Cultuur als wapen

Screenshot_20

DEN HAAG – Nederland gaat nu ook cultuur inzetten om iets te doen tegen de instabiliteit in een ring van landen rond Europa. Dat meldden de ministers Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) en Jet Bussemaker (Cultuur) woensdag in een brief over Internationaal Cultuurbeleid voor de periode 2017-2020.

De culturele inspanningen komen naast de politieke, militaire en humanitaire samenwerking. Koenders en Bussemaker gaan voor het eerst samen investeren in culturele projecten in zeven landen: Egypte, Mali, Rusland, de Palestijnse gebieden, Libanon, Marokko en Turkije. ,,Culturele samenwerking kan een wezenlijke bijdrage leveren aan een veilige, rechtvaardige en toekomstbestendige wereld”, zegt Koenders.

Lees verder>>>
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in betutteling, Hypocrisie, Multiculti, Naïviteit, Nederland, Overheid, praatjesmakers, propaganda, socialistisch idealisme. Bookmark de permalink .

16 reacties op Cultuur als wapen

 1. Driek zegt:

  Bussemaker benadrukt dat culturele samenwerking kan zorgen voor innovatieve oplossingen. ,,En het brengt mensen met elkaar in verbinding. Internationale uitwisseling is voor onze culturele sector van essentieel belang.

  Nu heb ik die zin een paar keer overgelezen, doch ik snap hem nog steeds niet.
  “Internationale uitwisseling is voor onze culturele sector…..”, ach, laat ook maar. Een culturele samenwerking met Mali, Egypte en meer van dat soort landen gaat ons weer een hoop geld kosten. Trouwens de cultuur van die landen kan me ook gestolen worden. Bussemaker en Koenders, daar kan nooit veel goeds uit voortkomen.

  Like

 2. Jan zegt:

  Cultuur in de ‘Palestijnse’ gebieden’:


  http://elderofziyon.blogspot.com/2011/09/fake-child-artists-of-gaza.html

  en meer expressieve cultuuruitingen

  socialistische gekken gaan bepalen wat cultuur is. Socialistische ‘kunst’ is per definitie geen kunst, maar anti-cultuur, het is propaganda tegen de beschaving:

  En het socialisme is ook een mislukte ideologie!!!!

  Like

 3. Elena zegt:

  Het mag weer wat kosten. Denken die linkse idioten nu echt dat pislam en andere geloven/ongelovigen en culturen samen kunnen gaan?
  Het blijven een stel naieve geld verslindende achterlijke Nederlanders.

  Like

 4. Goh even een teiltje halen, dit werkt bij mij als een stier op een rode lap, ja hoor Koenders gore PvdA smeerlap je doet je best maar om de Nederlandse cultuur op een hoop te gooien met dat islamofascistische monocultuur uit het Midden-Oosten waarbij Israël een oase is vergeleken met dat zooitje barbaarse wilden wat rondom Israël ‘leeft’….

  Geliked door 2 people

 5. Claudia M. zegt:

  Zou het niet beter zijn onze eigen cultuur te versterken? Zoals de cultuur waarin velen van onze ouderen onder erbarmelijk toestanden moeten leven! Voor zover ze hun leven hier tegenwoordig nog zeker zijn!

  En maar strooien met geld; kotsmisselijk word ik ervan!

  Like

 6. Nemesis zegt:

  Een bomkelder zie ik nu niet direct als iets van cultureel Nederland. Maar leer die lui daar klompen maken, erop te dansen en je kunt er iemand ook nog een gat mee in z;n kop slaan of gooien. Dat is pas cultuur, gááááááp !

  Geliked door 1 persoon

 7. Erik zegt:

  Heb toch ff echt genoeg van culturele uitwisseling, willen de mafketels nu eens ophouden met ons voor te liegen dat een uitwisseling van culturen goed is. Losmims hebben maar een cultuur en dat is niet mijn cultuur. Geld over de balk smijten daar zijn die linkse rakkers goed in. Zinloos tijdverdrijf en nutteloos gewauwel.

  Like

 8. Jan zegt:

  De Nederlandse regering vindt dat organisaties die terroristische aanslagen op Nederlanders vereren, toch in aanmerking blijven komen voor Nederlandse overheidssubsidie.

  Dit blijkt uit de antwoorden van de ministers van Buitenlandse Zaken Koenders en van Ontwikkelingssamenwerking Ploumen (beide PvdA) op Kamervragen van VNL-Kamerlid Joram van Klaveren.
  ….
  http://likud.nl/2016/05/terroristenverering-blijkt-geen-beletsel-voor-nederlandse-subsidie/

  Like

 9. leefbarbaar zegt:

  Het komt er natuurlijk weer op neer dat de PvdA miljarden gaat uitgeven van ons geld om er zelf beter van te worden. Geen euro aan besteden, het is weggegooid geld.

  Like

 10. tjonge zegt:

  fijn, die culturele uitwisseling, zie hem tegenwoordig steeds meer in het straatbeeld, mannen met slippers en jurken, besnorde “vrouwen”, een halve meter te kort, vanwege 14 eeuwen inteelt, met standaard een reet van een meter breed, wanstaltige klanken uitstotende.
  .
  maar koenders, wat is de nederlandse cultuur/identiteit nou nog eigenlijk, is dat trouwens niet een vies woord/racistisch ?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s