Cursus islam voor IND’ers

Screenshot_16

(Door: Alexander Bakker)

AMSTERDAM – Hoor- en beslismedewerkers van de Immigratie en Naturalisatiedienst (IND) krijgen een basiscursus islam. De ambtenaren leren onder andere hoe ze onder asielzoekers een extremist kunnen onderscheiden van een gewone moslim. Daarover bericht het digitale overheidsmagazine VreemdelingenVisie.

De Telegraaf

IND-medewerkers, die dagelijks werken met nieuwkomers die een verblijfsvergunning willen, worden bijgespijkerd over de religie en over de verschillende stromingen binnen de islam. De docenten werken bij de IND, een van hen is arabist en islamoloog Jos van Aken.

„Als iemand tijdens een verhoor de term ’Allahu akbar’ laat vallen, wil je niet dat medewerkers gelijk denken dat er een terrorist tegenover hen zit. Voor veel moslims is dit een uitdrukking die zij regelmatig gebruiken als ze iets bijzonders zien.”

Bron:
www.telegraaf.nl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Eurabië, Islam, Krankzinnigheid, Moslims, Naïviteit, Nederland, Overheid. Bookmark de permalink .

9 reacties op Cursus islam voor IND’ers

 1. Jan Wandelaar zegt:

  +++
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/05/jankmeisje_vindt_iets_van_4_me.html
  +++
  Geen Nederland meer voor hun. Laten we ze niet meer aannemen, niet meer toelaten tot sportclubs, weren bij uitgaansgelegenheden, ze niet groeten of helpen op straat etc etc. Waarom niet? Ze klagen en zeuren toch al of dat het een feit is wat ik schreef. En wat moet Marokko toch een geweldig land zijn nu, als 20.000 ongeschoolde kinderneukers uit marokko in de jaren 70 Nederland helemaal hebben opgebouwd. Hoe moet Marokko er dan nu eruit zien met miljoenen parels? Als een soort Atlantis neem ik aan?
  Patje2011 | 01-05-16 | 16:49
  +++

  Like

 2. elisah zegt:

  Zo’n cursus lijkt me niet overbodig en op zich geen weggegooid geld.
  Maar of het hiermee lukt om ‘the bad guys’ ertussenuit te halen?
  Leugen en bedrog is gepermitteerd in de islam, zelfs jezelf voordoen als Christen is een gebruik om anderen te misleiden. De mensen die echt kwaad willen aanrichten haal je er echt niet zo makkelijk tussenuit. Misschien is het makkelijker om eerst eens hun mobiele telefoon binnenste buiten te keren.

  Like

 3. ildiko zegt:

  om nog dieper te buigen ! weg met ons!

  Like

 4. Jean zegt:

  Als ik die achterlijken zo zie liggen dan komt steeds de neiging om “te kegelen” ha ha ha, uiteraard met stalen ballen…, ik blijf kegelen tot de smeerlapperij van het grondgebied gekegeld is.

  Like

 5. Pieter zegt:

  Welnee, het is helemaal niet om oa. een extremist van een gewone moslim te onderscheiden.
  Ze krijgen gewoon een lesje in de gevoeligheden van islamieten voorgeschoteld, zodat ze daar rekening mee kunnen houden.
  Maw een knieval voor de islam en zijn lange tenen. Straks gaan een paar IND-ers islamiet worden want zo tof gaan zij die religie vinden.
  Bah, kots. Weer een leugen van de overheid.

  Like

 6. delamontagne zegt:

  +Mocht de Hr Hans Jansen nog in leven zijn geweest, hij was waarschijnlijk niet aangenomen geworden.
  ////////
  Als de kreet
  “allah-hakbar” valt, is het misschien voor de IND-er cursist al te laat als ,t mes tevoorschijn komt en z,n hoofd eraf ligt.
  Een weekje S.A. en dan bezoekjes aan het “chop-chop-plein is wellicht LEERZAMER……….
  chop chop square

  ….

  Het “putje”in ,t midden is voor de afvoer van ,t bloed van de ongeleuvige of de opstandige, tot inzicht gekomen moslimmer……

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s