Het sterven van de dinosaurussen: de sociaaldemocratie is aan het eind van haar Latijn

Screenshot_27

Faymann en Maas

(Door: Marcello Dallapiccola – Vertaling: E.J. Bron)

De Dag van de Arbeid, 1 mei. Traditioneel de hoogtijdag van de sociaaldemocratie, wanneer haar functionarissen, die lichamelijk werk meestal alleen maar kennen van horen zeggen, zich door de inmiddels erg uitgedunde gelederen van de overgebleven arbeiders laten huldigen. Maar op een bepaalde manier was deze keer alles anders – zowel in Duitsland als in Oostenrijk.

Oké, de gebruikelijke opmars van de zichzelf “Antifascisten” noemende knokploeg van het politieke establishment en randverschijnselen zoals vandalisme, rellen en brandende autobanden bleven ook deze keer niet uit, maar desondanks was het opmerkelijker wat zich binnen de gelederen afspeelde van diegenen die zich voor de podia hadden verzameld.

Waarbij het er in Oostenrijk nog redelijk beschaafd aan toeging, toen de enorm dooreen geschudde SPÖ-kanselier Werner Faymann zich op het podium waagde om het woord te richten tot de kameraden. Hoe beschaafd het er aan toeging, daarvan kan men zich hier overtuigen.

Weliswaar waren er ook enkele gepeperde uitspraken te horen, maar het minuten lang durende gefluit en boegeroep bleef nog binnen een zeker verantwoord kader. Ook stond Faymann slechts tegenover een deel opstandige kameraden, want enkele onverbeterlijken zwaaiden nog steeds met bordjes waarop “Werner, de koers is juist” stond te lezen. Dit doet vermoeden dat het bij hen ging om handig naar binnen gesluisde ÖVP-slapers, want de “koers” heeft de partij sinds het begin van het kanselierschap van Faymann van de voormalige, behoorlijk imposante dinosaurus inmiddels doen krimpen naar een kaal geplukte soepkip.

Zo verging het ook Faymann´s Duitse partijgenoot, de bij iedereen “populaire” minister van Justitie Heiko Maas. En we kunnen waarschijnlijk terecht aannemen dat Maas zich de spreekwoordelijke Oostenrijkse gemoedelijkheid van de demonstranten bij Faymann bij zijn optreden gewenst zou hebben zoals hij daarvoor in zijn leven nog nooit gewenst heeft. Want hij was voor zijn toespraak uitgerekend verdwaald naar het in het oosten van het land liggende Zwickau, waar hij moest invallen voor de zieke partijvoorzitter Sigmar Gabriel.

Hoe de bevolking op dit bezoek van de opper-censor en islamisme-ambassadeur eerste klas reageerde, kan men hier enkele minuten lang bekijken en genieten.

Voor een paar simpele “Verdwijn, jij klootzak”, die Faymann moest aanhoren, zou Maas deze dag vermoedelijk innig dankbaar geweest zijn. Maar deze beide voorbeelden laten zien dat het met de sociaaldemocratie niet alleen slecht, maar catastrofaal gesteld is. De autochtone kiezers sterven uit en er komen geen nieuwe bij. Van de jongere traditionele kiezers zijn er de afgelopen tien tot vijftien jaar velen geschokt vandoor gegaan en stemmen nu op de FPÖ en de AfD.

De Socialistische Partij – zowel in Oostenrijk als Duitsland – heeft niets, maar dan ook helemaal niets wat ze aan jonge mensen zou kunnen bieden, en het ergste is: in plaats van eindelijk iets te bedenken en actief te worden op gemeentelijk niveau (waar men de mensen nog het best zou kunnen bereiken), gaat ze zich te buiten aan eindeloze waarschuwingen voor het gevaar van rechts en wordt ze het niet moe om te benadrukken dat dit eveneens geen oplossingen zou hebben. Of dat nu klopt of niet: het heeft in ieder geval steun in de bevolking, steun die de sociaaldemocraten al lang kwijt zijn. Dan helpt jammeren en met vuil gooien niet, dan zou men de fout echt bij zichzelf moeten zoeken.

Maar zelfkritiek is nooit het sterke punt geweest van de door de macht verwende kameraden. Desbetreffend waren ook de reacties van de beide enorm uitgescholden politici. Maas wond zich op Twitter op, dat “wie de vrije meningsuiting zou verstoren, niets begrepen zou hebben” en demonstreert zodoende dat juist hij het nog steeds niet heeft begrepen. Evenals de al aangeschoten Werner Faymann, die zichzelf sowieso alleen nog maar zolang overeind kan houden als de machtige SPÖ-burgemeester van Wenen, Häupl, hem steunt: personele debatten zouden nu schadelijk zijn, zei hij en kondigde na de protesten tegen zijn persoon in plaats daarvan een “strategiegroep” aan . . .

De dinosaurussen hebben nog steeds niet echt begrepen dat ze acuut met uitsterven worden bedreigd.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marcello Dallapiccola

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Oostenrijk, socialisme, Socialisten, socialistisch idealisme, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

6 reacties op Het sterven van de dinosaurussen: de sociaaldemocratie is aan het eind van haar Latijn

 1. Drs.P. zegt:

  Gaarne per vandaag nog uitsterven en wel zo snel mogelijk met die verschrikkelijke smerige slinkse hap, zowel in Duitsland als ook in NL, het kan niet snel genoeg gaan!!!!!
  Als er daarnaast maar echte leiders voor in de plaats komen, zonder eigen agenda, die uitsluitend het landsbelang als doel hebben en dan ook nog zonder machtswellust.
  Ooit een mail discussie gehad met een of andere dinosaurus (Schinkelshoek) van de fucking vleesch noch visch partij, de christenen voor allah.
  De man was compleet de weg kwijt en gaf zijn eigen shit nieuwsblaadje uit met allerlei verhalen hoe goed hij wel niet was voor het “domme” volk.
  Al die mafkezen op dit soort hoge posities denken blijkbaar dat ze god zijn of zoiets en leven helemaal in hun eigen parallelle universum van de “macht”.
  Dus realisten, “racisten” en andere isten, verenigt u zodat we ee groot front kunnen vormen gezamelijk met de Duitsers tegen de overheersende alles kaput machende socialisten.

  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 2. Jan zegt:

  Het zijn net zulke autisten als Spekman en Samsom. Toen Spekman in Buitenhof was begreep hij niet dat de bevolking de marxistische bagger van zijn sekte niet accepteren en dat deze leegloopt

  Spekman met kritiek op ‘beleid’ waaraan hij en zijn rooie bende zelf debet aan is.

  “Wij doen niks fout $^#%!$#%#%!^#%^#!!!! Het zijn die klootzakken van burgers die niets begrijpen”
  http://programma.vpro.nl/buitenhof/afleveringen/2016/buitenhof-17-januari—hans-spekman—jan-jambon—debat-keulen.html

  Geliked door 1 persoon

 3. Vederso zegt:

  Uit het artikel: …de bij iedereen populaire minister van Justitie Heiko Maas. Dit is vermoedelijk zeer ironisch bedoeld, toch?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s