AfD eist referendum over de euro

Screenshot_17

(Vertaling: E.J. Bron)

De AfD eist een referendum over het verblijf van Duitsland in de euro. Competenties uit de EU moeten verplaatst worden naar de lidstaten. Het Duitse leger zou alleen aan NAVO-acties mogen deelnemen onder mandaat van de VN.

DWN

De AfD, die oorspronkelijk was ontstaan uit tegenstanders van de euro-reddingspolitiek, eist een referendum over het verblijf van Duitsland in de muntunie. De competenties van de EU moeten teruggegeven worden aan de lidstaten. Een gezamenlijke buitenlandse politiek van de EU wordt door de AfD afgewezen. Duitsland zou alleen maar aan NAVO-acties moeten deelnemen als deze een mandaat van de VN zouden hebben. Om het Duitse leger te versterken, wil de AfD de dienstplicht weer invoeren.

Het belastingsysteem moet hervormd worden door middel van een tarief voor inkomstenbelasting met weinig niveaus en een “duidelijk grote” belastingvrij bedrag. Het programma vermeldt echter niet vanaf welke inkomens tegen welke percentages deze belasting moet functioneren. De AfD wil de successiebelasting afschaffen, de bedrijfsbelasting moet onderzocht worden.

In de sociale politiek pleit de AfD voor de vervanging van Hartz-IV-uitkeringen door een basisbedrag, waarvan de hoogte echter wordt opengelaten. De Bundesagentur für Arbeit moet ontbonden worden. Zijn werk moet worden overgenomen door gemeentelijke arbeidsbureaus. In de economische politiek zet de partij in op minder staat en versterking van de competitie.

De kern van de energie-ommekeer, de Wet Vernieuwbare Energieën (EEG), moet compleet worden afgeschaft. De door wetenschappers vastgestelde klimaatverandering wordt betwijfeld als niet bewijsbaar. De looptijden van de nog actieve kerncentrales wil de AfD verlengen. Voor het verkeer eist de AfD: “Geen snelheidslimiet op autosnelwegen, 100 km per uur op buitenwegen en 50 km per uur op alle doorgaande wegen, altijd.”

De aankooppremie voor elektrische auto´s wijst de AfD af. De vicevoorzitter van de AfD, Alexander Gauland, zei in een persmededeling: “Deze premie is echt schrikbarende onzin. De belastingbetalers zouden de kosten mogen betalen dat welgestelde autokopers bij aankoop van een Tesla of BMW i8 ook nog een lekkere premie van € 4000,- mee naar huis kunnen nemen. Zijzelf zouden echter ieder jaar meer moeten betalen voor kaartjes in het openbaar vervoer. Dat is asociaal en on-ecologisch tegelijk.”

De AfD wil aan moslims in Duitsland beperkingen opleggen bij de uitoefening van hun geloof. “De minaret wijst de AfD als islamitisch heerschappij-symbool evenzo van de hand als de roep van de muezzin”, eist de partij in haar afgelopen zondag aangenomen beginselprogramma. “De islam behoort niet tot Duitsland”, staat er in het manifest. Er wordt o.a. een verbod op volledige versluiering met de boerka in het openbaar geëist.

De partij wil het aantal naar Duitsland komende migranten door middel van opvangkampen in hun regio´s van herkomst – zoals in veilige derde landen – drastisch verminderen. Daar naartoe gestuurde Duitse ambtenaren moeten dan beslissen over de asielaanvragen. Alleen aan politiek vervolgden en vluchtelingen uit crisisgebieden moet bescherming gegeven worden.

Tijdens haar partijcongres had de AfD laten weten regeringsverantwoordelijkheid op zich te willen nemen. Zondag waren de privéadressen en telefoonnummers van de deelnemers aan het partijcongres door linkse activisten op internet gezet.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), burgermoed, gezond realisme, Patriottisme. Bookmark de permalink .

2 reacties op AfD eist referendum over de euro

 1. Mirjam zegt:

  Héél goed, Nu Nederland, en dan de rest van Europa! De democratie moet weer terugkomen in de handen van de burgers van Europa en niet van de Brusselse elite.

  Like

 2. hans zegt:

  Misschien helpt het ook die VN eens vaarwel te zeggen, want als er iets NWO is, dan dat wel!
  Dus hoezo onder het mandaat van de VN?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s