“Enfant terrible” van Eurogroep start volksbeweging om democratie te redden

Screenshot_15

Yanis Varoufakis

(Door: “trias politica”)

Als de Europese politieke en bestuurlijke elite niet snel gaat luisteren naar hun burgers, dan is het gedaan met de Europese Unie. Dat zegt de voormalige Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis, die daarom een pan-Europese volksbeweging is begonnen. Hoe zou een werkelijk democratisch bestuurd Europa er volgens hem uit moeten zien?

Wat boezemt de gevestigde Europese politieke orde de meeste angst in? Niet terrorisme, migratie of de internationale concurrentiepositie, maar democratie. Dixit Yanis Varoufakis, de gewezen minister van Financiën van Griekenland die destijds bekend stond als het enfant terrible van de Eurogroep. Volgens Varoufakis valt de Europese Unie binnen de kortste keren uit elkaar als de Europese machthebbers niet snel gaan luisteren naar de burgers van de 28 landen die samen de EU vormen.

Lees verder>>>
Follow the money

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, dictatuur, Europa, EUSSR, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

Een reactie op “Enfant terrible” van Eurogroep start volksbeweging om democratie te redden

  1. Koos zegt:

    Varoufakis vergist zich schromelijk als hij denkt dat terrorisme en immigratie ons NIET het meeste angst inboezemen. Die stomme socialisten willen alleen maar meer stemvee, en dus meer immigranten. Puur landverraad!
    Als Griekenland een rechtse regering had gehad, was de deal met Turkije helemaal niet nodig geweest. Dan hadden de Grieken de indringers zelf tegengehouden.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s