Wenen verdedigt zich tegen beschuldigingen wegens restrictieve vluchtelingenpolitiek

Screenshot_22

Het parlementsgebouw van Oostenrijk in Wenen.

(Vertaling: E.J. Bron)

Wat betreft de Oostenrijkse minister van Buitenlandse Zaken bestaat er geen onbeperkte opname van “migranten” in Europa. Daarvoor bekritiseerde de VN-secretaris-generaal indirect Oostenrijks zogenaamde restrictieve vluchtelingenpolitiek. Minister van Buitenlandse Zaken Sebastian Kurz zou zwakken, gewonden en zieken rechtstreeks ter plaatse ophalen, maar hij zou tegen illegale migratie zijn.

Contra magazine

De Oostenrijkse minister van Buitenlandse Zaken Sebastian Kurz heeft de indirecte kritiek van de secretaris-generaal van de VN, Ban Ki-moon, op de restrictieve vluchtelingenpolitiek in Wenen van de hand gewezen. Kurz verdedigde in het gesprek met de “Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung” (FAS) de koers van de rood-zwarte regering in Wenen””We moeten weg van het doel van een onbeperkte opname in Europa.” Oostenrijk zou opkomen voor een legale en geordende opname van “vluchtelingen” in de vorm van resettlement-programma´s. De secretaris-generaal van de VN had donderdag in een gastrede in het parlement in Wenen gewaarschuwd voor een toenemende restrictieve vluchtelingenpolitiek in Europa en betwijfelt dat deze in overeenstemming zou zijn met de verplichtingen volgens het humanitaire volkerenrecht en het Europees recht.

Daarmee doelde hij blijkbaar ook op de asiel-verscherping die Oostenrijk een dag daarvoor had besloten. Kurz zei tegenover de FAS dat Oostenrijk er voorstander van zou zijn om “vluchtelingen” rechtstreeks uit de regio waar ze vandaan komen bescherming te verlenen om “de zwakken, gewonden en zieken” te kunnen halen. “Maar wij zijn tegen illegale immigratie, waarin volgens het recht van de sterkste alleen maar diegenen komen die fit en rijk genoeg zijn om een mensensmokkelaar te betalen.

Wij zijn voor een Europa dat de controle over haar territorium heeft, met veilige buitengrenzen, dat zelf beslist wie binnen mag komen en wie niet, en dat tegelijkertijd een menselijke en politieke verantwoording op zich neemt over wat er in haar nabijheid gebeurt.” De politicus van de conservatieve ÖVP wees ideeën van de Italiaanse regering af dat er op dit moment meer “migranten” van Oostenrijk naar Italië zouden komen dan omgekeerd. Onder andere hiermee motiveert Rome zijn verzet tegen grenscontroles door Oostenrijk op de Brennerpas. “Dat kan ik zo helaas niet bevestigen”, antwoordde Kurz. “Nog steeds trekken veel mensen, die via de zuidelijke route Italië binnenkomen, door in de richting van Oostenrijk, Duitsland en Zweden.”

Kurz wees erop dat alleen al in Libië “meerdere honderdduizend ´migranten´ op de overtocht naar Italië” zouden wachten. Die zouden overwegend niet in Italië blijven. “Het is onze gemeenschappelijke taak om hier een vermindering te bereiken, opdat de Europese Unie onaantrekkelijker wordt voor illegale migratie.”

Bron:
www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, cultuurrelativisme, Demografie, Eurabië, gezond realisme, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Italië, Krankzinnigheid, meningsdictatuur, Oostenrijk, political correctness, propaganda, Rotzakken, socialistisch idealisme, tolerantie/intolerantie, Verenigde Naties, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

2 reacties op Wenen verdedigt zich tegen beschuldigingen wegens restrictieve vluchtelingenpolitiek

  1. Tom Hendrix. zegt:

    Er begint iets te broeien, niet alleen in Oostenrijk, maar in heel Europa! De bakens gaan verzet worden, en de RODEN der EUSSR zullen dat gaan merken!

    Like

  2. louis-portugal zegt:

    De ineenstorting van de rotte EU kan niet snel genoeg gaan Tom.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s