosh”)

27 april 2016: Palestijnen hebben in Nabloes Israëlische soldaten aangevallen die een konvooi van Joodse gelovigen begeleidden naar de zogenaamde “Westelijke Jordaanoever” voor een bezoek aan de graftombe van Jozef in de stad. Ongeveer 26 bussen vol gelovigen kwamen in de nacht van woensdag op donderdag de begraafplaats van de Joodse patriarch bezoeken. De site is heilig voor moslims, christenen en Joden.

De soldaten werden aangevallen met stenen en brandende banden, volgens rapporten. Er werden geen gewonden gemeld onder de soldaten, die op de rellen reageerde met traangas en stun granaten, berichtte het Palestijnse persagentschap Ma’an News op woensdag 28 april 2016. Ma’an vertelde dat er naar verluidt geen “Palestijnen” gewond raakten. Het bezoek van de Joden aan de graftombe van Jozef vond plaats op de laatste tussentijdse dag van de Pesach (Joodse Pasen).

Lees verder>>>
Brabosh

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", "Westelijke Jordaanoever", antisemitisme, Arabieren, Barbarisme, Christendom, discriminatie, Heilige Land, Historie, Islam, islamofascisme, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering. Bookmark de permalink .

7 reacties op Israëlische Joden in gevecht met de islam om het behoud van de graftombe van Jozef

 1. Hans zegt:

  Vermalen tot varkensvoer, de aanvallers.

  Like

 2. Cathja zegt:

  UNESCO kan dus ook toegevoegd worden aan de lijst waarop Israël-vijandige instanties staan vermeld. Het is een grof schandaal dat zij de heilige plaatsen van de Joden klakkeloos en zonder enige kennis van de geschiedenis ‘omdopen’ tot islamitisch erfgoed!

  Als Israël deze beledigingen steeds vaker gaat meemaken, dan is het noodzakelijk dat zij hard optreden tegen de moslims die de tempelberg komen ‘ontheiligen’. Joden hechten veel waarde aan dit gebied; er liggen zelfs nog zeer oude graven. De Klaagmuur heeft in de geschiedenis van de moslims geen enkele betekenis; het is dan ook alleen getreiter en provocatie van de zogenaamde Palestijnen.

  Houden de moslims niet op met hun walgelijke gedrag richting de Joden, dan moet Israël het hele tempelplein maar afsluiten. Israël is het land wat de Joden is toegewezen, en moslims mogen hun handen dicht knijpen dat zij er mogen wonen en werken! Maar dat betekent niet dat zij er ook de dienst uit mogen maken!

  Geliked door 1 persoon

 3. Anneke zegt:

  Gaan de slagers van Mohammed Jozef laatste rustplaats zich ook al toe-eigenen ???

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Anneke: 14.25. uur. Ja dat willen ze doen, Anneke! Maar ze zullen de nederlaag lijden, deze moslimbende, want de God van Abraham, Isaak, en Jacob, zal ze treffen!

   Like

 4. sjuad kirosati zegt:

  Wat een toeval met het item over Obama en SA.
  De gouden ketting Obama krijgt omgehangen schijnt uit de tombe van Jozef te komen, Jozef op zijn beurt kreeg deze van Farao!
  Obama had ook een mummie van Farao in America tentoongesteld mee terug gebracht naar Cairo.

  Like

 5. vanhetgoor zegt:

  Ja hoor, de fysieke vader van Jezus is plotseling ‘heilig’ voor de joden en de moslims, het allergrootste gedeelte van de Christenen hebben geen heiligen, àlleen de Rooms-katholieken hebben dat wel. De protestanten hebben ook geen specifieke heilige plaatsen, heel misschien het heilige land als geheel, maar zelfs dat blijft theoretisch. Hoe dan ook de protestanten doen niet ‘gesneden beelden’ of heiligen verering, omdat dit in de Bijbel staat dat dit niet mag. Dus ook exit heilige plaats! En dan zou nu plotseling de tombe van Josef heilig zijn? Voor de islam zeker! Ik denk het niet. Het kan heel klein beetje zo zijn dat dit niet het graf van Josef, de man van Maria is, maar Josef van de veelkleurige mantel, hij die verkocht werd door zijn broers en in Egypte goeie vriendjes met de koning werd en een goeie baan kreeg en superrijk werd, welnu voor hem is dat eenvoudige graf een beetje simpel. Voor een timmerman uit Nazareth is het eigenlijk ook te duur. De moslims vereren geen graven, zelfs het graf van de ‘heilige’ profeet van Allah ligt tegenwoordig onder een parkeerplaats in Mecca. Kortom er heeft weer eens iemand overijverig uit zijn duim lopen zuigen.

  Like

  • Cathja zegt:

   @ vanhetgoor om 17:26

   Ik vraag mij af om welke Jozef het hier gaat. Jozef, de man van Maria, daar geloof ik niet zo in. Die had niet veel betekenis in de Bijbelse geschiedenis.
   Welke Jozef wordt er dan wél bedoeld? De Farao Jozef ligt volgens mij in Egypte. Ik weet niet beter dan dat hij daar is gestorven en begraven.
   Het is bekend dat in Israël veel plaatsen worden aangeduid als ‘belangrijk’, maar waar we toch vraagtekens bij moeten zetten.
   En verder was de naam Jozef in die tijd een veel voorkomende naam.

   Ik kom er niet uit om welke Jozef het hier gaat. Aan de tombe te zien zou het de zoon van Jakob geweest kunnen zijn, die door zijn broers als slaaf is verkocht. Maar dan zou zijn laatste rustplaats niet in Egypte zijn.
   Wie het weet mag het zeggen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s