Pretzell stapt over naar de fractie van het Front National

Screenshot_24

De Europarlementariër van de AfD, Marcus Pretzell.

(Door: Henning Hoffgaard – Vertaling: E.J. Bron)

De Europarlementariër van de AfD, Marcus Pretzell (vert.: nieuwe levenspartner van AfD-voorzitster Frauke Petry), zal toetreden tot de fractie “Europa van Naties en Vrijheid” (ENF). Dit kondigde hij aan op het AfD-partijcongres in Stuttgart. De fractie wordt gedomineerd door het Franse Front National. Ook de Partij voor de Vrijheid (PVV) van de Nederlandse islamcriticus Geert Wilders, de Italiaanse Lega Nord en de Oostenrijkse FPÖ zijn hierin vertegenwoordigd.

Junge Freiheit

Pretzell appelleerde dat er één grote gemeenschappelijke fractie van de EU-sceptici zou moeten bestaan. Doel zou de vrijheid op nationaal niveau zijn. De AfD zou hierbij als verbindend element kunnen optreden. Pretzell en de tweede AfD-afgevaardigde in het Europees Parlement, Beatrix von Storch, hadden onlangs de ECH-fractie verlaten respectievelijk werden uitgesloten. Von Storch was toegetreden tot de EFDD-fractie. Daarin is de UKIP van de Brit Nigel Farage de sterkste kracht. Zodoende zullen de beide overgebleven afgevaardigden tot verschillende fracties in het Europees Parlement behoren.

Václav Klaus: AfD moet ont-democratisering stoppen

Daarvoor had de voormalige Tsjechische president Václav Klaus de AfD ertoe opgeroepen de ont-democratisering van Duitsland te stoppen. De partij zou “geen compromissen” wat betreft haar doelstellingen mogen sluiten, riep Klaus op in een begroetingswoord voor de 2.000 partijleden. “U zult uw belangrijkste critici sowieso niet van uw eisen overtuigen.”

De ont-democratisering door de EU en de euro-crisis zouden de burgerlijke vrijheden bedreigen. De op dit moment heersende politieke correctheid zou een “aanval op onze tradities en waarden” zijn, waarschuwde Klaus. “De AfD betekent hoop voor Duitsland en voor ons allemaal.” De toespraak werd door de partijleden met een groot applaus gewaardeerd. Klaus geldt al langere tijd als ondersteuner van de partij en trad al meerdere malen op AfD-bijeenkomsten op.

Bron:
https://jungefreiheit.de
Door: Henning Hoffgaard

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, Europees Parlement, gezond realisme. Bookmark de permalink .

5 reacties op Pretzell stapt over naar de fractie van het Front National

 1. Tom Hendrix. zegt:

  Hoe eerder dat stelletje vuile gangsters, van de EUSSR, onder FÜHRER Juncker, kapot gaan hoe liever!

  Geliked door 1 persoon

 2. leefbarbaar zegt:

  Overlopers zijn zelden integer.
  Doorgaans hebben ze een schat aan informatie over hun oude partij, over misstanden en corruptie, maar ze doen er niks mee.
  Men stelt het pluche veilig, daar gaat het om.
  Bij de PVV solliciteren ook dagelijks politici van de andere partijen. Ik hoop maar dat er niemand op de kieslijst van de PVV terecht komt. Weglopers hebben ze genoeg gehad.
  Ja maar het is toch geweldig dat kandidaten ervaring meebrengen?
  Nauwelijks. Wat een motie is kan iedereen leren en de PVV kent vele talentenklasjes om het de mensen te leren. Trouw en teamwork zijn veel belangrijker.

  Like

 3. Erik zegt:

  Tom Hendrix en Leefbarbaar, als je klein beetje verstand had van politiek zou je bergrijpen dat Pretzell een tactische stap maak richting een groot anti-EU blok waar veel anti-EU partijen aan deelnemen en dat is de ENF, voortaan eerst goed lezen en geinformeert zijn beste jongens voor je een reactie plaatst. Het is voor ons van zeer groot belang dat er een anti EU fractie bestaat, ook onze PVV doet hier aan mee. We kunnen de problemen alleen oplossen als alle anti EU partijen van Europa de handen ineenslaan.

  Like

 4. Pingback: Na het partijcongres van de AfD: kritiek en afkeuring van de gevestigde partijen | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s