BITTERE NASMAAK

Screenshot_39

(Door: “Driek”)

Die afschuwwekkende islam komt met den dag naderbij en begint zo langzamerhand mijn ganse leven te beheersen. U mag gerust weten, lezer, dat mijn gemoed soms zwaar belast is met zorg over de toekomst van ons vaderland. Ik pieker daar vaak over. Vooral dezer bevrijdingsdagen is mijn zenuwgestel uiterst gevoelig. En nu wij worden geregeerd door een bende geslepen oplichters en kwaadwillige misleiders die ons fijne leven van weleer grondig verzieken,  gaan mijn gedachten den laatste tijd steeds vaker uit naar de jaren der Duitse bezetting. En de dodenherdenking waarbij een elfjarig Marokkaans meisje Imane Belkhrouf een gedicht voordraagt met als titel ‘Vredesvreugde’ doet mij bijkans huiveren van ontzetting. ‘Je moet er maar op komen’, zou Gerard Reve gezegd hebben.

Imane oefende de tekst al meerdere keren op haar vrolijke meisjeskamer.  Zinnen als ‘Te lang zijn we geknecht’ komen er in voor. Wel ja, toe maar, het kan niet op, de dichtkunst viert hoogtij bij onze Marokkaanse medelanders. Doch dat heeft zij van den meester gehoord. ‘Ik weet niet meer wat het betekent’, zegt Imane. Maar, spitse lezer van E.J. Bron, als de tekst goed in haar Marokkaanse hoofd zit, mogen haar vader, moeder, zussen en zusjes, kortom de hele Marokkaanse misjpoche, als jury en publiek fingeren. Is dat even leuk?

Voor het Marokkaanse meisje Imane is het allemaal een beetje spannend. Maar gelukkig, de eerste zenuwen zijn inmiddels voorbij. Ze is trots dat ze mag meedoen aan de officiële dodenherdenking. Haar gesteven jurkje ligt al klaar, want ze wil er goed uitzien als zij samen met vijftig andere kinderen bloemen legt bij het monument op de Dam. Tijdens de twee minuten stilte op het plein gaat Imane denken aan de doden van vroeger. ‘Aan mijn opa die nog niet lang geleden in Marokko is overleden. En ik heb in de klas gehoord dat er een paar soldaten zijn doodgegaan in de oorlog.’ Kijk eens aan, het onderwijs over den Tweede Wereldoorlog op onze scholen is werkelijk uitmuntend. Ik kan niet anders zeggen.

Screenshot_40

Wij zullen niet rusten voordat het grote doel bereikt is. Dat de talloze gebrachte offers niet vergeefsch zijn geweest (Wilhelmina, 1943).

Ik heb van het lezen over het Marokkaanse meisje Imane een bittere nasmaak overgehouden. Ik ben ook verontwaardigd. En waarom dan zult u vragen? Welnu, dien Marokkanen en al die andere vreemde volken uit verre islamitische contreien welke dagelijks mijn leven versjteren, hebben niets, maar dan ook helemaal niets met onze dodenherdenking te maken. Het zal die Marokkanen worst wezen dat onze soldaten, verzetsstrijders en Joodse burgers in den strijd hun leven hebben verloren. En kom niet aan met dat onzinverhaal dat ook Marokkanen hun leven geofferd zouden hebben. Allemaal kletskoek om den domme burger te misleiden.

En die massamoord op onze Joodse burgers interesseert die Marokkanen helemaal niks. Ik ben dan ook blij dat die dodenherdenking weer voorbij is. Ik herdenk de doden op mijn manier. Niet met den koning en niet met een elfjarig gedichten voorlezend Marokkaans meisje. Dat herdenken met Marokkanen maakt me onpasselijk, lezer. Ik wil dat hier toch wel even gezegd hebben.

Ik wens u allen nog een gezegende dag.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, cultuurrelativisme, Desinformatie, Dhimmitude, Eurabië, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, Marokkanen, meningsdictatuur, Moslims, Naïviteit, Nederland, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, Pacifisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, socialistisch idealisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

22 reacties op BITTERE NASMAAK

 1. bob Fleumer zegt:

  Uw zorgen Driek, worden door mij voor de volle 100 % gedeeld, het is een verdomde schande dat ons mooie Nederland door onze bestuurders wordt verkwanseld aan de islam.

  Like

 2. Jade zegt:

  Goed artikel, Driek.
  Zo denk ik er ook over.

  Like

 3. Aegolius cs zegt:

  Marokkaanse vlag op 4 Mei. Een grof schandaal

  Ja, verdomd. Daar was-ie weer. De Marokkaanse vlag op een Nederlandse Dodenherdenking op 4 mei 2014. Utrecht ditmaal. Schandalig. Totaal ongepast. Een belediging voor Onze Jongens die door De Mof werden kapotgeschoten op de Grebbeberg en elders in het land. Er was wat ophef over de Marokkaanse vlag op de Twitters. Maar verder bleef het stil.
  Geen Kamervragen van onderwijs-partij D66, die “kennis” zo prominent in het programma heeft staan. Geen……..
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/05/willen_jullie_meer_of_minder_marokkaanse_vlaggen_op_vier_mei.html

  Ook:
  ‘Marokkanen vochten niet om Europa te redden’
  Het ministerie van VWS wil allochtonen meer betrekken bij de herdenkingen van 4 en 5 mei. Verwacht daar niet te veel van, zegt het NIOD.

  Zal uw onderzoek meer allochtonen betrekken bij de herdenkingen?

  „Het is absolute noodzaak. Als er iets ‘wit’ is, is het wel 4 en 5 mei.”
  Maar kán het wel?

  „Dat denk ik wel. We moeten er alleen niet ongelooflijk veel van verwachten. Wij leggen in Nederland veel nadruk op de moord op de joden. Maar voor een aantal niet-Nederlanders zijn het de joden die de Palestijnen onderdrukken. Dat zal een moeizaam punt blijven.”

  http://vorige.nrc.nl//binnenland/article1891654.ece/Marokkanen_vochten_niet_om_Europa_te_redden

  Like

 4. Tja Driek, zoals de Joodse zegswijze zou luiden: Het is een regelrechte gotspe.
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 5. hendrikush zegt:

  En een vraag die iedere betweter zich moet stellen: Wat zou ik gedaan hebben in de oorlog?
  De vraag die ieder zich nu hoort te stellen: Wat ga ik doen tegen de mohammedaneninvasie?
  Als we weer in ketenen zijn geslagen is berouw te laat.
  Na de oorlog verklaren dat je in het verzet hebt gezeten is te laf.

  Like

 6. Elena zegt:

  Beste Driek ik had een vieze nasmaak.
  Ik dacht gisteren, waarom moet zonodig een kind van buitenlandse afkomst een “gedicht” voordragen.
  Weer typisch de mentaliteit van een kruiperige roverheid.
  Het zou gepaster geweest zijn als een Joods kind dit gedicht zou voordragen.

  Buitenlanders hebben niets te maken met de 2e wereldoorlog.
  Er hebben wel Marokkanen aan de zijde van de Fransen gevochten, waarvan ongeveer 19 Marokkanen gesneuveld zijn in Zeeland.
  Verder zijn de Fransen met de enkele Marokkanen niet gekomen.

  Het waren de Polen die Zuid-West Nederland bevrijd hebben, met name regio Breda en later andere gebieden in Nederland.
  Bij Breda liggen 3 erevelden van gesneuvelden Polen, maar daar spreekt men niet over.
  Nee…men kiest gluiperig expliciet voor een kind van Marokkaanse afkomst.

  Dan was er een jonge vrouw die vertelde over een gesneuveld familie lid, die omgekomen was door een Britse raket aanval. Nu lijkt het alsof de Britten ook bij de Nazi’s behoorden.
  Ik vind dit gore misleiding.

  Tevens kwam tersprake omgekomen slachtoffers in Indonesié
  Sorry hoor..dat was de fout van de Nederlandse bezetter.
  Nederland zou zich kapot moeten schamen, zij hadden niets te zoeken in Indonesië.

  Ook de toespraak van Abutaleb (moslim burgemeester van Rotterdam) beluisterde ik een dubbele bodem.
  Ook deze man had nooit een toespraak mogen houden , die zou beter door Joodse mensen gedaan zijn.
  Men ( overheid) buigt en wringt zich in de meest vreemde bochten om vooral de moslims in het middelpunt van belangstelling te zetten..met de bedoeling…”kijk eens hoe meelevend zij zijn” .

  Ik heb nog steeds die nare smaak in mijn bakkes….het lijkt zelfs heviger geworden dan gisteren.

  Like

 7. koddebeier zegt:

  Zouden we eerdaags van dit soort bestuurders ook de koppen kaal scheren en er dan een halve maan op zetten met onuitwisbare inkt ???

  Like

 8. Ik ben het hier helemaal mee eens. Hoe haal je het in je hersens om ONZE dodenherdenking te laten verpesten door migranten die al tientallen jaren lang ons leven lopen te verpesten met hun geklaag, gejammer en geprofiteer. ZIJ hebben geen enkel recht van spreken! Dat vreselijke 4-5 mei comité bestaat in feite uit een stelletje perverse landverraders !!

  Like

 9. delamontagne zegt:

  U zult niet de enige zijn die van die “comedie” onpasselijk wordt.
  Toen ik een tijdje terug hoorde dat de Hr Abu Taleb uit Rotterdam [ die tijdens zijn schooltijd in Maroc nog NOOIT over de 2e WO had geleerd ] kon ik nauwelijks geloven dat hij een toespraak ging houden…….
  Waarom moet een z.g.n. “Nieuwe NL-er” dit doen. Zijn er geen mensen in NL die eerder geschikt zijn door hun achtergrond van de oorlog, of door hun ouders.
  Maar toen gisteren las ik dat een Marokaans meisje een gedichtje mocht voorlezen……………………hoe verzinnen ze het.
  Ik kijk eigenlijk nooit meer naar de dodenherdenking sinds de tijd dat de “doden van alle oorlogen” herdacht moeten worden tijdens die gebeurtenis.
  Hoe moeten de enkele mensen die werkelijk de WWII hebben meegemaakt dit niet ervaren.
  Ik herinner me, begin jaren 50, op een van de vele herdenkingsplaatsen, ik denk dan aan die op de hoek Pleinweg/Goereesestr in Rotterdam Zuid.
  Daar waren toen nog mensen bij, die ALLES hadden meegemaakt en bij die Plechtigheid stonden te huilen.
  Dat maakte toen als 12-jarige een diepe indruk op mij alhoewel wij zelf de oorlog niet hadden meegemaakt .
  Wij woonden n.l. in de oorlogsjaren in het buitenland.
  Maar die kranslegging door een Argentijnse en haar man, maakt geen indruk op me.
  Rare wereld…………………..

  Like

 10. Anneke zegt:

  Hitlers waffen-SS was minder succesvol dan verwacht, nu is alle hoop ‘gericht’ op de neo-nazis…de islamieten. Maar pech voor 666-duvel, ook deze poging zal GEEN succes boeken. Waren wij Europeanen, Amerikanen, Israëlieten en Aziaten maar echt bevrijd. De show duurt nu al minstens 71-jrn. en de burgers mogen blijven varen op tot voor alsnog VALSE hoop. Een schreeuw van WANHOOP…SOS…De mensheid en z’n ‘akker’ gaan ten onder; ten ‘bate’ van de 666-demonen ???/!!! Wat een NEP vrede…shalom, salem, salaam

  Like

 11. Bob Fleumer zegt:

  We kunnen als Nederlanders stoppen met onze inkopen bij islamitische bedrijven te doen, het is niet veel maar toch wel iets!

  Like

 12. Jan zegt:

  Ons antisemitisme heeft ons vergiftigd

  Like

 13. ildiko zegt:

  ik schaam me om dit nu mee te maken, al die onschuldige joodse familie leden die niet meer leven, en al die nog hier leven, maar wel vrezen voor hun leven in onze VRIJE NEDERLAND, hoe en wat valt hier te vieren???

  Like

 14. Bas zegt:

  Voor landverraders zou er geen plaats meer zijn na de oorlog sprak Wilhelmina in een radioboodschap vanuit Londen.. Daar is niks van waar geweest. Deze zogenaamde bevrijdingskliek heeft de bevolking en ons Nederland, willens en wetens en zoetjes aan, als zijnde een product a.h.w. doorverkocht aan de EU en de VS. Met naoorlogse coulance van het Koningshuis en consorten staat de EU wettelijk als leidinggevend boven ons. In principe zijn ze ook fout na de oorlog !

  Like

 15. Pingback: Bittere nasmaak

 16. J. C. Th. Köhler zegt:

  “Te lang zijn we geknecht”
  “Ik weet niet meer wat het betekent”

  Maar wij weten het godverdomme maar al te goed. Te lang zijn we geknecht. En binnenkort worden we weer geknecht, maar nu door de geloofsgenoten van dat islamitische inteelt broedsel.

  En Rutte stond er bij en zag dat het goed was. Ik kan wel janken. Wie geeft me een kalashnikof? Dan ga ik als laatste goede daad wel naar Het Binnenhof.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

  • Scarlatti Bombatti zegt:

   je hoeft niet alleen te gaan, ik denk er net zo over!

   Like

  • Duchesne zegt:

   We zijn te lang dom gehouden, onwetend. Nu is er internet, nu is er een scala aan informatie en het is aan de lezer om de waarheid of waarheden eruit te filteren. We zijn geknecht door een gebrek aan informatie of valse informatie, op die basis is er een regering gekozen die ons als bevolking uitverkoopt.
   Ik zou zo mee willen naar het Binenhof en meehelpen met de goede daad, maar het is geen oplossing, slechts een uiting van frustratie. Wilt u vechten? Verzamel dan informatie, bijvoorbeeld over bestuurders die uitdelen en ondertussen zichzelf ook bedelen. Leg lijsten aan van lieden die ons verraden, zorg voor extra informatie en zet het op internet. Iemand zal met uw informatie iets kunnen, of het aanvullen. Leg de figuren achter de politiek bloot, want daar zit de echte vijand.
   Wilt u vechten en effectief iets doen? Zorg voor mogelijkheden om andere landgenoten te helpen die ook vechten of dat willen, ogen en oren hebben we nodig, de schoonmaak zal komen.

   Heeft u nog plaats om iemand te verstoppen, te vervoeren, kent u mensen in de bank of informatica wereld die net als u niet willen worden verkocht en verraden? Deel informatie, iemand kan er iets mee. U kunt zelf bedenken welke informatie nuttig is. Zaken die corruptie of machtsmisbruik aan het licht brengen, etc, etc….daarzit het meest effectieve verzet. Door de smeelappen uit de schaduw te halen en vol in het licht te zetten.
   Die mars naar het binnenhof heeft enkel zin als er duizenden heen gaan en het voltallige parlement er zit. En dan heeft u met geweld een kans om uw en ons eigen leven en toekomst te bepalen, anders niet. We zijn door Rutte en co verraden, verkocht en we worden nu als autochtoon tweederangs burger gemaakt en in een positie gezet waarin niemand meer veilig is. Revolutie is niet meer dan logisch, maar daarvoor moeten alle neuzen dezelfde richting wijzen, incluis politie en leger. Zonder deze diensten is revolutie een doodlopende weg, lettelijk. Een burgeroorlog daarentegen is onvermijdelijk, precies wat onze leiders wilden. Omdat oorlog geld en macht brengt.

   Like

 17. Avidia zegt:

  Ik ben van na de oorlog, maar ik hing aan mijn vaders lip als hij vertelde hoe hij joden verborg en hoe zenuwachtig hij daarover was. Want mijn vader had een grote zaak en door het verschil van hoogte was er onder de vloer een grote ruimte, daar verborg hij de joden onder. Maar de Duitsers hadden zijn zaak opgeëist en daar werden dansavonden gehouden boven de hoofden van de onderduikers. Als ze uit gedanst waren en weg gingen kregen de mensen onder de vloer vrij toegang en eten. Wat een zenuwachtige toestand, het zweet breekt me uit als ik er aan denk. En wat een toestand voor die joden om daar onder de vloer te zitten. Maar ze zijn allemaal gered, de meesten kwamen minstens een keer per jaar terug voor dank.

  Like

 18. marlin de lange zegt:

  Ik heb dit jaar bewust niet gekeken naar de uitzending van de dodenherdenking. Je kon er gif op innemen dat de islamitische medemens naar voren geschoven zou worden door de gutmenschen.
  Het is een godvergeten beschamende vertoning geworden die dodenherdenking.
  Op de avond van 4 mei en de hele bevrijdingsdag heb ik de documentaire Shoah gekeken. Elke Nederlander zou dit al op de basisschool verplicht moeten zien.
  Shoah is een negen uur durende docu uit 1985 van de Frans-Joodse cineast Claude Lanzmann. Slachtoffers èn daders van de jodenvervolging komen aan het woord…
  Een afschuwelijk testament van de grootste genocide ooit. Ik keek en was geen twee minuten stil. Nee..ik was negen uur stil.
  Kijk die documentaire!
  Dit mag nooit vergeten worden. En het mag al helemaal niet ontkend worden!

  .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s