Schokkende criminaliteitsstatistiek in Zweden voor 2015

Screenshot_15

(Door: Sarah Lund – Vertaling: E.J. Bron)

In het jaar 2015 hebben er in Zweden 18.100 seksuele delicten plaatsgevonden, waarvan van 5.920 als verkrachting aangifte werd gedaan bij de politie. Bij een peiling van de National Crime Survey NTU (een jaarlijks onderzoek over criminaliteit) gaf 1% van alle Zweden tussen de 16 en 79 jaar aan dat ze in het jaar 2014 het slachtoffer waren geworden van een seksueel delict, wat overeenkomt met ongeveer 76.000 mensen.

journalistenwatch

Significant meer vrouwen dan mannen werden het slachtoffer van seksuele delicten: 1,8% van de vrouwen en 0,3% van de mannen zei het slachtoffer te zijn geworden van een seksueel delict.

In het jaar 2015 werd volgens de peiling van de NTU 11,3% van de bevolking in de leeftijd tussen 16 en 79 jaar het slachtoffer van een misdrijf. De soort criminaliteit werd in het onderzoek, genaamd “Misdrijven tegen individuen”, genoemd. Dat betekent daadwerkelijke aanvallen, bedreigingen, seksuele delicten, roof, bedrog of intimidatie.

Dat betekent dat ongeveer 860.000 mensen in Zweden slachtoffers werden van “misdrijven tegen individuen”.

De meest genoemde soorten misdaden zijn bedreiging en intimidatie, minder vaak werden seksuele delicten, het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel en roof genoemd.

Met betrekking tot de misdrijven tegen individuen in het jaar 2015 stelt de NTU vast dat van in totaal 26% aangifte werd gedaan bij de politie. De hoogste percentages bij de aangiften waren die voor roof (8%), wat betekent dat de hoeveelheid misdrijven waarvan geen aangifte werd gedaan immens is.

In het jaar 2015 was sprake van 106.000 mensen die van een misdrijf werden verdacht. Dat is ongeveer hetzelfde aantal als in het jaar daarvoor (513 verdachten meer). Het aantal verdachten is het meest gestegen in de categorie diefstal (met 3%) en bij misdrijven tegen individuen (ook met 3%). De grootste afname bij de verdachten vond plaats in de categorie bedrog (min 3%).

Er waren 20.800 vrouwelijke en 84.500 mannelijke verdachten. Vrouwen vormen zodoende 20% van de verdachten. In de afgelopen tien jaar varieerde het aandeel van de vrouwen tussen de 19% en de 21%.

Het aantal verdachten nam in alle leeftijdscategorieën toe, behalve in de leeftijdscategorie van de 18- tot 20-jarigen, waar het aantal met 4% afnam in vergelijking met het jaar daarvoor. Maar de verdachten in de leeftijdscategorie 15- tot 20-jarigen zijn nog steeds oververtegenwoordigd in vergelijking met hun aandeel in de strafrechtelijk aansprakelijke totale bevolking. In het jaar 2015 vormden zij 20% van alle verdachte personen in de strafrechtelijk aansprakelijke leeftijd.

De verdachten zouden in het jaar 2015 hebben deelgenomen aan 345.000 delicten. Dat levert een gemiddelde op van 3,3 deelnames aan delicten per verdachte in een jaar. Daarmee steeg de deelname aan delicten in vergelijking met 2014 in totaal met 7%. Stijgingen zijn in bijna alle categorieën waar te nemen.

Je kunt aan deze cijfers zien dat Zweden in een criminele hel verandert, waarin 11% van de bevolking tussen de 16 en de 79 jaar het slachtoffer van misdrijven wordt en waarschijnlijk is het niet officieel geregistreerde aantal nog veel groter.

Bron:
http://journalistenwatch.com
Door: Sarah Lund

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Weg met ons!", Barbarisme, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Krankzinnigheid, landverraad, Multiculti, Overheid, Rotzakken, Socialisten, socialistisch idealisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zweden. Bookmark de permalink .

5 reacties op Schokkende criminaliteitsstatistiek in Zweden voor 2015

 1. Ad de Koning zegt:

  Wie zou dat nou toch allemaal hebben gedaan, dat kan ik toch maar niet bedenken!!!!!

  Like

 2. leefbarbaar zegt:

  In Ede is het ook mis: http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/4294081/2016/05/03/Samenscholingsverbod-wijk-Ede-na-onrust.dhtml
  De PvdA-Jugend roert zich.
  Is er nog een plaats in Nederland zonder moslims?

  Like

 3. Johan zegt:

  In Zweden is prostitutie verboden. Het bezoeken en betalen van prostituees is ook strafbaar.
  Misschien dat er daarom zoveel sexuele delicten plaats vinden.

  Like

 4. Jan zegt:

  Zweedse moeder nodigt ‘asielshopper’ uit in woning die direct haar 10jarige dochter verkracht

  Swedish Mother Invites Refugee Into Her Home Who Promptly Rapes Her 10 Year-Old Daughter…

  A Swedish mother decided it would be a good idea to open up her home to a male refugee from Eritrea, and so she kicked her daughter out of her room to make space. That refugee then decided to sexually assault her 10-year-old daughter.


  The story came out after Emma finally told a friend of hers, and eventually after several people became aware of the situation, Isaac was confronted.
  ….
  He protested he would never sexually assault Emma, since he has a girlfriend back in Eritrea. But after further questioning, he finally admitted to groping Emma’s breasts. When the police questioned him, Isaac changed his testimony and denied he had ever touched her.

  Isaac meanwhile maintains he’s only 15, since he started school in Eritrea when he was 10 and then went to school for an additional seven years. He finished school two years ago, which according to him, makes him only 15.


  Yet, despite what Isaac did, he’ll be able to stay in Sweden.


  http://dailycaller.com/2016/05/08/swedish-mother-opens-up-home-to-refugee-who-promptly-assaults-her-daughter/#ixzz487gcY75R

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s