Het monster is weer opgestaan

Leon de Winter

(Door: Leon de Winter)

We zijn terug bij af. De antisemieten zijn weer salonfähig, schrijft Leon de Winter.

Vorige week maakte Ken Livingstone, de vroegere burgemeester van Londen, de opmerking dat Hitler in zijn jonge jaren een zionist was. Daarmee wil hij het zionisme ten diepste diskwalificeren. De afgelopen jaren zijn in Syrië vele malen meer slachtoffers gevallen, inclusief kinderen, dan in het hele Israëlisch-Arabische conflict bij elkaar, maar Livingstone heeft Assad nooit met Hitler vergeleken.

Livingstone is een anti-zionist. En met hem zijn er inmiddels tallozen die zich anti-zionist noemen, ofwel: zij zijn tegen de existentie van de staat Israël. Er is geen andere internationaal gestructureerde beweging die het bestaansrecht van een staat op deze manier betwist. Alleen de Joodse staat kent een dergelijke oppositie.

Lees verder>>>
(h/t Rob Kern)
NRC.nl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", antisemitisme, antizionisme, Barbarisme, demoniseren, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Marxisme, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, verloedering. Bookmark de permalink .

8 reacties op Het monster is weer opgestaan

 1. exmarineman zegt:

  Tja en nu heeft Londen een moslim als burgemeester, trouwens ook van Labour….. En de UK is bijna helemaal overgenomen door moslims en een islamitisch land geworden. In vele plaatsen is al een sharia-rechtbank etc. Op zich is dan dus een Brexit wel goed en hopelijk worden de Britten op tijd wakker, net zoals de Nederlanders.

  Like

 2. Alphons Mantel zegt:

  kosten en risico’s van de irrationele immigratiekeuze van het parlement worden steeds duidelijker

  Like

 3. Taljaard zegt:

  De lange en miserabele geschiedenis van links met het antisemitisme krijgt dus een vervolg..
  Dacht tot voor enkele jaren dat autochtone linkse mensen in dit land ondanks alles toch nog wel zo goed geinformeerd waren dat zij zich niet opnieuw aan dit soort antisemitisme zouden overgeven.
  Maar klaarblijkelijk is hun misplaatste gevoel voor ”solidariteit” met het zgn. ”onderdrukte en vervolgde Palestijnse volk”, alsmede met de alhier verblijvende ”gemarginaliseerde en stelselmatig gediscrimineerde en buitengesloten moslim-minderheid” sterker dan hun cognitieve en ethische vermogens.

  Op de panelen van Joop.nl stinkt dit soort antisemitisme je tegemoet, vooral wanneer het door gewetenswroeging gekwelde oude dwaallicht Dries van Agt daarop zijn vuil weer eens heeft mogen spuiten. Deze weduwenaar heeft vriendschap gesloten met de weduwe van zijn overleden vriend en collega Wim Duissenberg; de beruchte antisemitische haatheks Gretta D. dus.
  En dat is goed te merken!
  In de reactiepanelen onder deze artikelen is het nog vele malen erger, want daar worden inderdaad termen gebezigd en verbanden gelegd waarvoor wijlen Meinoud Rost van Tonningen en zijn echtgenote Florrie zich niet zouden schamen..
  En dat niet door laagschedelig neo-nazi schorem, maar door goed opgeleide mensen die foutloos en vaardig zijn in het beheersen van de Nederlandse taal.
  Wat het allemaal nog extra zorgelijk maakt.
  Men bezigt met overgave een mij treurig bekende retoriek, die in de jaren `60-`80 van de vorige eeuw werd toegepast op Zuid Afrika en waarin men pleit voor de zelfde houding en de zelfde actiemethoden. Wie bekend is met ”Minderheid in eigen land” van Martin Bosma weet hoe dat is afgelopen en uit welke roodbruine riolen deze denkwijze afkomstig is.

  Like

  • exmarineman zegt:

   Ja daar op Joop.nl kan en mag je alles uiten, zeggen, plaatsen hoe smerig en haat zaaïend het ook is, want het is gericht of tegen GW, PVV e.a. zogenaamde rechtsen….. Maar owee als je ergens op een andere sociaal medium iets zegt over en tegen islam, moslims, “vluchtelingen”, AZC’s, allochtonen, Erdogan etc etc dan staat onmiddellijk de Gedankenpolizei voor je deur of ligt er een aanklacht van of via het OM op je deurmat….. Maar bij alles wat er op Joop.nl wordt geplaatst blijft het oorverdovend stil van de zijde van het OM, terwijl het OM zelf zegt dat het geen aanklacht of aangifte nodig heeft……

   Like

 4. Marc zegt:

  Het wordt tijd dat Nederland Engeland bevrijd van dat antisemitisch tuig!

  Like

 5. paulzwueste zegt:

  Leon de Winter. Geweldig schrijver!

  Like

 6. Republikein zegt:

  Trekzalf.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s