Oefenen voor de burgeroorlog: 600 politieagenten uit binnen- en buitenland oefenen de omgang met onlusten

Screenshot_23

(Vertaling: E.J. Bron)

In Weeze in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen werd door politiemensen uit ruim een dozijn landen het neerslaan van protesten en onlusten geoefend. Aan de oefening namen ongeveer 600 politieagenten en soldaten deel.

Duits - Zuerst

Zoals nu pas bekend werd door een bijdrage van de Duitse parlementariër van Die Linke, Andrej Hunko, voor het dagblad “Junge Welt”, werden de oefeningen dit jaar op 15 april beëindigd. Ze vonden plaats op het terrein van een private gevechtsinstallatie van een voormalige kazerne van het Britse leger.

Bij de oefening was ook de EU-politiegroep EUROGENDFOR betrokken, waaraan op dit moment politieagenten uit zeven Europese landen deelnemen. EUROGENDFOR is militair georganiseerd en uitgerust voor crisissituaties. De EU-politiegroep kan, indien nodig, onder het commando van de EU, de VN, de NAVO, de OVSE en andere internationale organisaties geplaatst worden.

Deze keer kwamen er ook politieagenten uit Turkije, Tunesië en Kameroen naar Weeze. In 2014, tijdens de eerste oefening “Lowlands Grenade”, waren er o.a. speciale eenheden en politie-eenheden uit Kenia, Kameroen, Rwanda, Oeganda en Soedan naar Nordrhein-Westfalen gekomen. Het oefenprogramma oriënteert zich op scenario´s van op burgeroorlog gelijkende onlusten.

De parlementariër van Die Linke, Andrej Hunko, deelt in zijn artikel in de “Junge Welt” aanvullend mee dat als trainers ook politiemensen van de Duitse federale politie uit de deelstaten Niedersachsen, Brandenburg, Bremen en Hamburg zouden zijn uitgenodigd. Bovendien zou de hele oefening voorbereid en nabesproken zijn in de politieacademie van de federale Duitse politie in Lübeck.

Verder zegt Hunko, die geen toegang kreeg tot de oefening: “Het gaat bij de EU-trainingen o.a. om de handhaving van de orde bij protesten en demonstraties. Desbetreffende kennis kan ingezet worden op het randje van een burgeroorlog, maar evengoed bij politieke bijeenkomsten. De gemeenschappelijke trainingen zijn dus een militarisering van de politie. Dat is uitermate zorgwekkend en in Duitsland een overtreding van het gebod van de scheiding van de politie en het leger.”

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

11 reacties op Oefenen voor de burgeroorlog: 600 politieagenten uit binnen- en buitenland oefenen de omgang met onlusten

 1. Japio zegt:

  Zijn de politie en het leger er niet voor de burger te beschermen? Zijn deze wetsdienaren al zo geïndoctrineerd om hun eigen mensen geweld aan te doen?

  Like

 2. BigLJohn zegt:

  Op het moment dat er een burgeroorlog tegen de E.U. CQ de moslims uitbreekt, willen ze een militie hebben klaarstaan die onze burgerbevolking, die fysiek verzet pleegt tegen dit in en in rotte systeem, gaan uitschakelen. Hebben we dit scenario in 1940 – 1945 niet al eens meegemaakt ?
  De politie en de gemeentehuizen die zich aansloten bij de bezetter. Verzetsstrijders die opgepakt werden en zonder vorm van proces ge-executeerd werden…..Oude en vreselijke tijden gaan (alweer) herleven. De bevrijding van 1945 is nep gebleken, daar deze wegens zeer dubieuze politieke ontwikkelingen een opmaat is gebleken naar een volgende wereld-catastrofe ! Van EGKS naar EEG, tot E.U. dictatuur !

  Geliked door 1 persoon

 3. Joannes den Hollander zegt:

  Politie uit islamitische en Afrikaanse landen? Dat belooft niet veel goeds. Ik zag liever dat de Europese landen 15% geschikte mensen uit de WW en bijstand haalden om hen op te leiden ter bescherming van de eigen burgers. Voor Nederland komen we dan ongeveer uit op 90.000 man. Uiteraard autochtonen en met name zij die vluchtelingen en ander getijsem volledig uitkotsen. Die zie ik het liefste.

  Like

  • Ron zegt:

   “Turkije, Tunesië”
   “politie-eenheden uit Kenia, Kameroen, Rwanda, Oeganda en Soedan.”

   Toevallig allemaal politieagenten uit moslimlanden. Die zullen geen enkele moeite hebben om ‘ ongelovige’ europeanen af te schieten.
   Deze agenten zullen Niets doen tegen de ISIS strijders die hier aanslagen en slachtpartijen gaan aanrichten.

   Ongelovige europeanen afslachten. Daar zal het allemaal om te doen zijn, die zogenaamde politieoefeningen.

   Geliked door 1 persoon

 4. jantjeuitnl zegt:

  Hopelijk snappen politie agenten, als het puntje bij het paaltje komt, dat ze niet tegen hun eigen volk moeten optreden, maar tegen de veroorzakers van de burgeroorlog.

  Like

 5. Tom Hendrix. zegt:

  Dat verbaast mij weer niet. de RODEN der EUSSR, deze vuige ploerten, wensen niet dat de Europese burger, zijn VRIJHEID terug krijgt. De schoften uit Brussel deinzen, net als de Nazi’s en de Communisten, niet terug voor terreur tegen de EIGEN Europese bevolking!

  Geliked door 2 people

 6. Tom Hendrix. zegt:

  En de RODE SATANISTEN der EUSSR hebben haast! Nu gaan ze weer overstag om de opperturk Erdogan te gerieven. Dat lees ik net op http://www.elsevier.nl

  Geliked door 1 persoon

 7. Guardiacivil zegt:

  Hoogste tijd dat wij dan ook gaan oefenen.

  Like

  • Joannes den Hollander zegt:

   Guardiacivil, er is veel specialistische kennis onder het volk aanwezig. Zij kunnen deze kennis goed overdragen. Maar bij een gebrek aan goed gereedschap komt men niet verder dan een vroeg middeleeuwse strategie. En of we die strijd winnen met in ons achterhoofd wat de vijand in de stille cellen op voorraad heeft?

   Geliked door 1 persoon

 8. Jules Vismale zegt:

  Tegenwoordig ben ik ook niet erg gek meer op politieagenten omdat ik hen soms meer als een soort boemannen zie die eigenlijk liever bekeuringen uitschrijven dan dat ze op misdadigers jagen. Dat ze allochtonen discrimineren is mij niet zo bekend (hoewel velen een slechte naam bij hen lijken te hebben en vooral in de beruchte Schilderswijk in Den Haag) maar ik maakte ooit in 2014 iets mee in Duitsland waardoor ik bijna ging geloven dat de politie daarginds erg racistisch scheen over te komen.
  Ik ben voor 25% van Surinaamse komaf en heb dus, net als veel allochtoonse mannen, een getinte huid, bruin haar en bruine ogen. Toen ik 2014 een lange rondreis per trein maakte door Duitsland heen vanuit Berlijn naar Leipzig en Dresden toe reed ik vanuit de laatstgenoemde stad richting Neurenberg.
  Ondertussen genoot ik van een aantal strips totdat ik arriveerde in Chemnitz (ofschoon ik daar niet uitstapte) en er drie politieagenten in de trein stapten. Ze gingen dreigend om mij heen staan, zij wilden mijn paspoort zien en bevalen mij om de trein uit te gaan. Ik wist niet wat zij van me wilden en ik dacht eerst dat dit iets te maken had met een meegenomen vouwfiets. Bijna had ik het gevoel alsof ik door de beruchte Gestapo was gearresteerd maar later bleek dat ik NIET de persoon was die zij zochten (dat zagen ze alsnog aan deze Nederlandse strips in mijn tas zoals Donald Duck, Lucky Luke, Paling & Ko, Suske & Wiske, Peter Pan en Kuifje) en arresteerden zij alsnog een getinte man. Hij zat namelijk naast me op een andere bank en leek sterk op mij maar hij droeg alleen geen bril! Waarvoor hij werd gearresteerd wist ik niet maar misschien wilde hij daar wel een bomaanslag in deze trein plegen!
  Recent geleden kwam echter in het nieuws dat de NS tijdens WO II de nazi’s fanatiek hadden meegeholpen om 107.000 Nederlandse joden naar Auschwitz en Sobibor te deporteren en dat duizenden Nederlandse politieagenten en ambtenaren zelfs meehielpen om deze joden op te pakken! De benaming NS (Nederlandse spoorwegen) is jammer genoeg OOK een afkorting van het Nationaal-Socialisme en de vroegere benaming van de Nederlandse spoorwegen was de SS (Staatsspoorwegen) en dit was sarcastisch genoeg weer een afkorting voor de Schutzstaffel, de beruchte nazi-organisatie die in WO II ongeveer 15 tot 20 miljoen joden, zigeuners, gehandicapten, Polen, Tsjechen, Russen, Oekraïners, Wit-Russen e.v.a. volkeren zouden vermoorden!
  Mijn opa Jules Vismale Sr. (een volbloed Surinamer met een bruine huid) had niettemin nog het geluk gehad dat hij in WO II NOOIT werd gedeporteerd omdat de nazi’s vonden dat hij zo goed kon boksen in Vlijmen en Maastricht terwijl zij hem natuurlijk eveneens om zijn huidskleur en komaf discrimineerden! Zo verborg hij ooit in zijn café een Canadese piloot en deze werd later ironisch genoeg door de geallieerden gedood voor een vuurpeloton!
  Ik vraag me zelfs af of hij in ‘s-Hertogenbosch ooit op het oude station van Eduard Cuypers (1896-1944) heeft gestaan en toegekeken hoe honderden Bossche joden door de SS en Nederlandse agenten naar het beruchte concentratiekamp Vught werden afgevoerd en later gedeporteerd naar Duitsland!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s