Duitse speciale VN-afgezant: “Frontex-missie trekt ´vluchtelingen´ aan.”

Screenshot_18

(Vertaling: E.J. Bron)

Libië maakt goede kans om de nieuwe “vluchtelingen”-springplank naar Europa te worden. Dat voorspelde de Duitse speciale VN-afgezant voor Libië, Martin Kobler. Hij houdt voor 2016 rekening met een duidelijke toename van de “vluchtelingenaantallen” uit het door oorlog en staatsverval geteisterde Noord-Afrikaanse land. Letterlijk zei Kobler tegen de “Welt am Sonntag”: “Dat er dit jaar zeer veel meer ´migranten´ via Libië naar Europa komen, is niet meer te veranderen.”

Duits - Zuerst

Kobler ziet als reden voor deze ontwikkeling de aanhoudende chaos in Libië. “Zolang hier geen functionerende regering bestaat, kan niemand dit probleem effectief aanpakken.”

De EU-marinemissie “Sophia” m.b.t. de strijd tegen de smokkelcriminaliteit voor de Libische kust beschouwt Kobler niet als oplossing van het probleem, integendeel: “Operatie ´Sophia´ is juist veelmeer een factor die ´migranten´ aantrekt”, zei hij, want: “De smokkelaars slepen de boten naar open zee, soms zelfs zonder een druppel diesel in de tank. Dan bellen ze het alarmnummer, omdat ze weten dat de EU-schepen de mensen redden.”

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, cultuurrelativisme, Derde Wereld, EUSSR, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Krankzinnigheid, Libië, Naïviteit, Rotzakken, Verenigde Naties, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

10 reacties op Duitse speciale VN-afgezant: “Frontex-missie trekt ´vluchtelingen´ aan.”

 1. Qvic zegt:

  Stel dat Frontex enkel boten met gelukszoekers in de Europese territoriale wateren mogen helpen i.p.v. wat ze nu doen, gratis veerdienstje spelen onder het mom van vluchtelingen redden (daar voor moeten ze wel 12 uur voor varen, als ze vanuit Italie komen). Dan is het gauw afgeslopen met die massale gelukszoekers stroom. Want dan zijn de risico’ s en kosten voor de zogenaamde smokkelaars te groot. Wat de Frontex bemaning maar niet willen begrijpen is dat zij willes en wetens hun eigen bevolking verraden. Zij voeren hoog verraad uit op bevel van de E.U.

  Like

  • Ron zegt:

   Zou een mooi idee zijn maar werkt mogelijk niet, helaas.
   Internationale zeerechtverdragen verplichten schepen die het dichtst bijliggen om hulp te bieden aan schepen(/vlotten) die een ‘noodsignaal’ hebben uitgezonden. Opvarenden van zo’n schip in ‘nood’ moeten naar de dichst bijzijnde haven worden gebracht.
   Als die vlotten maar iets over de helft van de afstand tussen Libië en Sicilië, Malta of Lampedusa zijn, moeten de opvarenden naar de haven in die eilanden worden gebracht en niet naar Libië.
   Zie ook:
   http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/article/detail/2495409/2001/08/31/Zeerecht-en-vluchtelingenrecht.dhtml

   Nu zou je zeggen dat als die schepen vlak voor de Libische kust gaan liggen dat de dichtst bijzijnde haven in Libië ligt, maar vluchtelingenverdragen verpesten de boel dan weer, want die opvarenden van die vlotten roepen tenslotte allemaal dat ze vluchteling zijn.
   Enige oplossing lijkt opzeggen van vluchtelingenverdrag en vervolgens vlotten vlak voor Libische kust oppikken en naar haven in Libië brengen.

   Like

   • Qvic zegt:

    Hoe bedoel je over de helft? Frontex pikt ze al op zodra ze 12 zeemijl uit de kust zijn, dat is amper 20Km. vanaf de Libische kust, want vanaf daar begint de internationale wateren. Terwijl de afstand tussen Italië en Libië ongeveer 600 Km. is, kun je echt niet spreken dat die drenkelingen over de helft van de middellandse zee zijn en naar de eerst beste haven verscheept moeten worden. En volgens het internationaal zeerecht is inderdaad dat diegene die het dichtstbij is, deze drenkelingen helpen, maar wat blijkt. De koopvaardij schepen en vissersboten nemen deze drenkelingen niet meer aan boord, want ze slopen hun gehele schepen en de onkosten worden door niemand vergoed. Dus geen enkel schip neemt meer de moeite om deze drenkelingen te helpen. Want deze zogenaamde drenkelingen worden massaal de zee op gestuurd (een kleine 2000 man per dag)

    Like

   • Ron zegt:

    @Qvic
    Heb je gelijk in. Maar als ze met hun bootjes over de helft naar Lampedusa bijvoorbeeld zijn dan moet volgens het zeerecht de italianen ze oppikken, ook al ligt Frontex in de haven bij Lampedusa.
    Dat bedoelde ik met “over de helft”.
    Dat de andere schepen ze negeren is begrijpelijk als Frontex ze altijd oppikt vlak voor de Libische kust.
    Daar heb je ook gelijk in.

    Like

 2. Hij zou best gelijk kunnen hebben

  Like

 3. delamontagne zegt:

  De duitse Minister van Justitie “uit-gejubeld” door het volk………..

  Like

 4. Elena zegt:

  Dat wisten wij al sinds de zomer.
  Was geen toeval dat al die boten “pech” kregen.
  Frontex speurde dag en nacht de Middelandse zee af, met schepen en helicopters.
  Allen werden keurig aan land gebracht in Italië en later naar Griekenland.

  Like

 5. Mirjam zegt:

  Frontex speelt inderdaad veerbootje. I.p.v. de immigranten terug te brengen naar waar ze vandaan komen, halen ze ze op en zetten ze in Italie uit. Hoe idioot kun je zijn?

  Like

 6. Duitse speciale VN-afgezant: “Frontex-missie trekt ´vluchtelingen´ aan.” godver de godver dat was toch al verleden jaar duidelijk dat Frontex een ophaal dienst is een veredelde reddingsmaatschappij betaald uit de EU fondsen om de islamisering van Europa gladjes te laten verlopen, wordt wakker in slaap gesukkeld electoraat….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s