Kenia sluit alle vluchtelingenkampen, meer dan 600.000 mensen dakloos (dus: allemaal naar Europa!?)

Screenshot_10

Het vluchtelingenkamp Dadaab in Kenia.

Kenia gaat alle vluchtelingenkampen sluiten. Daardoor zullen meer dan 600.000 vluchtelingen zonder verblijfplaats komen te zitten. Dat meldde de overheid, zegt CNN.


Ook Dadaab, dat aan de grens met Somalië ligt en het grootste vluchtelingenkamp ter wereld is, zal sluiten. Daar verblijven meer dan 300.000 vluchtelingen. De overheid kwam tot dat besluit vanwege “de zware last op de economische, veiligheid en het milieu”, deelde Karanja Kibicho Minister van Binnenlandse Zaken mee.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
DeMorgen.be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", Kenia. Bookmark de permalink .

9 reacties op Kenia sluit alle vluchtelingenkampen, meer dan 600.000 mensen dakloos (dus: allemaal naar Europa!?)

 1. Kenia sluit alle vluchtelingenkampen, meer dan 600.000 mensen dakloos (dus: allemaal naar Europa!?) Ja dat is precies het beoogde EU asiel en immigratie beleid, niets aan te doen allemaal een beetje inschikken dan lukt het wel in Nederland. Volgend jaar de gemeentelijke belastingen flink omhoog, kortingen op de pensioenen, ach ze vinden wel een gaatje om het authentieke Nederlandse volk en cultuur een kopje kleiner te maken. Dit is geheel volgens nazi project en Hans Spekman kirt van plezier met z’n: Nivelleren is een feest, dit alles geheel mogelijk gemaakt door het ‘trouwe’ electoraat die decennia lang op de socialisten hebben gestemd door hun eigen hebzucht en egoïstische redenen een doelgroep van deze rooie rotzakken zijn geworden…

  Like

  • Veel van die ‘vluchtelingen’ uit de rest van Afrika belanden in Zuid-Afrika: in 1994, toen de ANC het land kado werd gegeven door F.W. de Klerk, waren er 12million zwarte inwoners. Tegen het einde van 2015 waren dat er al 44miljoen zwarten. (regeringsarchief: StatsSA.co.za). Dit zijn eigenlijk gewoon ‘bevolkingsoverschotten’ uit landen die geen controle op hun overbevolking hebben en daar mag ook niemand meer over praten…

   Like

 2. elisah zegt:

  Ik kan me voorstellen dat het voor een land als Kenia een zware last is om zo’n grote vluchtelingenkampen te moeten onderhouden.
  Er wordt hier overal maar met geld gesmeten, als er nou eens wat kritischer naar de onzinnige uitgaven gekeken wordt en men wel Kenia helpt met hun probleem, dat duidelijk niet onzinnig is, zal dat voor beide partijen beter zijn.

  Like

  • hendrikush zegt:

   Als wij hier over een aantal jaren volzitten met cultuurverrijkers breekt het nieuwe Wirtschaftswunder vanzelf uit. Ondanks de import van domme en arme mensen zullen intelligentie en welvaart vanzelf gaan stijgen. Mits we maar goed macht, kennis en inkomen blijven verdelen.
   Toen ik wilde doorleren zei mijn vader: er komt nog een gebrek aan domme mensen.
   Gelukkig hoeft hij zijn ongelijk niet meer mee te maken.

   Like

   • Pieter zegt:

    Reken er maar niet op. We vervallen tot achterlijkheid en Arabische lethargie van niets doen en tot Allah bidden .

    Like

 3. aquarius4422 zegt:

  De EU zou kunnen beginnen met al het geld dat aan de “Palestijnen” verspilt wordt voor vluchtelingen in Kenia te gebruiken.
  Dat is een win-win situatie, terrorisme wordt niet langer gesteund en vluchtelingen zijn er mee geholpen.

  Like

 4. Pieter zegt:

  “Het ministerie van vluchtelingen zaken is al opgedoekt”. Kijk dat vind ik nou een goede aanpak, kunnen ze hier nog wat van leren.
  Natuurlijk schreeuwt Amnesty moord en brand, maar daar laat zo’n Afrikaans land zich niet door weerhouden, ook weer in tegenstelling tot Europa, dat van pappen en nathouden houdt.

  Like

 5. tjonge zegt:

  hoe zeg je “welkom” in het keniaans ?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s