De Labour antisemitisme rel

 

(Door: BBC News – Vertaling en bewerking: “Vederso”)

Waar gaat de ruzie over? Naz Shah (parlementslid van Labour) verontschuldigde zich woensdag voor comments die ze op social media maakte voordat ze lid werd van het parlement. Het begon dinsdag, toen de Guido Fawkes politieke roddel-website Facebook-berichten ontdekte die in 2014 gemaakt waren door Naz Shah, parlementslid van Labour voor Bradford West, voordat ze parlementslid werd. Ze toonde een afbeelding met Israël op een kaart van de Verenigde Staten met het commentaar: “Probleem opgelost”. Ze werd beschuldigd van antisemitisme. Ze stopte met haar rol als assistent van de schaduwkanselier John McDonnell. Ze verontschuldigde zich door op woensdag te erkennen: “Ik heb een fout gemaakt.” Ze werd door de partij geschorst.

Op donderdag verdedigde Ken Livingstone, de voormalige Labour-burgemeester van Londen, Naz Shah in een BBC-interview en zei dat ze niet antisemitisch was. Hij ging verder met te zeggen: “… Toen Hitler in 1932 zijn verkiezing won, was zijn beleid dat de Joden naar Israël moesten worden verplaatst. Hij steunde het zionisme voordat hij gek werd, wat eindigde met het vermoorden van zes miljoen Joden.” Dit werd krachtig veroordeeld en leidde tot een op televisie uitgezonden confrontatie met een woedende John Mann, een Labour-parlementslid dat een commissie van alle partijen tegen antisemitisme voorzit in het Europees Parlement.

Waarom is Ken Livingstone is geschorst?

De explosieve opmerkingen van de voormalige Londense burgemeester leidden tot een golf van kritiek van figuren uit Labour die vroegen om zijn schorsing. Leider Jeremy Corbyn schorste hem en zei: “Er waren ernstige zorgen over de taal die hij gebruikte. We hadden er een discussie over en besloten hem te schorsen. … Het is nu aan het Nationaal Uitvoerend Comité om te beslissen of hij uit de partij moet worden gezet.” (…)

Waarom werd het Kamerlid van Labour, John Mann, zo boos op hem? (zie video boven)

… in een boze confrontatie riep Mann: “Je bent een nazi-apologeet, je herschrijft de geschiedenis. Ga terug en kijk wat Hitler deed.” Jonathan Arkush, voorzitter van de Raad van Afgevaardigden van Britse Joden, zei: “Wat Ken Livingstone met opzet deed, was een vergelijking trekken tussen het nazisme en het zionisme. Daarom is hij een grens overgegaan in wat de meeste mensen ongetwijfeld duidelijk als antisemitisch zouden beschouwen..” (…).

(Opm: In een tv-interview vroeg Andrew Marr [presentator] waarom antisemitisme met name in Labour zo’n probleem is. Men vreest dat de ruzie in de aanstaande verkiezingen voor gemeenteraden Labour veel stemmen gaan kosten).

Lees ook Robert Spencer:
www.jihadwatch.org

Opmerkingen van Livingstone over Hitler zijn onjuist:
http://www.bbc.com

Bron:
www.bbc.com
Auteur: BBC News

Vertaald en bewerkt door:
“Vederso”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Groot-Brittannië, Jodenhaat, Rotzakken, Socialisten. Bookmark de permalink .

3 reacties op De Labour antisemitisme rel

  1. guusvelraeds zegt:

    Zouden ze binnen labour ook weet hebben van de nauwe contacten tussen Hitler en de groot moefti van Jeruzalem Amin Al Hoeseini. Het is niet ondenkbaar dat in het begin bij de nationaal socialisten de eindoplossing nog niet uitgekristaliseerd was tot in de vernietigingskampen. Amin al Hoeseini was in de jaren twintig van de vorige eeuw (toen Hitler nog lang niet aan de macht was) al druk doende met uitroeiingstrategieen bestemd voor Joden die zich reeds bevonden in Palistina. Amin al Hoeseini wilde onder geen voorwaarde dat er een emigratie op gang kwam van Europese Joden richting Palestina. Het idee van het vermoorden van alle Europese Joden kan wel degelijk een samenspel zijn geweest met en onder invloed van Amin Al Hoesseini en de top van de nationaal socialisten toen deze zich bewust werden van het inherente antisemitisme in de Arabische wereld en hun weerstand tegen huisvesting van Joden in Palestina. Hitler en de nazi top kunnen wel degelijk eerst het idee gehad hebben de Joden te herhuisvesten. Dat deed hij namelijk ook met andere bevolkingsgroepen. Later is hij wellicht terug gekomen op dat idee onder invloed van Hoesseini en werd de Wansee conferentie geinstaleerd. Overigens heeft na de dood van Amin al Hoeseini de moslimbroeder Yasser Arrafat het stokje van de groot moefti van Jeruzalem over genomen.

    Like

  2. Thomasson zegt:

    Het is vanzelfsprekend dat de Britse Labour steunt iedere standpunt dat de staat Israël van de kaart moet afvegen; het liefst ook met de Joden die buiten Israël wonen, maar dat is te veel gevraagd!. De hele partij is tot de nok gevuld met moslims en andere soortgelijke mensen. Er is nog zeer weinig “Brits” over. Dus wat zo’n Labour afgevaardigde Naz Shah of andere Allah-kruipster of kruiper Fatima of Abdul zeggen is vanzelfsprekend. Echter voor de autochtone Britten is zo’n Labour Party doodsgevaarlijk. Dankzij haar importstemmen is de Labour doodsgevaarlijk voor de Britten zelf geworden. Ken Livingstone gelooft in Hitler, maar de meeste Labour leden geloven in Allah en zij hebben de opdracht de Verenigde Koninkrijk over te nemen en de autochtone bevolking te decimeren of zelfs elimineren indien ze de islamitische Fuhrer niet aanbidden. Om te overleven moeten de Britten ten eerste Labour massaal de rug toekeren. DEZE PARTIJ MET IS AL DOOR DE ISLAM TE VER GEÏNFILTREERD. Zij is erg ongezond voor haar omgeving. . . .

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s